Eşiyle farklı kültürlere sahip olduğu halde mutlu olan çiftler var mı ?

Hem kültür hem mezhep farkımız var.Hiç sorun olmadı.Gerçi benimki çok da kendi kültürünü yaşayan biri değil.Babası da öyle değilmiş.Sülalerinden farklılar yani çekirdek aile olarak.

ama şu sorunlara bir örnek yazsanız

eşimle ırkımız mezhebimiz her şeyimiz farklı diyebiliriz ya da ikimiz de bu ülkede büyüdük ve aynı eğitimi aldık da diyebilirim

hatta ailem ve eşimin ailesi arasında da eğitim farkı vs çok yüksektir

hiç bunlar sorun olmadı olmaz da bizde

onun için soruyorum sizin kültür farkı dediğiniz nedir

Aynen. Onlara göre de onların ki doğru sonuçta.

Ben onların hayat tarzına ayak uydurmaya çalıştım yanlarında, onlar benim yanımda benim tarzımı anlamaya uygulamaya çalıştı.

Şuan yaptığım yemeklerin tarifi, salçalar, çemenler zeytin yağları havada uçuşuyor.

Eşime diyorum, hayatınıza kalite getirdim diye, senden önce bu kadar masraf yapan kimse yoktu genetiğimizi bozdun diyo

O halde birinin cesaretli olması gerekiyormuş ve olmuş, siz de ayrılığa alışmaya ve atlatmaya çalışın derim. Çok sevmek bazen mutluluk getirmiyor... Şer sandığımız şeylerde ne hayırlar gizlidir :)

Ailesi ile aynı dili konuşmuyoruz birbirimizi anlayamayız çoğunlukla çok kalabalıklar ve yazamadığım şeyler var bursa uygun olmaz o doğuda Bi ilde doğmuş büyümüş ben istanbulda doğdum büyüdüm bide bana birçok şeyleri ters geliyor bunun için çok tartışıyoruz çoğu onun elinde olan sebepler değil ama aramızda bulunan sorunlar onunla çok ama çok mutluyum fakat sadece o olmayacak hayatımızda

bizde kimse kimsenin hayat tarzına uymaya çalışmıyor
herkes serbest bu konuda
benim kv ve görümcelerim herşeyin en iyisini kendileri bildikleri için öyle tarif felan almayı gurur yaparlar
ama ben bugün birşey yaptıysam diğer gün evlerinde mutlaka onu yaparlar

Teşekkür ederimmm

Anladığım kadarıyla o doğulu siz batılısınız
Kültür farkı derken bunu kastediyor olmalısınız
Eşimle ben de öyleyiz
Eşim doğulu ve maalesef evin tek oğlu babası da yok
Görümcelerim ve kv var düşman başına
Bana diş geçiremediler,geçiremezler de
nişanlınız dengeyi kuramazsa huzurunuz olur mu bilmiyorum

Allahtan almıyorlarmış tarifi

Kv bi defa içli köfte yapmaya çalıştı, amaaan olmuyo işte dedi bıraktı

Ama sağolsun karalahana falan yaparlar veya benim yemediğim bişey üstüne gidersem, hemen kızartma yapar hamsi yapar bu var ister ye ister yeme demez

Yorumuna atladim ama aslen karadenizli olarak karalahana sevdami anlatamam yani. Almanyada bile bulup pişirip yiyorum. Artik italyan nişanlım bile alişdi ,:) sen egelisin galiba, sizin yemeklerinize bayılıyorum... nasil sevmediler ya?! Hani urfa adana mutfağı olsa anlarim ama ege mutfağı candir

Buradaki hanimlar hafif esprili cevaplamislar ama bence kesinlikle sorun olur. Italyanlarla turkleri nasil kiyaslayabiliyoruz ki... mezhep farki demissiniz bu zaten basli basina sorun olur herkesin gelenekleri ayridir suan farketmesiniz de icine girdiginizde bu sizi rahatsiz eder şunu derim hep ben o kisi olun bir gece uyurken hayal edin memleketi mezhebi ailesi egitimi olarak o ailenin kizi gelini neyse o sekilde olun dayanabilir misiniz? Ha bir de egitim ve kultur olarak ust taraf hangisi?

