- Konu Sahibi masalperisi05
arkadadaşlar eşiyle kaçarak evlenenler nasıl cesaret ettiniz ailenizle barıştınızmı çocuğunuz varmı kaç sene oldu şimdi mutlumusunuz yada boşandınızmı kaçmayı düşünenlere anılarınızı anlatırmısınız.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
'Kaçmayı düşünenlere bunu anlatır mısınız?' mı??????
Allah'ım bu nasıl iştir..!!
Aklımızı elimizden alma, amin!! :18::18:
Henüz evli falan değilim.Ama evimden ailemin rızasıyla çıkmayı çok istiyorum.
Bu durumu yaşayanları asla yargılamıyorum.Kendilerince çok haklı oldukları sebepler olabilir..Ama evliliğinde mutlu da olsa mutsuz da olsa bu tarz evlilik yapanların çoğunun söylediği tek şey;keşke ailemin rızasıyla olsaydı.
Arkada gözü yaşlı bir anne,kalbi kırık bir baba bırakmak düşüncesi bile o kadar kötü ki.Eğer ikna yönüne gidilebiliyorsa çok çabalanmalı.En son çare bu olmalı.Ama bir daha ailenizle tekrar barışmama riskini de göze alarak.Hayat bu ne olacağı belli olmaz.Dediğim gibi asla yargılamıyorum,isteğim herkes gibi aile rızasıyla evlenmek ama ne yaşayacağımızı bilemeyiz.Sadece fikrimi belirtmek istedim.
önce ben anlatayım ben binevi kaçmak zorunda kaldım bizde mezhep ayrımı olduğu için babam vermedi başkasıyla evlendirecekti çok tutucudurda beni bulunduğumuz yerden uzaklaştırmaya çalıştı bende anladım eşime anlattım herşeye yarım saat içinde karar verdik ve kaçtık 3 gün içinde yıldırım nikahı kıydık tabi babam beni reddetti annemle kardeşimle gizli saklı telefonda konuşuyoduk çok çile çektim eşimin ailesi mezhep durumu yüzünden istemedi beni eşim 4 ay sonra askere gittim anamdam emdiğim süt burnumdan geldi 3 aylık evliydik babam laf gönderdi bırakıp gelsin affedicem die ama yapamadım çünkü eşimi çok seviyorum eşim askerdeykende ben yüzümü kızartıp gidemedim direndim eşim askerden gelincede evimizi ayırdık babam 3 sene sonra affetti beni çok şükür barıştıkama benimde içimde hala kırgınlık var tabi çünkü kaçan arkadaşlarımı babaları affetti evlerinden telli duvaklı gönderdi benim babamda sahipsiz bıraktı beni o hafta başka şehre taşındılar annemi kardeşimi götürdü.tabi eşimin aileside nasıl olsa sahipsiz bize muhtaç die vurun k.... moduna geçdiler anlıcanız düşenin dostu gerçekten olmuyo şimdi çok mutluyuz abimle babam bayramda gelip bizde kaldılar.tabi babamın böyle yumuşamasında amcamla yeğenimin zamansız ölümlerininde payı var ölümlü dünya olduğunu küslüğe değmiceni anladı tabi abimde.darısı tüm ailesiyle küs olan arkadaşların başına
![]()
Canım böyle bir planın varsa aman sakın yapma:) şaka bi yana güzelim bilmem yasamadım ama arkadasım yasadı..cok ama cook pişman oldu fakat iş işten geçti gibi.. Aileai hiç kabul etmedii o kşiyle evliliginii ama kactı ailesini bırakrak..snraa okadar üzüldü ki sürekli aglıyordu orta yolu bulmayı deneyenler barstrmak isteyenler oldu ama asla ailesi kabl etmedi..bir süre snra eşide umursamazlastı kıza bencilce davranmaya basladı..nasılsa gidecek yerin yok dems kıza bi kavgasında ben bu olaydan snraa Rabbime dua ediyorum hep ailemin onayı olan bir evlilik yapıyım die canım..
