esinizin ve sizin "memleketiniz" aynimi ?

Emine

Guru
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2007
1.598
13
318
48
sizin ve esiniz memleketi aynimi?

iyi aksamlar hanimlara.s.

aslinda faretmez memleket ayni olmasa bile insan birbirini sevdigi zaman hic memleketinin ayni olup olmadigina bakmiyor bile...
yinede yöre olsun töre olsun cok fark vardir....
hani derler ya her insanin sogan dogramasi degisik olur diye....bunu söyleyen dogru söylemis...
ben trabzon´luyum , esim ise ankara ....ben mesela kendi yöremden hic birsey bilmiyorum neredeyse.....
benim icin kötü birsey, yani bunu gün gectikce daha cok fark ediyorum...

ya sizler anlatmak isteyen buyrun anlatin düsünceleriniz yada yasadiklariniz nasil ???

eşimle aynı memleketteniz ama ben şehirde büyümüş
düşündüğünü çekinmeden söyleyen daha rahatımdır
eşim ise belli kalıpları hala yıkamamış ailesinin dışına çıkmamış
çekingen en önemliside benim için hayırrr demesini bilmeyen bir adam işte
aynı memleketliyiz ama aramızdaki kültür farkı çok
ama ben eşimide böyle olduğu için seviyorum

bir ipte iki cambaz oynamazmış
eşimde benim gibi olsaydı ............................

bende Trabzonluyum erkek arkadasimda,bence memleketten olmasi iyi huyunu suyunu iyi bilirsin ama yinede onemli olan anlasabilmekdir ,anlasdikdan sonra memleketmis falanmis bos.

Eşimle bende farklı memleketteniz..Ben İzmir eşim Ankara...Ama onuda İzmirli yaptım...Mecbur işimizde burada..Farklılıklar kendisiyle yaşamadım ama ailesiyle yaşıyorum zaman zaman...Mesela et yemekleri bizde sebze yemekleri ağırlıkta..Onlar geldiğinde et yemekleri yoğunlukta pişer hertürlü ne olursa olsun illa içinde et benzeri ürünler olacak..Bense kendime ayrı yemek yaparım muhakkak yoksa aç kalırım:roflol:

Birde ilk başlarda kullandığım bazı kelimeleri anlamakta zorluk çektiler bilirsiniz İzmirin meşhur kelimleri bunlar sonra sonra alıştılar bende tabiki alıştım şimdi her iki yöredende konuşuyorum..Zaten lehçeleri çok çabuk kapıyorum bu aralar evde rumeli havası yoğunlukta esiyor..Elveda Rumeli sayesinde:roflol:Yazdıklarımı şöyle bir okudumda insan gerçekten sevince ne olursa olsun farketmiyor herşey güzel görünüyor gözüne..Hiç kimsenin ağzının tadı bozulmasın zamanla herşeye alışılıyor .a.s.

Ben daha evli değilim ama ben de gelem dedim.. 17 gün kalmış zati görmeyiverin bekar olduğumu :roflol:

Ben aslında kendim de karışığım yanii annem İzmir li babam Burdur lu ama ben doğma büyüme Antalya lıyım... Müstakbel eşim de Çorum lu ama o da doğma büyüme Ankara lı.. Ben Çorum da görev yaptığım için 3 yıldır, artık burdakilerin konuşmalarını yemeklerini öğrendim.. Pek bir sorun yaşamayız herhalde... Bazen onun konuşmalarında bana komik gelen şeyleri yakalıyorum. Kopuyorum artık gülmekten... :roflol:

arkadaslar hepinize tesekkür ederim,
yanliz olmadigimi anladim...:1hug:
nazli canim benim esimde ankarali onun ailesini ancak yaz aylarinda görüyorum ve 2007 kurban bayraminda gördüm.... bir hafta sonra yine görecem.....yemek türleri cok degisik, trabzona hic benzemiyor, gerci ben trabzon yemeklerini unuttum bile....
benim icin iyi olan taraf esim yemeklerin icinde eti pek sevmez...daha cok sebze türü yemek yapariz, et olunca ya biftek, köfte ama sulu köfte olmayacak vs.
konusmaya sira gelince ben bir laz olarak lazca konusamam,ama esim kendini belli eder yani ankarali diye....:roflol:
ne olursa olsun mutlu olduktan sonra gerisi bos :1hug:

Biz nişanlımla ikimiz de Balıkesirliyiz.İkimiz de Kocaeli'de doğup büyüdük.Cumartesi düğünümüz var:teytey:

benim eşimin baba tarafı asırlar önce rizeden gelmişler.
benimde anne tarafım rizeli.baba tarafımda artvinli gene.
karadenizli olmamızın avantajlarını elbette yaşıyoruz.
biz izmirde de yaşadık 6 yıl boyunca ama bir sorun yaşamadık eşimle..o da benim kadar rahat çünkü.

