Eşiyle iletişimi iyi olanlar nasıl yapıyorlar

emekli_

*teyze adayı*
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2009
582
63
123
İzmir
iyi günler kızlar.merak ediyorum eşinizle aranızdaki iletişimin iyi olması için ne yapıyorsunuz? kullandığınız sihirli kelimeler neler? o kadar çok şey denedim lakin pek yol katedemedim.filozof olucam yakında

Tek bir formülü yok bunun. Genel ilişkini her zaman iyi tutmak gerek.
Eşime yalnızken asla ismiyle hitap etmem. Hep canım cicim. Sadece bazı büyüklerin yanında adını söylerim.
Sabah 06:30 da evden çıkmasına rağmen 5 yıldır kapıdan uğurlamadığım ve akşam karşılamadığım bir gün olmadı. Ve hep güleryüzle, az çok bakımlı. Çalıştığım dönemde de uykumdan feragat edip uğurladım. Üşenmem o saatte kahvaltısını da hazırlarım.

Sinirlendiğim zaman ya sabır çekerim içimden. Aslında içimden çok şey söylemek geçse de dilimi tutarım. Sinirim biraz geçince daha sakince konuşurum. Ama kesin konuşurum asla içimde tutamam. Uzaktayken kızmışsam kendi kendime verir veriştirir sinirimi atarım. Onunla telefonda filan yine sakin konuşurum. Ve yine hep canım cicim.
Mesela çorabını yere attı diyelim. "Bitanem bir şey rica etsem, sepete atsan da dağınıklık olmasa"derim. Attığı zaman teşekkür eder öperim. Alışkanlığı haline gelir zamanla. Biraz köpek eğitir gibi oldu ama :)

Birşey yaptırmak istediğim zaman önce en tatlı halimle söylerim. "Kocacım şöylemi yapsak acaba" gibi. O da bazen karşı çıkar :) iyilikle olmuyorsa bir kaç kez gündeme getirip konunun olumlu taraflarını empoze etmeye çalışırım. Genelde ben haklı çıktığım için sonuçta benim dediğim olur. Sadece bir kez de dayanamadım ağladım sonuçta benim dediğim oldu :)

Eşim asla yönetilebilecek bir erkek değil. Sessizce otorite kurar herkesin üzerinde. Ama karşısında çemkiren bir kadın olsa ondan daha çok çemkirir. Onu çok iyi tanıdım artık. Onun için hep sakin konuşurum onunla, kavga etmeyiz.

Asla terslemem. Başkasının yanında asla polemiğe girmem. Konuyu uzatmam. Kin tutmam. Hakkını yiyemem eşim benden daha sakin daha akıllı daha uyumludur. Biraz da şanslıyım yani.

Sonuç olarak nazar değmesin diye kimselere anlatmadığım bir evliliğim var.
Burda ilk kez anlattım yani:)

maşallah canım rabbim muhabbetinizi arttırsın.
peki dışarıdan birileri ailesiyle ilgili davranışlarınız nasıl? kardeşleri anne babası nasıllar ?onlarla iletişiminiz nasıl?

Genel olarak tatlı dilliyimdir.
Bir isteğim olsa da olmasa da hep bıcır bıcırımdır.
Ara ara çıkışlarım oluyor maalesef. Elimde olmadan onu incitiyorum.
Sağolsun benden daha sakin ve sabırlı olduğu için alttan alıyor ben de hemen pişman olup özür diliyorum.
Çok şükür bunun dışında bir sıkıntımız yok.

keşke ben de öyle bıcır bıcır olabilsem.hiç şen şakrak biri değilim
Herkesin yapısı farklıdır arkadaşım.
Ben de mesela ne kadar zorlasam da titiz,tertipli bir kadın olamam. Bu da iyi bir özellik değil biliyorum ama beceriksizim işte...

bende neşeli şen şakrak degilimdir
genelde aık suratlı biriyimdir
çogu insan selam vermeye korkar
eşimede çogu zaman gidelim mi yapalım mı vs cümleler kurarım
toplumda gayet resmiyizdir aşkım canım yok ismiyle ismimle hitap ederiz
başbaşayken aşkım canımdır
kızdıgım zaman surat asarım dayanamaz gelir
ama ben gidemem yanına nedense
bu şekilde yuvarlanıp gidiyoruz işte

asla ismiyle seslenmem.her zmaan ılk sevgılıyken gıbı davranırım..kapıyı cok moralım bozuk olsun yada sınırlı olayım asla somurtarak acmadım acmam...opup sarılmadan kapıdan yollamam..sureklı sırnaşırım...hatta fazla suyunu cıkarırım..yapı meselesı sanırım..eşimle vakıt gecırmeyı hiç bişeye değişmem ..onunla ızın gunlerımızde neler yapılır hayal kurup uygulamaya gecırıyorum..

ve en onemlısı asla yatakta hayır demedım demem de.. bi kere demıstım sınuzıt agrım yuzunde 15 gun geberıyodum.15 gun adamı reddettım onda bıle vıcdanım sızladı..

aşk evlılıği yapmasam boyle olurmuydum sanmıyorum

aynı benim evliliği anlatmışın eşim sakin bende tatlı dilli güleryüzlümdür arada kızarım ama sesini çıkarmaz sağolsun...

