Canim benim seni cok iyi anliyorum bence yol yakinken vazgec yoksa ileride cok uzulursun bir cocuk kulturunu annesinden alir babssinin davranislarini ise devam ettirir diyeyim sen anla..Benim ailem tamam onlarında abileri okuyor baya iyi yerlerde ama annesi Türkçe bilmiyor babası da çok iyi konuşamıyor
Bende sorun olacağını düşünüyorum daha şimdedin bu konular yüzünden tartışıyoruz bana ters geliyor birçok şey
Benim ailem tamam onlarında abileri okuyor baya iyi yerlerde ama annesi Türkçe bilmiyor babası da çok iyi konuşamıyor
Bende sorun olacağını düşünüyorum daha şimdedin bu konular yüzünden tartışıyoruz bana ters geliyor birçok şey
eşimin ailesiyle benim ailem arasında bölge, eğitim, mezhep, maddi durum, siyasi görüş, yaşam tarzı uçurumu var, hem de öyle böyle değil.
ama eşimle benim aramda yok, aynı siyası ve dini görüşü, aynı yaşam tarzını, aynı zevkleri taşıyoruz.
zaten ne ben kendi ailemin aynasıyım ne de o kendi ailesinin aynası, bambaşka bağımsız iki insanız.
dolayısıyla 17 yıllık birliktelik, 12 yıllık sorunsuz bir evliliğimiz var.
aileleri sorarsanız farklı şehirlerdeler, arada denk gelince görürler birbirlerini (sanırım sonuncusu 4 yıl önce kızımın doğum günündeydi) bayramda seyranda ararlar o kadar. dolayısıyla sorun yok.
ama eşim anne babasına birazcık benziyor olsaydı, değil sevgili, arkadaş bile olamazdık.
Biz de karadenizliyiz ama her aksam evimizde karalahana pismez misafirin onune o koyulmaz ben 1 kere bile pisirmedim esime ne seviyorsa onu yapiyorum siz de sevdiginiz yemekleri yapardiniz :)ben farklı kültür demeyelim farklı memleketen olduğum insandan ayrıldım malasef mesela onlar kradenizliydiler her akşam karalahan aslında severim ama her akşam yiyemem bizim evde normal yemek yenirdi tuhaf geldi bana benim yaptığım zeytinyağlılar ve fırın yemekleri ana yemekler tatlılar bile onlara çok tuhaf geldi velhasıl herşey sorundu ayrıldık
Ben varım canm ilk baslarda ikimizde cok zorlandik en zoru bana oldu cok şükür eşimle iyi anlasiyoruz bn rusyaliyim esimde kurt ailesiyle hala tam tamina anlasamiyoruz ama genel olarak esimle mutluyuz ailesine cokta sorun yapmiyorumDaha önce de buna benzer bi konu açmıştım sevgilimle kültürlerimiz aile yapılarımız çok farklı ama ben herşeyin farkında olarak devam ettim fakat o yapamayız çok yorulursun mutsuz olursun bi saatten sonra bıkarsın sana bunu yapamam diyerek bitirmek istediğini söyledi çok ağladım çok üzüldüm ama bi yandan da haklı biliyorum o yüzden birşey diyemedim peki var mı farklı kültürlerden olup mutlu ve huzurlu olan ?
Aileleri evliliğinizin ortasında tutmazsanız gayette mutlu olunuyor
var ben türk esim alman
ben müslüman esim hristiyan.
6 senedir beraberiz 4 evliyiz... bir oglumuz var :). ailem kültüre dine cok önem verirler. ondan baya ugrastik.
biz sim ski elimizden tuttuk yola ciktik cok mutluyuz.
esim müslüman olcak ins. oglumu müslüman yetistirmek istedigin icin. nisanda filan tarih alcaz dualarini bi ezberlesin
katıldım sana
hatta ben arada yazarım yıllardır şu mezhepler arasındaki farkı göremedim diye
eşimle ırk ve mezhep farkımız var yani varmış ama biz bu farkı hiç görmedik
ben eşimle tanışmadan önce de böyle yaşıyordum o da benimle tanışmadan önce de böyle yaşıyorduk ama sözde arada farklar var
yani biz birbirimizi değiştirmedik, uzlaşma sağlayıp susmadık falan da
o şekli farklılıklar gerçek hayat içinde çok da yok
mesela çocuk olunca mezhep din vs sorun olur diyorlar
hiç olmadı, olmaz da bizim evde de aileler de herhangi bir şekilde konuşmaya cürret edemez anında ağızları kapatılır ki
Ya aslın
Ya aslında tam olarak öyle değil başta ben çok düşündüm söyledim ona çok zor olacağını ama çok farklıyız aileminde içten gelerek bi rızası yok ve bu kültür sorunları ile özellikle onun ailesi ile ilgili çok sorun yaşadık ilişki içerisindeyken daha şimdiden bu sebeplerden tartışır olduk ve seni ilerde üzmek istemiyorum dedi haklı o sadece cesaretli davrandı ben söyleyemezdim ama karşı çıkmadım zaten bende onayladım
Müslüman olmak için neyin tarihini alacaksınız ki
ben mi bilmiyorum bu işi
Müslüman olmak içten gelen bir şekilde Allah a iman ile olur
kilise gibi ritueli vs yoktur ki bunun
hoca yanında kelime işadet getirmek fark değil bunu kendi kendinedr yapapilirhocaya gidip kelimeyi sahadet getirip, imam nikahini da kiymak istiyoruz. holdiri hop olsun istemiyorum. bütün aklina takilan sorulari sorsun bilgi alsin istiyorum.
hoca yanında kelime işadet getirmek fark değil bunu kendi kendinedr yapapilirki islama göre bir müslüman kadin müslüman olmiyan bir erkekle evlenemez sayilmiyor..
yapınca sorun oldu işte kaynanam olacak şahıs sen kocanı batırırsın felan diodu ki eş eş olacak hımbılda normalde seve isteye yiyen adam dolmuşa gelip anasına hak veriodu ben kaynanamın malasef başka bişiy pişiridğini hiç görmedim he sverim yerim ben yemek ayırt etmem ama her akşamda yenmesi acaip geldi ki benim karadenizli arkadaşlarım çok onlardada öyle değildi normaldi yemek kültürleri fark yoktu bana farklısı geldi sanırım :))Biz de karadenizliyiz ama her aksam evimizde karalahana pismez misafirin onune o koyulmaz ben 1 kere bile pisirmedim esime ne seviyorsa onu yapiyorum siz de sevdiginiz yemekleri yapardiniz :)
ne kdar güzel siz vesile olmuşsunuz herseyide en ince ayrıntısına kadar düşünmüşsünüz :)hocaya gidip kelimeyi sahadet getirip, imam nikahini da kiymak istiyoruz. holdiri hop olsun istemiyorum. bütün aklina takilan sorulari sorsun bilgi alsin istiyorum.
Anliyorum sizi kim olsa ayni seyi yaparmis onlar durumu abartmis ben de istemem sahsen her aksam karalahana mi pisermis :)yapınca sorun oldu işte kaynanam olacak şahıs sen kocanı batırırsın felan diodu ki eş eş olacak hımbılda normalde seve isteye yiyen adam dolmuşa gelip anasına hak veriodu ben kaynanamın malasef başka bişiy pişiridğini hiç görmedim he sverim yerim ben yemek ayırt etmem ama her akşamda yenmesi acaip geldi ki benim karadenizli arkadaşlarım çok onlardada öyle değildi normaldi yemek kültürleri fark yoktu bana farklısı geldi sanırım :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?