Eski eş hortladı, derdim var :(

Ne saçma şey, boşanalı yıllar olmuş ama hala kadın nelerin peşinde? Herşeyi bıraktım insanda biraz gurur olur
Elbetteki ortada bir çocuk var bu yüzden illaki bir şekilde görüşecekler ama eğer yaptıklarında artniyet seziyorsanız siz yada eşiniz haddini bildirmelisiniz.

Evet, bence de. Ama bence şuan gurur falan değil bir tür intikam bir tür oyun bir tür zevk peşinde. Ben varım, ben önceden de vardım, hep var olucam, istedğimi de yaparım. Esas olan benim; sen kimsin. Çocuk da yaptım. Bağı benle asla kopamaz. Düşünceleri böyle işliyor. Çocuk üzerimden değil. Kendi varlığı üzerinden.

Boşanmaları olaylı mı olmuştu?
boşanmadan ne kadar sonra evlendiniz siz?

Evet, boşanmaları kendi aralarında olaylı olmuş. Nedenini esas olarak bilmiyorum, sorup da kurcalamıyorum. Klasiktir şiddetli geçimsizlik resmi nedeni, gerçekte de öyle olduğunu söylüyor eşim. Ben de burada bırakıyorum didiklemiyorum.

Boşanmadan önce ayrılmış, ayrılık üzerine boşanmışlar, yanlış da hatırlamıyorsam çocuklarının yaş günü bile ortak kutlamamış olabilirler. . Biz de sanırım bu süreci takiben evlendik.

Olaylı olan; bence şu oldu: biz eşimle daha önceden tanışıp flört etmiştik. Sonra herkes kendi yoluna gitmişti. Sonra eşim evlenmiş, çocuğu olmuş, hayatında böyle bir dönemece girmiş. Sonrası ortada; biz evlendik. Şimdi ise; bana ait olmayan geçmişin benden sorulması.

zor durum ama esine bagli
sana destekse ona guvenin tamsa bence üzme kendini
zaten sen üzülürsen bocalarsan karsi taraf zafer kazanir diye düsünüyorum

Evet, adamcağız da kafayı yiyor bazen. Ben bazen fazla duygusal yaklaşıyorum galiba, hemen yelkenler suya iniyor, dert edinip üzülüyorum. Hergün insan birşeyler öğreniyor, bu da birşey öğretecektir bana.

öncelikle sakin ol arkadaşım. karşı tarafın olmasını istediği şeyi yaparsanız hiçbir anlamı kalmaz. sevindirmeyin onu.

demişsiniz ki eskinin dengesiz olmaya hakkı var, benim yok. bi de şöyle düşünün belki de dengesiz olduğu için o eski eş olmuş. velhasıl denge önemli. saygılar:)

Evet, doğru. Teşekkür ederim. Ben de çok takmışım kafama be!

sen de eski eşle ortak çalışıyorsun onun ekmeğine yağ sürüyorsun.o ne istiyor;senin huzursuzluk çıkarmanı.sen neypmak istiyorsun:huzursuzluk çıkarmak.

cool olmaktan başka çaren yok.yoksa eşine öbür taraf daha cazip bile gelebilir.sen kendi yuvanla ilgilen o ne yaparsa yapsın.

Ah evet, bunu kontrölümü kaybettikten sonra anladım. biraz geç oldu, bir puan aldılar tabi benim bu zayıflığımdan.

eğer eski eş, seninle kocanın arasını bozmak için çocuğu kullanıp, sadece bunun için akrabaları aratıp, kocanın gözüne girmeye çalışıp, seni kötü duruma düşürmek için bir taktik uyguluyorsa eğer;

senin de ona karşılık olarak anlayışlı, kocasına huzur veren, kocasını mutlu eden, sinirini belli etmeyen bir taktik uygulaman lazım ki :

böylece onun taktiği işe yaramasın..

taktik falan boş laf tabiki de, doğru olan şey senin sakin olup kocanın yanında olman. sinir bozucu bir durumdur muhtemelen, ama sen pürüz çıkardıkça onların istediği olur

Haklısın, kendimi hemen toparlıyorum, teşekkür ederim!

Ben şimdi boşanma aşamasındayım ve bebeğim var.Eşimin sevgilisi olursa bebeğimin onunla
görüşmesini istemem asla.Şimdi çok kişiye saçma gelebilir ama öyle.Yani karşı tarafa
da bakınca genelde o taraf da haklı sayılır.Ama çocugumu asla eşim için kullanmaya
çalışmam ben.
Bir de 5 yıldır evlisiniz siz.Bence o kadını yok sayın sen kendın dıyorsun ya ''ESKİ''
diye,adı üstünde.Sakın seni çıldırtmasına izin verme ,çocuk kaç yaşında?Sen rahat
davran,nasılsa eşin herşeyi anlatıyor.Ama sakın sert davranıp devamlı eleştiri yapma
eşine,o zaman senden gizlemeye başlar arada kalmamak için.O daha kötü olur.Sen
buradaki çoğu kişinin dediği gibi cool ol ve umursama!

