Eşinizin Sizi Yönlendirmesine İzin Veriyor musunuz ?

Eşim hiç konuşmaz böyle durumlarda Kv ye gidince de yardım etmem aramız pek iyi değil. Bende gereken yerde yardım ederim herkesin mutfağına girmem . bazı insanlar mutfağına girilmesi yardım edilmesinden hoşlanmaz kendi düzeni vardır işleri karışır . Ben yardım edilmesini istemem mesela kendim yapmak isterim araya başkası girince kafam karışıyor yapacağımı da unutuyorum .

Merhaba hanımlar bişi danışmaya geldim size.
Haftasonu eşimle bi tartışma yaşadık, aslında bu konudan kaynaklı tartışmayı bi çok kez yaşadık o yüzden artık birilerine danışma gereği duydum.

Bi misafirliğe gittiğimizde mesela 3 aileyiz. 3 karı koca. işte biri zaten ev sahibi oluyor.
misafirlik akrabaya bu arada eşimin kuzenleri. işte ev sahibi kadın kalkıyo mesela masayı kurcak ya da çay çorba getircek.
eşim hemen bana kaş göz yapıyor kalk yardım et der gibi. hatta haftasonu abartarak herkes duyacak şekilde ''justice hadi'' dedi katı bi ses tonuyla. ve kadın kalkalı 1 dk bile olmamıştı onla aynı anda diyo bu lafı. sanki yarım saat geçmiş hala kalkmamışım gibi.
bende kalktım ama kendimi kötü hissettim. normalde inat ederim böyle bi tepkiye yapacağım varsa da yapmam ama insanların yanında tatsızlık çıkmasın dedim eve bıraktım konuyu.

ben nerde ne yapması gerektiğini bilen bi insanım. ısrarla bana komut verir gibi ''kalk'' demesini yersiz buluyorum.
evde konuştum anlattım güzelce bana demene gerek yok ben zaten kalkarım yardım ederim gayet biliyosun beni bulaşığa kadar yıkarım.
ne var bunda diyo hassas bakıyorum sadece falan diyor
ee tamam da ben akıl edemiyo muyum kalkmayı
bu arada diğer misafir kadın hiç kalkmaz mesela eşi de demez hiç neden yardım etmiyosun diye
tabi herkes bir değil ama bizde durum böyle olunca insanın tuhafına gidiyor.

kayınvalidenin evinde de böyle. bayramdan bayrama gideriz çok problem değil ama kahvaltı hazırlanır kaş göz yapar
kahve yapılır kaş göz yapar
yani ne gerek var irrite oluyorum bu duruma.

eşiniz size böyle tepki veriyor mu misafirliklerde ?
Vermez ben de her zaman yardım ederim ev sahibine.

Haftasonu eşimle bi tartışma yaşadık, aslında bu konudan kaynaklı tartışmayı bi çok kez yaşadık o yüzden artık birilerine danışma gereği duydum.

Bi misafirliğe gittiğimizde mesela 3 aileyiz. 3 karı koca. işte biri zaten ev sahibi oluyor.
misafirlik akrabaya bu arada eşimin kuzenleri. işte ev sahibi kadın kalkıyo mesela masayı kurcak ya da çay çorba getircek.
eşim hemen bana kaş göz yapıyor kalk yardım et der gibi. hatta haftasonu abartarak herkes duyacak şekilde ''justice hadi'' dedi katı bi ses tonuyla. ve kadın kalkalı 1 dk bile olmamıştı onla aynı anda diyo bu lafı. sanki yarım saat geçmiş hala kalkmamışım gibi.
bende kalktım ama kendimi kötü hissettim. normalde inat ederim böyle bi tepkiye yapacağım varsa da yapmam ama insanların yanında tatsızlık çıkmasın dedim eve bıraktım konuyu.

ben nerde ne yapması gerektiğini bilen bi insanım. ısrarla bana komut verir gibi ''kalk'' demesini yersiz buluyorum.
evde konuştum anlattım güzelce bana demene gerek yok ben zaten kalkarım yardım ederim gayet biliyosun beni bulaşığa kadar yıkarım.
bu arada diğer misafir kadın hiç kalkmaz mesela eşi de demez hiç neden yardım etmiyosun diye

kayınvalidenin evinde de böyle. bayramdan bayrama gideriz çok problem değil ama kahvaltı hazırlanır kaş göz yapar

