Eski erkek arkadaş

endoplazmikretikulumcu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2020
247
149
53
35
Merhaba lütfen yanlış anlamayın ama bu konuda içimi dökmek istiyorum (özellikle ablamın gelip bana söylediklerinden sonra)

Ben evliyim çocukluyum ilk erkek arkadaşımla birbirimizi çok sevdik ama ailem vermez diye ayrıldık (akraba dışında verilmezdi) akrabamla evlendim eşimi çocuklarımı dünyaya değişmem ama zaman zaman benim hakkımda konuştuğunu duyuyorum bi tuhaf oluyorum,normal mi sizce ?

Misal en son,ablamla ablası çok yakın arkadaş,ablası ablama “Ali kardeşinden sonra kalbine kilit vurdu evlenmeyecekmiş asla” falan demiş..

Kavuşamamanın buruk bi acısı var ama dediğim gibi yanlış yapacak biri değilim sadece normal mi bu sözleri duyunca hüzünlenmek..

Not:Ablan neden gelip söyledi ki diyenler olacaktır,gırgır şamata olsun diye laf arasında bahsetti :) yani o demese de diyecek birileri oluyor,annemler hala komşu onlarla,ortak arkadaşımız çok..

(Evlilik yaşını doğuya göre söylüyorum geçti sayılır..35 yaşında şuan)

niye hic denemediniz ki? belki ailenizi ikna ederdiniz.
Babam çok sertti korktuk duyarsa beni döver diye
Ben denemekten yanaydım o bana zarar gelmesinden korkardı..
Sonrasında ben de görücüler gelince nasıl olsa olmaz deyip kabul edip 2 yıl içinde evlendim..

aileniz akraba dışı evliliğe neden karşı, normalde tam tersinin olması gerekmez mi :işsiz:
Eski kafa..
Açıklamam yok bu konuda.6 kız kardeşiz hepimiz de akraba ile evliyiz.
Son kız kardeşim kaldı ona karışmayız artık diyorlar
Bizler kızmaya başladık son kardeşimden sonra..

Bu devirde akraba evliliği????? bu bilimde bu teknikte akraba evliliği yapmak doğru mu sizce?
Ahhh…
O zamanlar 17 idim baba taş yürekli duysa erkek arkadaşımı en iyi ihtimalle ıslak odunla döverdi
O da bana kıyamadı

Eski kafa..
Açıklamam yok bu konuda.6 kız kardeşiz hepimiz de akraba ile evliyiz.
Son kız kardeşim kaldı ona karışmayız artık diyorlar
Bizler kızmaya başladık son kardeşimden sonra..
sizi üzmek istemiyorum ama aile gerçekten kadermiş, şükürler olsun aileme. size allah sabır versin inşallah aradığınız mutluluğu bir an önce bulursunuz 💝

Bizim mahallede vardı akraba evliliği herkes dedi onlara çocuğunuz şöyle olur falan diye doğdu çocuklar sapasağlam şimdi oğluyla kızı evli birinin çocuğu down sendromlu diğerinin de zihinsel bir hastalığı vardı tam ismini hatırlayamdım şu an. bir şekilde sıkıntı çıkıyor kesinlikle

Keşke kaçsaydınız
Benden sonraki kızkardeşim kaçtı 10 yıl annemi göremedi şimdi de gizlice görüşüyorlar babam memlekete ayak basmasına bile izin vermiyor

Yani dediğinizi düşündük sonra annem mi erkek arkadaşım mı diye düşünmüştüm annemi tercih etmiştim..

17 yaş çok ufak bir yaş, hatta çocuk diyoruz bu yaşa.
Yaşınızdan ötürü belki de o ilk ilişkiniz size güzel gelmiş olabilir ama evlenseydiniz belki de büyük bir hayalkırıklığı da olabilirdi. Belki de hiç anlaşamayacaktınız bile. O yüzden bu sözü de hiç duymamış gibi yapıp kafanızda kapatın mevzuyu. Düşünmenin anlamı yok. Eşinize evlatlarınıza odaklanın.

Benden sonraki kızkardeşim kaçtı 10 yıl annemi göremedi şimdi de gizlice görüşüyorlar babam memlekete ayak basmasına bile izin vermiyor

Yani dediğinizi düşündük sonra annem mi erkek arkadaşım mı diye düşünmüştüm annemi tercih etmiştim..
Babanız ağa falan mı, memlekete ayak bastırmıyor

17 yaş çok ufak bir yaş, hatta çocuk diyoruz bu yaşa.
Yaşınızdan ötürü belki de o ilk ilişkiniz size güzel gelmiş olabilir ama evlenseydiniz belki de büyük bir hayalkırıklığı da olabilirdi. Belki de hiç anlaşamayacaktınız bile. O yüzden bu sözü de hiç duymamış gibi yapıp kafanızda kapatın mevzuyu. Düşünmenin anlamı yok. Eşinize evlatlarınıza odaklanın.
Evet zaten öyle düşündüğüm için silkeleniyorum 😂 yoksa Allah korusun ergen gibi dolaşırım

çok gençmişsiniz
kaldı ki severek ve ailesel şeyler yüzünden ayrılmışsınız

yani saçma sapan ilk aşklarını bile hatırlar insanlar :) normal, hepimiz gençtik, masumduk ilk heyecanlardı. öyle çook büyük şeyler atfetmem ben mesela ama hatırlarım hala. ki ben öyle çok genç de değildim aşık olduğumda. iyi bir tecrübe de değildi. bakın buna rağmen insan ilk diye herhalde bir şekilde anıyor.

benim de öyle bir akraba mevzum var
bizde de akraba evliliği çok fazla
benim de akrabam bana aşıktı. akrandık.
gözünü açtığı günden beri aşıktı, öyle diyeyim. ama ben istemedim.
o evli ben değilim. ve hala böyle mevzusu döner. çünkü öyle dağa taşa adımı yazacak kadar deli aşıktı filan. o zamanlarda etrafımızda olan herkes bilir. hatta anneler kızlarına anlatıyormuş :)
ben "ay öf çocuktuk, adam evlendi etti bırakın artık" diyorum içimde bir burukluk murukluk yok (zaten niye olsun ben aşık değildim ki) ama işte bilinen bir konu ve aileden ya kapanmıyor geçmiş 20 sene hala aynı konu....

sizin hüzünlemeniz normal, adam da keşke unutsa bu konuyu.

Bizim mahallede vardı akraba evliliği herkes dedi onlara çocuğunuz şöyle olur falan diye doğdu çocuklar sapasağlam şimdi oğluyla kızı evli birinin çocuğu down sendromlu diğerinin de zihinsel bir hastalığı vardı tam ismini hatırlayamdım şu an. bir şekilde sıkıntı çıkıyor kesinlikle
Bizim çok şükür çıkmadı ama tabii ki haklısınız istatistikler ortada iken büyük risk
Ama bize sorulmazdı ki sorsalar zaten istemiyorduk 😂

Back
X