Sen de çok haklısın, ben de hemen kendi canımı bir başkasına teslim etmem. Ben de senden farklı davranmam. Ama artık hayatlar kesin olarak ayrıldıysa; ne yapacaksın ki. Çocuğun huzurlu iki evi olmasını istiyorsa; yetişkinler yetişkin gibi davranmalı. Ben mesela; bana ait olmamasına rağmen o çocuğa allah var diye özen gösteriyorum. Ama her zaman böyle olmuyor, ikinci eşlerden de görüyorum dozunu kaçıranlar var disiplini. O zaman her anne kaplan kesilir evladı için. Dünyanın kanunu bu, allah bizi böyle yaratmış, kimse evladını ortada bırakmaz. Ama kendi egon için eski kocana aslında eski kocanın yeni karısına tavır almak ya da kendini o aileye sokuşturmaya çalışmak; burası sinir bozucu kısım.

Biraz ben de dikkat edeyim kendime, yoksa bu koca anlatmayacak :)

Bilemiyorum

Belki gerçekten çocuğu için birşeyler yapmak istiyordur

Bu kadar olmasa da az çok bunları göze alarak evlendiniz sizde zaten değil mi ?

Yapacak pek birşey yok, eşiniz dengeyi kurmalı sizde fazla kapris yapmamalısınız, onların ortak çocuğu o gerektiğinde görüşürler elbette..

Göze aldım, lafla olmuyormuş , yaşadıkça anlıyorum o göze almanın ne demek olduğunu :)

Evet, boşanmaları kendi aralarında olaylı olmuş. Nedenini esas olarak bilmiyorum, sorup da kurcalamıyorum. Klasiktir şiddetli geçimsizlik resmi nedeni, gerçekte de öyle olduğunu söylüyor eşim. Ben de burada bırakıyorum didiklemiyorum.

Boşanmadan önce ayrılmış, ayrılık üzerine boşanmışlar, yanlış da hatırlamıyorsam çocuklarının yaş günü bile ortak kutlamamış olabilirler. . Biz de sanırım bu süreci takiben evlendik.

Olaylı olan; bence şu oldu: biz eşimle daha önceden tanışıp flört etmiştik. Sonra herkes kendi yoluna gitmişti. Sonra eşim evlenmiş, çocuğu olmuş, hayatında böyle bir dönemece girmiş. Sonrası ortada; biz evlendik. Şimdi ise; bana ait olmayan geçmişin benden sorulması.

Sana birşey deyim mi ilk baştan beri senın mağdur olduğunu düşünmüştüm ama boşanma sürecini tam anlatamayısın beni düşündürdü

bu adamı karısının elinden mi aldın sen? boşanma sebebi sen misin açık olmalısın burada stres atmak için olayları çarpıtıyor olabilir misin?
hangi kadın 1.5 yaşında çocuğu olduğu halde oyle pat diye boşanır ki ben senden şüphelendim kusura bakma

bence problem eski eşden ziyade eşinizde...

eski eşle mesafe koyamıyor...

çünkü eşiniz eski defterleri hiç bir zaman kapatamıyor...

aynı sizin defteri kapatamadığı gibi

ayrıca tanıştığımızda 1,5 yaşından küçük dedin. evlendiğimizde de 3'e geliyordu dedin.

başka bir mesajında onlar evlenmeden önce flort etmiştik dedin...

bir türlü nasıl evlendiğinizi anlatmayışın aslında puzzle'ı birleştiriyor.

ayrıca pek fazla didiklemedim nasıl ayrıldıklarını demişsin.

pışııııııııııık ordan :27:

5 senelik evlisin, 5 aylık değil.

tüm kadınlar didikler şekerim.

senin didiklemene gerek yok çünkü sebebi biliyorsun.

Yuva yıkanın yuvası olmaz.

nanay gülüm nanay

ayrıca tanıştığımızda 1,5 yaşından küçük dedin. evlendiğimizde de 3'e geliyordu dedin.

nanay gülüm nanay

aynen

insan evleneceği kişinin eşinden neden boşanmadığını merak etmez mi

ama tabi buna kendisi sebep olduysa fazla kurcalamasına gerek kalmaz sebebi biliyordur çünkü

en uyuz oldum sinsi kadın tipi şu yuva yıkanlar

ama geldiğinde gör bak bize nasıl ateş püskürtecek

allah affetsin ne diyelim 1.5 yaşında çocuğun hakkına girmek iyi cesaret

hayır konu sahibi cool yapısını bozmaz.

