Eski Dostlar Buyrun Topiğime :)

Annemle beraber sardık canım

Miyobum..Sol gözümde astigmat varmış..Gözlük numaram düşmüş ama 0,75 den 0,25e..

Yüksek değilmiş astigmat ne oluyordu

Annemle beraber sardık canım

Yüksek değilmiş astigmat ne oluyordu

Bende bilmiyodum baktım şimdi

Astigmat
Korneanın yuvarlak olmadığı, yumurta şeklinde olduğu bir durumdur. Yumurta veya rugby topu gibi astigmat bir korneanın 2 kesiti, temel eğrisi vardır, biri yassı diğeri ona 90 derecede daha dik. Bu iki farklı eğri ışığı farklı kuvvette kırarlar ve retinada iki görüntü oluşmasına neden olurlar.Genellikle doğuştandır. Bununla birlikte, cerrahi girişimlerle saydam tabakanın kesilmesine, saydam tabakada iltihaplanma ya da travmaya bağlı olarak da çıkabilir. Olguların en azından %90’ında astigmatlığın düzeltilmesi kolay değildir. Saydam tabaka eğriliğinde ağır bir bozukluk yoksa, kişi kırılma kusurunun farkında olmayabilir.

Benimde bir gözümdede çukurluk varmış düzenli kontrole gitmem gerek ama gitmiyorum göz numaram 1 75 yükseldi malesef bu gözlüklerden kurtulamam ben artık

Benim gözlük numaram niye düşüyo ne ilgincim

canım-doktor*nedıyo-cunku*dustugunu-pekduymadımda

Doktora gözlük numaramı söyleyemedim çünkü ne ben biliyodum ne reçetemi bulabildim..Onun için doktor bi şey demedi tabi ilk numarayı bilmediği için..Şimdi eşimin yeğeni hep benim gözlüklerimi yaptırdığı için o söyledi reçeteye bakınca yenge numaran düşmüş diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…