• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşiyle çocuk yüzünden tartışan var mı .

Iki kisinin sorumlulugunda olan biseyde illa ki tartisma olur. Bizim cocuk yok ama kedi icin tartistigimiz olmustur.
Mesela
Kedinin ayagina basmisti esim bi defa yanlislikla kedi bagirinca ben de sinirlenio neden dikkat etmiyorsun diye coşmuşlugum var. :KK70:

Buna benzer seyler olabiliyor.

Ek olarak kedimiz daha bebekken bahcede oynayamaya cikarmistik ve kedi agacin alcak dalina cikmaya calisiyordu esim duser dedi ben de kedi sonucta dusmez dedim ve dusmustu. :) O zamanda esim bana kizmisti.

Bizim de çocuk yok ama kedi var, benzer şeyler bizde de oluyor. Misal diş etleri için antibiyotik kullanıyorduk, saatli içmesi gerekiyor hapı ama bizimki zor bu konuda, birimiz zorla ağzını açık tutup diğerimiz hapı ağzına atıyoruz falan.. Bir akşam ilaç vakti bir türlü beceremedik, o da ilacı mundar etti tükürdü falan, eşim sinirlendi ben sinirlendim birbirimize patlamıştık kedi yüzünden :D

Bi babanın yanında “ne olur ne olmaz” diye gitmek onu zaten strese sokar. İlla dile getirmeye gerek yok, eşiniz bunu hissediyordur. Panik halde de uyarılarda bulunur hata yapmasına izin vermezseniz, mutlaka hata yapar.

Az görüştükleri için sizin kadar adapte ve öngörülü olamayabilir. Ama ölümcü bi kaza yaşatacağını da sanmıyorum. Hastanelik olmadığınıza ve kavgaya fırsat bulduğunuza göre de çok kötü bi düşüş olmamış.

Telefon, tablet konusunda çok haklısınız. 2 yaşına kadar mümkünse hiç, sonrasında yarım saati geçmeyecek şekilde izletilebilir. Onlarda rastgele seçilmiş video/çizgi film olmamak kaydıyla. Ben bu şekilde biliyorum.

Cok kavga ederim esimle bu konuda. Dusme meseleside olur yedikleri seyler olur tv saati olur.. giydikleri seylerden dolayi bile oluyo. O saldim cayira gibi bazen ve ben buna tahammul edemiyorum.
Aynen. Çözum ne bilmiyorum.
Bazen görüyorum çok özenli babalar da var.
O zaman çok üzülüyorum bebeğim için.

Ay bende öyleydim.Bıraktım bu tutumumu.Çünkü eşim çok rahatsız oluyordu uzaklaşmaya başladı oğlumuzdan.Hata yaptığımı farkettim.Sonuçta babası o da.Mesela şuan dışardalar 27 aylık benim oğlumda kimbilir neler yapıyorlar.Ama peşlerinden gitmedim zırt pırt telefonla da aramıyorum.Zor oluyor tabii aklım onlarda

Taritsmalarin 100 de 90 i çocuklar için çıkar ben yapma etme derim o daha çok alır yapar çocukların üzerindeki problemler de hep karşı karşıya denk geliriz ://

Eşimle bebeğim belli zamanlarda görüşebiliyor. 18 aylık bebeğim. Bugün parka götürdü ne olur ne olmaz diye bende gittim. Çocuk önce düşecek gibi oldu dikkat et dedim bişey olmaz dedi . 5 dakika geçmedi kötü şekilde düştü. Bende bak demekki birsey oluyormuş dedim kavga ettik.
Yeteri kadar özenli ve dikkatli değil.
Onun ihmali sonucu çocuk düştu . Biraz dikkatli olsaydi bebegim düsmezdi . Ve bu beni çok üzdü. Gerekli gereksiz yere telefondan cizgifilm video açiyor. Ben daha eline tel vermedim.ona kalsa telefon manyağı olacak Allah korusun . Siz ne düşünüyorsunuz
Tartışmayan var mı?
Bebekken-çocukken; anne babaya güvenmez, baba anneye güvenmez.
Ergen olur; dertler büyür çocuk "annem beni anlamıyor" der, "babam beni anlamıyor" der.

Bitmiyor kardeş, bitmiyor dertler.
16 senelik ebeveynlik süremiz boyunca tek mutabık olduğumuz konu birimizin hayır dediğine kayıtsız şartsız diğerinin de hayır demesi. Aksi halde işler daha da karışıyor.

sizin davranışınız yanlış:KK20:
siz anneyseniz o da baba bırakın bebeğiyle zaman geçirsin ,onu sürekli eleştirip , şöyle yap böyle yap demeyin .

