eski bir evi yenilemek mi sabredip yeni daire almakmı

Eskiden ben de böyle düşünüyordum. Ancak 99 depreminde hasar almış, depremi atlatmış binaların çok büyük bir çoğunluğu en ufak sarsıntıda yıkılacak halde. Eskişehir’de dayımlar eski binada oturuyorlar. Gölcük depremi hissedilmişti Eskişehir’de de. Şu an ana yoldan otobüs geçse ev titriyor.

Eski bir dairede oturmadan önce, ben olsam, zemin ve kolonlarını iyice inceletirim. Sağlam raporu almadan adım atamam.
 
Ben de eskişehirdeyim. Bulunduğum bina 99da deprem sonrası yapılmış. Yeni yürüyen bebeğim var çocuk düştükçe bina sallanıyor.
 
Eski yeni diye düşünmem; lokasyon,insan profili ve depreme dayanıklılık önemli olur benim için.
 
Merhaba bence eski evini yenilemeden önce bina sağlık kontrolünden gecir güvenliğinden emin olduktan sonra evini yenile
 
Depreme dayanıklıysa ve zemin sağlamsa içini yaptırırım. Değilse yeni ev. Bu şekilde bahsettiğinizin aynısı evimiz var. Deprem olunca taşındım. Ev taş gibi hala ama ben eski evde deprem atlatınca geri giremedim o eve. Şu an 0 bi evde z1 kayalıkta oturuyorum ama kirada.
 
sıfır daıre aslında cok da ıyı bırsey degıl neresınde ne sorun var bılınmıyor ıcınde yasıyorsunuz o sorunları ve her sıfır daırede mutlaka sorun cıkıyor yenı eve cıkacaksanız bıle en az 2-3 yılllık olsun

suan oturdugunuz bına cok eskıymıs boruları techızatları fena haldedır

bence 6 yıl sabredın en az 2 yıllık bır yenı ev alın ustalarla ugrasmak o pıslıgı cekmek zor ıs
 
Benzer durumdayız. Biz yenilemeye karar verdik eski evi. Çünkü konumu çok iyi yeni sıfır almaya kalksak daha tenha bir yerden alacaktık.
 
32 yillik daireden bahsediyoruz ben olsam biraz daha sabredip yenisini alirim icini ne kadar guzellestirirseniz guzellestirin yapi eski yapi
 
Güzel sıfır bir daire daha iyi. Zira ilerde tesisat vs gibi sıkıntılar ister istemez eski dairede ortaya çıkacak.
 
Bina 10 15 yıllık olsa içine para harcar gönlüme göre değişiklikler yaptırırım ama bina 30 yıllık elektrik su tesisatı başta olmak üzere tahmininizden çok masraf çıkarır artı deprem görmüş illaki hasar almıştır her ne kadar yeni binalar eskiler kadar dayanıklı olmasa da deprem yönetmeliğine uygun yeni daire tercihim olurdu..
 
99 depreminden hemen sonra yapılan binalar bile tamamen deprem yonetmeligine uymuyor, 4 5 sene sonra tamamlanmıs yonetmelik. İzmir depreminde 95 96 yapımı evler yıkıldı bence kesinlikle yeni ev en mantıklısı
 
yeni ev.
tadilatı sadece görünen aksam olarak düşünmeyin, tesisatta soru çıkartır yakın zamanda. müstakil ev olsa onuda halledersiniz apartmanda köklü bir tesisat tadilatı mümkün olmayabilir. çocuğun şikayeti ne? yani gencin evin neresine takıldığını merak ettim.
 
Evin içinde otururken tadilatta zor olur ya yeni ev alın. İlla almak zorunda mısınız kiraya çıkın
 
32 yıllık evi satın almak bir yana dursun kiralamam bile
Bende öyle çok korkarım depremden Allah ölümün bile en iyisini nasip etsin tabi ama 2 sene önce İstanbul'da deprem oldu. Avcılar'da falan hep binalar çatladı. Çok cok eski değildi mesela 20 senelik binalar. Aynı zamanda benim oturduğum evde öyle 8 yıllık bina ve güneş gormeyen yan binaya bitişik olan cephesi çatlak şuan. O binada oturmuyorum 1 yıl oldu çıkalı. Bence en mantıklısı yeni ev. O parayı peşinat olarak verin daha uygun güzel bı ev alın o kadar beklemenize gerek kalmaz kira öder gibi kredi ödeyin. En sağlıklısı bu. Zaten başlı başına 2+1 evlerin kirası bile 1500 den aşağı değil şuan. O da sahibinden bulursan eğer. Kiralar almış başını gidiyor.
 
Dediğiniz gibi bir evi 50 60 bine istediğiniz hale getiremezsiniz bence.. Sadece bir mutfağı yenilemeye kalsanız inanın 20 bin tutar ki insaflı bir rakam bu söylediğim bence

Bence bütçenize uygun başka bir ev almalısınız.. Evin içine girdikten sonra tadilat zaten insanın ömrünü yiyor çok sıkıntılı birşey
 
İyi muhit, çevresinde çarşı, pazar,market,okul vs olan yerler her zaman para eder.Ben olsam alır içini keyfime göre yenilerdim ve çok zevkli olurdu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…