Eşinizle mutluluğu yakalamak için sık sık dedikodu yapın

husel

er:)
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2007
1.849
18
683
47
Diğer
Eşinizle mutluluğu yakalamak için sık sık dedikodu yapın!

--------------------------------------------------------------------------------

Birbirlerine dedikodu yapmak için zaman ayıran çiftlerin, evliliği perçinleniyor.

Çukurova Üniversitesi Psikiyatri Uzmanı Sabri Yurdakul, sır saklama konusundaki ortak yaklaşımların, eşlerin birbirlerine yakınlaşmasına ve iç dünyasını açmalarına yardımcı olacağını söyledi.

Medikososyal Bölümü ve Yaprak Psikiyatrik, Psikolojik Danışma Merkezi Uzmanı Yurdakul, eşlerin özel hayatlarıyla ilgili konuları paylaşmalarının, onları birbirlerine yakınlaştıracağını söyledi. Yurdakul, “Günün nasıl geçti, nereye gittin, kimlerleydin?” soruları yerine, eşlerin birbirlerine sırdaş olmaları ve yakın çevreleriyle ilgili dedikoduları anlatmalarının, onların paylaşımlarını artıracağını söyledi. Eşlerin her şeyden önce yakın arkadaş olmaları gerektiğine dikkati çeken Sabri Yurdakul, “Birbiriyle iyi arkadaş olan çiftlerin evlilikleri daha sıhhatli yürüyecektir. Bu nedenle günlük hayatla ilgili özel konuları paylaşmaları, ortak yaşamlarını zenginleştirecektir” diye konuştu.

Eşlerin paylaşımlarının diğer insanlara iletilmemesi konusunda dikkatli olmaları gerektiğini de vurgulayan Yurdakul, sır saklama konusundaki ortak yaklaşımların, eşlerin birbirlerine yakınlaşmasına ve iç dünyasını açmalarına yardımcı olacağını söyledi. İnsanların sırlarını paylaştıkları kimselere daha çok güveneceğini ve onunla konuşma isteğini daha çok duyacağını ifade eden Yurdakul, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu durumda eşler arasındaki diyaloglar artacak ve konuşma konuları artacaktır. Böylelikle birbirleriyle konuşmak için konu bulmakta zorlanmayacak ve televizyonun karşısında oturan iki yabancı olmaktan çıkarak, birbirlerine sırlarını dökmek isteyen iki samimi arkadaşa döneceklerdir ki, bu da evliliğin sağlıklı yürümesine yardımcı olacaktır. Bu yüzden eşlerin birbirleriyle dedikodu yapmak için zaman ayırmaları evliliği perçinleyecek ve paylaşımlarını artıracaktır.”

ben bu söylenenlere katilmiyorum.egerki dedikodu ile mutluluk olacaksa hic olmasin o mutluluk.tamamen günah.insanlari daha cok dedkoduya yöneltiyo.bence mutluluk insanlarin icinde sakli yeterki onu bulmasini bil.sevgi saygi ve karsilik fedakarlik ayrica biribirlerini oldugu gibi kabulederlerse niye mutlu olunmasin.illaki bir baskasinin dedikodusunumu etmek gerekir canim.ne gerekvar milletin acigini ortaya cikarmaya.yarin o insanlarin yerinde sende olabilirsin.hic istermisiniz millete öyle malzeme olmayi.

bile bile gıybet, günahı meşrulaştırma çabası. olur mu hiç öyle şey. ateş seni çağırıyorrrr :roflol:
iki gün sonra birbirine düşer onlar hiç şaşmam :roflol:

evet resmen millti dinden cikarmak gidin dedikodu yapin.hayret birsey ya sinirlendim valla

ilginç bir tespit , gerçek payı var mı acaba merak ettim, ama eş ile bazı konuları örneğin işyerinde veya aile çevresinde yaşadığımız olayları paylaşmak güzel, fikirler çatışıyor mu, yoksa hem fikirdemiyiz ortaya çıkıyor

birbirleriyle arkadas gibi konusmalari güzel bisey olabilir
ama bende dedikodu 'nun yapilmasini tasvip etmiyorum.
diyelimki evliyim, esimle baskalari hakkinda kötü yorumlar yapip
onunla mutlumu olacagim yani?????

..dedikodusuz yaşammı olur ...her nekadar dinlemesede sözlüm,, ama ben yapıom yine

ay biz çok yapıyoruz yaa.. ama kötü niyetli diil tabi... bazen telefonda sorarız ee başka dedikodu filan yok mu die:) komik oluyo..

bence de çiftler birbiriyle küçük sırlar paylaşmalı ama başka birinin zararına sonuçlanacak bir konuda eşimizin sır tutacağına inanmıyorsak paylaşmamalıyız..bir örnek vereyim mesela ben çünkü buna benzer bişey yaşadım bi arkadaşıma eşimle olan sorunlarımdan bahsedip kimseye hatta kocasına dahi söylememesi konusunda tembihlemiştim ama sanki ters etki yapmış olacakki aynı gün kocasına anlatmış o da benim kocama derken..tabi arada olan bana oldu..dedikodu denince nep bu olay gelir aklımabenneyaptımki:1closedeyes:

Eşimle aynı yerde çalışıyoruz.Ortam aynı,konular aynı olunca konuşacak çok şey oluyor.Her güno günün tahlilini yaparız.

ben çok yapıom ama bizimki susuyo günahı boynuna mı diyo içinden acaba...şakkıdı

hehehehehe bende pek severim eşimde ama özeti alır daha sonra konuyu kapatır bende buna sinir olurum. her devasında senle dedikodu yapmıcam derim rahat duramam

bana saçma geldi açıkçası..
eşim asla kimsenin dedikodusunu yapmaz..
hatta ben yukarıdaki üst komşu kadın için bazen söylenirim,bugün şöle gürültü yaptı vs diye..
ona bile lafı uzatmadan boşver der geçer..
bayılıyorum bu huyuna ben onun..
başka türlü de yakınlaşılır..
ne diye elalemi çekiştirecekmişim....şakkıdı

ya ben sürekli ne konuşayım benim adam öyle uzun cümleler kurmaz az konuşur mümkünse hiç konulmaz dolayısyla bizde dedikodu yapamıyoruz

Back
X