Eski Dostlar buraya:) Hadi ama

Kızlar ruhum çekildi sanki..Elim ayağım titriyor.Böyle alttan bakıyorum size kusura bakmayın Ama yazmak içimden gelmiyor nedense:gitme:

Jnazcım sen yaz canım baştan çünkü parça parça anlamadım ben birşey

canım gerçekten hoşmuş kaydirigubbakcemile5

şimdi anladım canım
gümüş modelleri var mı canım hiç?bakalım hep beraber
fikir edinirsin
güzel modeller varsa neden olmasın
var canım ben yollayım beraber bakalım
meşgul etmezsem sizleri tabi
ama eşimin beğendiği modeli bulamıyorum onu size gösterip
fikirlerinizi almak istiyorumda
kızlarrr çok açımmmm :

bende yaaa yemeğe insek biii
sabah kahvaltı bile edemedim
burası bugün çok yoğun
bissürü yaım var
hemde bayramlaşma faslı

dirimim yemeğe gelcenmi bugün?

hayırdır canımın içi
ne oldu birden((

canım hayırdır
mutsuz gibisin canım :sm_confused:
neden anlatmak istermisin

canım niye meşgul edesin
ben çok meraklıyımdır böyle şeylere valla :kedi:
canım yemekhanede yemiyorum artık
yemek dokunuyor
ayda bir belki gidiyorum :kedi:

