Eşinizin Sizi Yönlendirmesine İzin Veriyor musunuz ?

Milletin icinde kas goz yapilmaz
Bunun cok ama cok ayip birsey oldugunu soyleyin ve uyarin biri gorse hos olmaz diyin
Birde bu kas gozun sonuda yok
Bizimde eltim ve kaynim cok yapar hemde sunun giydigine bak sunun gobegine g .tne bak diye
Yuz defa gormusumdur o kadar gozumden dustulerki
Edebini giyinmemis insanlar olarak goruyorum artik

Yumurtayı bile nasıl kıracağımı söyleyen eşimden zaten boşandım..bir daha asla yönlendiren biriyle ne evlenirim ne arkadaşlık ederim..

Merhaba hanımlar bişi danışmaya geldim size.
Haftasonu eşimle bi tartışma yaşadık, aslında bu konudan kaynaklı tartışmayı bi çok kez yaşadık o yüzden artık birilerine danışma gereği duydum.

Bi misafirliğe gittiğimizde mesela 3 aileyiz. 3 karı koca. işte biri zaten ev sahibi oluyor.
misafirlik akrabaya bu arada eşimin kuzenleri. işte ev sahibi kadın kalkıyo mesela masayı kurcak ya da çay çorba getircek.
eşim hemen bana kaş göz yapıyor kalk yardım et der gibi. hatta haftasonu abartarak herkes duyacak şekilde ''justice hadi'' dedi katı bi ses tonuyla. ve kadın kalkalı 1 dk bile olmamıştı onla aynı anda diyo bu lafı. sanki yarım saat geçmiş hala kalkmamışım gibi.
bende kalktım ama kendimi kötü hissettim. normalde inat ederim böyle bi tepkiye yapacağım varsa da yapmam ama insanların yanında tatsızlık çıkmasın dedim eve bıraktım konuyu.

ben nerde ne yapması gerektiğini bilen bi insanım. ısrarla bana komut verir gibi ''kalk'' demesini yersiz buluyorum.
evde konuştum anlattım güzelce bana demene gerek yok ben zaten kalkarım yardım ederim gayet biliyosun beni bulaşığa kadar yıkarım.
ne var bunda diyo hassas bakıyorum sadece falan diyor
ee tamam da ben akıl edemiyo muyum kalkmayı
bu arada diğer misafir kadın hiç kalkmaz mesela eşi de demez hiç neden yardım etmiyosun diye
tabi herkes bir değil ama bizde durum böyle olunca insanın tuhafına gidiyor.

kayınvalidenin evinde de böyle. bayramdan bayrama gideriz çok problem değil ama kahvaltı hazırlanır kaş göz yapar
kahve yapılır kaş göz yapar
yani ne gerek var irrite oluyorum bu duruma.

eşiniz size böyle tepki veriyor mu misafirliklerde ?
Ayy yok o ne öyle be. Ona neymis. Esim sabh kalkar bazen annemlere kahvltya gidelim mi der ara haber ver dedim söylemesinin 1 saat üstünden giderim hersey hazr olur yardm edemediğim zamnda oluyo hayatta karsmaz ana ben başta uyardım benim işime karsma ben nerde ne yapmam gerektiğini bilirim diye mecbur olmadgi bseye zorlanrsam hele hiiiic yapmam

Merhaba hanımlar bişi danışmaya geldim size.
Haftasonu eşimle bi tartışma yaşadık, aslında bu konudan kaynaklı tartışmayı bi çok kez yaşadık o yüzden artık birilerine danışma gereği duydum.

Bi misafirliğe gittiğimizde mesela 3 aileyiz. 3 karı koca. işte biri zaten ev sahibi oluyor.
misafirlik akrabaya bu arada eşimin kuzenleri. işte ev sahibi kadın kalkıyo mesela masayı kurcak ya da çay çorba getircek.
eşim hemen bana kaş göz yapıyor kalk yardım et der gibi. hatta haftasonu abartarak herkes duyacak şekilde ''justice hadi'' dedi katı bi ses tonuyla. ve kadın kalkalı 1 dk bile olmamıştı onla aynı anda diyo bu lafı. sanki yarım saat geçmiş hala kalkmamışım gibi.
bende kalktım ama kendimi kötü hissettim. normalde inat ederim böyle bi tepkiye yapacağım varsa da yapmam ama insanların yanında tatsızlık çıkmasın dedim eve bıraktım konuyu.

