Eski Dostlar Buyrun Topiğime :)

Ben de et yemeyi sevmiyorum..Kocamla çok zıtız:sinifsinif:

evet ya biz de öyle kebab olarak tavuk yapıyorlar ,
bi de tavuk dolması sevdiğim için bi de kocaman bir tabak dolduruyor iki canlıyım diyeee ben boşaltıyorum doyar mısın kızım bununla diyor
ilk gelin geldiğimde şimdiki yediğimin yarısını ancak yiyordum bi de 49 kiloydum sülalenin en zayıfıydım o derece

taze fasulye daha yeni yaptım ben

erkeklerin kalbine giden yol mideden geçer mantığını mı uyguluyon emel kaydirigubbakcemile3

aynen ben de sevmem ama etsiz yemek yemiyorrrr
benpatlıcan yemeği olarak patlıcanları kızartıyorsun
ayrı bir tavaya yağ domates sarımsak karabiber tuz ekliyorsun soteliyorsun
patlıcanları bir kaba al harcı üzerine dök salçalı sos hazırla fırında 15-20 dk pişir ocak üzerinde de olur
bayılırım bu yemeğe eşime yaparken yemei ikiye bölüyorum ona etli bana etsiz aynı kapta
dün de aynı yemeği yapayım dedim daldım hepsini etli yaptımmmmm

ben fırında yemekleri çok severim ama eşim sevmiyor :umursamaz:

tencerede ve tereyağlı yemekler olcak ona hep

BABA USULÜ KEBAP
Malzemeler:-Kıyma-Soğan-Sarımsak-Maydanoz-Domates-Kırmızı / yeşil biber-Pide- Yoğurt-Tereyağı- Zeytinyağı- Biber / domates salçası- ıstenilen her tür baharat
Yapılışı:
Kıyma, soğan, sarımsak, maydanoz, baharatlar zeytinyağında kavrulur. Cam bir fırın tepsisinin altına ufalanan pideler dizilir. Üzerine salça, domates rendesi ve ılık su ve erimiş tereyağı karışımından biraz gezdirilir. Üzerine kavrulan kıymalar yayılır. En üstüne iri domates dilimleri ve biberler dizilir. Salçalı sos tekrar gezdirilerek fırına verilir. 15 dk sonra tepsi fırından çıkarılır ve tereyağında hafif öldürülen baharatlar (kekik, nane, karabiber, acı biber vs) kızgın şekilde gezdirilir. Üzerine hafif sulandırılmış yoğurt gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

İskendere benziyokaydirigubbakcemile3

Klasik Tanımlar
Sure : 50dk
Servis : 8 kişi
1. Malzemeler
2. 500 gr. kuzu kuşbaşı
2 su bardağı bezelye
2 adet kuru soğan
8 diş sarmısak
200 gr. tane fasulye
1 adet patlıcan
4 adet patates
2 adet havuç
2 adet domates
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz

Patlıcanı çizgili şekilde soyun, kabakları temizleyip yarım ay şeklinde doğrayın. Fasulyelerin uç kısımlarını kesip bütün olarak bırakın. Havuçları temizleyin, halka şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Bezelyelerin içlerini çıkartın. Bütün sebzeleri ayrı kaplarda bekletin.
Kuzu etini yıkayıp tencereye koyun. 1 yemek kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber ve zar şeklinde doğranmış soğan koyun. Et suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin. Et suyunu çektikden sonra karıştırarak kavurun. Ocağı kapatın. Etin üstüne sırayla bezelye, havuç, patates, patlıcan, kabak ve sarmısak koyun. 2 adet domatesi rendeleyin. Kapağını hava almayacak şekilde kapatıp kısık ateşte 20 dakika kendi suyuyla pişirin. Sebzeleri dağıtmadan bir sefer karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 30 dakika daha pişirin. Tencereyi büyük bir servis tabağına ters çevirin.

Yemek arşivikaydirigubbakcemile3

hatun arşiv hazırlamış kendine kaydirigubbakcemile3

benim bir arşivim bilem yok :umursamaz:

artık netten bakmıyom zaten tariflere

kaç kere değişik tariflerden ezgelin çorbası yaptım hep kötü oldu

en son kafama göre yaptım süper oldu

dedim ben bu işi biliyorum :roflol: :roflol:

ben kafama göre yapınca kötü oluyor kızzz
ay yarın milföy alıcam milföy çanağında kocama salata koycam nasıllllll

:roflol::roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…