Eski Dostlar Buyrun Topiğime :)

KIŞ HAZIRLIKLARI BAŞLADI
2/7/2007 • Kategori: Kis Hazirliklari , Yemek

Malum yaz geldi ama kış hazırlıkları ile birlikte geldi. Kışı rahat rahat geçirmek için şimdiden başlamak gerekiyor. Diyeceksiniz ki artık her mevsim herşey var uğraşmaya değmez. Bence değer. Herşeyi mevsiminde en taze en hormonsuz hali ile depolamak bence en iyi çözüm.Şimdi bezelye,bamya ve vişne için en uygun zaman. Malum üçüde hemen bitiveriyor.
Bu makineyi geçen sene aldım. Gerekirmi derseniz dondurucuyla çok haşır neşir olmuyorsanız değmez tabi. Bunun için elektrik süpürgesi veya pipet kullanabilirsiniz. Ama benim gibi 10 kilo domates 10 kilo fasulye vb. koyuyorsanız bu makine hayatınızı kurtarıyor. ıçindeki havayı çekiyor ve çift taraflı yapıştırma yaparak poşeti kapatıyor.
Ben dondurucuya herşeyi çiğ olarak koyuyorum. Önemli olan tamamen kuru olması ve havasının iyi alınmış olması. Tamamen kuru olarak koyduğunuz hiçbir sebze bozulmuyor. Şoklamada yapabilirsiniz ama ben yapmıyorum. Çünkü dışını ne kadar buz kaplarsa o kadar çabuk bozuluyor sebzeler. Bana göre yani.
Neyse çok konuştum galiba. Uzatmayayım hadi kalkın pazara en taze sebzeleri seçmeye. Hazırlığımızı yapalım ki kışı rahat rahat geçirelim di mi yani.......
Kalıcı Bağlantı Yorum (11) Yorum yaz!
EV YAPIMI LOR PEYNıRı
19/6/2007 • Kategori: Kis Hazirliklari , Yemek

Dedim ya taktım artık herşeyimi evde yapmaya. Aslında amacım evde gerçek peynir yapmaktı ama önce mayanın yapılması gerekiyor ve baya uzun sürüyor. Hem koyun şirdeni bulmam gerekiyormuş.Hafta sonu kasaba gidince bulursam onuda yapıcam. Şimdilik bunu deneyeyim dedim ama sonuçtan memnun kaldık. Çünkü bununla sigara böreği yapabilirim. Dimi yani:))
MALZEMELER:
• 1 kilo süt
• Yarım çay bardağı limon suyu yada sirke
• Bir tutam tuz
YAPILIŞI: Sütü tencereye koyun ve ısıtmaya başlayın. Tam kaynamak üzereyken limon suyunu ekleyip şöyle bir karıştırıp bırakın. Üstüne temiz bir bez örtüp 2-3 saat dinlendirin. Bu sürede hiç karıştırmayın ki dağılmasın. Daha sonra temiz bir tülbente süzüp tuzunu ekleyin sıkıca bağlayıp bir yere asın. Suyu iyice süzülünce buzdolabına alın. Buzdolabında 3-4 gün acılaşmadan kalıyor. Ama uzun süre kullanmayacaksanız buzdolabı poşetine koyup dondurucuya kaldırın. Bu şekilde uzun süre saklayabilirsiniz. Eğer evde son kullanma tarihi geçmiş sütleriniz varsa atmayın onlarla yapın. Yada ekşimiz yoğurdunuz varsa biraz sulandırıp koyu ayran kıvamına getirin vE kaynatın.Aynı işlemi uygulayın.