ben nerde ne yapması gerektiğini bilen bi insanım. ısrarla bana komut verir gibi ''kalk'' demesini yersiz buluyorum.
evde konuştum anlattım güzelce bana demene gerek yok ben zaten kalkarım yardım ederim gayet biliyosun beni bulaşığa kadar yıkarım.
ne var bunda diyo hassas bakıyorum sadece falan diyor
ee tamam da ben akıl edemiyo muyum kalkmayı
bu arada diğer misafir kadın hiç kalkmaz mesela eşi de demez hiç neden yardım etmiyosun diye
tabi herkes bir değil ama bizde durum böyle olunca insanın tuhafına gidiyor.

kayınvalidenin evinde de böyle. bayramdan bayrama gideriz çok problem değil ama kahvaltı hazırlanır kaş göz yapar
kahve yapılır kaş göz yapar
yani ne gerek var irrite oluyorum bu duruma.

eşiniz size böyle tepki veriyor mu misafirliklerde ?
Başak mı? Eşim böyle tepki vermiyor. Annem yapıyor. 42 yaşında kadınım ben karar veririm ister kalkar ister otururum diyorum huyu yani. Ayrıca misafirlikte ev sahibi oturmadan oturmam. Biri çayından son yudumu alıp bardağı sehpaya bırakmadan annem çay koy diyor. Düşünün halimi:(

Yeni evlendigimizde misafir gelmişti heyecanliydi garibim bana yemekten sonra -çay koyarsın içeriz demişti yemeğin son demlerinde. Bende gayet normal bir tonda 'yapacağım işleri ben bilirim ister koyarım ister koymam arzu edersen sen koy madem aklına gelmiş canım bana karışma' dedim o günden sonra hatırlamıyorum dediğini:rolleyes:

Eşinizi kızdırmaktan o kadar çok korkuyorsunuz ki bu sorunu çözebileceğinizi düşünmüyorum.

Sizin düşüncesiz olduğunuzu düşünmesi, bu işleri kadının görevi görmesi, başkalarının yanında rencide ediyor olması, rahatsız olduğunuzu söylemenize rağmen davranışına devam etmesi, başkalarına hassas iken size karşı hassas olmaması... Neresinden baksanız kabul edilemeyecek bir tavır. Ben bana yapılmış bir saygısızlık sayar ve kolay kolay etkisinden çıkamazdım.

Bir kez yapmıştı. Yeni evliydik ailesinin yanında kaşıyla gözüyle yardım etmem gerektiğini söyledi. Yüksek sesle "annenden rol çalma yahu. İçine kaynana mı kaçtı hiç yakışıyor mu erkek adama kaynana gibi kaş göz yapmak" dedim. İnsanlar güldü ama o kıpkırmızı oldu. Bir daha da tekrar etmedi. Eve gelince de "bir daha sakın bana toplumda ne yapmam gerektiğini söyleme" dedim. Tabi ilerleyen zamanda aynı hataya ben de düştüm. Onu birkaç kez uyardım davranışları ile ilgili ancak ben ne yapması değil ne yapmaması gerektiğini söylüyordum. Velhasılı kendim de yapsam, eşim de yapsa çok itici ve insanı çileden çıkaran bir hareket.

Benim kayinvalidem ve görümcem farklı şehirlerde aynı binada otururlar.Bizde senede 1 gidebiliriz izinde.Esimde bana" tüm yıl yoğun çalışıyorsun ,misafiriz yılda bir gelmişiz yorulma "der.Birde bunu kayinvalidem, görümcem yanında der gülerek .Evin şımarık oğlu diye kimse takmaz ,annesi terligu yersin şimdi kafana der.Ama kayinvalidem ben iş yapayım diye demez ama esimin gevrek bi şekilde karımı yormayin lafına kızar:) Bende eşime saçma konuşma derim zaten ne demek o derim:) Ufak tefek birşeyler yaparım elbette,köşe yastığı miyim:)Herkes bir değişik, bana kas göz yapıp sürekli uyarsa da inat edip yapmazdım.Yapma diyor ya yardım edesim geliyor:)

Ben başkasının evinde mutfaga girmeyi pek sevmem. Kendi evimde de girenlerden hiç hoşlanmam.
Ama gittiğim yerde sorarım yardıma ihtiyac varmı vs. diye. Eğer isterseler girer yardım ederim. Ama kafama göre pat diye mutfaga dalıp yardıma geldim demem mesela. Ve çevremdeki birçok insanın hoşlanmadıgını biliyorum mutfağa girilmesinden. O yüzden en mantıklısı sormak. Erkekler bu konuları böyle ince düşünemiyolar ama benim eşim bana bu şekilde yapsa inadıma kalkmam.

