• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski dostumu hiç ama hiç hatırlamak istemiyorum. Nasıl unutulur?

Zamanla azalır Bade
Henüz senin ki çok taze
Zamanla bu insanla mı ben aynı tabaktan yedim içtim diyosun

demek ki her insan özverili, vefalı olamıyormuş. bunu geç oldu ama anladım
herkesi kendim gibi sandığımdan oldu tüm bunlar
aman kırmayım aman kötü söz söylemiyim derken hepsini işiten ben oldum
herkes hakettiğini yaşar derler ama ben bunları haketmedim
umarım herkesin karşısına doğru düzgün insanlar çıkar

Zamanla azalır Bade
Henüz senin ki çok taze
Zamanla bu insanla mı ben aynı tabaktan yedim içtim diyosun

bana yaptıklarını anlatsam sayfalar yetmez çekirge.
bana yaptığı bir iyilik var elbette bunu hiç unutmam ama yaptığı kötülükler hepsini sildi attı
benim ameliyat günümü bile unutmuş belki gelir diye bekledim gelmedi ben yine affettim geçtim
keşke etmeseydim
her zaman ona destek oldum tuttu sen benim yanımda oldunmuki dedi
neler neler..
unutucam biliyorum sadece bu süreç çabuk olsun istiyorum :5:

ben bu duyguyu bana dediği kendine yaptı diye düşünerek atlattım ki züğürt tesellisi değil bu gerçekten kendine ve ailesine yaptı ne yaptıysa

aaaa tesadufe bakkk:) aynı en yakın arkadasımdı ama esımınde kuzenı!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aynen bayramlar ezıyet oluyor zıra yuzunu degıl gormek ısmını bıle duydugumda tuylerım dıken dıken oluyor

Bazen eşimle bile aram bozuluyor onunla aynı ortama gireceğim zaman başının etini yiyorum çünkü

Bazen eşimle bile aram bozuluyor onunla aynı ortama gireceğim zaman başının etini yiyorum çünkü

hayır anlamadıgım en yakın arkadaslıgı da gectım!!!! kuzenının karısıyım aılemden cıkmıs onların gelını olmusum artık nasıl bu kadar cırkımlesebılıyorlar pes!

bana yaptığı bir iyilik var elbette bunu hiç unutmam ama yaptığı kötülükler hepsini sildi attı
benim ameliyat günümü bile unutmuş belki gelir diye bekledim gelmedi ben yine affettim geçtim
keşke etmeseydim
neler neler..

Benimkini anlatsam film sahnesi sanırsınız
Bizim kızlar biliyodur zaten geyik topiğinden
Ama tam 3 yıl önce tek kalemde sildim, bi daha da görüşmedim hiç bi şekilde
Pişman değilim

Yaşadıklarımızdan ders çıkarmak gerek bazen
Ben dersimi çıkardım geçen 9 yılıma yazık, 1 gün bile ekleyemem dedim
Mutluyum

keşke etmeseydim
neler neler..

boşver canım ya herkesin böyle anıları var bence
benim en iyi arkadaşım olacak şahıs beni evine almamıştı zor durumda olduğum zamanda
ben yurtdışından eğitimden döndüm kalacak hiçbir yerim yoktu bana sordu napıcaksın ayarladın mı bi yer diye ben de bulamadım bikaç gün sürer dedim
o da nerde kalacaksın dedi burda kal derdim ama görüyosun yer yok ayrıca ev arkadaşım var dedi bana
ben kalabilir miyim dememiştim zaten o saatten sonra anladım ki arkadaş filan değil gözümde iyice sıfırlandı iyi oldu ama ben iyice görmüş oldum dostumu düşmanımı

hiç yakın olmadığım insanlar gel biyer bulana kadar kal dedi benim kanka dediğim insan da bunu söyledi bana ben de gittim yurtkur müdürüne durumu anlattım yurtta kaldım
o yüzden kimseye güvenmeyeceksin bence bu hayatta
aynı şeyi ben yapsam her Allahın günü söyler başkalarına da anlatırdı beni kötülemek için hala da ona haksızlık ettiğimi düşünüyo

demek ki her insan özverili, vefalı olamıyormuş. bunu geç oldu ama anladım
herkesi kendim gibi sandığımdan oldu tüm bunlar
aman kırmayım aman kötü söz söylemiyim derken hepsini işiten ben oldum
herkes hakettiğini yaşar derler ama ben bunları haketmedim
umarım herkesin karşısına doğru düzgün insanlar çıkar

