Eşiyle farklı kültürlere sahip olduğu halde mutlu olan çiftler var mı ?

Böyle bir ilişkinin mutluluk getirebileceğine inanmıyorum .

Çünkü evlilikte huzuru saplayan şey fikri uyum Farklılıklar varsa da uyum çok zor

Benim ailem tamam onlarında abileri okuyor baya iyi yerlerde ama annesi Türkçe bilmiyor babası da çok iyi konuşamıyor
Bende sorun olacağını düşünüyorum daha şimdedin bu konular yüzünden tartışıyoruz bana ters geliyor birçok şey
Canim benim seni cok iyi anliyorum bence yol yakinken vazgec yoksa ileride cok uzulursun bir cocuk kulturunu annesinden alir babssinin davranislarini ise devam ettirir diyeyim sen anla..
Benim ailem tamam onlarında abileri okuyor baya iyi yerlerde ama annesi Türkçe bilmiyor babası da çok iyi konuşamıyor
Bende sorun olacağını düşünüyorum daha şimdedin bu konular yüzünden tartışıyoruz bana ters geliyor birçok şey

Daha simdiden tartislamalar baslamissa ileride de sorun olur. Abiler iyi yerlerde olabilir ama teselli bu olamaz dusunecegimiz sey sizin sevgiliniz de o ailede o kulturde o degerlerde buyumus bir insan simdi benim ailemden aldigim kulturu kim degistirebilir ki? Ve dugundu dernekti degisik adetler... burada her gun okuyoruz pazar gunum zehir oldu 2 aylik evliyim 1 aydir bizde kaliyorlar diye ve gercekten cok uzuluyorum. Ben de 6 aylik evliyim 15 dk mesafedeyiz toplasan 3 4 kere ancak gelmislerdir evimize ve o da bizim zorla davetimizinden benim ailem de ayni sekilde ailenizle konustunuz mu? Arkadaslariniz la ya da?

imkansiz diyorum ben..
kv kp eş uclusuyle ugrasmak zorunda kaliyosun kulturler farkli olunca..
onlardan biri de benim cok zorlaniyorum
hele ki Türk erkeginden bahsediyosak ve kulturler farkliysa o zmn kat kat imkansiz
cunku bizim erkekler anaci oluyo anlayissiz oluyo illa ki benim kulturume ayak uydurcaksin diyo.

eşimin ailesiyle benim ailem arasında bölge, eğitim, mezhep, maddi durum, siyasi görüş, yaşam tarzı uçurumu var, hem de öyle böyle değil.
ama eşimle benim aramda yok, aynı siyası ve dini görüşü, aynı yaşam tarzını, aynı zevkleri taşıyoruz.
zaten ne ben kendi ailemin aynasıyım ne de o kendi ailesinin aynası, bambaşka bağımsız iki insanız.
dolayısıyla 17 yıllık birliktelik, 12 yıllık sorunsuz bir evliliğimiz var.
aileleri sorarsanız farklı şehirlerdeler, arada denk gelince görürler birbirlerini (sanırım sonuncusu 4 yıl önce kızımın doğum günündeydi) bayramda seyranda ararlar o kadar. dolayısıyla sorun yok.
ama eşim anne babasına birazcık benziyor olsaydı, değil sevgili, arkadaş bile olamazdık.

katıldım sana

hatta ben arada yazarım yıllardır şu mezhepler arasındaki farkı göremedim diye

eşimle ırk ve mezhep farkımız var yani varmış ama biz bu farkı hiç görmedik

ben eşimle tanışmadan önce de böyle yaşıyordum o da benimle tanışmadan önce de böyle yaşıyorduk ama sözde arada farklar var

yani biz birbirimizi değiştirmedik, uzlaşma sağlayıp susmadık falan da

o şekli farklılıklar gerçek hayat içinde çok da yok

mesela çocuk olunca mezhep din vs sorun olur diyorlar

hiç olmadı, olmaz da bizim evde de aileler de herhangi bir şekilde konuşmaya cürret edemez anında ağızları kapatılır ki

ben farklı kültür demeyelim farklı memleketen olduğum insandan ayrıldım malasef mesela onlar kradenizliydiler her akşam karalahan aslında severim ama her akşam yiyemem bizim evde normal yemek yenirdi tuhaf geldi bana benim yaptığım zeytinyağlılar ve fırın yemekleri ana yemekler tatlılar bile onlara çok tuhaf geldi velhasıl herşey sorundu ayrıldık :KK14::KK14::KK14:
Biz de karadenizliyiz ama her aksam evimizde karalahana pismez misafirin onune o koyulmaz ben 1 kere bile pisirmedim esime ne seviyorsa onu yapiyorum siz de sevdiginiz yemekleri yapardiniz :)

Esimle aile ilişkilerimiz çok farkli. Onlar çok kalabalik, kardesler, kuzenler vs surekli ic ice gelip gitmeli durumlari var.
Benim kardesim yok, gelen giden pek olmaz. Akraba baglari pek yok. 2 kuzenimle arada gorusuyoruz. Aile ici tamamen kopuk degil ama cok asiri yakinda degil.
Burada fedakarligi eşim yapti. Cunku surekli misadir, gel git olaylari, emrivakiler beni boguyordu. Cok gidip gelmem ve davet etmem.
Ciftlerden biri digerini idare ederse neden olmasin? Ama herkes kendi aile yapisina esini zorla uydurmaya kalkarsa buyuk sıkıntı.