Benim kayinvalidem ve görümcem farklı şehirlerde aynı binada otururlar.Bizde senede 1 gidebiliriz izinde.Esimde bana" tüm yıl yoğun çalışıyorsun ,misafiriz yılda bir gelmişiz yorulma "der.Birde bunu kayinvalidem, görümcem yanında der gülerek .Evin şımarık oğlu diye kimse takmaz ,annesi terligu yersin şimdi kafana der.Ama kayinvalidem ben iş yapayım diye demez ama esimin gevrek bi şekilde karımı yormayin lafına kızar:) Bende eşime saçma konuşma derim zaten ne demek o derim:) Ufak tefek birşeyler yaparım elbette,köşe yastığı miyim:)Herkes bir değişik, bana kas göz yapıp sürekli uyarsa da inat edip yapmazdım.Yapma diyor ya yardım edesim geliyor:)

Çok iyi ya :)) Adamlar bilseler bu şekilde oldugunu hep yapma yorulma diyecekler sonra bize haha. Ne denirse tersini yapıyoruz çünkü :))

Çok iyi ya :)) Adamlar bilseler bu şekilde oldugunu hep yapma yorulma diyecekler sonra bize haha. Ne denirse tersini yapıyoruz çünkü :))
Gerçi böyle diyorum da benim de eşim evhamli (geçen konuda acmistim)o da içinde evham içerebilecek herşeyime karışıyor onu napicaz:))Gerçi artik önceden karışınca hep ofkelenip karşı atağa geçiyordum. Geçen kk kadınları konuma yorum yapınca o yorumları dikkate alıp davranmaya başladım şu an daha az patırtı var söyleyince hee deyip geçiyorum bakalım nereye kadar:)olmazsa artık bi terapi desteği alicaz bakalım. Yani kısaca biseye karışmayan başka biseye karışıyor gibi.Tam huzur cennette artık, o da gidebilirsek:)

Soran olmuş eşim aslan burcu 🙄
Bu konu üzerine şuan bu tarzda bişi yaşamadım henüz yorumlardan da aldığım gazla baya çöktüm üstüne bidaha olursa o kaşlar yolunacak 😎
Ah aslan ah :)karışacak bisey elbet bulur diyorum.Bir akrep ve bir aslan evliyiz.Cok hareket , bol aksiyon:)

Soran olmuş eşim aslan burcu 🙄
Bu konu üzerine şuan bu tarzda bişi yaşamadım henüz yorumlardan da aldığım gazla baya çöktüm üstüne bidaha olursa o kaşlar yolunacak 😎
e çünkü o aslan kral. gerçi yükselen ve ay burcu çok önemli ama tabi güneş burcu da yetiyor bazı şeyleri anlamaya.

e çünkü o aslan kral. gerçi yükselen ve ay burcu çok önemli ama tabi güneş burcu da yetiyor bazı şeyleri anlamaya.
Nefret ediyorum aslanın özelliklerinden
Tipik yüzde yüz bi aslan maalesef
Ben de teraziyim
Yüklenini bilmiyorum rivayetler mevcut ama bence bu karakterler yükseleni de aslandır 😵

Misafirlige gitmeden, once bir uyarimi yapar, baktim yine tekrarliyorsa, suratina bakmazdim, he baktim bakislarindan kacamiyorum, herkesin icinde yukses sesle "e be canim, neden kas goz yapiyorsun, istedigin bir sey var da ayip olur diye soyleyemiyor musun?" diye bozardim 😂😂

Nefret ediyorum aslanın özelliklerinden
Tipik yüzde yüz bi aslan maalesef
Ben de teraziyim
Yüklenini bilmiyorum rivayetler mevcut ama bence bu karakterler yükseleni de aslandır 😵
aslında aslan ve terazi iyi anlaşır.
doğum haritalarınızda başka önemli kriterler de sert etkiler olabilir.

Back
X