şunlar sanki benim cumlelerimmis gibi hissettim.
fakat emin olun geçiyor.
ben ortak arkadaslar olmasına ragmen kestim attım.
hatta diger arkadaslarla da arama mesafe koydum.
yanında laf soylenmesine izin vereni de hayatımda istemiyorum dedim.
simdi hepsi tek tek bana dönüyorlar... nafile.
kimsenin uzmesine izin vermeyeceksiniz, sonucta olan yine oluyor siz uzuldugunuzle kalıyorsunuz...

boşver canım ya herkesin böyle anıları var bence
benim en iyi arkadaşım olacak şahıs beni evine almamıştı zor durumda olduğum zamanda
ben yurtdışından eğitimden döndüm kalacak hiçbir yerim yoktu bana sordu napıcaksın ayarladın mı bi yer diye ben de bulamadım bikaç gün sürer dedim
o da nerde kalacaksın dedi burda kal derdim ama görüyosun yer yok ayrıca ev arkadaşım var dedi bana
ben kalabilir miyim dememiştim zaten o saatten sonra anladım ki arkadaş filan değil gözümde iyice sıfırlandı iyi oldu ama ben iyice görmüş oldum dostumu düşmanımı

hiç yakın olmadığım insanlar gel biyer bulana kadar kal dedi benim kanka dediğim insan da bunu söyledi bana ben de gittim yurtkur müdürüne durumu anlattım yurtta kaldım
o yüzden kimseye güvenmeyeceksin bence bu hayatta
aynı şeyi ben yapsam her Allahın günü söyler başkalarına da anlatırdı beni kötülemek için hala da ona haksızlık ettiğimi düşünüyo

maalesef dostun döner arkasını 7 kat elden hayır görürsün. aslında bu konuda onun hakkını yiyemem
zaten sırf bana yardım etti diye kendimi mecbur hissettim gözünde nankör olmayayım diye
ama hem kendisi suçlu hem ben nankör oldum
hayat bu kimseye arkanı dönmeyeceksin aslında

Ben 7 sene önce arkamdan konuştuğunu farkettim diye 12 senelik arkadaşlığımı bitirdim. Boşver ver be Bade , böylesini hatırlaşan ne olur hatırlamasan ne olur. Kız olsun erkek olsun benim için biten bitmiştir.

Dipsiz Not: Herkes hakettiğini yaşamaz ama herkes sınanır. Gerekeni öğrenirsen bir daha başına gelmez, öğrenmezsen aynı olay farklı kişilerle tekrar tekrar başına gelir.

Son düzenleme:
benim de 8 sene mi verdiğim bir dostum var, ne kavgalar ettik ne sınavlardan geçti dostluğumuz, sırtımdan vurmuşluğu da var benim onu ağlatmışlığım da... Ama kopamadık, şimdi çok çok uzağız ama ikimizde en ufak derdimizde ilk birbrimizi ararız ne sırtımdan vurmuşluğunu hatırlarım ne de onu ağlatmışlığımı o hatırlar...