biz onun söylediklerinden çıkarımda bulunuyoruz.

ayrıca sanal da olsa, tutarsızlıklar aynen yakalanıyor.

aynen

insan evleneceği kişinin eşinden neden boşanmadığını merak etmez mi

ama tabi buna kendisi sebep olduysa fazla kurcalamasına gerek kalmaz sebebi biliyordur çünkü

en uyuz oldum sinsi kadın tipi şu yuva yıkanlar

ama geldiğinde gör bak bize nasıl ateş püskürtecek

allah affetsin ne diyelim 1.5 yaşında çocuğun hakkına girmek iyi cesaret

ne nasıl olmuş okumadım ama tarafsız olarak ben olsam 5 sene olmuş madem çocuk belliki 8 yaşında falan artık okuma yazması var kadınla görüşmesini kesmesini ister kavga ederdim çocukla muhattab olacaksın derdim çocuk arar konuşurlar bu kadar basit iş kocanda canım

siz eşiniz ile tanıştığınız da boşanmamışlar mıydı?

Ben eşimle henüz öğrenciyken tanışmıştım. Okulum vardı. Bir süre görüşmüştük. Kısa bir flörtten sonra da ayrılmıştık. Sonra evlenmiş, ayrılmış, taraflar kendilerine başka hayatlar kurmuşlar. Bu süreçte birbirimizden habersizdik. Bizim görüşüp bu kararı almamız bu olaylardan sonra tesadüfen karşılaşmamışdan ibaret.

Bir gün ben yolda arabayla giderken; eşimde arabasında minik çocuğuyla giderken ikimizinde rotasında olmayan ama trafiğin sıkışıklığından dolayı sokağa ters girmeyle arabaların burun buruna gelmesiyle karşılaştık. Kimsenin aklına gelmez böyle bir karşılaşma. O sırada küçüğüyle tanıştırmıştı beni, ben de o zaman öğrenmiştim evlendiğini, çocuğunun olduğunu ve ayrıldığını.

Sana birşey deyim mi ilk baştan beri senın mağdur olduğunu düşünmüştüm ama boşanma sürecini tam anlatamayısın beni düşündürdü

bu adamı karısının elinden mi aldın sen? boşanma sebebi sen misin açık olmalısın burada stres atmak için olayları çarpıtıyor olabilir misin?
hangi kadın 1.5 yaşında çocuğu olduğu halde oyle pat diye boşanır ki ben senden şüphelendim kusura bakma

Rica ederim, kusura bakmam, stres atmak için de boşa yazmam. Stresimi sohbet ederek atmayı tercih ederim. Sanal ego kabarması yaşamak ihtiyacında değilim bahsettiğin şekilde çarpıtarak. Çünkü burada kimsenin beni vicdanen yüceltmesine gerek yok. Kendimin ve eşimin ailesi, iş ve sosyal çevrem tarafımdan değerimi korurum. Pohpohlanmayı düşünmüyorum. Bir konu canımı sıkmış, kendi ailem ve arkadaş çevremle paylaşmayı tercih etmeyip, kendi dünyamda kalması için buraya yazmışım.

Belki sen belki ben çocuğum henüz yaşı değilken ayrılmam ama bunu tercih edenler olabilir. Pat diye mi mat diye mi ayrılınır, yaşanmadan bilinmez. Neyin ne olduğunu da yaşayanlar bilir. "adamı karısının elinden mi aldın sen" diye de vasıfsız bir cümle kurulmaz, en azından ben kurmam, şayet insanın kendisine en azından saygısı varsa; kaliteli kelimeler seçer sözlük dağarcığından.

bence problem eski eşden ziyade eşinizde...

eski eşle mesafe koyamıyor...

çünkü eşiniz eski defterleri hiç bir zaman kapatamıyor...

aynı sizin defteri kapatamadığı gibi

Doğru, benim de kapatamadığım defterler var, benim de kendi içimde önce bunları halletmem gerekiyor. En azından kendim için.

nanay gülüm nanay

Cevaplardan birine yazdım. Biraz daha vaktim olsaydı şuan yine yazardım tek tek. Ama okuyacağına eminim. 5 aylık olmayan 5 senelik evliliğimde; canımın sıkılmasını buraya yazıyorsam, canım sıkıldığı içindir. Sohbet edip biraz rahatlamak, fikir almak içindir. Sığ cümleler ile uğraşmayı düşünmüyorum. Yazdığın o toplumsal cümleyi; belki de öyle bir an gelir ki; hayatında kendin yaşamak zorunda kalırsın. O zaman belki de bir anda; ben bilmediğim tanımadığım kişi hakkında haddime düşmeyen ağırlıkta bir laf söyledğim için Allah bana bu lafı yaşatıyor diyebilirsin. Bunu düşün sadece.

Back
X