inanaki bende çok isterdim öyle olmasını hatta aklımızda evlilik bile yoktu herşey babam öğrenince başladı bende hep kızardım kaçanlara ama başa gelmiyince anlaşılmıyor
Allah mutlu etsin her daim..Ama babana da hak ver bence daha kötüleride var sonucta hiç kızının yüzüne bakmayanlar asla affetmeyenler..Bak baabn yne dayanamamıs cnm affetms..bence içindeki kırgınlıkları at zamanı getiremezsin geri o sebeble unut ve mutlu yasamaya bak
güzel bir konuya değindin,kaçmayı düşünen ,kafasında tasarlayan vs var ise,şapkasını koysun önüne defalarca daha düşünsün...önce ben anlatayım ben binevi kaçmak zorunda kaldım bizde mezhep ayrımı olduğu için babam vermedi başkasıyla evlendirecekti çok tutucudurda beni bulunduğumuz yerden uzaklaştırmaya çalıştı bende anladım eşime anlattım herşeye yarım saat içinde karar verdik ve kaçtık 3 gün içinde yıldırım nikahı kıydık tabi babam beni reddetti annemle kardeşimle gizli saklı telefonda konuşuyoduk çok çile çektim eşimin ailesi mezhep durumu yüzünden istemedi beni eşim 4 ay sonra askere gittim anamdam emdiğim süt burnumdan geldi 3 aylık evliydik babam laf gönderdi bırakıp gelsin affedicem die ama yapamadım çünkü eşimi çok seviyorum eşim askerdeykende ben yüzümü kızartıp gidemedim direndim eşim askerden gelincede evimizi ayırdık babam 3 sene sonra affetti beni çok şükür barıştıkama benimde içimde hala kırgınlık var tabi çünkü kaçan arkadaşlarımı babaları affetti evlerinden telli duvaklı gönderdi benim babamda sahipsiz bıraktı beni o hafta başka şehre taşındılar annemi kardeşimi götürdü.tabi eşimin aileside nasıl olsa sahipsiz bize muhtaç die vurun k.... moduna geçdiler anlıcanız düşenin dostu gerçekten olmuyo şimdi çok mutluyuz abimle babam bayramda gelip bizde kaldılar.tabi babamın böyle yumuşamasında amcamla yeğenimin zamansız ölümlerininde payı var ölümlü dünya olduğunu küslüğe değmiceni anladı tabi abimde.darısı tüm ailesiyle küs olan arkadaşların başına
![]()
haklısın belki bnm kaderimdede var bu.. bilemeyiz sadece yasayanlar anlatsın dedinyaa en yakın arkadasım yasadı ve hergün agladım onunla zorluk acısını demek istedm bekar sandm seni..k bakma canım bak kendim içinde diorum ben belki kadermde bu olabilir.. hiç kmse kmseyi kınayamaz aslaa kişi kınadıgını yasamadan ölmez cnkü buna inanırım ben..Fakat senin olayında mezhep sorunuda var bellik i gercek aşkta var.. bnm arkdasım yeni tanıdıgı biriyl kactı o dah kötü
güzel bir konuya değindin,kaçmayı düşünen ,kafasında tasarlayan vs var ise,şapkasını koysun önüne defalarca daha düşünsün...
şu yukarıdaki cümle ne acı geliyor kulağa ,hele yaşaması ne denli zor bir acıdır..
herşey laylaylom gelir insana aşkla bir yaşta,ama öyle değildir işte hep mutlu sürmez ,
mutlu bitmez aşk hikayeleri..
çocukluğumuzda annemizden dinlediğimiz masallardaki kadar masum değil aşk,hayat insanlar..
aşk ın büyüsü geçer elbet,yaşanlanlar kalır yanına insanın..
acı tecrübeler edinmeyin,ama tecrübe hep edinin hayattan..
ne olursa olsun hayatta,en iyi dosttur ana -baba-kardeş..
o halde ne imişşşş![]()
aşk'a '' kaçmak'' marifet değil imiş,marifet zor olanı başarabilmek![]()
dört kız kardeşiz.ben en küçüğüyüm..benim babam emekli imamdır dinine bağlıdır ama aynı zamanda çok da moderndir.kravatsız ütüsüz parfümsüz sokağa çıkmaz.hala daha böyle.hepimizi okutmak için didindi durdu.okula hep servisle gittik geldik.evimizde hep bolluk bereket vardı yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda.kavga gürültü hiç yoktu.herşey böyle güzel giderken ortanca ablam 14 yaşında sevgili bulmuş okulu kırıp kırıp geziyormuş.bunlar yirmi sene evvel oluyor.herkes öğrendi.babam çok üzüldü.ikna etmeye çalışıyorlar.babam tamam kızım vericem ama önce okulunu bitir çok küçüksün felan da dedi. yok. bir gün iskelede babam bu ikisini yakalıyor tesadüf ya.enişte namzeti hemen kaçıyor.babam ablamın kolundan tutunca hadi eve diye ablam başlıyor bağımaya.imdaat kurtarın beni bu adam bana sarkıntılık ediyor diyebabacım canım benim kalakalıyor etraftakiler utan adam utan sakalından utan kızın yaştaki çocuğa diyorlar.düşünsenize bi babamı.eve geliyorlar. annem çok ağır bir ameliyat geçirmişti.evde istirahatte.onu fırsat bilip pırr gitti.zavallı anacımın nefes nefese sokaklarda onu aradığını hatırlıyorum hayal meyal.gittiği adam da çocuk daha 18 yaşında.iş yok bişey yok.serseri.gel zaman git zaman babam bunları affetti ama lafta.çok büyük beddua etti babam.ÖMÜRLERİ BOYU İKİ YAKALARI BİR ARAYA GELMESİN dedi.ne mi oldu 20 geçti ne doğru dürüst bi işleri ne de bi dikili ağaçları oldu. iki çocuk yaptılar Allah onlara güzel bir ömür versin başka da bişeyleri yok.adam içer iş güç yok.bi de şu var en kötüsü hiçbir pişmanlığı yok.yaşanan herşeyi inkar ediyor.annemi babamı suçluyor.seviyorum diyor.babam kalp hastası ve sıkıntılara bağlı olarak boynunda sinir sıkışması sorunu yaşadı ameliyat oldu.annem bu zaman içinde iki kez kanser yaşadı.ölümden döndü.gelip bir tas su vermedi.bu zaman kadar çok bakmışmış.artık bendeymiş sıra.baktığı da şu evlerinde yemek ekmek yok gelip aylarca bizde kalırlardı.neyse.artık ikisinin de yanında aklım erdiğinden beri ben varım.elleri ayakları oldum.evliyim ama eşimle birlikte hep yanlarındayız.ama şimdi de annemin babamın parasını yediğimi ima eden laflar ediyormuş.parazit yani ne diyeyim.daha burada anlatamadığım birsürü şey va ama çok uzun oldu kusura bakmayın.
kaçmayı düşünenler otursun bi daha düşünsün kolay değil bu işler.![]()