Eski Dostlar Buyrun Topiğime :)

Dünürüm yoğurdu pişiriyo musun senin yaptığında?Bunda öyle bi şey yok..

yoğurdu sulandırıp içine bir yumurta kırıyosun ,kısık ateşte pişiriyosun

bi yandan da pirinci haşlıyosun ,haşlanınca yoğurtla yumurtaya ilave ediyosun

yeşillikleri ince kıyıyosun (maydanoz ,dereotu, nane.. ne varsa)

pişmeye yakın tuzunu ve yeşillikleri ekliyosun

aslında bizdeki yoğurt çorbası değil bu ,azerilerin dovgası

senin yaptığın güzelmiş dünürüm onu yiyebilirim belki ,bunda yoğurt piştiği için sevmedim ben

pişmiş yoğurt, süt, peynir hiçbirini yemediğim için ve yumurtada sevmediğim için yiyemiyorum

Bu da farklıymış..Yayla çorbasının soğuk versiyonu..

Benimde aklıma o geldi..Sen sevmezsin pişmiş yoğurtsempatiksalakcinni

Bu benim tarif tam sana göre..Soğan da koymayabilirsin mesela..O zaman tam cacık gibi olur..

dün akşam kıvamı tutturamamışım biraz sütlaç kıvamında olmuştu sempatiksalakcinni

bardakla içiyolar ,eşim çok seviyor

Dovğa hazırlamaq üçün qatıq və xama uni lə çalınır, üzərinə yumurta və düyü əlavə edilir. Qatıq çürüməsin deyə, kütləni arası kəsilmədən bir qaydada bulaya-bulaya qızdırırlar. Qaynadıqdan sonra üzərinə narın doğranmış göyərti və duz töküb hazır olana qədər bişirirlər. Dovğa ətli və ətsiz hazırlanır. Ətli dovğa bişirmək üçün ayrı qazanda əvvəlcədən isladılmış noxud qaynadılır, ət qiyməsindən xırda küftələr hazırlanır və noxudla birlikdə hazır olana kimi bişirilir. Sonra bişmiş noxud və küftələr əsas dovğa ilə qarışdırılır

işte tarifi kaydirigubbakcemile3 nohut ta eklenebiliyomuş

Ana nasıl yazmışlarsempatiksalakcinni

:1shok: :1shok: ne diyorrr

Dünürüm tercüme et:roflol:

Aslı niye gelmiyo korktu mu bizdensempatiksalakcinni

qatıq = yoğurt

düyü= pirinç

çürümek = kesilmek (sütün kesilmesi deriz ya)

narin doğranmış = ince kıyılmış

göyerti = yeşillik

qazan = tencere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…