- 12 Ağustos 2017
- 1.922
- 3.528
- 48
Ya aslın
Ya aslında tam olarak öyle değil başta ben çok düşündüm söyledim ona çok zor olacağını ama çok farklıyız aileminde içten gelerek bi rızası yok ve bu kültür sorunları ile özellikle onun ailesi ile ilgili çok sorun yaşadık ilişki içerisindeyken daha şimdiden bu sebeplerden tartışır olduk ve seni ilerde üzmek istemiyorum dedi haklı o sadece cesaretli davrandı ben söyleyemezdim ama karşı çıkmadım zaten bende onayladım
Aynen. Onlara göre de onların ki doğru sonuçta.herşeyi sevdi
bir ona alışamadı
bu konuda bir taraf daha anlayışlı olmak zorunda kalıyor
amannn öyle görmüşler öyle biliyorlar demek daha iyi sanki
bide hep bizim dediğimiz hep bizim yaşadığımız doğru olacak diye birşey yok ki
O halde birinin cesaretli olması gerekiyormuş ve olmuş, siz de ayrılığa alışmaya ve atlatmaya çalışın derim. Çok sevmek bazen mutluluk getirmiyor... Şer sandığımız şeylerde ne hayırlar gizlidir :)Ya aslın
Ya aslında tam olarak öyle değil başta ben çok düşündüm söyledim ona çok zor olacağını ama çok farklıyız aileminde içten gelerek bi rızası yok ve bu kültür sorunları ile özellikle onun ailesi ile ilgili çok sorun yaşadık ilişki içerisindeyken daha şimdiden bu sebeplerden tartışır olduk ve seni ilerde üzmek istemiyorum dedi haklı o sadece cesaretli davrandı ben söyleyemezdim ama karşı çıkmadım zaten bende onayladım
Ailesi ile aynı dili konuşmuyoruz birbirimizi anlayamayız çoğunlukla çok kalabalıklar ve yazamadığım şeyler var bursa uygun olmaz o doğuda Bi ilde doğmuş büyümüş ben istanbulda doğdum büyüdüm bide bana birçok şeyleri ters geliyor bunun için çok tartışıyoruz çoğu onun elinde olan sebepler değil ama aramızda bulunan sorunlar onunla çok ama çok mutluyum fakat sadece o olmayacak hayatımızdaama şu sorunlara bir örnek yazsanız
eşimle ırkımız mezhebimiz her şeyimiz farklı diyebiliriz ya da ikimiz de bu ülkede büyüdük ve aynı eğitimi aldık da diyebilirim
hatta ailem ve eşimin ailesi arasında da eğitim farkı vs çok yüksektir
hiç bunlar sorun olmadı olmaz da bizde
onun için soruyorum sizin kültür farkı dediğiniz nedir
bizde kimse kimsenin hayat tarzına uymaya çalışmıyorAynen. Onlara göre de onların ki doğru sonuçta.
Ben onların hayat tarzına ayak uydurmaya çalıştım yanlarında, onlar benim yanımda benim tarzımı anlamaya uygulamaya çalıştı.
Şuan yaptığım yemeklerin tarifi, salçalar, çemenler zeytin yağları havada uçuşuyor.
Eşime diyorum, hayatınıza kalite getirdim diye, senden önce bu kadar masraf yapan kimse yoktu genetiğimizi bozdun diyo
Teşekkür ederimmmO halde birinin cesaretli olması gerekiyormuş ve olmuş, siz de ayrılığa alışmaya ve atlatmaya çalışın derim. Çok sevmek bazen mutluluk getirmiyor... Şer sandığımız şeylerde ne hayırlar gizlidir :)
canım sana özelden yazdımTeşekkür ederimmm
Allahtan almıyorlarmış tarifibizde kimse kimsenin hayat tarzına uymaya çalışmıyor
herkes serbest bu konuda
benim kv ve görümcelerim herşeyin en iyisini kendileri bildikleri için öyle tarif felan almayı gurur yaparlar
ama ben bugün birşey yaptıysam diğer gün evlerinde mutlaka onu yaparlar
ben farklı kültür demeyelim farklı memleketen olduğum insandan ayrıldım malasef mesela onlar kradenizliydiler her akşam karalahan aslında severim ama her akşam yiyemem bizim evde noqrmal yemek yenirdi tuhaf geldi bana benim yaptığım zeytinyağlılar ve fırın yemekleri ana yemekler tatlılar bile onlara çok tuhaf geldi velhasıl herşey sorundu ayrıldık
Doğru gercekdende. Uzlaşmaya yakınlar...
Ama insanin kendindede uzlaşma isteği olmasi gerek.
Demek istediğim sadece uzlaşan nişanlım değil. Bende ayni saygiyi ona gösteriyorum her konuda.
Mesela yakinda noel, bende hazirlik yapdım ve ailesi ile noel kutlucam.
Oda benimle bayram kutlar ama. Evde domuz yemiyoruz mesela ama o cani cekince dışarda yer... böyke böyle liste uzar.
Iki tarafli oyun yani
Benim ailem tamam onlarında abileri okuyor baya iyi yerlerde ama annesi Türkçe bilmiyor babası da çok iyi konuşamıyorBuradaki hanimlar hafif esprili cevaplamislar ama bence kesinlikle sorun olur. Italyanlarla turkleri nasil kiyaslayabiliyoruz ki... mezhep farki demissiniz bu zaten basli basina sorun olur herkesin gelenekleri ayridir suan farketmesiniz de icine girdiginizde bu sizi rahatsiz eder şunu derim hep ben o kisi olun bir gece uyurken hayal edin memleketi mezhebi ailesi egitimi olarak o ailenin kizi gelini neyse o sekilde olun dayanabilir misiniz? Ha bir de egitim ve kultur olarak ust taraf hangisi?
İşte harika bir olgunluk örneği.
Gerçekten bravo.
Ama sadece siz değil aileniz de çok olgun ve saygılıymış ki adamı zorla müslüman yapıp adetlerinden vazgeçmesini istememişler. Biliyorsunuz bizde yabancı biri gelin-damat olunca yapılan bu.
Sonra da olaylar, olaylar. Bırakın yabancıyı farklı mezheplere bile tahammül yok bu ülkede.
Ben de müslüman değilim ama eşimin ailesine qsaygı gösteriyorum, onlar da pek kurcalamıyor.
Ama bu olgunluğu sağlayacak kaç kişi var.
Cok cok haklisin. Bu olgunluğu çoğu sağlayamıyor. Benim ailem baskin değil. Yani asla baskin olmadikar. Sen kiz başına cümlesini hic duymadin. 14 yaşında arkadasimla tatile cikdim. Güven, saygi ve sevgi hep vardi. Nişanlimin aileside baskin değil ama...
Arada cocuk konusu aciliyor... eee hangi dine mensup olcak diye...
Kardeşim nerden bilim. İnsan olsun, merhametli olsun bana yeter diyorum. Gerisi yaradanla arasinda olan bir konu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?