KAHVALTILIK

Malzemeler:
1 kg. patlıcan
1 kg. havuç
1,5 kg. domates
500 gr. kırmızı biber
yeterince zeytinyağı
sarımsak
tuz
Hazırlanışı:
1- Havuçların kabuklarını soyup yıkayın. Renedeleyin. Bir yanmaz tavada 4-5 yemek kaşığı zeytinyağında havuçları pişirin. Üstüne kapak kapatıp ara ara karıştırın.
2- Fırında ya da ocakta kırmızı biberleri ve patlıcanları közleyin. Bir tarafta közlenmiş biber ve
patlıcanları soyup tahta üstünde küçük parçalara bölün. Olabildiğince küçük parçalara bölmeye çalışın.
3- Diğer bir tencere yıkamış olduğunuz domatesleri 4′e bölüp tuz koyarak tencerede kaynamaya bırakın. Suyunu çekmeye başladığında rondodan veya süzgeçten geçirin.
4- Tüm malzemeleri karıştırın. Süzgeçten geçmiş domates, kırmızı biber, patlıcan ve havuçları karıştırın. ıçine yeterince tuz (ben deniz tuzu kullandım) , istendiği oranda sarımsak ben 5-6 diş kullandım (sarımsakları ezeceğiz) koyup karıştırın.
5- Isıya dayanıklı bir tepsinin içine tüm karışımı boşaltın. Fırını 150 dereceye getirin. 30 dakikada bir çıkarıp karıştırın. Suyunu çekmesi gerekiyor. 3 defa çıkarıp karıştırın. Toplam 1,5 saate yakın fırında kalmalı.
6- Sıcak şekilde kavanozlara doldurup üstünü örtecek kadar zeytinyağı koyun, kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin. (Ben çok yaptığımda bir kısmını buzlukta tutuyorum, kullanacağım zaman çıkarıyorum
MıLFÖY MANTISI

Menümüzün bir diğer tarifinde sıra.Aslında bugün epeyce yorulmuş olmama rağmen, sitemi ihmal etmemek ve tarif bekleyen arkadaşlarımı daha fazla bekletmemek adına pc karşısına geçtim.Şimdi ki tarifimiz milföy mantısı.Benimde ilk kez denediğim ve yoğurdunu biraz erken koyduğum için üzerinde kurumuş topraklar misali çatlaklar oluşan,ancak her şeye rağmen çok beğenilen bir tarif.Canınız mantı çekmişse ve mantı yapacak potansiyeli kendinizde bulamadıysanız işte size çakma mantımızın tarifi;
MALZEMELER;
10-15 adet milföy hamuru
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan(küçüklerinden)
pulbiber
karabiber
tuz
Üzeri için;
yoğurt
sarımsak
3 y.k. tereyağı
YAPILIŞI;
*Kıymayı büyük bir kaseye alıp soğanımızı üzerine rendeliyoruz.
*Baharatları ve tuzu ekleyip iyice yoğuruyoruz.
*Milföy hamurumuz'dan bir kare alıyoruz ve bu kareyi 6 eşit parçaya bölüyoruz.
*Küçük karelerin içlerine kıymamızdan koyup uçlarını birleştirerek kapatıyoruz.
*Birleşen kısım tepsiye gelecek şekilde,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
*Tüm yapraklarda aynı işlemi uyguluyoruz.
*200 c 'de pişiriyoruz.
*Mantılarımız pişerken sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz.
*Tereyağımızı eritip ateşten aldıktan sonra içerisine pulbiberi ekliyoruz.
*Fırından çıkan sıcak mantılarım üzerine yoğurdumuzu sonrasında tereyağını döküp hemen servis ediyoruz.
*Afiyet olsun...
***Mantıları hazırladıktan sonra buzdolabında bekletip servise yakın pişirip hazırlarsanız yukarıdaki çatlaklara maruz kalmazsınız:),

• MALZEMELER :
Taze domates
Tuz
Sıvı yağ*
Tüm domatesler iyice yıkanıp kurulanır ve KABUKLARI SOYULMADAN sadece yeşil sap ksımları çıkarılarak irice doğranır , rondoda suyu çıkıp ezilene kadar çekilir.
Rondoda çekilen domatesler , çelik bir tencerede orta hararette pişirilir.Kaynamaya başlayan domateslerimize tuz ve birkaç kaşık sıvı yağ eklenerek 10 dakika daha kaynatıldıktan sonra altı kapatılır.