Ekleme olarak esimin ailesi herseyi cocuklarindan bekleyen tipler. Para versinler, ilgilensinler, herseye kossunlar. Hatta en kucuk cocuk evlenince ayri eve cikmaz yanlarinda oturur. (Tabiki biz bunlara uymadik.)
Benim ailemse daha verici kendi baslarinin carelerine bakarlar. Maddi durumumuz benim ailemden iyi olmasina ragmen bize gelince alisveris yapar eve ve birsey beklemez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesela eski eşimle inancimiz, siyasi gorusumuz, mezhebimiz, yöremiz, soframiz, egitimimiz vs ayniydi ama onlarin ailesinde "insanlara saygi" diye bi kavram olmadığı gibi bir de "kiz tarafı düşmanlığı" oldugu icin kendileri yazdi, kendileri oynadi, ellerine yuzlerine bulastirdilar her seyi ve sonuç boşanma oldu..
Iki ailenin, iki insanin "insanlik ve görgü" yonunden denk olmasi cok onemli..

Daha önce de buna benzer bi konu açmıştım sevgilimle kültürlerimiz aile yapılarımız çok farklı ama ben herşeyin farkında olarak devam ettim fakat o yapamayız çok yorulursun mutsuz olursun bi saatten sonra bıkarsın sana bunu yapamam diyerek bitirmek istediğini söyledi çok ağladım çok üzüldüm ama bi yandan da haklı biliyorum o yüzden birşey diyemedim peki var mı farklı kültürlerden olup mutlu ve huzurlu olan ?
Ben varım canm ilk baslarda ikimizde cok zorlandik en zoru bana oldu cok şükür eşimle iyi anlasiyoruz bn rusyaliyim esimde kurt ailesiyle hala tam tamina anlasamiyoruz ama genel olarak esimle mutluyuz ailesine cokta sorun yapmiyorum

var ben türk esim alman
ben müslüman esim hristiyan.

6 senedir beraberiz 4 evliyiz... bir oglumuz var :). ailem kültüre dine cok önem verirler. ondan baya ugrastik.

biz sim ski elimizden tuttuk yola ciktik cok mutluyuz.

esim müslüman olcak ins. oglumu müslüman yetistirmek istedigin icin. nisanda filan tarih alcaz dualarini bi ezberlesin

var ben türk esim alman
ben müslüman esim hristiyan.

6 senedir beraberiz 4 evliyiz... bir oglumuz var :). ailem kültüre dine cok önem verirler. ondan baya ugrastik.

biz sim ski elimizden tuttuk yola ciktik cok mutluyuz.

esim müslüman olcak ins. oglumu müslüman yetistirmek istedigin icin. nisanda filan tarih alcaz dualarini bi ezberlesin

Müslüman olmak için neyin tarihini alacaksınız ki

ben mi bilmiyorum bu işi

Müslüman olmak içten gelen bir şekilde Allah a iman ile olur

kilise gibi ritueli vs yoktur ki bunun

katıldım sana

hatta ben arada yazarım yıllardır şu mezhepler arasındaki farkı göremedim diye

eşimle ırk ve mezhep farkımız var yani varmış ama biz bu farkı hiç görmedik

ben eşimle tanışmadan önce de böyle yaşıyordum o da benimle tanışmadan önce de böyle yaşıyorduk ama sözde arada farklar var

yani biz birbirimizi değiştirmedik, uzlaşma sağlayıp susmadık falan da

o şekli farklılıklar gerçek hayat içinde çok da yok

mesela çocuk olunca mezhep din vs sorun olur diyorlar

hiç olmadı, olmaz da bizim evde de aileler de herhangi bir şekilde konuşmaya cürret edemez anında ağızları kapatılır ki

Aynen işte, zaten eger aileler ortalama turk ailesiyse sadece ibadet bicimlerinin ya da yemek kulturlerinin farkliligi o kadar da buyuk sorun olmamali, ki bizim esimle ailelerimiz iki farkli ucu yasayan insanlar.
Ama esim de ben de uclarda insanlar degiliz. Ben onun ailesini ilk gordugumde cok sasirmistim mesela, sonrasinda da cevremdekiler benim o aileyle minimum sorunla kurdugum iletisimime cok sasirdi. Ama ben hic bana saygi duysunlar, beni boyle kabullensinler diye ugrasmadim ki, onlar kendi ogullarini kabullenmeyi ve saygi duymayi coktan ogrenmislerdi, velhasil bekledikleri gelin adayi profili de benden cok farkli degildi.
Yine ayni sonuca geliyoruz onemli olan ciftin birbirine uymasi ve ailelerin cok mudahil olmalarina izin vermemeleri, ki ayni köylü bile olsalar bunlara dikkat etmedikleri surece sorun yasarlar.