kızlar annemle babam bize 40-50 dk uzaklıkta kaplıca evleri var ve orada devremülkümüz olduğu için orda kalıyorlar ve bu sene bayrama denk geldi
arefe günüde yengem aradı gece size geleceğiz bayram günüde eşinin akrabalarını ziyaret eder sonrada annemlerin yanına geçeriz dedi çünkü bizim arabamız yok hemde hep birlikte oluruz diye düşünmüşler . bende bu duruma çok sevindim tabiki gece 2 yi geçiyorlardı geldiklerinde ve yatmamızda 4 ü de buldu.sabah 7 de eşimle abim namaza gittiler ve gelincede 1-2 saat uyuyalım öyle kalkalım dediler hem yol yorgunluğu vardı hemde uykuları .
namazdan sonra ortanca görümcem eşimi aramış kahvaltı hazır bize gelin diye eşimde abla misafirim var sonra geliriz demiş . saat 10 gibi yine aynı görümcem yengemi arıyor nedense ve sizin oraya ramazan uğramadı mı diyor yengemde şaşırmış tabi sizin adetleriniz farklı galiba demiş yengeme bayram sabahı büyük evinde kahvaltı edilir yengemde durumu izah etmiş ama ters ters konuşup kapatmış tlf nu. neyse kahvaltımızı ettik ve anneannesine gittik eşimin abimlerle beraber . orda herkesin surat beş karış büyük ve küçük görümcemler ordaydı diğeride teyzesindeymiş . anneanne babamları sordu bende söyledim başladı onlar nasıl büyükler bayram günü evden çıkılırmıymış vs bende yaşlıdır diye sesimi çıkarmadım ama abimlerde çok bozuldular tabi onlarda bişey demedi. o sırada benim bi arkadaşım var hilal bizi aradı abimlerle bayramlaşmak için bize geleceklermiş bende anneannedeyiz diyince oraya geldiler kız oturdu bizde kayınvaldemlerde kahvaltıdaydık bursaya gitmeden bi bayramlaşalım dedik diyince anneanne yine başladı yok aferin sana sen en iyi gelinsin tabi kayınvaldenlerde yapacaksın kahvaltını vs ( bu arada biliyorsunuz kayınvaldemler burda değil:)
yine ses çıkarmadım . hilal bebeği sorunca bebeğin adını ya ebesi ya atası koyar dedi ya sabır dedim .
ordan çıktık teyzesigile gittik ortanca görümcem ordaydı ve mutfakta yemek yiyordu bizim geldiğimizi gördü ama hiç yerinden kalkmadı bile . sonra oturduk aradan 15 dk geçmiştir ben bi ara lavaboya gittim gelmiş bizimkilerin yanına bende girince bayramlaştım ama hiç sesi çıkmıyor ablam soru soruyor mesela muhabbet olsun diye zorla cevap veriyor ve sonrada yanlarından kalktı zaten ve nereye gitseler başka bir odaya geçiyor o kadar moralim bozulduki
neyse ordanda beraber çıktık onlarla birlikte bize geçiyoruz dimi dediler evet dedik bizde . biz arabayla onlarda yürüyerek baktık yarı yolda bile değiller abimde eşyalarımızı alıp öyle onlara geçelim bi daha eve dönmeyelim dedi tamam dedik bizde. eve geldik o sırada eşim ev sahibine de bi uğra istersen dedi biz yengemlerle yukarı çıktık 5 dk anca oturmuşuzdur hemen indim aşağıya eşime hadi gitmiyoruz mu dedim hayır dedi ne oldu dedim açıklamadı bende odamıza çağırdım. biz çıktıktan sonra eşimi aramış gelmiyormusunuz diye eşimde yukarı çıktılar geliyoruz demiş gelmeyin o zaman demiş kapatmış tlf nu sonra yengemi arıyor yine yengemde tlf nu bizim evde unutmuş eşim açıyor niye onu arıyorsun diye tartışıyorlar.
bende çok sinirlendim ve arayacağım dedim ne dertleri var benimle çünkü bir gün öncesinden hiçbişey yoktu aramızda ve abimlerde çok rahatsız oldular ablam bi yandan yengem bi yandan bana soruyor bişeymi var aranızda diye hatta abim eşime bizim gelmemizmi problem oldu demiş siz huzurlu olun biz gelmeyiz bi daha falan demiş eşimde yok abi ne alakası var bi dertleri var ama bende anlamadım demiş
neyse
ben görümcemi aradım eşimde yanımda abla ne oluyor dedim niye böyle davranıyorsunuz
başladı biz sizi kahvaltıya bekliyoruz siz gelmiyorsunuz büyük evinde kahvaltı edilmezmi bende dedim bizim misafirimiz var nasıl hadi kalkın başka yere gidiyoruz derim ayıp değilmi dedim ne misafiri diyo ailen her zaman geliyor zaten ve her zaman geliyor dediği abim en son şubat ayında gelmişti bana bende dedim ne olursa olsun sonuçta benim misafirim . zaten sen bizi hiç benimsemedin bize gelince 2 saat oturuyorsun hemen sıkılıyorsun seni aramıza almaya çalıştıkça uzaklaşıyorsun bizden samimi olmak istemiyorsun annemleri aramıyorsun falan neler sayıyor bana bende dedim abla nerden çıkarıyorsun bunları ne zaman soğuk davrandım size evime geldiniz ne zaman surat yaptım kimin yanında utandırdım bi laf söyledim yada söylettimmi ama bende hata demekki dedim ne kötü bi insanmışım ben böyle . hala sayıyor bana bende dedim abla bende saf saf iyi anlaştığımızı düşünüyordum dedim sen saf olurmusun çok akıllısın bak ailenin yanında bizi suçlu duruma düşürdün dedi bende dedim madem sizin benle böyle problemleriniz vardı neden bayramı beklediniz yada neden ailemin yanında yaptınız madem aramızda problem var başkalarını ilgilendirmez biz bizeyken konuşulurdu ayp değilmi dedim sizin yüzünüzden aileme karşı mahcup oldum sonra eşim aldı tlf nu onada zaten siz bunu istiyordunuz bahane oldu size bi daha bize gelmezsiniz falan dedi eşimde evet abla haklısınız bizde bunu bekliyorduk madem öyle düşünüyorsunuz dediğiniz gibi olsun dedi kapattı tlf nu.
aradan 5 dk geçmedi büyük ve küçük görümcem geldi kapıya ben çıkmadım odadan eşime konuşacağız diyor 1 senedir sabrediyoruz biz buna eşimde diyorki abla ne olur şimdi evde misafirim var sonra konuşuruz oda hayır konuşacağız madem bize gelmedi bugün bu evden çıkmayacak annesine falan gidemez diye bas bas bağırıyor eşimde abla yapma gözünü seveyim ne olur git sonra konuşuruz dedi ama yine sizi rezil ederim burda çığlık atarım gidemez diye bağırıyor eşimde delirdi tabi ne diyorsun sen diye başladı çığlıklar atmaya yengem abimi zor zaptediyor bende çıktım hatta eşim e kızdım o senin ablan bağırma diye su getirdim ne bileyim fenalaştı falan zannettim benim yüzüme bakmıyor almıyor suyu falan yengem araya girdi ya yapmayın siz kardeşsiniz her ailede olur böyle şeyler sakin olun girin içeriye diye zorla içeri soktuk hatta ben salona aldım o sırada eşim bağırıyor bu kız ne yaptı size iyilikten başka diye. odadan çıkardım herkesi abla dedim ben size şimdiye kadar bi saygısızlık yaptımmı evime geldiniz evinize geldim bişey dedimdi huzursuzluk ettimmi diye sen geçen seneki bayramda arefeden gittin annene dedi bende dedim ne arefesi abla 2. günü gitmedimmi bide kendini haklı çıkarıyorsun dedi çıktı odadan bas bas kapıda bağırıp duruyor yine bi daha evinize gelirsem diye eşimde sen bilirsin benim evim herkese açık isteyen gelir dedi ama yine bağırıyor en sonunda abim çıktı o zamana kadar aile arasında diye zor tuttu kendini zaten . bana bakın dedi ben kardeşime verdiğim terbiyeyide biliyorum sizin terbiyenizide görüyorum bu kız burda sahipsiz değil onu ezdirmem ve ne olursa olsun bu kız hamile bu yapılmaz dedi ve o zaman gittiler.
eşim öyle ağladıki kızlarya en çokta ona üzüldüm abime diyorki abi vallahi jale onlara hiçbişey demedi bugüne kadar bi sorun çıkarmadı her laflarına sustu abimde ben biliyorum zaten kardeşimi dedi deselerki diğer kardeşimi kastederek o kayınvaldesine bağırdı kavga etti inanırım ama jale deseler hayatta inanmam . ben yetiştirdiğim çocuğu biliyorum ama ne olursa olsun bu yapılmaz ben bu yüzden vermek istemedim gözümün önünde olsun istedim ama ben kardeşimi sana verdim ve kimseyede ezdirmem
işte böyle kızlaryaa dün akşamda eve geldik kapıda bir poşet içinde benim şimdiye kadar o görümceme verdiğim hediyeler babamın sırf onun için arabistandan getirdiği kuran-ı kerim herşeyi kapıya koymuş

