esinizin ve sizin "memleketiniz" aynimi ?

Ben Balıkersir liyim eşim Ankara 'lı ama ikimizde çok şehirler gezdik daha sonra okulda tanıştık . Ben o kadar çok şehir de büyüdüm ki kendimi tamamen Türkiye li gibi hissediyorum . Aramızda sorun yok memleketten dolayı :)

NAsip işte bizde aynı memleketli değiliz.Benim memleketimle eşimin memleketi arasında 14 saat yol var ankarada yaşıyoruz.kendi memleketine 11 benim memleketime 4,5 saatte gidiyoruz.
Arkadaşlar en zor olan şeyde,bayramlarda ne tarafa gideceğimizi şaşırıyoruz.herkes bekliyor.Kendimiz kolonlayacaz

Edirne'den Kars'a deriz ya işte öyle uzak memleketlerimiz..ama doğma büyüme İstanbulluyuz ikimizde.Aynı dili konuşuyoruz...bazen bizim adetlerimize ayak uydurmakta zorlanıyor ama şimdilik sorun yok çok şükür............

Merhaba arkadaslar, bizim memleketimizde,kültürümüzde,dinimizde,dilimizde

ayri.Ama bizim icin hic fark etmiyor.11 senedir evliyim ve onu cok seviyorum.ŞenizAyni

dili,dini,kültürü paylassaniz memleketi hatta köylünüz dahi olsa olmayinca olmuyor.Ben

yine dünyaya gelsem yine esimle evlenirdim.Sorun olmuyor demiyorum her evde olan

seyler bizdede oluyor tabiki... ama bizim sevgimiz,askimiz cok büyük bunlar bizi

etkilemiyor.:asigim:Ülkemi,insanlarini,tarihini cok seviyor.Tam bir TÜRKIYE asigi

ıkımız de farklı ama yakın yerlerdenız..
ben Aydın o Denızlı..
arada sadece 1.5 saatlık fark var ama ole farklı adetlerı ve kelımelerı var kı..:uhm:
nısanlılık donemınde baya zorlanmıstım ama artık anlıyorum..
tabıı yemek alıskanlıklarımızda farklı..
ama esım artık alıstı.:asigim:
o zaten Aydın da buyumus ama aıleden alıstıgı bır damak tadı vardı..
sımdılerde ıse aılesıne gıttıgımız zamanlarda bıle esım yapsın bu yemegı dıor..:roflol:

bizde eşimle aynı memleketliyiz
ama aramızda dağlar kadar fark var
aileler arasında öyle
yetiştirilme tarzımızdan olsa gerek herhalde

Arkadaşlar aynı şehirli olup aile kültürü,yaşam şeki bakımından farklılıklar oluyorki;
Farklı şehirlerden evliliklerde olmaz mı?İnsan nelerle karşılaşıyor.
Ama bence bunlar önemli olsada mutlu olmak,eşinle huzurlu olup araya başka şeylerin girmemiş olması daha önemli.
Ben mutlu olmadıktan sonra aynı yarden olmuşuz ne fark eder?Ben Adanalıyım,eşim Maraşlı,K.Maraş 'ta yaşıyoruz.
Haaa benim hayatım,evliliğim kocamaaaaan bir hayal kırıklığı o başka mesele.....

eşim aslen İzmir'li
benim ise bir taraftan Rize'ye, diğer taraftan Artvin'e dayanır soyum sopum,
iki uç yani,
sorun olmadı bu durum aramızda,
İstanbul'da buluştuk,arada bir yerlerde de yaşıyoruz işte,

Biz sevgilimle istanbul doğumluyuz ama tabi memleketler farklı
Şu ana kadar bir sorun olmadı olucağınıda sanmıyorum inşallahda olmaz

farklı memleket ama aynı yerde büyüdük
ben aslen uşaklıyım eşim almanyada doğmuş büyümüş ama aydında yaşıyor ailelerimiz

bunun anlaştıktan sonra öyle çok sorun olacağını sanmıyorum ben, herkes birbirine bir adım gitsin, ortada buluşalım en güzeli.

bende evlı degılım ama yazım mazur görun
ben aslen erzıncanlıyım ama sözlumde bende dogma büyüme ankaralıyız huylarımız kulturerımız yaptıklarım yasadıklarrımız hemen hemen aynı zorluk çekmiiyoruz kı kı bunun en güzel tarafı başka sehıre gelın gtmıcek olmam :)

henüz eşim değil ama biricik nişanlım bolulu bense antalyalıyımm, çok değil ama yinede farklılıklarımız yok değill ama ben yinede çookkk seviyorummmm

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…