Eşinizle yatakları ayırıyor musunuz?

Eşinizle tartıştıktan sonra;

• Yatakları ayırıyoruz

OY: 17 11,3%
  • Hayır beraber uyuyoruz

OY: 133 88,7%

• Ankete Katılan
    150
Bu konuyu görünce o zamanlarda ki kelimeleri hala söylediğini farkettim. Bilmşyorum gerçekten iyiyken o kadar iyi bir adam ki o anları hep beni adım atmaktan vazgeçiriyor. Ama artık o kadar yoruldum ki...
Hayır siz o iyiliği zorla arayıp buluyorsunuz, ayrılmamak için.
Kocanız sizi sevmiyor maalesef.

2 hafta uzun bir sure. Küserek sizi manipüle ediyor. Farkinda olmadan da sizi kendi yokluguna alistirmis.
Küserse küssün siz hicbir iletisim kurmayin, birakin boyle boyle küsmemeyi ogrenir.

Ben de bir kaç gün manipülasyon ile ilgili bir video izlemiştim. Aklımdan geçen ilk şey eşim bana bunları yapıyor olmuştu. Cezalandırıp kendimi hatalı hissetmemi sağlıyor.

Başka sevgililere özenmeye başladım. 70 yaşıma gittim baktım ömrümün yarısı tartışmayla küslükle geçmiş. Başkalarını beğenmeye başladım. Konfor alanından çıkmak zor oldu nerdeyse 1 yıl karar veremedim. Ama zaten bu yazdıklarımdan da anlıyorsunuz artık ben üzülmekten çok yorulmuştum içimdeki bütün duyguları öldürdüm. Hani derler ya evleneceğiniz kişi karşınıza çıktığınızda anlarsınız. Boşanma vakti geldiğinde de anlıyorsunuz. S.Kerler eşiği diyorlar buna biraz ayıp ama 🙊😁.

Mesajınız için çok teşekkür ederim. Benim için çok faydalı söyledikleriniz. Bir yerde eyvallah diyeceğim bu gidişle ama nerede nasıl bilmşyorum.

İnanın günde beş kere boşanmakararı alıp beş kere vazgeçiyorum kendi kendime. Bunca yıldır emek verdin az bu huyunu yontsan iyi biri aslında diye ama huylu huyundan vazgeçmez sizin de bildiğiniz gibi ilerleyen senelerde keşke ayrılsaymışım diyeceğime o kadar eminim ki... Ben ayrılalım dediğimde mal paylaşımına geliyor konu. Sen annenleri ara ben benimkilere söylerim diyor. Ki ben 6yılda bir kere dedim... Kaybetme korkusu da yok
Bizimki son noktada geri adim atiyor ama hiçbir degeri yok gozumde. Kaç kere dedim bak bitsin ben cekemiyorum bu hayati ona da yok kisilik bozuklugu oldugunu dusunuyorm.
Bu konu disinda evine baglidir cocuklarina ve bana gozu gibi bakar. Harcamama karismaz ailelerimiz super anlasir saygilidir. Ama çok inat iste en ufak kavgayi uzatir kuser. Barisinca dunyanin en iyi esi gibi davranir ama beni tukettikten sonra yok gozumde. Sene de 1 ayimiz en az bu sekilde gecer. Aileme soylesem sok olurlar o kadar iyi bir profili varki. Ama kararli olursam ailem destek olur artik kesin dusunuyorum ayrilmayi. En buyuk asklar bile boyle inat insanlarin elinde tukeniyor.

