Eski eş hortladı, derdim var :(

Rica ederim, kusura bakmam, stres atmak için de boşa yazmam. Stresimi sohbet ederek atmayı tercih ederim. Sanal ego kabarması yaşamak ihtiyacında değilim bahsettiğin şekilde çarpıtarak. Çünkü burada kimsenin beni vicdanen yüceltmesine gerek yok. Kendimin ve eşimin ailesi, iş ve sosyal çevrem tarafımdan değerimi korurum. Pohpohlanmayı düşünmüyorum. Bir konu canımı sıkmış, kendi ailem ve arkadaş çevremle paylaşmayı tercih etmeyip, kendi dünyamda kalması için buraya yazmışım.

Belki sen belki ben çocuğum henüz yaşı değilken ayrılmam ama bunu tercih edenler olabilir. Pat diye mi mat diye mi ayrılınır, yaşanmadan bilinmez. Neyin ne olduğunu da yaşayanlar bilir. "adamı karısının elinden mi aldın sen" diye de vasıfsız bir cümle kurulmaz, en azından ben kurmam, şayet insanın kendisine en azından saygısı varsa; kaliteli kelimeler seçer sözlük dağarcığından.

adam neden boşanmış sen onu bi desen üstüne kimse gelmeyecek ama sen geçiştiriyorsun burada vasıfsız şimdi ben mi oldum haha herkes aklından geçirir ama belki bi kişi bunu sana söyler sende ona tutar vasıfsız dersin

sen şu boşanma işini açıklasan gerçekten vasıf meselesini aydınlatmış olursun

çok gördük biz burada böyle konu...

Son düzenleme:
aynen

insan evleneceği kişinin eşinden neden boşanmadığını merak etmez mi

ama tabi buna kendisi sebep olduysa fazla kurcalamasına gerek kalmaz sebebi biliyordur çünkü

en uyuz oldum sinsi kadın tipi şu yuva yıkanlar

ama geldiğinde gör bak bize nasıl ateş püskürtecek

allah affetsin ne diyelim 1.5 yaşında çocuğun hakkına girmek iyi cesaret

Merak eder elbette, ama bir yere kadar. Nereye kadar dedektifçilik yapabilirsiniz ki. Ya da verilen kişilerin kendi kararlarının sorgusunu siz ne kadar yapabilirsiniz ki. Ben de bu cümlelerden şunu düşünmeye başladım; yavuz hırsız ev sahibini bastırır. İnsan içinde olmadığını aklında olmadığını dile dökemez değil mi? Yoksa sizin de böyle bir dile dökme durumunuz mu oldu?

adam neden boşanmış sen onu bi desen üstüne kimse gelmeyecek ama sen geçiştiriyorsun burada vasıfsız şimdi ben mi oldum haha herkes aklından geçirir ama belki bi kişi bunu sana söyler sende ona tutar vasıfsız dersin

sen şu boşanma işini açıklasan gerçekten vasıf meselesini aydınlatmış olursun

çok gördük biz burada böyle konu...

Önceki yazılarımda yazdım. Dikkatli okursanız fark edersiniz.

Merak eder elbette, ama bir yere kadar. Nereye kadar dedektifçilik yapabilirsiniz ki. Ya da verilen kişilerin kendi kararlarının sorgusunu siz ne kadar yapabilirsiniz ki. Ben de bu cümlelerden şunu düşünmeye başladım; yavuz hırsız ev sahibini bastırır. İnsan içinde olmadığını aklında olmadığını dile dökemez değil mi? Yoksa sizin de böyle bir dile dökme durumunuz mu oldu?

aynur şu söylediğinden sen ne anladın allasen?