jnaz canım çok üzüldüm
canım az çok seni tanıyoruz
kötü gelin değilsin,saygılısın,misafirperversin
kırıcı konuşmuyorsun
sen iyi oldukça yükleniyorlar
bana saçma gelen
bayramın ilk günü erkek tarafında kahvaltı yapılır erkek tarafına gidilir
kız tarafına gidilmez diye bir kural mı var?
bunu mu problem yapıyorlar
kendileri nasıl bi gelinmişki seni eleştiriyorlar
güzelim arifeden gitsen ne olur yani
demek ki kavga edecek bişey bulamadılar
bahane arıyorlar
jnaz canım eşin çok iyi bir insan
kim haklı kim haksız ayırt edebiliyor
iyi niyetli olduğunu biliyor
her işte bir hayır vardır
bunda da bir hayır ara
bu olaydan sonra
sık sık gidip gelmelerden
yok niye gelmiyosun,napıyosun
git gide kilo aldın gibi laflardan kurtulmuş olursun
en azından biraz kafanı dinlersin
kaldıki ne kadar görgüsüzlük
senin misafirin var,abinler
yanlarında böyle birşeye kalkışıyorlar
sizin kapıya gelip bağırıp çağırabiliyorlar
ne münasebet,ne saçmalık bu
kaldıki bebeğin var senin,olmasa bile bu hakkı kendilerinde
nasıl görürler
resmen kıskançlık yapıyorlar

aaa puanlara ne olmuş
sadece 20 puanım var :gitme:
ama bir sürüydü kafamçokkarıştı

dirimcim söylediklerinde çok haklısın canım
bende anlayamadım neden böyle yaptıklarını ve ne olursa olsun ailemin yanında böyle bir davranışı haketmedim keza ailemde haketmedi . eğer abimler gelmemiş olsaydı tabiki giderdim bayram sabahı ama evimde misafirim var benim ve onlara nasıl derim böyle bişeyi ki keza görümcelerim bekarlar ve benim abimden de büyük değiller . benden çok onlara yapılan bir saygısızlık var burda
ama yine de abimler o kadar sabırlı davrandıki ve evden çıkarkenden bu konu burda kapandı dediler annemlere kesinlikle belli etmedik ve biliyormusun canım annem yine onların çeyizine hediyelik örtüler almış onlarda benim kızım diyor ve kısmetse 1 hafta sonra bana gelmeyi düşünüyorlar şimdi nasıl anlatacağım onlara bilmiyorum
ama şunu biliyorum dirimcim artık benim için hiçbirşey ifade etmiyorlar eşimle de konuştuk bir daha onların yüzünü görmek seslerini duymak istemiyorum
dün akşam eve geldik aradan yarım saat geçmeden küçük görümcem çocuğuyla geldi zaten zil sesini duyunca elim ayağım boşaldı ve odama geçtim . aradan bi 5 dk geçti öyle çıktım yine eşime ayıp olmasın diye kapıma gelmiş diye hoşgeldin dedim çay ve tatlı koydum yanlarında oturdum görümcem hiçbirşey olmamış gibi davranıyor ama sadece bişey sorarsa cvp verdim o kadar . öyle kötü oldumki
ve ben yokken eşime her ailede olur böyle şeyler alışır oda demiş eşimde kızmış ne münasebet ben bir daha böyle bişeyi yaşatırmıyım ona diye
eşim o kadar iyiki canım şükrediyorum rabbime onu bana verdi diye ve en azından doğruyu yanlışı görüyor

Jnazcım inan çok üzüldüm.Yani bayram zamanı yaptıklarına bak ya...Sen sonuna kadar haklsıın ve en son yaptığı görümcenin saygısızlık resmen çocukluk yani.Ne demek öyle kapının önüne koymalar falan.Yazık yani....

jazmincim hala o kadar şaşkınımki nasıl böyle bişey oldu diye ve düşünüyorum ben bunu hakedecek bişey yaptımmı diye ama hayır aklıma bişey gelmiyor
görümcem 37 yaşında ama hala çocuk gibi demekki canım çok yazık dedim sonuçta ne olursa olsun onları geri getirmesine gerek yoktu ki zavallı eşim kapıyı o açınca görmüş ve saklamaya çalıştı benden üzülmeyeyim diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…