Eski Dostlar Buyrun Topiğime :)

Kızlar bu tavuk soteyi nasıl yapayım ben

Aslıcık naber

Aldım dünürüm kuşbaşı şeklinde parçalattım da..

ben çok severim emel

dünürüm sen benden tecrübelisin valla sana yemek tarifi vermek olmuyo ama :kedi:

önceden soğanı,domatesi,biberi kavurup tavuğu öyle ekliyodum

geçen gün et sote yaparken et kendi suyuyla piştikten sonra hepsini yağıyla beraber üzerine çiğden ilave ettim çok güzel oldu

sonra tavuğu da aynı yaptım ,hiç yağsız kendi suyuyla biraz pişirdim

rengi dönünce soğan biber sarımsak ve domatesi ekledim (salça sevmiyorum ben yemeklerde)

azcık da su ,tuz ,karabiber, pulbiber ekledim

pişmeye yakında maydanozunu ilave ettim (maydanozu çok yakıştırıyorum ben yemeklere çok da severim)

işte bu kadarcık kaydirigubbakcemile3

Ben de onun için sordum hepsini çiğden mi koysam acaba diye..Sanki et sotede tavuk sotede soğanı kavurmadan güzel oluyo gibi geldi bana

Bi tavuk sote pilav ve çorba ile patates püresi yapcam..Diğer her şeyi hazır aldırdım eşime..

yılların aşçısı elif konuştu :roflol: :roflol:

kocam görmesin sanki çok güzel yemek yapıyonda millete tarif veriyon dicek
:roflol:

ömür misafir mi geliodu bu akşam sana elifin dediği gibi yap biz hep öyle tavuk biraz suyunu çektikten sonra soğanlarını v.s katıoruz daha lezzetli oluyor...

Bi tavuk sote pilav ve çorba ile patates püresi yapcam..Diğer her şeyi hazır aldırdım eşime..

başka ne yapçan?

patates püresini ben kocamın isteği üzerine soğanlı yapıyorum ,o daha hoşuma gidiyor benim

patatesi haşla ,

tereyağında soğanları kavur (tereyağ vazgeçilmezimiz kaydirigubbakcemile3) ,çiğ kalmasınlar ama kötü alıyor ,hafif kızarık olcaklar

patatesleri ekle ,hepsini beraber blenderdan geçiriyorum ben soğanlarda ezilmiş oluyor

buarada ocağı kapatıyorum ki soğanlar dipte yanmasın yerimseniben

tuz,karabiber,pulbiber ilave edip hepbirlikte biraz pişirip kapatıyorum

günaydınnn

ömür misafir mi geliodu bu akşam sana elifin dediği gibi yap biz hep öyle tavuk biraz suyunu çektikten sonra soğanlarını v.s katıoruz daha lezzetli oluyor...

Öyle yapcam canım..Hem elifin dediği gibi tavuğun şu kötü kokusuda gider

vayy bende kendi kendime buldum diye seviniyodum :roflol: :roflol:

meğer herkes böyle yapıyomuş :smiley-cool:
naniknanik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…