Şükür ki aynı memleketliyiz.

Şükür demem yanlış anlaşılmasın, şu yüzden diyorum şükür diye; biz ayrı bir şehirde oturucaz eğerki memleketlerimiz ayrı olsaydı bölüm pörçük olacaktık. 5 gün bi yerde 5 gün bi yerde çekilmez olurdu. Bir de şive tabiki. Nişanlım illaki Niğdeli istedim diyor, aynı şiveden konuşabilmek için. Ama ben ona biraz daha modern kaçıyorum

cok faklı biri doğu biri batı eşim doğulu ve ağır adetleri var allahtan eşim ve alesi küçük yaştan beri izmirde kalmışlar eşimle değilde biraz ailesiyle çokçok akrabasıyla zorluk cekiyorum..hele hele örf ve adetleri faklı olunca iki aile arasında kaldığım çok oluyo..zor amam sevgimiz her engeli aşıyor ..her iki tarafada hak gecmeden halletmeye uğraşıyoruz ne yapalımyerimseniben

Bizde eşimle aynı memleketliyiz, hatta aynı köylüyüz.:1rolleyes:

Biz nisanlimla ayri memleketliyiz...kendisiyle hiç bir sorun yasamadim bu konu uzerinden fakat ailelerimiz o kadar farkli ki, inanamazsiniz, onlar yuzunden baya sorunlar yasadik yasiyoruz da...ve sanirim yasayacagiz da...

ben ankaralıyım eşim erzurum-oltulu...dadaş yani...
ben yöresel birşeyler bilmem ama eşim bu konuda bir numaradır...hem yemeklerde,hem oltu dönerinde,hem halayda ,hem şivede zaten bayılıyorum onun yarı oltu şivesine,hem...hem...hem....kısaca eşim tam oltulu...hiçbir zaman hiçbir konuda problem yaşamadık çok şükür...sadece ilk evlendiğimizde benden sımışka istedi...oda ne dedim...sonra öğrendimki çekirdek demekmiş...eh bu zaman zarfında bende birşeyler öğrendim yani...
sevgiler...

eşimle bizde aynı memleketliyiza.s
ama büyük bi tesadüftü tanışmamız
eşim asla kendi memleketinden biriyle evlenmeyeceğini söylerken baya bi büyük konuşmuş olmalı:1rolleyes:sırnaşık şey

Ben de aslen İstanbulluyum ama eşim İzmirli. Az da olsa farklar oldu elbette. Ama biraz ben biraz o uydu ve ortayı bulduk. Başka çare yok. Mesele yapmadık ikimiz de...

ben istanbul doğumlu ve büyümeyim..erkek arkadaşımda almanya doğumlu istanbul büyüme.. fakat kökenlerimiz benim giresun onunsa gümüşhane aslına bakarsanız iki tarafda karadeniz sayılır fakat gerek yemek olsun gerek şive olsun çok değişik ve onlar biraz daha tutucular çok düşünüyorum acaba yapabilirmiyim diye çünkü ciddiyiz 3 yıllık bir ilişkiv e aileler biliyor..fakat sevgim aşkım çok büyük herşeyi yaparım diyorummm varmı eşi gümüşhaneli olan??

eimde bende tokatlıyız..ama bence her ailenin yetiştirme tarzı farklı olduğu için ordan bile anlaşmazlıklar,uyumsuzlukla doğabiliyor..........

Sevgili hemşehrim:)
Mesela çiğdem,darı,teneke peyniri,gevrek:icecream:
Ben burda adama 2 gevrek verirmisin diyorum yüzüme bakıyor :roflol:
Napalım eyyy gidi goca İzmirli yis:dance:

5 sene izmirde kaldık bende bunları hiç söyleyemedim
çekirdek istedim çiğdem verdiler
simit dedim gevrek verdiler
mısır dedim yok dedi darı
ama her yörenin dili değişik olunca ortaya çok güzel şeyler çıkıyor
izmire selamlar buradan :teytey:

bu arada ben ankara'lıyım eşimde elazığlı ama çok küçükken ayrılmışlar oradan çok bilmez yani memleketini kimse kalmadı artık oralarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…