şu an acele dışarı çıkmam lazım gelince cevap yazarım sana

arkadaşlar gibi düşünüyorum bende

insan evleneceği adamın neden boşandığını merak etmez mi
hele de ortada 1,5 yaşında bi çocukları varsa

burada ne konular okuyoruz aldatma şiddet olduğu halde bile çocukları var diye devam ettiriyorlar
1,5 yaşında çocuğu olduğu halde kadının boşanması gerektirecek sebebin ne olduğunu hiç mi merak etmedin

ya dövüyorsa kadını ya başka kötü huyları varsa nasıl güvendin hele bu zamanda
bu kadar rahat olman bizi düşündürdü

"benim evliliğim devam etmesin de, kendileri yeniden evlenmeseler de olur, yeter ki biz devam etmeyelim istiyor" demişsin yani eski eşinin evlenmesinde bi sorunu yok karısının sen olmasına takılmış kadın

belki de kadın da eyvah eski sevgili hortladı diye düşünmüştür olamaz mı

daha önceden yazdığım yazıyı yine alıntıyorum.

büyük konuşma başına gelir diyorsun ya.

evet büyük konuşmayayım eşinin eski karısının başına gelen her an benim de başıma gelebilir.eski sevgili hayatımıza dalıp yuvayı dağıtabilir.

Ama evet büyük konuşuyorum ben hiç bir yuvayı dağıtmam!!!

sen boşuna okadar ağır dua etmeye çalışma ayrıca.

küçük çocuğun ahını almış birisinin duası tutmaz.

hele hele bedduası hiç tutmaz...

ayrıca tanıştığımızda 1,5 yaşından küçük dedin. evlendiğimizde de 3'e geliyordu dedin.

başka bir mesajında onlar evlenmeden önce flort etmiştik dedin...

bir türlü nasıl evlendiğinizi anlatmayışın aslında puzzle'ı birleştiriyor.

ayrıca pek fazla didiklemedim nasıl ayrıldıklarını demişsin.

pışııııııııııık ordan :27:

5 senelik evlisin, 5 aylık değil.

tüm kadınlar didikler şekerim.

senin didiklemene gerek yok çünkü sebebi biliyorsun.

Yuva yıkanın yuvası olmaz.

nanay gülüm nanay

yavuz hırsız sen olmuşsun eşi kapmışsın asıl kadını da bastırmışsın tabi taktikleri biliyorsun biz bilemediğimiz için ufak bir şekilde bunu sana çıtlattık geldin şimdide bizi bastıracaksın,evet çok mantıklı...

biz seni anladık başka birşey demene gerek yok

başkalarının vasıfsız bulduğun cümlelerini bırakta sen kendi vicdani vasıfsızlığına yan...

Evet, o da yalnız kalmasın. Ama evlenmeyecek, çünkü velayetin kendisinden çıkmasını istemiyor.

Anlayamadim, eski es evlenince niye velayet kendisinden ciksin? Baba evlenebiliyor oh ne ala, anne evlenebilmek icin velayeti mi vermek zorunda? Evlenmek cocuk acisindan kötü bir durum mu oluyor? Eger öyleyse derhal bosanmasi lazim bu zihniyette bir adamin. Yazik günah daha 1,5 yasindaki bebegi varken rahat rahat bosaniyor hemen flört islerine giriyor ve cocugun biraz büyümesini beklemeden evleniyor bencil. Bize dr demisti ki baglilik ve güven duygusunun gelismesi icin ilk üc yıl cocugun gördügü yüzler sabit olmali.

Madem sizi unutamamis niye baskasiyla evlenmis. Onu da gectim niye cocuk yapmis o kadindan? Cocugun anne ve babasiyla birlikte gezmek dolasmak, tatile falan gitmek firsati hic olmamis yazdiklariniza göre. İster kizin ister tersleyin ama ben esinizi hatali buldum. Cocuk 1,5 yasinda bile degilken evi terketmis. Bu kadar cekilmez korkunc bir kadinmiymis ki eski esi bebege ragmen ayrilmislar, ve eger böyleyse niye cocuk yapmis? Madem cocuk yapmis insaf edip anlayacagi yasi niye beklemeden hayatina sizi sokmus? Siddetli gecimsizlik dogruysa eger bu kadininda esinizin yüzünü bile görmek istememesi lazim. Israrla sizi hedef aliyor bu kadin, niye? Esinizi ve kendinizi aklayip paklayip bu kadini da tu kaka yapmayin. Belli ki hazmedememis eski sevgilinin " hortlamasini". Evlilik süresi icerisinde de görüstünüz biliyor belki de.