Ya aslın
Ya aslında tam olarak öyle değil başta ben çok düşündüm söyledim ona çok zor olacağını ama çok farklıyız aileminde içten gelerek bi rızası yok ve bu kültür sorunları ile özellikle onun ailesi ile ilgili çok sorun yaşadık ilişki içerisindeyken daha şimdiden bu sebeplerden tartışır olduk ve seni ilerde üzmek istemiyorum dedi haklı o sadece cesaretli davrandı ben söyleyemezdim ama karşı çıkmadım zaten bende onayladım

Aile rızası önemli öncelikle.. O olmadan çok mutlu olacağınızı sanmıyorum.. Başta olurum diye düşünse de insan ileride sorun oluyor.

Kültürel fark da nasıl bir fark açıkçası ona göre değişir. Mesela her iki taraf da okumuş aynı sosyal çevrede bulunmuşsa ve dünya görüşleri aynıysa kültürel ve ailevi farklar aşılabilir. Ama diğer türlüsü zor.

Biz de eşimle farklı kültürdeniz ama dünya görüşümüz tamamen aynı, aynı etik değerlere sahibiz. Kültür adı altında ikimizin de saçmalık diye nitelendirdiği şeyler aynı, ve beğenmediğimiz şeyleri kendi istediğimize göre değiştirebiliyoruz. Beğendiğimiz şeylere adapte olabiliyoruz. O yüzden de çok mutluyuz. Ama bu saydıklarım olmasaydı asla mutlu olamazdım...

Müslüman olmak için neyin tarihini alacaksınız ki

ben mi bilmiyorum bu işi

Müslüman olmak içten gelen bir şekilde Allah a iman ile olur

kilise gibi ritueli vs yoktur ki bunun

hocaya gidip kelimeyi sahadet getirip, imam nikahini da kiymak istiyoruz. holdiri hop olsun istemiyorum. bütün aklina takilan sorulari sorsun bilgi alsin istiyorum.

hocaya gidip kelimeyi sahadet getirip, imam nikahini da kiymak istiyoruz. holdiri hop olsun istemiyorum. bütün aklina takilan sorulari sorsun bilgi alsin istiyorum.
hoca yanında kelime işadet getirmek fark değil bunu kendi kendinedr yapapilir;) ki islama göre bir müslüman kadin müslüman olmiyan bir erkekle evlenemez sayilmiyor..

hoca yanında kelime işadet getirmek fark değil bunu kendi kendinedr yapapilir:KK66: ki islama göre bir müslüman kadin müslüman olmiyan bir erkekle evlenemez sayilmiyor..

ya konu bumu simdi? soru bu mu? ben dini nikahimiz var mi dedim????? resmi nikahim var heryerde evli geciyorum. sayilmiyormus mus... ben nisanda hem müslüman olcak hem dini nikahimizida kiycaz dedim!!!! ben hocanin yaninda yapsin istiyorum eee??? noldu sorun mu?

Biz de karadenizliyiz ama her aksam evimizde karalahana pismez misafirin onune o koyulmaz ben 1 kere bile pisirmedim esime ne seviyorsa onu yapiyorum siz de sevdiginiz yemekleri yapardiniz :)
yapınca sorun oldu işte kaynanam olacak şahıs sen kocanı batırırsın felan diodu ki eş eş olacak hımbılda normalde seve isteye yiyen adam dolmuşa gelip anasına hak veriodu ben kaynanamın malasef başka bişiy pişiridğini hiç görmedim he sverim yerim ben yemek ayırt etmem ama her akşamda yenmesi acaip geldi ki benim karadenizli arkadaşlarım çok onlardada öyle değildi normaldi yemek kültürleri fark yoktu bana farklısı geldi sanırım :))

ne kdar güzel siz vesile olmuşsunuz herseyide en ince ayrıntısına kadar düşünmüşsünüz :)
rabbim mutlulugunuzu bozmasın gönlünüze göre yapın özel olsun ki eşinizde ne kadar dogru bi karar verdiğini daha iyi anlamış olsun:KK200:

ben batılıyım eşim dogulu onlarda da bizde de aileye saygı var elbet ama onlar abartıyo mesela cok fazla hizmet bekliyolar ama ben yapmıyorum kendi aileme ne yapıyosam o. alıştılar zamanla

ben niye kp e oturup fındık ayıklıyayım ki yesin diye:KK51:

yapınca sorun oldu işte kaynanam olacak şahıs sen kocanı batırırsın felan diodu ki eş eş olacak hımbılda normalde seve isteye yiyen adam dolmuşa gelip anasına hak veriodu ben kaynanamın malasef başka bişiy pişiridğini hiç görmedim he sverim yerim ben yemek ayırt etmem ama her akşamda yenmesi acaip geldi ki benim karadenizli arkadaşlarım çok onlardada öyle değildi normaldi yemek kültürleri fark yoktu bana farklısı geldi sanırım :))
Anliyorum sizi kim olsa ayni seyi yaparmis onlar durumu abartmis ben de istemem sahsen her aksam karalahana mi pisermis :)

Back
X