Beninim esimde herseye karisiyor cocuk atesliyken su verilmezmis ne kadar sacma.cok korumaci inanilmaz aman duser ha aman usur ha cocugu alistirdi sicaga simdi en ufak sogukta hasta oluyor.dusebilir cocuk bu duserse kesinlikle ben suclu oluyorum cocuk kendindeyse cocuk suclu oluyor.bu konuda kaynanamdan beter

Beninim esimde herseye karisiyor cocuk atesliyken su verilmezmis ne kadar sacma.cok korumaci inanilmaz aman duser ha aman usur ha cocugu alistirdi sicaga simdi en ufak sogukta hasta oluyor.dusebilir cocuk bu duserse kesinlikle ben suclu oluyorum cocuk kendindeyse cocuk suclu oluyor.bu konuda kaynanamdan beter
Esiniz haklı düşme konusunda
Aynen bende oyleyim

Çocuk yüzünden tartışmayan yok ki

Ama abartıyosun o onunda bebeği düştüğünde eşin de üzülmüştür
Telefon kpnusunda da henüz erken alışmasın de konuşun

Aynen. Çözum ne bilmiyorum.
Bazen görüyorum çok özenli babalar da var.
O zaman çok üzülüyorum bebeğim için.
Bizimkide ozenlidir ama benim kadar degil iste. Sorunda burdan cikiyo. Bi tehlikenin geldigini ben hissediyorum o dussun kalksin ogrensin. Tamam dogru ama geri donusu olmayan seyler oluyo. Bi yeri kirilsa vs. Agir geciririz. Kac defa derim sagliksiz yemeyin beni dinleyen kim. Sonunda patliyorum iste

Çocuk yüzünden tartışmayan yok ki

Ama abartıyosun o onunda bebeği düştüğünde eşin de üzülmüştür
Telefon kpnusunda da henüz erken alışmasın de konuşun
Hiçte üzülmedi valla.
Gülerek bu sefer kötü düştü dedi hatta.
Gerizekalı.
Çocuk bu düşe kalka buyur demiyor mu bide.
Ağzının ortasına kürekle vurasim geliyor

Eşimle bebeğim belli zamanlarda görüşebiliyor. 18 aylık bebeğim. Bugün parka götürdü ne olur ne olmaz diye bende gittim. Çocuk önce düşecek gibi oldu dikkat et dedim bişey olmaz dedi . 5 dakika geçmedi kötü şekilde düştü. Bende bak demekki birsey oluyormuş dedim kavga ettik.
Onun ihmali sonucu çocuk düştu . Biraz dikkatli olsaydi bebegim düsmezdi . Ve bu beni çok üzdü. Gerekli gereksiz yere telefondan cizgifilm video açiyor. Ben daha eline tel vermedim.ona kalsa telefon manyağı olacak Allah korusun . Siz ne düşünüyorsunuz

Bilmiorum esinizle ayrimisiniz, ama su yazdiklarinizdan esinizle ayrisiniz da bebegi tek basina sahiplenmissiniz gb his uyandirdi.
Parka esinizin basina ebeveyn gb gitmek nedir yaa, bebegim dusmezdi ne Allah askina bi babada istemez evladina zarar gelsin. Bence fazla pinpiriklisiniz. Siz bi bakin vucudunuza hic yara bere izi varmi, varsa annem babam benimle yeterince ilgilenmemis dikkatli ve ozenli deillermis die dusunun olurmu

Esiniz haklı düşme konusunda
Aynen bende oyleyim
Cocuga karsi asiri korumaci olmak dogru degil ilerde ozguven problemine yol acabiliyor malesef.ben oglumun tehlikeyi farkettigini biliyorum ki gercekten dikkat edebiliyor aman dusersin aman yapamaz demek bana dogru gelmiyor

Genellikle bütün tartışmalarımız çocuk yüzünden oluyor.Benim çok şımarttığımı oyüsden dinlemediğini, yaramazlığın dibine vurduğunu,abarttığımı, herseyine bi yorum getiriyor yeme, içme, yatma, kalkma yorum yapıcaksan bakımda yapacaksın diyorum.Allahtan gezdirirken parkta filan çok dikkat eder ama evde biraz salıveriyor ortamına.

bende de var iki tane ne yaparsaniz yapin babalar anneler gibi olamaz .Olsalardi cennet annelerin ayakalri altina serilmezdi :) o yuzden kendinizi uzmeyin lutfen anne olmak boyle birsey dusmeden hissetmek ve ondan fazla aci cekmek

Back
X