Sizi hakli bulan yorumlara kibar cevaplar yaziyorsunuz ama haksiz bulanlar icin ince bir alay seziyorum. Bazi konular icin" büyük konusmayin, basiniza gelmeden bilemezsiniz" deniyor. Bu ve buna benzer konularda gecerli degil bence bu. Birak bosanmayi, sözlüsünden, nisanlisindan ayrilma sebebi bile önemlidir bilinmesi gerekir. Siz cocugu olan bir adamla evlenerek zor yolu secmissiniz. Bu cocuk büyüyüp evlenecek yasa bile gelse onlar anne ve babasidir. Görüsmek konusmak zorundalar. Ben acikcasi sizin de bir oturup konusmanizi isterdim. Sorunu derdi neymis, niye böyle yapiyormus?

bak bak laflara bak pek afilli

kısaca bana diyor ki senin içinde evli adamı ayartmak vardıda bana mı yakıştırıyorsun

yok güzelim yok benım omurgam var şerefim var evli veya boşanma arifesinde çocuğu olan adamla aşk yaşayacak kadar gözü dönmüş değilim adına da aşk demem onun

Allahıma bin şükür...

Son düzenleme:
kadına bir kısmet çıksada evlense derim bu durumda eşinde gözü olduğu kesin amaç belli kendine döndürme niyetlerinde ama geçti boru pazarı misali aklı nerdeymiş bir yuva yıkmış yıkılmış yuvanın üstüne yuva kurulmuş o yuvayı tekrar yıkıp tekrarmı kurmayı planlıyor nedir bence hiç birşeyi içinde tutma eşine karşıda surat asma ama eşine söyle ben eski eşine sormak sorgulamak istiyorum neden bu tip davranışlar sergiliyor amacı ne kadın kadına sormak istiyorum de eğer sorarsam beni sana şikayete gelmesin diye baştan eşinle konuş ve sonra o kadına git herşeyi açık açık kadınla konuş nelerden rahatsız olduğunu dile getir kadının amacı sadece çocuğunun baba ile vakit geçirmesi ise herşey düzelir

arkadaşlar gibi düşünüyorum bende

insan evleneceği adamın neden boşandığını merak etmez mi
hele de ortada 1,5 yaşında bi çocukları varsa

burada ne konular okuyoruz aldatma şiddet olduğu halde bile çocukları var diye devam ettiriyorlar
1,5 yaşında çocuğu olduğu halde kadının boşanması gerektirecek sebebin ne olduğunu hiç mi merak etmedin

ya dövüyorsa kadını ya başka kötü huyları varsa nasıl güvendin hele bu zamanda
bu kadar rahat olman bizi düşündürdü

"benim evliliğim devam etmesin de, kendileri yeniden evlenmeseler de olur, yeter ki biz devam etmeyelim istiyor" demişsin yani eski eşinin evlenmesinde bi sorunu yok karısının sen olmasına takılmış kadın

belki de kadın da eyvah eski sevgili hortladı diye düşünmüştür olamaz mı

Günaydın. Ben de sizin düşündüğünüz gibi düşünüyorum, o nedenle; önceki mesajlarımdan birinde bizim evlenmemize olaylı diye yazdım. Çünkü eğer öyle düşünülmese; düğün üstü kim kimi arayıp yukarıdaki cümleleri kurar ki. Normalde kimse yapmaz. Bu yazıyı başlatırken canımın sıkılması; yeniden mi herşey başa dönecek; çocuğun görüşmesinde bir problem yok ama yetişkin bir kadının anne sıfatı yerine eski varlığıyla akrabaları telefonla araması canımı sıkmıştı. Yoksa, ben mi kurutuntu yapıyordum kendi kendime. İşin içinden çıkamamıştım.

Evlenirken elbette ben de düşündüm, ben de ayrılır mıyım diye, onun hesabını kitabını elimden geldiğimce yaptım, her evlilik hazırlığında olan insan gibi. Kısmettir bazı şeyler, iyisiyle kötüsüyle önüne geçemezsiniz. Her ayrılıkta da taraflar illa ki kötü insanlar olacak diye birşey de yoktur. Birlikte anlaşamayıp ayrılıp yollarına başka insanlarla devam eden bir çok kadın ve erkek var. Öyle değil mi? Yani, en azından ben öyle düşünüyorum.

daha önceden yazdığım yazıyı yine alıntıyorum.

büyük konuşma başına gelir diyorsun ya.

evet büyük konuşmayayım eşinin eski karısının başına gelen her an benim de başıma gelebilir.eski sevgili hayatımıza dalıp yuvayı dağıtabilir.