Çok rahatsız edici bir durum gerçekten hiç hoş değil. Madem dile getirdiniz ve rahatsız olduğunuzu bile bile devam ediyor, kalkmayın. Sesli söylerse birazdan kalkarım diyin telefonla uğraşın oyalanın. Veya gitmeden sıkı sıkı tembih edin böyle bir şey yapmamasını, ayıp olduğunu ve kalkmayacağınızı. Hatta bir iki kere gitmeyin bile gideceğiniz yere bu durumu sebep gösterip. İşin ciddiyetini anlaması lazım. Ben acaip tavır yapardım. Koskoca insanız nerde kalkılıp kalkılmayacağını biliyoruz dimi ama.

hayir yapmaz, yardim edilmesi gerektigini dusunuyorsa kendi yardim eder genel olarak,
iste bulundugumuz evdeki samimiyete gore sofrayi toplamaya yardim edebilir, kendi cayini koyar vs vs gibi.

Bana bir sey demez, ben de genel olarak ev ahalisi ile samimiyetimize gore tavir alirim, hic yerimden kalkmadigim da olur, ev sahibinden once islere giristigim de (bu ikincisini yaptigim yerler tahmin edersiniz birinci dereceden akrabalarin evi veya eskiden ayni evi paylastigim arkadaslarimin evleri olabilir.)

hah işin bi de bu boyutu var
bana misafirliğe geldiklerinde kimseye bi bardak bile kaldırtmam, huyum bu çünkü
ama başka evde bulaşığa kadar yıkarım
bu da huyum yaparım yapmasına ama
biri söyleyince üzerine basa basa yapasım varsa da yapmak istemiyorum

defalarca söyledim inanın defalarca hemde ama hala böyle
düzgünce konuşuyorum eşinim yönlendirrim ne var diyor
yaptığının farkında bile değil

içimden gelmeyi bırak mecburmuşum gibi bana kalk hadi demesi saçmalık resmen

Ben de inadına duymamazlığa gelirim,kalkmam.
Böyle kendi kendine konuşsun.

Size kaş göz yaptığında kocacığım elin kolun kırık değil çok düşünüyorsan kalk yardım et derseniz bir daha laf edemez. Şehzade oturacak size kalk diyecek siz de kalkacaksınız. Alnınızda her türlü ev işi bulaşık temizlik ve yardım itina ile yapılır ve benim görevimdir mi yazıyor yoksa

Benim de en uyuz oldugum seylerden biri.esim her yerde degil sadece ailesinin yaninda yapacak olur bazen onda da ya duymazdan gelirim ya da kalk sen yap derim.bilir cok kizdigimi cekinir ama yine de bazen der yardim et diye.konusmaktan anlamiyorsa siz de ya duymazdan gelin ya da kalk sen yap deyin ya da ev sahibi kalktiginda siz de tuvalete falan gidin yapamasin kas goz.

Çok gıcık bir tavır. Bana böyle bir emrivaki yapmadı şimdiye kadar. Ha yaparsa da soyledigiyle kalır o lafı duymazlıktan gelirim direkt.

yenilerde kv evinde bu tavrı yaptı kocam yıkasın ne olacak dedi
bende çok biliyorsan sen yıkada ben izleyim dedim , anasının yanında bozuldu tabiii ,
kv kıvırdı hemen kız zaten yapıyor sen diyorsun gibisine ki 11 senedir hiç bulaşık yıkamam kv evinde o ayrı bir mevzu tabii ,

oradan çıkınca neden bana öyle dedin ben sana ne dedim ki dedi ,
sen işine bak benım işimede burununu sokma dedim , canım isterse yaparım canım istemezse yapmam , dedim ,

yani o kocana seni misafirlikte öyle bozarım ki orda oturacak yüz bulamazdın birdaha işime burnunu sokma diyeceksin ,

Eşim yapmaz çünkü yaparsa ne olacağını iyi bilir. Mesela kv evinde bunu dese eşim kalk sen yap burası senin evin derim susar. Siz neden demiyorsunuz? Özellikle kv evinde derse verin cevabını. Burası senin evin asıl sen kalk deyin. Bu adam ev işine yardım ediyor mu yoksa kadının görevi olarak mı görüyor?