Bizimki son noktada geri adim atiyor ama hiçbir degeri yok gozumde. Kaç kere dedim bak bitsin ben cekemiyorum bu hayati ona da yok kisilik bozuklugu oldugunu dusunuyorm.
Bu konu disinda evine baglidir cocuklarina ve bana gozu gibi bakar. Harcamama karismaz ailelerimiz super anlasir saygilidir. Ama çok inat iste en ufak kavgayi uzatir kuser. Barisinca dunyanin en iyi esi gibi davranir ama beni tukettikten sonra yok gozumde. Sene de 1 ayimiz en az bu sekilde gecer. Aileme soylesem sok olurlar o kadar iyi bir profili varki. Ama kararli olursam ailem destek olur artik kesin dusunuyorum ayrilmayi. En buyuk asklar bile boyle inat insanlarin elinde tukeniyor.

Yazdıklarınızı okurken kendi hayatımı okur gibi hissettim gerçekten. Normalde o kadar iyi bir insan ki arkadaşlarım bizi görünce özenir. Ama tartışınca karşımda düşmanım mı var kocam mı alamıyorum. Ben yine ne dedim ne yaptım diye düşünerek ömrümü harcamak istemiyorum..

Başka sevgililere özenmeye başladım. 70 yaşıma gittim baktım ömrümün yarısı tartışmayla küslükle geçmiş. Başkalarını beğenmeye başladım. Konfor alanından çıkmak zor oldu nerdeyse 1 yıl karar veremedim. Ama zaten bu yazdıklarımdan da anlıyorsunuz artık ben üzülmekten çok yorulmuştum içimdeki bütün duyguları öldürdüm. Hani derler ya evleneceğiniz kişi karşınıza çıktığınızda anlarsınız. Boşanma vakti geldiğinde de anlıyorsunuz. S.Kerler eşiği diyorlar buna biraz ayıp ama 🙊😁.
[/QU

Ne guzel kurtulmussumuz. Ben de kaç kere dilekce vermeye yeltendim istemedi. Biliyorum ayrilsam cok hafifleyecegim
cocuklari da magdur etmez iyi bir babadir hadi bitir gitsin diyirum ama çocuklarla somuru yapiyor bana. Ailem su zulmu bilse bir dakika tutmazlar benI. Insallah ben de basaririm diyirum ya duzelecegine inancim yillar once bitti . Sadece bir sabah uyanayim bunlarin hepsi bitsin istiyorum

Merhaba.
Benim derdim eşimle her tartışmamızda yatakları ayırması ve kendi uyuduğu odanın kapısını da girmemem için kapatması.
Biliyorum çok çocukca ama bu da onun karakteri. Yani o kadar alıştım ki ya da artık değiştiremediğim için kabullendim ki bu konuda konuşmaktan yoruldum zaten.
Asıl sormak istediğim konuysa iki hafta oldu eşimle odaları ayıralı baya nerdeyse sıfır konuşma var aramızda. Bana çok tavırlı istemezse sorularıma cevap vermiyor. Hatta odasından çıkıp salona gelmiyor. Resmen orada yaşıyor. Önceleri hani beraber uyumak çok önemli diye düşünüp alttan alıp aynı gün olmasa da bir kaç gün içinde bir şekilde hallederdim mevzuyu. Her zaman suçlu benmişim gibi lanse edilmesine razı gelerek. Hoş bu kez de bir kaç kere geri adım attım ama karşı taraf hala küs.
Bugün farkettim ki onunla uyumamak beni o kadar da etkilemiyor. Yani şöyle kocamı özledim gibi bir durumdan ziyade evdeki gerginlik rahatsız ediyor beni. Ve arada keşke ben de naz yapabilsem ve ya onun gönlümü yapmak için uğraştığını görsem. Acaba sevgim mi bitiyor? Bitse de o kadar alışmışım ki ona anlamam galiba.
Bu arada 6 yıllık evliyiz. Çocuğumuz yok.