Ama evet büyük konuşuyorum ben hiç bir yuvayı dağıtmam!!!

sen boşuna okadar ağır dua etmeye çalışma ayrıca.

küçük çocuğun ahını almış birisinin duası tutmaz.

hele hele bedduası hiç tutmaz...

Yazılanları doğru düzgün aklında tutamıyorsun, belki de dikkatli okumuyorsun, üstün körü geçiştiriyorsun. Sonra da cevap yazdığında; alakasız ve anlamsız üstelik boyutunu çarptırarak hayaldünyana göre cevaplıyorsun. Cevap yazma zorunluluğun yok. Eğer cevap yazmak da istiyorsan; dikkatlice okuyup anlayıp cevapla.

yavuz hırsız sen olmuşsun eşi kapmışsın asıl kadını da bastırmışsın tabi taktikleri biliyorsun biz bilemediğimiz için ufak bir şekilde bunu sana çıtlattık geldin şimdide bizi bastıracaksın,evet çok mantıklı...

biz seni anladık başka birşey demene gerek yok

başkalarının vasıfsız bulduğun cümlelerini bırakta sen kendi vicdani vasıfsızlığına yan...

Cevabından hemen önce cevap yazan kişiye dediğim gibi; ya yazdılanları dikkatli okumuyorsunuz, ya okuyup anlamıyorsunuz. Kafanızda yarattığınız bu saçma sapan cümleleriniz haddinizi aştığını gösteriyor. Anlamak istiyorsanız, doğru düzgün okur ve yazışmalara katılırsınız; kavramada sorun yaşıyorsanız da; böyle adap dışı cevaplar yazmak yerine bu konudan çıkarsınız. Cevaplama zorunluluğunuz yok. Ben aklı başı yerinde kişilerle, sohbet etmek istiyorum.

Selam Kızlar,

Eski eş hortladı, derdim var :(

Benim ilk evliliğim, beşinci senemizi bile geride bıraktık, çocuğum yok, pek de düşünmedim daha. Eşimin ise benden önceki evliliğinden bir çocuğu var. Çocuk ile pek bir sıkıntımız yok. Zaten kimin çocuk ile derdi olur ki. Dert eski kocasının bir başka kadınla evlendiğini hazmedemeyen "eski"miş olanda. Sürekli evliliğe girmek için numaralar çeviriyor. Klasiktir, çocuğu göstermemeler, o numara tutmazsa bu sefer çocuğu sürekli göndermeler, yok yine tutmadı çocuğu gönderip zamamında almayıp problem yaratmalar, çocuk hasta olmasa bile sürekli hasta numaraları, çocuk arıyor diyerek telefonda konuşmalar... Hepimiz biliyoruz bu eskiyen numaraları "eski"mişlerden. Ama dert bu işte bitmiyor ki. Şimdi de yeni numara yola çıktı bile: ben artık problemsiz bir "anneyim", artık anne-baba olarak sürekli iletişim içinde olalım, çocuğumuz seninle (babayla) görüşmek istiyor. Buraya kadar herşey normal, ama kazın ayağı öyle değil tahmininiz üzere. Ortada olmayan kadın bir anda iyilik perisine döndü, bayramlık akrabaları bile aramaya başladı yeni bir telefon numarasıyla. Benim olmadığım zamanlarda şimdi benim olan eşimi bu bahaneyle arıyor.Canım sıkkın, derdim var. Konuşacak 3-5 kişiye ihtiyacım var. :57:

merhaba canım..durum gercekten cok can sıkıcı..gecmıste bı takım seyler yasanabılır ama olan olmus sonucta artık onun esı sensınn..kaldı kı bazı arkadaslar senın bıraz ustune gelmıs ama sunuda unutmamak gerekıyor ıkı kısı ıle yuva kurulur ıkı tarafta ısterse yanı..demek kı esınde de eskı esıne karsı
içinde bişey kalmamış ve ayrılmak istemiş seninle evlenmiş.bu bence gayet doğal..ama sen esının cocuğu olduğunu bile bile evlendin ve malesef ki bazı şeyleri görmezden gelmek zorundasın....