tek taraflı olacak bişey değil tabi ki eşiniz ile aranızın iyi olması. onun da davranışları bu konuda etkili olacaktır. tartışıyorsak sonunda sarılırız biz tartışamayız zaten çok fazla. olduğunuz gibi olmanızda fayda var, bi sıkıntı gördünüz üzüldünüz vs bunu eşinize uygun bir dille anlatın,lakin içinize atarsanız zamansız patlamalar yaşarsınız ve eşinizin de size tepkisi çok hoş olmaz. ve belki de en çok yaptığımız hata, sürekli ilgi beklemek. öncelik olarak birey olarak kendinize değer verin, eşiniz sizinle elbet ilgilenecek siz de onunla ilgileneceksiniz ama dozunda... yani beklentileri belli bir çıtada tutmakta fayda var. sürekli parmakları saçlarınızda size şiirler okuyan bir adam bekleyemezsiniz. arkadaşlarıyla da görüşmesine fırsat vermelisiniz siz de arkadaşlarınızla da görüşmelisiniz... sanırım mutlu evlilik öncelikle birey olurken bütün olmaktan geçiyor... aileler konusunda iki tarafta saygıda kusur etmez herşeyi sıkıntı etmez olur öyle şeyler deyip geçebiliyorsanız eşinizle, sorunlar azalacaktır. :)

bizim ilişkimiz 7yıla dayanıyor :)
vede 3aylık evliyiz :)
ben eşime göre daha sert daha az anlayışlıyım..tartışmalarımızda hep sesi çıkan ben olurdum ve de haksız konuma düşen de ben...bi tartışma varsa o o an çözülmelidir ama eşimde hep sonraya bırakır ...
.........ama tüm bunlara rağmen eşimin kıymetlisiyimdir:)
her gün farklı bir renklilikle başlarım güne...özellikle haftasonu mükemmele kahvaltılar sofralar hazırlarım :)
bireysel sosyal yaşamımda hedefklerim vardır...hep çabalarım çalışırım...değişime güzelleşmeye açığımdır..
güleryüzlü olmak her şeyden önce gelir...
kapalıyım ama ara sıra saçımı başımı yaparım düzleştirme maşa gibi :))

tv mutfak dedikodu modunda olan kadınlar hiç sevilmez...özelliği olmaz...

tatlı dil güler yüz gerek :)

biz 2.5 senedir evliyiz ve bu kadar zaman içinde bir kere bile karşılıklı tartışmadık. birbirimizin fikirlerine saygı duyuyoruz ben eşimin üzerinde baskı kurmadım hiç ara sıra rahatsızlık duyduğum konular varsa uygun bir dille ifade ettim. o da hep anlayışla yaklaştı. ailesi her zaman bizi ayrı bir aile olarak gördüler ve hiçbir zaman bize müdahale etmediler eşim de buna izin vermez zaten. yani o iletişim biraz da birbirinize duydugunuz sevgi ile ilgili. ben eşimi çok seviyorum. ve onu üzmemek kırmamak için söyleyeceğim şeyi kırk kere düşünüyorum. eşim ise çok düşünceli şimdiye kadar hep anlayışlı ve herşeyi düşünen taraf oldu. bazen gerçekten ona layık mıyım diye düşünmüyor değilim. :) tabi eşiminde beni takdir ettiği çok fazla konu var. ben de ona layık olmaya çalışıyorum

tatlı konuşmak her insanı etkiler. ses tonu, seçtiğin kelimeler, tavır, her şey önemli.

benimkisi cinsellik için doğru düzgün yaklaşmıyor.açıkcası en son ne zaman yaklaştı unuttum.ben yaklaşırım gnelde.onun yaklaşmasını beklersem 1 buçuk hafta beklerim genelde.sabahları ve akşamları gülerek konuşurum.o gelinceye kadar süprizler hazırlarım.pasta kısır vs. yiyecek sevdiği şeyleri hazırlarım.3 kere mum ışığında süprizler hazırladım. mutlu etmeye çalışıyorum ama hep mutlu oluyor.mutlu etmek için çabalamıyor çok üşengeç ve rahat.canımı çok acıtıyor

Cinsellik ve mutlu etme konusunda ayni benim eşim
Bir sorun olsa öyle bir içine kapanır ki. Konuşamz gülmez. Öyle kedi gibi oturur...
Ben onu mutlu edebilmek için yaptığım şeyler onun yaptıklarından çok daha fazla
bir süre sonra insan pişman oluyor ve kendini değersiz hissediyor
Acaba beni sevmiyor mu ki? diye düşünüyorum

aynı durumdayız sizinle...en iyisi üstlerine pek düşmemek galiba.o bana değer vermiyorsa ben niye ona değer verip te ödüllendireyim ki????

bilmiyorum yapı meselesi sanırım 5 yıllık evliyiz ama bakışımdan duruşumdan az çok anlar memnun yada memnuniyetsiz olduğumu. tamam hazırım söyle sende kurtul bende der:)

ayni benim esim. asla yonetilmek istemez sesimi yikseltmemi istemez. ben naparim? sinirlenince ciyaklarim :) senin gibi yapmayi basardim gun yine yazicam buraya :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…