Sıcak sıcak kavanozlara doldurulup , kapağı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılır ve kavanozlar ters çevrilerek , oda ısısında soğutulur..

yeşil biber doğranır poşetlenir ince uzun biberler

• taze fasulye
• 6 kilo taze fasulye
• 1 kilo domates
• 2 tane taze kırmızı biber
• 1,5 su bardağı zeytinyağı
• 2 avuç dolusu kalın tuz

Tarif:
Taze fasulyeleri ayıklayıp yıkayalım, fasulyeleri büyüklüğüne göre üçe veya ikiye kıralım. Büyükçe bir tencereye koyup ocağı yakalım. Domatesleri, tuzu, yağı, biberi ekleyip fasulyeler diriliğini kaybedene kadar kavuralım fokurdamaya başlayınca kavanoza dolduralım.Doldururken kapakla şişe arasında 2 santim boşluk kalacask şekilde dolduralım bu husus önemli. Kavanozların ağzını sıkıca kapatıp, alt üst edip (domates sosu ve diğer kış hazırlıklarında yaptığımız gibi), soğumaya bırakalım. Kavanozlar soğuyunca kışın kullanmak üzere dolaba kaldıralım. Kolay gelsin.
Not: ısterseniz kilitli buzdolabı poşetlerine birer pişirimlik doldurup, soğuyunca derin dondurucuya da kaldırabilirsiniz. Tercih sizin hangisi kolayınıza geliyorsa onu uygulayın. Bu malzemeden birer kiloluk şişeden yedi tane ve bir de bir pişirimlik buz dolabı poşeti çıkıyor. Kavanozlarsak ocağın altını kapatmayalım, eğer poşetlere koyacaksak ocağın altının yanmasına gerek yok. Fokurdayınca altını kapatıp, ılıyınca poşetleyebiliriz.Birde dikat edilmesi gereken huhusda kavanozların kapak arasında 2 santim kadar boşluk kalması gerekiyor.

Domates Kabukları
Domates kabuklarından elde ettiğim püre çok hoşuma gitti. Koyu kırmızı ve çekirdeksiz oldu. Mükemmel bir görüntüsü oldu.
1. Domateslerin kabuklarını tencerede orta ateşte pişirin. Tel süzgeçyen geçirin. Böylece işimize yaramayan zar gibi kalan kabuklardan kurtulmuş oluyoruz.
2. Geri kalan kıpkırmızı domates püresini 1 hafta içinde kullanacaksanız bir cam kavanozda buzdolabına yerleştirin. Daha ileriki bir zaman için saklamak istiyorsanız püreyi kaynatıp kavanoza koyabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Kış hazırlıkları yazısının ikinci kısmında kırmızı biber ve domates karışımını kavanozlayacağız.
Kırmızı biber ve domatesi karışık hazırladık. Bu karışıma yeşil biber de ekleyerek menemen sosu olarak da kullanabilirsiniz. Kışın kuru fasulye gibi yemeklere de bu biberli karışım çok yakışıyor.
Malzeme Listesi:
• kırmızı biber (biz 8 kilo kullandık)
• bardak domates (bizimki 5 kilo kadardı)
• kalın tuz
• zeytinyağı
• kavanoz ve kapak
Tarif:
Annem kırmızı biberleri yıkayıp çekirdekli kısımlarını çıkarıp hazırlamıştı. Biz de beraberce biberleri arzumuza göre bölüp, küçük küçük doğradık ve yine büyük tenceremize aktardık. üzerine kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesimizi de ekledikten sonra, 2 avuç kalın tuz döktük. Bir buçuk su bardağı zeytinyağını üzerinde gezdirip, bir taşım kaynayana kadar pişirdik. Karışım kaynarken domateslerimizde olduğu gibi kavanozladık ve soğuyunca ışık almayan bir dolaba kaldırdık. Bizim ölçümüzden 8 kavanoz sos çıktı. Annem diyor ki: bu işlemi yapıp, karışım soğuyunca kilitli buzdolabı poşetine doldurup dondurucuda da saklayabilirsiniz. Yapacak olanlara kolay gelsin.