Ya bana öyle kaş göz yapacak adama, o koca g.tünü kaldır da sen yardım et, senin ki de el, seninki de ayak, incilerin dökülmez, derim. Böyle cinsiyetlere biçilmiş roller hiç bana göre değil, birden tepemin tası atıyor :sopa:, eşim o kafada bir insan olsaydı, bırakın evlenmeyi, selam vermezdim. Şimdi kocam şöyledir, böyledir şeklinde kafa ütüleyecek değilim. Size tavsiyem eşinize haddini bildirin, kendi yapmadığı işleri sizden beklemeye hakkı olmadığını, kadınların hizmetçi olmadığını, size kaş göz yapana kadar, ortamdaki diğer erkeklere ayar verip, hanımları yeterince yorduk, kalkın da bir işe yarayalım diye yardıma çağırmasının daha vicdanlı ve adil bir durum olacağını anlatın. Baktınız anlamıyor, benim yönteme başvurun. "Kaldır o lanet poponu da, bir işe yara adam. Kütük gibi yatıp, ancak hizmet bekliyorsun. Uşağın yok," şeklinde kibarca höykürmeniz, işe yarar bence. Ama kibarca lütfen.

Başkalarının evinde yapmaz zaten ben genelde kalkarım yerine göre.
Ama ilk evlendiğimiz zamanlarda bize gelen misafirlerin yanında şunu yap şunu getir bilmem ne gibisinden konuştu ben de herkesin içinde evin hanımı olarak herşeyi biliyorum senin söylemene gerek yok canım düşünebiliyorum sağol dedim o oldu bir daha evde de kolay kolay karışmaz.

yok valla eşim böyle birşey yapmıyor çok şükür...
ama varsayalım yaptı, önce bunu onunla konuşurum tartışacak olsam bile konuşurum, ne var bunda dediğinde kendisi üzerinden örnekler veririm... ha anlamadı devam mı ediyor... herkesin önünde kalkmam inat yaparım.. zaten zaten eşininde kuzeniymiş.. herkesin önünde açık açık derim ben zaten kalkacam ama madem sen bu huyundan vazgeçmiyorsun kalkmıyorum derim.. herkesin için aklı başına gelsin valla :sinirli:

Yönlendirmeye çalıştı. Yıllaaaarrr önce.
Bir kaç kere yaptı. Bulunduğum ortamda bozuntuya vermem ben. Evde gereken yapılır konu halledilir ve bir daha ortamlarda bana müdahale etmemeyi öğrenir. 29 yıllık evliyiz bu nedenle bu işi öğreneli 28 yıl oldu.
28 yıldır demez. Tabi ben de ortamda onu asla bozmam. Ne söylenecekse evimizde söyleriz. Herkes savunmasını yapar. Ortak yol bulunur.

Ya bana öyle kaş göz yapacak adama, o koca g.tünü kaldır da sen yardım et, senin ki de el, seninki de ayak, incilerin dökülmez, derim. Böyle cinsiyetlere biçilmiş roller hiç bana göre değil, birden tepemin tası atıyor :sopa:, eşim o kafada bir insan olsaydı, bırakın evlenmeyi, selam vermezdim. Şimdi kocam şöyledir, böyledir şeklinde kafa ütüleyecek değilim. Size tavsiyem eşinize haddini bildirin, kendi yapmadığı işleri sizden beklemeye hakkı olmadığını, kadınların hizmetçi olmadığını, size kaş göz yapana kadar, ortamdaki diğer erkeklere ayar verip, hanımları yeterince yorduk, kalkın da bir işe yarayalım diye yardıma çağırmasının daha vicdanlı ve adil bir durum olacağını anlatın. Baktınız anlamıyor, benim yönteme başvurun. "Kaldır o lanet poponu da, bir işe yara adam. Kütük gibi yatıp, ancak hizmet bekliyorsun. Uşağın yok," şeklinde kibarca höykürmeniz, işe yarar bence. Ama kibarca lütfen.

Bravo. Ağzınıza sağlık

Ben önceden bu konularda biri demese de yapardım baktım her yerde yorluyorum ve evime gelen paşa gbi agirlaniyor ve hiç kalkmıyor kalkmaya basladm :D

Eşim de de vardır bu huy kalksana yardım etsene
Aynı huy babamda da vardı bana karşı
Sanki herkesin yardımcısı benmisim gbi davraniliyordu

En sonunda kopardım kıyameti büyük bir tartışma yaşadık kapandı konu

Ciddi anlamda sinir bozucu ama. Ve bende de inat vardır yapacaksam bile biri dediği an o işi birakirm yapmam asla.

Back
X