Eski Dostlar Buyrun Topiğime :)

gülşah kız var ya ayağım nasıl ağrıyo anlatamam kalçadan başlıyor dizime kadar ama kalçadan başlıyor

Belirtileri: Mide ağrısı, bulantı veya kusma, baş ağrısı, iştahsızlık, aniden çıkan ateş, baş dönmesi, dilde beyaz pas, yorgunluk görülür. Midenin üzerine bastırlınca da ağrı hissedilir. Bu belirtiler özellikle ilk bahar ve son bahar aylarında artar.
Tedavisi: Perhiz ve istirahat şarttır. Hastalığı doğuran nedenler ortadan kaldırılır. Hafif yiyecekler yenir. Aspirin gibi ilçlar kullanılmaz. Yemekler, yavaş yavaş ve çok çiğnenerek yenir

mide zor ya
insanın neresi ağrıyorsa kalbi ordadır derler bilir misin bilmem şimdi kalbin miden -de ağrıyor ya

evet canım bılırım o lafı gercekten oyle yaa ınsanın bır yerı agrıyınca butun keyfı kacıyor o yuzden saglık çok önemlı bırsey.ben yaptırmıycam canım yaa korkuyorum zaten bu sene cok doktora gıttım daha oncede karnım ıcın gıtmıstım yaa oda stresten oluyormus sımdıde bu aman ne yapalım allah beterınden korusun.canım benım sende dıkkat et kalcadan bacaga vuran agrılar genelde bel fıtıgından olur sanada cok gecmıs olsun emelcım

Gastrit hastalığı için Prof. Dr. ıbrahim Saraçoğlu cennet hurmasını tavsiye ediyor. Cennet hurmasının dış kabuğunu soyup yemek gastritin bitkisel tedavisinde etkili bir yöntem olduğunu vurguluyor.
Cennet hurması; bağırsak şikayetlerini gidermede zararlı ve yararlı bakterilerinin giderilmesinde etkili bir çözümdür.

canim cakilim gulsahimm gecmis olsunn tatlimmmmm sikayetlerin neler gulum

sagol halecım yaa bızımkıler gecen gece kavga edıyorlardı bende onlara uzuldum sabah bır uyandım sıddetlı bır mıde agrısı öluyorum sandım ıkı gundur boyle mıdem yanıyor devamlı kaznıyor gıbı oluyor ayrıca bulantıda yapıyor aralarda agrımda oluyor ara ara mesela az once su içtim yıne yanma basladı anlamadım vallahı halecım ya

korkum o aslında annemde aynı ağrılar var şu an bel fıtığı başlangıcı ve şekeri var annemin sinir uçlarında iltihap olmuştu sanırım ben de de o oldu ya da üşüttüm kasığım da ağrıyor s0l tarafım göğüs altından dize kadar ağrı varr

hale ne haber kız

gulsahcimm stresten oluyo bunlar guzelcimmm aman uzak kalmaya calis dicem ama zor ote yandan perhizde yapmalisin beslenme gasrit yazisini oku mutlaka oldumu guzelcimm su icerken icine bi iki kasik toz seker koy o yanmayi alir babam hemen mide yanmasi olunca hastalrina bunu soyluooo

Gastriti olan bireyler için beslenme önerileri:

Yemeklerinizi az az ve sık sık tüketmeye özen gösteriniz.
Yemekleri çok sıcak veya çok soğuk yemeyiniz.
Yemekleri yavaş yiyiniz ve çok iyi çiğneyiniz.
Turp, salça, sirke, ketçap, hardal, zeytin, kuruyemişler, kurutulmuş meyveler tüketmeyiniz.
Yemeklerdeki tüm besinler çiğden koyup, kavurmadan pişiriniz.
Tüketilmesi önerilmeyen yiyecek ve içecekler:

