Eski Dostlar Buyrun Topiğime :)

yaz yemeği etlii • 350-400 gr dana kuşbaşı
• 3-4 adet yeşil biber
• 3-4 adet kırmızı biber
• 10-12 diş sarmısak
• 4-5 adet domates
• Tuz,karabiber,kimyon,pulbiber
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı;
Kuşbaşı eti çelik tencereye koyup kapağını sıkıca kapatalım.Kısık ateşte kendi suyunu bırakıp tekrar çekinceye pişireceğiz.Et pişerken biberleri ve kabuklarını soyduğumuz domatesleri iri iri doğrayalım.Etler suyunu çekince sıvı yağı ekleyip 1-2 dakika etleri kavuralım.Biberleri ekleyip 3-4 dakika daha kavuralım.Domatesleri,sarmısakları,tuzu ve baharatı ekleyip tencerenin kapağını sıkıca kapatalım.Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Afiyet olsun!

milföyü fırınd pişiriyorsun bir kabın içinde tabi çatalla bir kaç yerinden deliyorsun ki şişmesin bir neyi kap olacak ama kabı da yiycekkkkk :jeyyar:

Bunu yapayım kocam bayılırzemuszemus

ben kafama göre yapınca kötü oluyor kızzz
ay yarın milföy alıcam milföy çanağında kocama salata koycam nasıllllll

:jeyyar: :jeyyar: :jeyyar:

kandırırım kocişi diyosun 6 aylık hamile olsamda

bunu yapıyorum güzel oluyo cokacimcoook

et istedi canım ,etoburlaşmaya başladım gitgide

Yalancı ıskender
Tem 29, 2007 , Et Yemekleri |
Malzemeler:
- 500 gr dana kıyma,
- 5 adet pide,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 2 diş sarımsak,
- 4 adet domates,
- 2 yemek kaşığı salça,
- 1 adet kırmızı soğan,
- 1 tatlı kaşığı sumak,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 3 yemek kaşığı tereyağ,
- 1 adet patlıcan,
- 6 adet sivri biber
Yapılışıideleri küp küp kesin. 1.5 kaşık tereyağında soteleyin. Kalan yağ ile kıymayı kavurun. Salça ve rendelenmiş 2 domatesi ilave edin. Tuzotu ekleyin. Sarımsağı ezip yoğurda katın. Patlıcan, domates, sivri biberleri dilimleyip ızgarada pişirin. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp sumakla ovun. Pidelerin üzerine önce sosu sonra yoğurdu gezdirin. Izgara sebzeler ve soğanla süsleyip servis yapın. Arzuya göre üzerine kırmızı biber eklenmiş kızdırılmış tereyağ gezdirin.Afiyet olsun…
al ömürcüm yalacı ikender arşivde vardııı

Tamam emelcim yorma kendini şu etli yaz yemeğini yapcam..Şeniz

benim de canım tatlı çeker oldu yemeğe gittik yaa okulun yemeği yemek bitti tatlı da ne var diyordum ama yokmuş zaten kalktık erkenden yemekler çok geç geldi masa dizilimi kötüydü
bi de oynayamadım herkes yüreğimiz ağzımızdaydı sen oynarken dedi
görseniz yerimde sallandım ben öyle miyim oysaaaa her yerim ayrı oynarrr

tamam diyosun tamam ,
kahvaltılık isterseniz var
salata
hamur işi kurabiyee hepsi var ayrı dosyalar halindeee

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Milföy Çanağında Köfte için malzemeler
•Yarım paket mantı makarna

•1 su bardağı bezelye

•3 adet domates

•250 gram kıyma

•1 adet kuru soğan

•Kurutulmuş ekmek

•Köfte baharı
•Tuz

•Milföy hamuru

•1 adet yumurta
Süslemek için:

•Fesleğen
Milföy Çanağında Köfte yemek tarifi
Makarnayı haşlayıp bir kenara alın. Diğer tarafta kıyma, 1 soğan rendesi kurutulmuş ekmek, yumurtanın akı ve baharatla misket büyüklüğünde köfteler yapın. Üzerine biraz un serpip tavada yarı kıvamda kızartın.

Domatesi küp doğrayın. Sıvıyağda soteleyip bezelye ile karıştırın. Milföy çanağı için kelepçeli kalıbınızın büyüklüğüne göre (biz 10 tane kullandık) milföy yapraklarını kare şeklinde yan yana getirip merdane yardımı ile büyütüp yuvarlak olarak kesin.

Kalıbınızın içine yerleştirip kenarlarını kesin. Rengi sararana kadar pişirin. ıçine makarna, domatesli sos karışımını doldurun. Üzerine kızarttığınız köfteleri yerleştirip 10 dakika daha fırında tutun.

Kalan milföy parçalarını tekrar birleştirip yuvarlak bir parça kapak yapın. Kapağın üstünü yine hamurlarla süsleyip
üzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişirin. Fırından çıkan milföy çanağının üzerine bu kapağı kapatarak sıcak servis yapın. Gerçekten de çok şık bir sunum.

alıntıdır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…