mide zor ya
insanın neresi ağrıyorsa kalbi ordadır derler bilir misin bilmem şimdi kalbin miden -de ağrıyor ya
canim cakilim gulsahimm gecmis olsunn tatlimmmmm sikayetlerin neler gulum
sagol halecım yaa bızımkıler gecen gece kavga edıyorlardı bende onlara uzuldum sabah bır uyandım sıddetlı bır mıde agrısı öluyorum sandım ıkı gundur boyle mıdem yanıyor devamlı kaznıyor gıbı oluyor ayrıca bulantıda yapıyor aralarda agrımda oluyor ara ara mesela az once su içtim yıne yanma basladı anlamadım vallahı halecım ya
GASTRİT VE BESLENME - Diyet ve Sağlıklı Beslenme Makaleleri Kütüphanesi -TavsiyeEdiyorum.com burda beslenme ve gasttrit var tatlimm okursan epey bi isik tutuoo gulum
korkum o aslında annemde aynı ağrılar var şu an bel fıtığı başlangıcı ve şekeri var annemin sinir uçlarında iltihap olmuştu sanırım ben de de o oldu ya da üşüttüm kasığım da ağrıyor s0l tarafım göğüs altından dize kadar ağrı varr
hale ne haber kız
Gastriti olan bireyler için beslenme önerileri:
Yemeklerinizi az az ve sık sık tüketmeye özen gösteriniz.
Yemekleri çok sıcak veya çok soğuk yemeyiniz.
Yemekleri yavaş yiyiniz ve çok iyi çiğneyiniz.
Turp, salça, sirke, ketçap, hardal, zeytin, kuruyemişler, kurutulmuş meyveler tüketmeyiniz.
Yemeklerdeki tüm besinler çiğden koyup, kavurmadan pişiriniz.
Tüketilmesi önerilmeyen yiyecek ve içecekler:
Çay, kahve, kakao, hazır meyve suları, kolalı içecekler, limonata
Yağda yapılmış yumurta, beyaz peynir, kaşar peyniri, dil peyniri ve gravyer peynir dışında kalan diğer peynirler
Sıcak ve kepekli, esmer ekmekler
Yağda kızartılmış, kavrulmuş etler, sucuk, pastırma gibi şarküteri ürünleri
Yağda kızartılmış hamur işleri
Ekşi yoğurtlar
Ekşi kabuklu ve kumlu meyveler
Bütün kuru baklagiller, bulgur, yarma
Hazır çorbalar, et suyu ile yapılmış çorbalar, tarhana, domates çorbaları
Taze fasulye, bezelye, ıspanak, kabak, semizotu, pazı, ebegümeci, patates, havuç dışında kalan diğer sebzeler ve kızartmalar tercih edilmemelidir.
Sütlü tatlı, meyve kompostosu dışındaki diğer tatlılar, tahin, pekmez, tahin helvası, çikolata ve çikolatalı pastalar
tamam halecım emel bır ılac soyledı rennıe duo surup yarın onuda alıcam eczaneden yarında haslama kofte ve patates puresı yerım heralde onlar birsey yapmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?