Eşinizle ne sıklıkla tartışır-kavga edersiniz?

Big_Babol

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2013
34
26
288
Sakarya
merhaba kızlar, 5 yıldır evliyim. Eşim fevri biridir çabuk parlar, sevgililik döneminde farketmiştim ama sonradan çok ciddiye almadım cahillik işte. Aynı evin içinde yaşayarak zorluğunu anladım. Erkeklerin çoğunluğu mu böyle acaba? Babam çok sakin biridir o yüzden çol yadırgıyorum sanırım. Sizin ne sıklıkta kavgalarınız oluyor sonra nasıl hallediyorsunuz mesela? Bizim son zamanlarda çok sık kavgalarımız oluyor ve ben soğuyorum kavga ettikçe sizdede öyle olur mu?

Kavga neden çıkıyor ve nasıl devam ediyor? Önemli olan kavga etmenizden ziyade eşinizin kavga anındaki tepkisi. Yoksa tartışmayan kavga etmeyen kimse yoktur bu hayatta. Mesela şiddet oluyorsa bu sorundur, ya da küfür ediyorsa bu sorundur.
Ama sadece of bıktım yeter gibi yüksek sesle şikayetini dile getiriyorsa bence sorun yok.
Ama 5 yıldır evlisiniz artık birbirinizin neyi sevip sevmediğini bilmeniz ve ona göre kavgaları minimuma indirmeniz gerekiyor.

Bu arada nickinizle ilgili bir anım var :) bu sakız olan big babol değil mi ya hu? Çok hoş :)

Çözülmeyen her sorun için hergün tartışırım çözülmesi gerekiyor,açıklanması gerekiyor mantığı ile konuşmaya başlar karşı tarafın ne olmuş,sana öyle gelmiş,sorun çıkarmak için konu buldun sözleri ile tartışmaya girer kavgaya çeviririm.
Umursamaz insanı sevmem eşim de tam kendisi umursamaz biridir

.

Bizde ufak ufak atışmalar olur. Kavga çok nadir ederiz. Esim hakaret etmez benim de kırmızı cizgimdir bu ama o da cabuk sinirlenir ve Çabuk söner. Hemen unutur ben de tam tersi sürdürürüm olayı biraz inatlik var bende. Hatta arada kendi kendimi bile doldurduğum olur sonradan fark ediyorum.

Ahan da bu biz

İki üç hafta kavgasız geçtiği de olur günde 3 kez kavga ettiğimiz de eşim genelde kavgadan gürültüden kaçar ama ben sorun olarak gördüğüm bir şey varsa asla peşini bırakmam o kavgayı ederim erkeklerin mantık mekanizması pek çalışmadığı için kavgasız, sorunsuz devam eden ilişki olduğuna ben inanamıyorum.....

Konu sahibi siz ne aralarla "kavga"ediyorsunuz ?
Bakın ufak atışma, karşılıklı bir kaç laf söyleme normaldir Ama ağız dolusu küfür, bağırma , karşıdakini korkutacak şekilde baskı eğer bunlar varsa çok büyük sıkıntı.

Bu aralar çok kavga ediyoruz . Yani upuzuuun zamandır kavga etmiyorduk. Küçük çocukla birlikte sorumlulugun çoğunun bende olması eşimin aşırı yoğun olması sebebiyle ben patlama noktasindayim .

Bu arada nickinizle ilgili bir anım var :) bu sakız olan big babol değil mi ya hu? Çok hoş :)
Evet sakız olan teşekkürler. Kavga sebepleri çok saçma ortada herhangi bişey yok eşim ufacık bişeye sinirlenip sesini yükseltir kaba konuşur, bende onun böyle küçük bi olaya büyük tepki vermesine sinirlenirim bende ona sesini yükseltirim olay büyür saçma sapan sonra ikimizde tavır yaparız sıkıldım bunaldım son zamanlarda sık olduğu için

Senede iki üç kez sağlam kavga ederiz,eşim bana göre çok inatçı ve triplidir.Ben çabuk sakinleşiyorum ama o bazen iki üç haftaya kadar uzatabiliyor.Hiç kavga etmeyen çift yoktur bence, varsa da arada bir iletişim sorunu vardır.Önemli olan sert tavırlar,şiddet, küfür ve hakaret olmaması.

Birinin daha böyle olması içimi rahatlattı. Ben de biz hiç kavga etmiyoruz ezik miyiz karı koca diye şüpheye düşmüştüm

ahaha benim eşim çok sakin ve makul bir insandır. her meseleyi sakinlikle konuşup çözme taraftarıdır. tansiyon yükselecek gibi hissedersek konuşmuyoruz. ortalık sakinleyince fikir alışverişinde bulunuruz ancak. sizin de aynı dinamiklere sahip olduğunu zannediyorum

5 yillik evlilik dışinda. Ben yazdim sandim. Benim esimde oyle çok çabuk parlar ama yatışinca bisey olmamis gibi. Ben sinirlenince bana bulaşma ne dedigimi bilmiyorum sinirden diyor kafam donuyor diyor. Bizde 3 sene olucak evleneli aslinda Ilk zamnlar kavgamiz çok olurdu ama artik bir birmizi anliyoruz. Ama bizim büyük seyden degilde kuçucuk seylerden kavgamiz buyuyor

Kavga rutinimiz mi var yahu ne sıklıkla kavga ediyorsunuz ne demek
Ne sıklıkla tatile gidiyorsunuz gibi sormanız çok garip olmuş

Bazen gökkuşağı yiyip kelebek kustuğunu düşünüyorum.

Konuya yorumum. Durup karşılıklı uzatmıyoruz tartışmıyoruz. Daha çok susuyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…