Biz geldiiiik :)
Oğluşum Emre bize 16.12.2011 cuma günü süpriz yaptı... elimden geldiğince kısa anlatayım..
Muayenem vardı hatırlarsınız.. ultrasondan sonra nst.ye gittim.. orda tam yattım sıcaklım hissettim altıma yaptım sandım çünkü lavaboya gidince çişimi yapamamıştım..
nst de millet 20-25dk duruyor ben 50dk durdum 3-4 sancım çıktı, ve tabi hissetmiştim onları..
sonra wc gittim ki sanırım nişan dedikleri şeydi o gelen sümükümsü hafif kanlı akıntı..
sonucu hemen gösteremedim öğlen molasına denk geldi.. 1 saat te öyle kıvrandım hastanenin bahçesinde..
eşime de dedim bişiler olcak sanki iyi hissetmiyorum..
nst sonucu gösterdim kağıdıma sabah baş geliş yazmışlardı doktora durumu anlattım tekrar bakalım dedi, su ve nişan olayını da söyledim... hemen muayene edelim dedi.. (alttan)
tırstım başta ve yan odaya gönderdi biraz bekledim hastalar azalsın diye (oğleden sonra muayene yok ta sadece sonuç gösterme)
masaya oturdum bekliyorum bakayım dedim sessizleşti unuttular sandım.. ayağa kalkmamla birlikte yine bişiler sızmaya başladı .. gene altıma yaptım sandım

doktor da o sırada geldi.. ay hocam dedim kusura bakmayın kaçırdım galiba.. suyundur o dedi..afalladım

çatı muayenesi acımadı onu söyleyim önce... baktı.. 5cm açılma var dedi.. sonra biraz daha kurcaladı.. makat gelişti dimi dedi.. yola çıkmış poposuyla geri gelmeye çalışıyor dedi ve sakin ses tonuyla konuşarak sakinleştirdi beni.. ultrasondan kalp atışlarına da baktık normal gidiyordu herşey.. ama normal doğum için değil tabi...
doktor hemen tekerlekli sandalye getirin dedi.. eşime haber verdiler acilde asansörün önünde buluştuk.. yavrum nasıl şaşkındı..

ben sırıtıyorum tabi.. sancı odasına götürdüler.. orda hazırlıklarımı yaptılar 6-7 kişi başımda damar yolu açanı kan alanı parmak atanı.. pijama giydireni.. amanın da amanın..
sonracıma hastayı bekletmeyin hemen ameliyathaneye alın dediler.. götürdüler.. yattım masaya.. sondamı hemen taktılar..
genel anestezi oldum.. asistan dedi hocam başlıyalım mı ben de işaret verecek kişiyi ariyorum odada.. o sırada gitmişim... gözlerimi açtım oda değişmiş.. bitti mi dedim sadece

oğluşumu gösterdiler pek çirkin geldi gözüme.. sanki eşimin küçülmüş bezlenmiş haliydi

ve gözlerim çeşme gibi açıldı.. dikişlerin ağrısını katmayım olaya..
kilomdan dolayı sezeryan ağır geldi..
oğlumla başka odaya aldılar bizi.. allahım milletin bebesi ağlıyor benimki kuzu gibi uyuyor emzirmem gerekiyor yok anam uyanmıyor..
hemşire geldi topuğunu cimcikledi biraz ayk uyk etti uyanmadı sıpa.. sütüm 3 gün gelemedi. yani sıkınca ucuna az geliyodu sonrası yok...
pazar taburcu olduk.. ev curcuna o konuya girmiyorum. pazartesi oğlumun bezinde pembe akıntı gördüm çok az.. kaynanam göbeğindendir dedi bende salak gibi inandım bezin taaah içinde göbek kanı kasıl olar... salı daha da çok olunca sağlık ocağına gittik .. idrarda kristalleşme mi ne oluyormuş bu da susuzluktan kaynaklanıyormuş.. (ememedi ki yavrum)
doktorlar mama yasak şekerli su yasak dedi.. kafa bir milyon oldun herkesden fikirler çıkıyor..
doğum yaptığım hastaneye de gittik.. idrar sorunu çözülür sağıp vereceksiniz sütünüzü dediler.. öyle öyle çoğalır falan neysse.. doktor bu sefer sarılığına taktı.. ve test sonucu 12 küsür çıktı
canım çk sıkıldı oturdum ağladım yavruma bakamıyorum diye..
çocuk resmen baygın baygın uyuyor.. 1 saatte 2 saatte hep uyandırmaya çalıştım ki emsin ama olmadı
salı gece az gelen sütüm de gitti.. eşim de gece eczane buldu mama aldı.. yavrum nasıl içti.. sonraki gün tekrar çağırmışlardı sarılık için, şükür 10,8e düşmüş.. sınır 10 zaten..
humana still tee aldım.. sanırım faydasını da görüyoum... henüz şakır şakır değil göğüslerim.. 2-3 saat arayla ikisinden 40ml falan zar zor çıkıyor.. normal mama da zaten 60ml veriliyor..
oyh iiy yazdım he..
ilk günden beri melekler güldürüyor oğlumu...:) pek şirin oluyo..
stop