Çay, kahve, kakao, hazır meyve suları, kolalı içecekler, limonata
Yağda yapılmış yumurta, beyaz peynir, kaşar peyniri, dil peyniri ve gravyer peynir dışında kalan diğer peynirler
Sıcak ve kepekli, esmer ekmekler
Yağda kızartılmış, kavrulmuş etler, sucuk, pastırma gibi şarküteri ürünleri
Yağda kızartılmış hamur işleri
Ekşi yoğurtlar
Ekşi kabuklu ve kumlu meyveler
Bütün kuru baklagiller, bulgur, yarma
Hazır çorbalar, et suyu ile yapılmış çorbalar, tarhana, domates çorbaları
Taze fasulye, bezelye, ıspanak, kabak, semizotu, pazı, ebegümeci, patates, havuç dışında kalan diğer sebzeler ve kızartmalar tercih edilmemelidir.
Sütlü tatlı, meyve kompostosu dışındaki diğer tatlılar, tahin, pekmez, tahin helvası, çikolata ve çikolatalı pastalar

canimm benimm gecmis olsun tatlimm usuttunmu yoksa ?

iyi olmaya calisiorummm tatlimm ama sen bakmiosun galiba kendine sekerim alsanaalsanasmile

ayyy hersey yasak ben ne yıycem yaaamafoldumben

Turp, salça, sirke, ketçap, hardal, zeytin, kuruyemişler, kurutulmuş meyveler tüketmeyiniz.
Tüketilmesi önerilmeyen yiyecek ve içecekler:

Çay, kahve, kakao, hazır meyve suları, kolalı içecekler, limonata
Yağda yapılmış yumurta, beyaz peynir, kaşar peyniri, dil peyniri ve gravyer peynir dışında kalan diğer peynirler
Sıcak ve kepekli, esmer ekmekler
Yağda kızartılmış, kavrulmuş etler, sucuk, pastırma gibi şarküteri ürünleri
Yağda kızartılmış hamur işleri
Ekşi yoğurtlar
Ekşi kabuklu ve kumlu meyveler
Bütün kuru baklagiller, bulgur, yarma
Hazır çorbalar, et suyu ile yapılmış çorbalar, tarhana, domates çorbaları
Taze fasulye, bezelye, ıspanak, kabak, semizotu, pazı, ebegümeci, patates, havuç dışında kalan diğer sebzeler ve kızartmalar tercih edilmemelidir.
Sütlü tatlı, meyve kompostosu dışındaki diğer tatlılar, tahin, pekmez, tahin helvası, çikolata ve çikolatalı pastalar

gulsahcimm dikkat edersenn raahatt edersinnn bi sure boyle siki perhi yap sonra kacamaklar yaaprsinn bebegim

tamam halecım emel bır ılac soyledı rennıe duo surup yarın onuda alıcam eczaneden yarında haslama kofte ve patates puresı yerım heralde onlar birsey yapmaz

onları ye canım
ya doremi hale doğuma girmiş ne çabuk geçti zaman yaaaa
allah hayırlsıyla kucağına almayı nasip etsin darısı başımıza

tamam halecım emel bır ılac soyledı rennıe duo surup yarın onuda alıcam eczaneden yarında haslama kofte ve patates puresı yerım heralde onlar birsey yapmaz

tamam canim eczaciyada danis olurmu gulumm?

MİDEYİ SEVEN BESİNLER
Mide ağrılarınıza son verecek sağlıklı ve dost besinlerle yemek yemenin keyfini çıkartabilirsiniz...
Karnabahar : Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından koruyarak tüm sorunları giderebilir. İçeriğinde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacının hammadesi olarak kullanılıyor.
Lahana : Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin. İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın. Meyve presinde lahananın suyunu sıkıp aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için. Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak biliniyor. Dörtte bir lahanayı yıkayıp kalın şeritler halinde doğrayın. 1 kerevizi soyup doğrayın. 1 havucu temizleyip dilimleyin. Lahana, kereviz ve havucu katı meyve presinde sıkıp sabah akşam suyunu için.
Patates : Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın. Su,havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için.
Elma sirkesi : Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın.
Maden suyu : Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor.
Ispanak : Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tüketin. Taze yapraklarını salata olarak yiyin.
Zeytinyağı : Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor.
Baklagil : Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü artırıyor.
Muz : Mideyi seven meyvelerin başında geliyor. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor.
Kızarmış ekmek : Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…