Domatesli Biber Turşusu

250 g yeşil sivri biber
9-10 nohut
2 iri domatesin rendesi
4 yemek kaşığı sirke
1,5 yemek kaşığı iri tuz
2 su bardağı su
• Biberleri kavonaza bastırarak sıkıca yerleştirin. Bu işlemi yaparken kavanozun altına ve aralara nohut koyun.
• Diğer malzemelerin hepsini derin bir kasede karıştırıp biberlerin üzerine aralarına girecek şekilde dökün.
• Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. 1 hafta sonunda biber turşusu yenmeye hazır olacak.
Afiyet olsun.
evet kızlar bu liste pc yüklenecek bu yaz yapılacaklar belirlenecek anlaşıldı mı

emel hazırlıklara başladın mı yoksa?

geçen yıl tembellik ettim çok şey yapmadım

bu sene doldurcam dolabı kısmetse

KAHVALTILIK

Malzemeler:
1 kg. patlıcan
1 kg. havuç
1,5 kg. domates
500 gr. kırmızı biber
yeterince zeytinyağı
sarımsak
tuz
Hazırlanışı:
1- Havuçların kabuklarını soyup yıkayın. Renedeleyin. Bir yanmaz tavada 4-5 yemek kaşığı zeytinyağında havuçları pişirin. Üstüne kapak kapatıp ara ara karıştırın.
2- Fırında ya da ocakta kırmızı biberleri ve patlıcanları közleyin. Bir tarafta közlenmiş biber ve
patlıcanları soyup tahta üstünde küçük parçalara bölün. Olabildiğince küçük parçalara bölmeye çalışın.
3- Diğer bir tencere yıkamış olduğunuz domatesleri 4′e bölüp tuz koyarak tencerede kaynamaya bırakın. Suyunu çekmeye başladığında rondodan veya süzgeçten geçirin.
4- Tüm malzemeleri karıştırın. Süzgeçten geçmiş domates, kırmızı biber, patlıcan ve havuçları karıştırın. ıçine yeterince tuz (ben deniz tuzu kullandım) , istendiği oranda sarımsak ben 5-6 diş kullandım (sarımsakları ezeceğiz) koyup karıştırın.
5- Isıya dayanıklı bir tepsinin içine tüm karışımı boşaltın. Fırını 150 dereceye getirin. 30 dakikada bir çıkarıp karıştırın. Suyunu çekmesi gerekiyor. 3 defa çıkarıp karıştırın. Toplam 1,5 saate yakın fırında kalmalı.
6- Sıcak şekilde kavanozlara doldurup üstünü örtecek kadar zeytinyağı koyun, kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin. (Ben çok yaptığımda bir kısmını buzlukta tutuyorum, kullanacağım zaman çıkarıyorum

kayınvalidem yapmıştı bundan çok güzeldi

bu sene bizde yapçaz kocişle inşallah

kırmızı biber ucuzlasın diye bekliyorum ,geçen hafta 3 liraydı

yok elifim erken daha ağustosta başlarız
annemlerden fasülye ve börülce getirdim onları attım onlar tamam

bu sefer fasülyeyi domatestle kavudum soğuutum öyle attım dolaba sen de öyle yaparsın pişme süresi kısalıyor ve daha lezzetli oluyor

Naber kızlar?

Eşim evde olunca giremiyorum ya..Bi de geziyoruz:kedi:

Bu akşam her şeyi iptal ettik aşkı memnu final var diyesempatiksalakcinni

Slm emelişko...

Aşkı Memnunun senaryosunu okudum..Eğer doğruysa çok duygusal sonu yamafoldumben

emell ama ben senıde görmedım yüzünüde eklıcektın unuttum sanmaa ömür ben senıde görmedımkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…