kaldıramadığım sebeplerden bende şu sıralar 8 yıllık dostluğumun(!?) bitişini kaldırmaya çalışıyorum bir süredir.
hatta aslında 2 kişi ama biri baskın.. kendini haklı gördü ve yaklaşık 6 ay boyunca haklıymışcasına sadece sustu, susuyor. anlamdıramıyorum, garip. bir insan karşısındakiyle görüşmek istemese dahi yanlış yaptığını anladığında gelip konuşabilir. barışmak zorunda değil. bir süredir çektim kendimi çevremden, gerçekten yalnız olmak çok iyi geldi. kalabalık içinde yalnızlık değil.. yükmüş bazı şeyler aslında. dedim iyiyim, kendime yöneldim, aileme yöneldim, değişim yaşadım, artık bu tavra kızsam da fazla umursamıyorum derken ortaya çıkayım bir dedim.. beklediğim gibi olmadı, içim acıdı ne yazık ki.
8 yılın, geçmişin silinmesinin, o fotoğraf albümlerin anlamsızlaşmasının sıkıntısının dışında, haklıymış gibi bir tavır sergilemesine o kadar çok sinirleniyorum ki, hem önemli değilmişim diyorum hem de bir insan olarak yapması gerekeni yapmadığını düşünüyorum. anlaşılmıyorum sanırım. belki de en çok bu üzüyor beni. özür dileseydi de duramazdım heralde o an zaten..
ama sergilediğim tavır yerindeydi, kendimden eminim. benim dost anlayışım bu değil. verdiğim değer, önem, özen hep fazlaydı ve kaybettirdi. belki de hep zıttık. maalesef bir de saflık var ki aslında çok kötü bir şey... bazen yumuşama seziyorum kendimde de kızıyorum kendime.. (belki hafif özlem var, fotoğraflara bakmak da iyi değil)
yanlışı yapan başkaları fakat yalnız olan benim şuan(yalnızlık değil şikayetim, haksızlık olduğunu düşünüyorum).. illa rol yapıp, gizli çekişmelere mi girmek gerek, diş gösterip, bir rahat davranıp bir canımlı cicimli mi olmak gerek bir şeylerin -lafta- sürmesi için.
ben yapabiliyorsam olması gerekenleri, onlar da yapmalı.
güvensizliğim de, yalnızlığım da yinelendi...
vs. vs. işte.
kusura bakmayın uzun oldu biraz.

ama zaman bu zamana kadar hep işe yaradı, yine yaracağını düşünüyorum. doğru olan yapıldıysa, yarayacaktır da. şahsi olarak sıkıntım ortak arkadaşların bol olması maalesef.. ben birini sildim mi bir daha görmek duymak istemiyorum, uzak olsun istiyorum. bana iyi gelen bu aslında, fakat olamadığı için sıkıntım oldu yine sanırım. ama mecbursak onu da umursamamayı öğrenicez gibi görünüyor...
en kısa sürede geçer, her şey yoluna girer, umursamayız inşallah :)

Oo bende çok var öyle 2 tane arkadaşımı sildim Biri ev arkadaşımdı diğeri liseden beri 12 yıllık arkadaş...bu son dediğim evli erkekle olmaya başladı uyar uyar kurtaramadım ve bana da tuzak kurup evli bi adama yapmaya kalkıştı cadde ortasında bunları yerle bir ettim. Üni deki ev arkadaşım ise kişiliği rahat bir kızdı sorun değildi arkadaşlığı iyiydi.üniden sonra benim oturduğum şehre teyzesine gelmiş tabi erkek arkadaşı da burada istanbulda, onla fazla vakit geçirmek için bigünlüğüne gittim geldim hiç gezemedim dedi sonra malum site de erkek arkadaşı farklı giysili istanbul resimlerini koyunca bingoooo :37: sonra beni içip aramalar mı pişmanlıklar mı bir de o çocukta terketti bunu:6: ben de bir an bile düşünmedim sildim onları hiç canım acımadı ama onlar benden sonra bayağı bi sürü sıkıntı çektiler hemde çoook :ssz:
İnsanları anlamak, tanımak zor bazen yıllar geçtikçe gösteriyor gerçek yüzleri..
Ama ben böyle insanları aklıma getiririm ve ohh ne iyi yaptım derim mutlu anlarımız kazıklardan sonra aklıma gelmiyor ki :ssz:

Hayat cok kisa. Gencken olur boyle seyler, sonradan kime ne kadar yaklasman gerektigini ogretir hayat bu sekilde. Guzel bir ailen varsa, senin kiymetini biliyorsa, onlarla iyi gecniyorsan, iyi bir isin varsa, gerisi bos canim. Bir arkadas gider bir arkadas gelir. Geriye sadece vefali dedigimiz dostlar kalir tek tuk, ve onlarla hayat cok tatli olur.

kaldıramadığım sebeplerden bende şu sıralar 8 yıllık dostluğumun(!?) bitişini kaldırmaya çalışıyorum bir süredir.
hatta aslında 2 kişi ama biri baskın.. kendini haklı gördü ve yaklaşık 6 ay boyunca haklıymışcasına sadece sustu, susuyor. anlamdıramıyorum, garip. bir insan karşısındakiyle görüşmek istemese dahi yanlış yaptığını anladığında gelip konuşabilir. barışmak zorunda değil. bir süredir çektim kendimi çevremden, gerçekten yalnız olmak çok iyi geldi. kalabalık içinde yalnızlık değil.. yükmüş bazı şeyler aslında. dedim iyiyim, kendime yöneldim, aileme yöneldim, değişim yaşadım, artık bu tavra kızsam da fazla umursamıyorum derken ortaya çıkayım bir dedim.. beklediğim gibi olmadı, içim acıdı ne yazık ki.
8 yılın, geçmişin silinmesinin, o fotoğraf albümlerin anlamsızlaşmasının sıkıntısının dışında, haklıymış gibi bir tavır sergilemesine o kadar çok sinirleniyorum ki, hem önemli değilmişim diyorum hem de bir insan olarak yapması gerekeni yapmadığını düşünüyorum. anlaşılmıyorum sanırım. belki de en çok bu üzüyor beni. özür dileseydi de duramazdım heralde o an zaten..
ama sergilediğim tavır yerindeydi, kendimden eminim. benim dost anlayışım bu değil. verdiğim değer, önem, özen hep fazlaydı ve kaybettirdi. belki de hep zıttık. maalesef bir de saflık var ki aslında çok kötü bir şey... bazen yumuşama seziyorum kendimde de kızıyorum kendime.. (belki hafif özlem var, fotoğraflara bakmak da iyi değil)
yanlışı yapan başkaları fakat yalnız olan benim şuan(yalnızlık değil şikayetim, haksızlık olduğunu düşünüyorum).. illa rol yapıp, gizli çekişmelere mi girmek gerek, diş gösterip, bir rahat davranıp bir canımlı cicimli mi olmak gerek bir şeylerin -lafta- sürmesi için.
ben yapabiliyorsam olması gerekenleri, onlar da yapmalı.
güvensizliğim de, yalnızlığım da yinelendi...
vs. vs. işte.
kusura bakmayın uzun oldu biraz.

ama zaman bu zamana kadar hep işe yaradı, yine yaracağını düşünüyorum. doğru olan yapıldıysa, yarayacaktır da. şahsi olarak sıkıntım ortak arkadaşların bol olması maalesef.. ben birini sildim mi bir daha görmek duymak istemiyorum, uzak olsun istiyorum. bana iyi gelen bu aslında, fakat olamadığı için sıkıntım oldu yine sanırım. ama mecbursak onu da umursamamayı öğrenicez gibi görünüyor...
en kısa sürede geçer, her şey yoluna girer, umursamayız inşallah :)

hislerime tercüman olmuşsun...
Allah bir daha karşılaştırmasın öyleleriyle.

Umursamamakla baslayabilirsin mesela ...

Kolay olmayacak belki ama denemelisin , yaptigi her neyse
Basa sarip dusunme ... oldu ve bitzi diye dusun ...
kurcalamadan kendini doldutmadan ...

bir sure sonra istesende hatirlamazsin hatirlasan bile umursamazsin
...

isterse 10 yıllık arkadaşım olsun eğer arkadaşlığımız bitmişse üzülmem. nedenini de bilmiyorum ben böyleyim işte...

Back
X