Bu konu hakkında düşğnceniz ve tavsiyeniz nedir?Siz de tartışma sonrası iletişim nasıl ilerliyor ?
Bekar biriyim. Şu anlattıklarınızı bir an hayal ettim de çok incitici geldi bana. Aranızda neler geçiyor, iletişiminiz nasıl bilmiyorum tabi. Ancak eşim ayrı bir odada yatsa, benle iletişimini uzun süre kesse kendimi reddedilmiş hissederim. Ve ona karşı olan duygularım zamanla körelir gibi geliyor.
Küsmek çare değil, eşiniz hata yapıyor. Aranızdaki bağı yıpratıyor. Bir uzman desteği alabilseniz keşke. Problemlerinizi küserek değil de konuşarak, tartışarak halletmeye çalışsanız daha güzel olur.

Son düzenleme:
Merhaba.
Benim derdim eşimle her tartışmamızda yatakları ayırması ve kendi uyuduğu odanın kapısını da girmemem için kapatması.
Biliyorum çok çocukca ama bu da onun karakteri. Yani o kadar alıştım ki ya da artık değiştiremediğim için kabullendim ki bu konuda konuşmaktan yoruldum zaten.
Asıl sormak istediğim konuysa iki hafta oldu eşimle odaları ayıralı baya nerdeyse sıfır konuşma var aramızda. Bana çok tavırlı istemezse sorularıma cevap vermiyor. Hatta odasından çıkıp salona gelmiyor. Resmen orada yaşıyor. Önceleri hani beraber uyumak çok önemli diye düşünüp alttan alıp aynı gün olmasa da bir kaç gün içinde bir şekilde hallederdim mevzuyu. Her zaman suçlu benmişim gibi lanse edilmesine razı gelerek. Hoş bu kez de bir kaç kere geri adım attım ama karşı taraf hala küs.
Bugün farkettim ki onunla uyumamak beni o kadar da etkilemiyor. Yani şöyle kocamı özledim gibi bir durumdan ziyade evdeki gerginlik rahatsız ediyor beni. Ve arada keşke ben de naz yapabilsem ve ya onun gönlümü yapmak için uğraştığını görsem. Acaba sevgim mi bitiyor? Bitse de o kadar alışmışım ki ona anlamam galiba.

Bu konu hakkında düşğnceniz ve tavsiyeniz nedir?Siz de tartışma sonrası iletişim nasıl ilerliyor ?
O odayı ayırıyorsa sizde evleri ayırın net. Anladığı dil madem bu koca adamla mı uğraşacaksın.

Çok yanlış bir davranış. Yatak ayrılır tabi ama çok mühim bir konu olduğunda. Her şeye küsüp yatak ayrılmaz. İletişimsizlik çok zor. Bunu barıştığınız bir zamanda masaya yatırın bence.
İkinci olarak da siz peşinden gittiğiniz müddetçe adam daha da naz yapar. Siz de onu takmayın. Dışarda vakit geçirin huzursuzluktan etkilenmemek için.

Merhaba.

Son 4 senedir ayriyiz cok horluyor ayyyy benim odam sesiiz zifiri karanlik olmali cokta rahatim 😃😃😃

Aman ne tinliyorsun. Yatağı terkeden o günahı da çeker.
Sende o gelene kadar bi capraz yat bi ters bi düz yat yayıl biraz tadını çıkar.
Mesafeli ol peşinden koşma yok gibi davran. Kendine mesguliyet ler bul ve bakımlı ol . Üzülme hersey olacağına varır.

Merhaba.

Bence kesinlikle gitmekten vazgeçin özellikle haklı olduğunuz durumda adım atmayın..o atarsa çok yzatmayın ama artık ilk adımı atmayın bu şekil alışmış..benim eşimde böyleydi artık adım atmıyorum en geç bi hafta sonra o atıyor..Onsuz da yaşayabileceğinizi ona göstermeniz gerekiyor

Merhaba.

Yani evliliğin başında olsanız ehh normaldir diyebilirim ama 6 yıl olmuş..6 yillik karikocanin asmasi gereken seyler bence bunlar. Siz o acemilik yillariniz gecmissiniz ne bu tavir

Başından öyle alışmış . Küs olsanız bile yatakları ayırmamanız lazımdı ara iyice açılır..

Back
X