Anlayamadim, eski es evlenince niye velayet kendisinden ciksin? Baba evlenebiliyor oh ne ala, anne evlenebilmek icin velayeti mi vermek zorunda? Evlenmek cocuk acisindan kötü bir durum mu oluyor? Eger öyleyse derhal bosanmasi lazim bu zihniyette bir adamin. Yazik günah daha 1,5 yasindaki bebegi varken rahat rahat bosaniyor hemen flört islerine giriyor ve cocugun biraz büyümesini beklemeden evleniyor bencil. Bize dr demisti ki baglilik ve güven duygusunun gelismesi icin ilk üc yıl cocugun gördügü yüzler sabit olmali.

Madem sizi unutamamis niye baskasiyla evlenmis. Onu da gectim niye cocuk yapmis o kadindan? Cocugun anne ve babasiyla birlikte gezmek dolasmak, tatile falan gitmek firsati hic olmamis yazdiklariniza göre. İster kizin ister tersleyin ama ben esinizi hatali buldum. Cocuk 1,5 yasinda bile degilken evi terketmis. Bu kadar cekilmez korkunc bir kadinmiymis ki eski esi bebege ragmen ayrilmislar, ve eger böyleyse niye cocuk yapmis? Madem cocuk yapmis insaf edip anlayacagi yasi niye beklemeden hayatina sizi sokmus? Siddetli gecimsizlik dogruysa eger bu kadininda esinizin yüzünü bile görmek istememesi lazim. Israrla sizi hedef aliyor bu kadin, niye? Esinizi ve kendinizi aklayip paklayip bu kadini da tu kaka yapmayin. Belli ki hazmedememis eski sevgilinin " hortlamasini". Evlilik süresi icerisinde de görüstünüz biliyor belki de.

Sizi hakli bulan yorumlara kibar cevaplar yaziyorsunuz ama haksiz bulanlar icin ince bir alay seziyorum. Bazi konular icin" büyük konusmayin, basiniza gelmeden bilemezsiniz" deniyor. Bu ve buna benzer konularda gecerli degil bence bu. Birak bosanmayi, sözlüsünden, nisanlisindan ayrilma sebebi bile önemlidir bilinmesi gerekir. Siz cocugu olan bir adamla evlenerek zor yolu secmissiniz. Bu cocuk büyüyüp evlenecek yasa bile gelse onlar anne ve babasidir. Görüsmek konusmak zorundalar. Ben acikcasi sizin de bir oturup konusmanizi isterdim. Sorunu derdi neymis, niye böyle yapiyormus?

Anne de baba da evlense; mahkeme velayeti kime verdiyse koşullar olumsuz olarak değişmediği sürece o kişide kalır. Taraflar arasında kim istiyorsa velayeti açar yeniden mahkemesini, savunur iddiasını, bekler kararı. Burada da baba, yaşı küçük olduğu için doğrudan anneye verilen çocuğunu, yaşı büyüdüğü için ve evdeki yaşam koşulları değiştiği için erkek egemen bir toplumun üyeleri olduğumuzdan da dolayı kendi ailesiyle yetiştirmeye devam ettirmek istemesi normaldir. Bunu değerlendirebilecek olanlar çocuğun anne ve babasıdır. Öyle değil mi? Ebeveynlerin her ikisi de durumu kendi lehihe değerlendirir.

Yine genel olarak fikrim; pedagogların görüşlerinin yanı sıra iyi ya da kötü kararları yetişkinlerin kendisi alıyor. kim kimi nasıl yargılayabilir ki. Sizler çevrenizdeki hangi olayı pedagog ya da psikolog böyle önerdi, buna uymak zorundasınız diye diretebilirsiniz ki. Sosyologlarda toplum içinde saygı düzeyinin yitirilmemesini öneriyorlar. Bunun gibi. Velhasıl; benim üzerinde yorum yapabilceğim bir konu değil bu;başta da kendileri karar vermişler, sonda da yine kendileri karar vermiş. Heralde aile içinde danışmışlardır kararlarını. Ama benim geriye dönük bunu sorgulamam ne kadar yerinde olur?

