1970''li yıllar.. Bir arkadaşıyla sinemaya gitmek üzere sözleşmişler.Bizimkisi biraz gecikmiş. Filmin başlamasına saniyeler kala girmişiçeri veortalarda bir yerde oturan arkadaşını bulup soluna oturmuş. O araarkadaşının sağ tarafında oturan biraz tuhaf görünümlü biri dikkatiniçekmiş:- Oturacak başka yer bulamadın mı yaa? Kim o yanındaki karı kılıklıherif?Arkadaşının verdiği cevap bizim arkadaşı resmen mahvetmiş:- Kızkardeşim! O da gelmek istedi de! Gel de orada otur artık. Aradabirbahane bulup kaçmış hemen.
Bazıları pot kırar ama kırdığının farkında da olmaz. Yurtdışındakiokuyucularımızdan Abidin Acar hoş bir anısını şöyle anlatmıştı:Almanya''dan tatil için Türkiye''ye gelmiştik. Köye amcamlara uğradık.Amcamın eşi neredeyse bir sepet "yeşillik" koydu önümüze; tere rokaköylerdekırlardan yenmek için toplanan çeşitli otlar falan. Biz de hanım çolukçocukAlmanya''da pek bulamadığımız bu "yeşillikleri" tuz serpip serpipgötürüyoruz. Bizim kendimize çektiğimiz bu ziyafetten hoşnut kalanyengemsofrayı toplarken bize bir övgü göndermeyi de ihmal etmedi tabii:"Dün ineklerin önüne koydum yememişlerdi. Maşallah siz iyi yediniz!"
Bazen de iltifat etmeye çalışırken pot kırarız. Bir gün çok yaşlısandığımbirine"Maşallah hiç yaşınızı göstermiyorsunuz. inanın sizi gören ancak 50-55der"dedikten sonra sormuştum:" Sahi yaşınız kaç?" Verdiği cevap sanki cevap değil bir kazan kaynarsuydu:- 42 yaşındayım
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile31970''li yıllar.. Bir arkadaşıyla sinemaya gitmek üzere sözleşmişler.Bizimkisi biraz gecikmiş. Filmin başlamasına saniyeler kala girmişiçeri veortalarda bir yerde oturan arkadaşını bulup soluna oturmuş. O araarkadaşının sağ tarafında oturan biraz tuhaf görünümlü biri dikkatiniçekmiş:- Oturacak başka yer bulamadın mı yaa? Kim o yanındaki karı kılıklıherif?Arkadaşının verdiği cevap bizim arkadaşı resmen mahvetmiş:- Kızkardeşim! O da gelmek istedi de! Gel de orada otur artık. Aradabirbahane bulup kaçmış hemen.
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3Bazıları pot kırar ama kırdığının farkında da olmaz. Yurtdışındakiokuyucularımızdan Abidin Acar hoş bir anısını şöyle anlatmıştı:Almanya''dan tatil için Türkiye''ye gelmiştik. Köye amcamlara uğradık.Amcamın eşi neredeyse bir sepet "yeşillik" koydu önümüze; tere rokaköylerdekırlardan yenmek için toplanan çeşitli otlar falan. Biz de hanım çolukçocukAlmanya''da pek bulamadığımız bu "yeşillikleri" tuz serpip serpipgötürüyoruz. Bizim kendimize çektiğimiz bu ziyafetten hoşnut kalanyengemsofrayı toplarken bize bir övgü göndermeyi de ihmal etmedi tabii:"Dün ineklerin önüne koydum yememişlerdi. Maşallah siz iyi yediniz!"
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3Bazısı sırf ilgili görünmek için üzerine vazife olmayan konulardakonuşmayısever. Bir tanıdık anlatmıştı: Parasızlık nedeniyle nişanlılığı bayağıuzunsürmüş. Bu durumdan çok da mahcubiyet duyuyormuş aslında. Bir günmüstakbelkayınpederiyle dükkanda otururken epeydir görmediği bir arkadaşıdükkanagirmiş. Daha tanıştırmaya fırsat bırakmadan damdan düşer gibi sormuş:- Düğün ne oldu Mustafa? Sen hâlâ evlenmedin mi? - Hayır kısmetse..- Bırak palavrayı. Sen galiba o kızı ekip başkasıyla evleneceksin.Yaşıtların 3-5 çocuk babası oldu lan.- Saçmalama ulan ilhami kardeşim! (bu nası bi cümledir ALLAHIM sanageliyorum )- Oğlum sen nişanlanalı 2 seneye yaklaştı. Hangi aile bu kadarnişanlılığaizin verir? Senin kız tarafı da biraz keriz galiba.- Kes ilhami? Kess? Tanıştırayım kayınpederim.- şey öyle mi heh he şey yani Mustafa''yı çok severim takılırım böylehehhe. Nasılsınız amca? Ben ilhami. Sizin ismi aliniz?
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3Bazen de iltifat etmeye çalışırken pot kırarız. Bir gün çok yaşlısandığımbirine"Maşallah hiç yaşınızı göstermiyorsunuz. inanın sizi gören ancak 50-55der"dedikten sonra sormuştum:" Sahi yaşınız kaç?" Verdiği cevap sanki cevap değil bir kazan kaynarsuydu:- 42 yaşındayım
BİR SAZAN OLAYI Otobüsle giderken, Bolu Dağı'nda verilen molada hemen tuvaletekoşturdu.Korkunç sıkışmıştı. Şansına boş kabin bulup kendini oraya attı...Tam oturmuştu ki yan kabinden bir ses "merhaba" dedi.Adam şaşkın "Merhaba" diye cevap verdi.Ses devam etti: "Nasılsın?"İlk defa başına böyle bir şey geliyordu...Yine şaşkın şaşkın yanıtladı: "Sağ ol, iyiyim. sen nasılsın?"Ses sordu: "Ne yapıyorsun?"Bir an tereddüt geçirdi. Adam onun tuvalette olduğunu bildiği içinmutlaka ne yaptığını da biliyordu. Düşündü ve yanıtladı: "Ben" dedi"İstanbul'dan Ankara'ya gidiyorum. Sen nereye gidiyorsun?"Adamın sonraki cümlesi bu muhabbeti sona erdirdi."Hayatım, telefonu kapatıyorum.Yandaki tuvalette bir gerizekalı var.Sana sorduğum sorulara yanıt verip duruyor. Ben seni sonra ararım..."
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?