Nişanlım fransız ben çok düşündüm onun için sorun yok ama katı olan taraf benim mesela ve bunun kökenden çok benim karakterimle ilgili olduğunu da biliyorum, ailelerde sorun yok iki taraf da hiç bir pürüz çıkarmadı ellerinden geleni yapıyor. Asıl sorun karakterleriniz uyuyor mu? Yemek olsun ev düzeni olsun bir şekilde orta noktaya ulaşılır, bizim sorunumuz benim inatçı olmam :) inadımdan 2 gün yemek yemediğim oluyor, tartışmalar bu yüzden çıkıyor ama artık öğrendiği için inada bindireceğim cümleler kurmuyor, ben de onu fazla sıkmıyorum bu şekilde nikaha doğru ilerliyoruz. İkiniz birbiriniz için fedakarlık yaparsanız aslınd hepimiz etten kemikten oluşan insanlarız pek bir farkımız yok aşırı baskıcı bir sülale olarak takılan bir aileyle karşılaşılmadığı sürece.. Çünkü o zaman 1e karşı 15 falan oluyor normal ilişkiler 1e 1ken

İşte harika bir olgunluk örneği.
Gerçekten bravo.
Ama sadece siz değil aileniz de çok olgun ve saygılıymış ki adamı zorla müslüman yapıp adetlerinden vazgeçmesini istememişler. Biliyorsunuz bizde yabancı biri gelin-damat olunca yapılan bu.
Sonra da olaylar, olaylar. Bırakın yabancıyı farklı mezheplere bile tahammül yok bu ülkede.
Ben de müslüman değilim ama eşimin ailesine saygı gösteriyorum, onlar da pek kurcalamıyor.
Ama bu olgunluğu sağlayacak kaç kişi var.

Benim ailem tamam onlarında abileri okuyor baya iyi yerlerde ama annesi Türkçe bilmiyor babası da çok iyi konuşamıyor
Bende sorun olacağını düşünüyorum daha şimdedin bu konular yüzünden tartışıyoruz bana ters geliyor birçok şey

Cok cok haklisin. Bu olgunluğu çoğu sağlayamıyor. Benim ailem baskin değil. Yani asla baskin olmadikar. Sen kiz başına cümlesini hic duymadin. 14 yaşında arkadasimla tatile cikdim. Güven, saygi ve sevgi hep vardi. Nişanlimin aileside baskin değil ama...
Arada cocuk konusu aciliyor... eee hangi dine mensup olcak diye...
Kardeşim nerden bilim. İnsan olsun, merhametli olsun bana yeter diyorum. Gerisi yaradanla arasinda olan bir konu...

Evet bırakın kararı çocuk ilerde versin. Kendine göre bir düşüncesi elbet olacaktır.
Ne şanslısın hep mutlu olursun umarım :)

Ayni kulturden olanlar bile anlasmiyorken kaldi ki siz farkli kultur cok zor.benle esim ayni kulturdeniz ama esimin ailesi koyde yasiyor.kucumsemek icin soylemiyorum oyle yasayip oyle gormusler.cok zor gercekten kafa yapilarimiz cok cok farkli

eşimin ailesiyle benim ailem arasında bölge, eğitim, mezhep, maddi durum, siyasi görüş, yaşam tarzı uçurumu var, hem de öyle böyle değil.
ama eşimle benim aramda yok, aynı siyası ve dini görüşü, aynı yaşam tarzını, aynı zevkleri taşıyoruz.
zaten ne ben kendi ailemin aynasıyım ne de o kendi ailesinin aynası, bambaşka bağımsız iki insanız.
dolayısıyla 17 yıllık birliktelik, 12 yıllık sorunsuz bir evliliğimiz var.
aileleri sorarsanız farklı şehirlerdeler, arada denk gelince görürler birbirlerini (sanırım sonuncusu 4 yıl önce kızımın doğum günündeydi) bayramda seyranda ararlar o kadar. dolayısıyla sorun yok.
ama eşim anne babasına birazcık benziyor olsaydı, değil sevgili, arkadaş bile olamazdık.

Kultur farki dediginiz nedir oncelikle?
Mesela bi aile zeytinyaglilar ile beslenip diger aile her gun et yiyorsa, bu aman aman halledilemeyecek bi sorun degildir(iki tarafin da saygili insanlar oldugunu varsayarak).. Bi sekilde orta yol bulunabilir..
Ama bi taraf baskın, hadsiz, müdahaleci, ortalik karıştırıcı, diger taraf saygili, yapici, seviyeli insanlarsa o işte kesin bi sorun cikiyor, hatta sorunlar yumağı..
Klişe gibi gorunse de en onemli şey saygı..
Ve buyuk gorev erkege düşüyor.. Ailesi oyle mudahaleci, hadsiz olup toparlayici olan erkek de var, ayni ailesinin kafasinda olup ortaligi daha beter dagitan da..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…