Biz ufaklığın annesi ile karşılıklı oturup konuşacak durumda değiliz. Bunu bazen ben de düşünüyorum. Ama henüz o sağlıklı ortam yok. Buna hiç fırsat da olmadı. Çünkü sürekli brişeylerle boğuşmak durumunda kaldım. Ufaklık gelir, çantasından eşyaları çıkartırız, eşyaların yarısı kadar annenin kıyafetleri çıkar; sorulduğunda bavulun o gözünde kalmış unutmuş olur. Bir başka sefer, küçücük çocuk parfüm kokuları içinde hapşırarak gelir. Babası kıyafet alır, çantasına koyar, bir sonraki gelişinde öğreniriz ki; annesi benim aldığımı düşünerek çöpe atmış; çocuk başlar ağlamaya anlatırken. Daha çok yol var sanki aynı noktaya gelebilmek için.

kısaca bana diyor ki senin içinde evli adamı ayartmak vardıda bana mı yakıştırıyorsun

yok güzelim yok benım omurgam var şerefim var evli veya boşanma arifesinde çocuğu olan adamla aşk yaşayacak kadar gözü dönmüş değilim adına da aşk demem onun

Allahıma bin şükür...

Bu yazıya, ve denk düşersek benim cevaplarımın altına bir daha cevap yazma. Düşüncesizce, adapsızca, cahilce, çirkince ve sanki diare olmuşcasına ağzından laflar dökülüyor. Ben senin hiçbirşeyin değilim, bu edepsizlikle yazışamazsın. Fikrine ve aklına ihtiyacım yok; anca kendine yetebileceğini görüyorum; ama eğer vaktin fazlacanaysa; başka konularda zamanını geçirebilirsin. Allah da seni ıslah etsin.

orası belli zaten uslubundan.

karşılıklı oturup ne diyeceksin ki?

"bak olan olmuş...Ben senin eski eşinle zaten flort etmiştim. sizin çocuk küçükken karşılaştık.
unutamadım...sizi ayırdım. aranıza girdim.
ama yapma etme eyleme sen bizim aramıza girme.
medeni iki insan olalım"

hıhı devam :46:

A

Biz ufaklığın annesi ile karşılıklı oturup konuşacak durumda değiliz. Bunu bazen ben de düşünüyorum. Ama henüz o sağlıklı ortam yok. Buna hiç fırsat da olmadı. Çünkü sürekli brişeylerle boğuşmak durumunda kaldım. U

resmen bunları söylüyor ve demedim diyor.

o inkar etse de zaten yazdıkları kayıtlı.

onlar evlenmeden önce flort etmiştik, karşılaştığımızda 1,5 yaşındaydı çocuk,

evlendiğimizde de 3 yaşında
diye yazdığı nasıl kayıt altındaysa bunlarda kayıt altında...

bir de ne demişti eşi?

yağmurdan kaçarken doluya tutuldum mu?

ilahi adalet....

Allahıma bin şükür...

kadına bir kısmet çıksada evlense derim bu durumda eşinde gözü olduğu kesin amaç belli kendine döndürme niyetlerinde ama geçti boru pazarı misali aklı nerdeymiş bir yuva yıkmış yıkılmış yuvanın üstüne yuva kurulmuş o yuvayı tekrar yıkıp tekrarmı kurmayı planlıyor nedir bence hiç birşeyi içinde tutma eşine karşıda surat asma ama eşine söyle ben eski eşine sormak sorgulamak istiyorum neden bu tip davranışlar sergiliyor amacı ne kadın kadına sormak istiyorum de eğer sorarsam beni sana şikayete gelmesin diye baştan eşinle konuş ve sonra o kadına git herşeyi açık açık kadınla konuş nelerden rahatsız olduğunu dile getir kadının amacı sadece çocuğunun baba ile vakit geçirmesi ise herşey düzelir

Görüşmek çözüm sağlar mı bilemiyorum ki. Bazen hırslar bu kadar önde olunca iletişim de kurulamıyor. Benimde canım sıkıldığı için haliyle evde de tadımız tuzumuz kaçtı. Ne zaman nasıl düzene girecek bu iş bilemiyorum.

arkadaşlar bütün sayfaları okumadım ama konu sahibine biraz kızmıssınız sanırım..bosverın ya herkes yaptığını bilir ve karşılığını öder..koskoca insanlarız sonuçta kim ne yaparsa yapsın bizi bağlamaz dimi ama:34:

Back
X