Eski Eş ve Oğlum

Haftasonu gelmeden çocuğunuz ile plan yapın. Etkinlikler araştırın birkaç hafta önceden ve çocuğunuza söyleyin. Ancak, bu hafta sonu babana gitmesen de şunu mu yapsak diye değil, bak böyle bir şey var şuraya gidelim mi diyerek. Babanın da artık yasal süreyi delmesine müsaade etmeyin. Ne olursa olsun çocuğa böyle iğrenç şeyler söyleyemez. Çocuk istismarıdır bu.

Aslında durumu çok iyi özetlediniz. Dedim ya anlatsam çook üzün sürer. Bir an önce bitsin diye nafaka vermem dediğinde sen bilirsin diyip imzaladım. Ama bu kadar çirkefleşeceğini bilemezdim. Zaten araştırıp nafaka davası açmayı düşünüyorum.

Şu kötüleme kısmına bakılırsa o bile çok. Bence mahkemeye uyun artık. Çocuğa da uygun dille söyleyin olması gereken bu diye. Anlayışlı olmak işe yaramamış. Yine çocuğunuz kurban.

Bence acabilirsiniz, cocuk buyuyunce masraflari da buyuyor sonucta.
Boyle herifleri ygayet iyi taniyoruz burda merak etmeyin meraminizi herkes anladi. Vallahi bir sey anlatmaniza gerek yok.

Aynısını yaptım ve oğlum planlarımız için çok sevindi ta ki babasına söyleyinceye kadar. Telefonda olmasa da oraya gidip gelince değişiyor çocuk.

Aynısını yaptım ve oğlum planlarımız için çok sevindi ta ki babasına söyleyinceye kadar. Telefonda olmasa da oraya gidip gelince değişiyor çocuk.
Çocuğunuz evet küçük ama karşınıza alıp, açık açık babasının yaptıklarının ve söylediklerinin yanlış olduğunu anlattığınızda anlayamayacak yaşta değil. Bugün babasından ne görüyorsa yarın bir gün aynısı olacak. Babası gibi bir baba, babası gibi bir eş.

Kötülemeyeceksiniz babayı ama babasının ona söylediklerini bildiğinizi, bunlara çok üzüldüğünüzü ve bu tür şeyler söylemenin yanlış olduğunu, anne-çocuk olarak sizin de başbaşa vakit geçirmeye ihtiyacınız olduğunu, onu çok sevdiğinizi ve özlediğinizi anlatacaksınız bir şekilde. Uzman arkadaşlar daha iyi bilirler tabii nasıl davranmak gerektiğini. Ben böyle bir durumda direk yasal haklarımı öğrenir ve babanın çocuğu istismar ettiğini, çocuğun karakteri ve kişiliğini olumsuz etkileyecek şeyler yapmasını istediğini dolayısı ile haftasonları belli saatlerde çocuğu olabiliyorsa gözetim altında görmesini sağlardım. O babaya bu bile çok.

Söylediklerinize aynen katılıyorum. Oğlum 8 yaşında ama bazen benim bile aklıma gelmeyecek cümleler kuran akıllı zeki bir çocuk. Bu dediklerinizi karşıma alıp anlatıyorum. Bana hak veriyor. Ama yine de babasına uyuyor çünkü babası onu gelip seni almam görmem diye korkutmuştu bir kere. Bir kere bana anne mahkeme mi önemli vicdan mı demişti. Bunu söyleten babasıydı ama o an ne diyeceğimi şaşırdım. Evet o babaya çok maalesef.

Nafaka için bence dava açın. Borcu varsa da sizi ilgilendirmez. Çocuğunuza da hafta sonu bilinçli olarak size huzursuzluk cikardigi için bundan sonra mahkeme ne zamanı uygun gördüyse o zamanlarda babası ile gorustureceginizi söyleyin. Ama iyi davranırsa ödül olarak babayı hafta sonu teklif edebilirisiniz.

Bir emsal dava vardı tam hatırlayamadım, sanıyorum haftasonu babaya çocuğun verilmemesi üzerine . Sebebi ise anneyi eve bağımlı yapmak.

Plan yaparak oğlunuzun dikkatini çekeceksiniz.

Arkadaşlarını da eve davet edebilirsiniz.

Birde spor çok önemli spora yönlendirin.

Psikologla ön görüşme yapıp talebinizi iletebilirsiniz.

Babasıyla görüşmesini engellemek gibi bir niyetim olmadı hiç. Hatta akşamları babası aradığında konuşması için ben zorlarım. Sevdiği şeylerle ilgili plan yapıyorum. Spora yönlendirdim ama bıraktı. Bir de yeme sorunu başladı. Psikolog umarım işe yarar.

Cuma akşamından gidiyor pazar günü mü dönüyor oh ne güzel dünya 1 gece neyine yetmiyor nafaka vermeyen babaya çok bile insan çocuğu için nasıl para vermez ya anlatın çocuğunuza durumu elbette anlayacaktır çok seviyor da babası bakımı için niye para vermiyormuş beleş sevgi çocuğun karnını doyurmuyor

Ben 5 yaşına girecek oğlum için psikologa gidiyorum. Babanın hatalı tavırları olduğunu , onunla görüşmek istediğini söyledi. Tabi babaya bunu söylediğimde boşanan ailelerin çocukları normal olmaz, senin yüzünden, psikolog ne yapacak deyip gelmedi orası ayrı

Eski es baba oldugunu unutmus konu sahibinin nasil canini yakarimin pesine dusmus. Eski eslerle hesapta cocuk karistirilmaz. Anneler nasil dillerini tutup cocugu karistirmiyorlarsa aynisini eski es te yapmaliydi. Yorumunuza saygim var ancak konu sahibinin eski esinin iyi bir baba olma gibi bir gayreti yok,aksine cocugu fikren zehirliyor. Bu cok tehlikeli bir yol.

Konu sahibi evliliginde isik gormeyip bir de cocugunun olumsuz etkilenecegini anlayan bosanan annelerin maalesef cocuklari anneye bir nevi dusman olabiliyor. Aci ama gercek. Eski esinizin iyi bir insan olmadigini iyi bir baba olma gayreti gostermedigini buradan anlayabiliyoruz. Siz evliliginizde yasadiklarinizi kendinize sakladikca eski es nasilsa soylenmiyor diye iyice zivanadan cikabiliyor. Care ne derseniz, oglunuzla ozel bir iliskiniz olsun. Ona kizabileceginizi de bilsin cekinsin ama onun icin caninizi da verebileceginizi, fedakarliklarin onun iyi yetismesi icin,insan gibi yasamak icin oldugunu gosterin. Konusma cok fazla ise yaramayacaktir. Psikolog ve avukat destegi almanizi, eski esinizle de muhattap olmamanizi tavsiye ederim. Bu arada cocuklarimizin genetik olarak babalarina da cekebilecegini bilerek artik hayati kendimize kolaylastirarak, kendimiz icin de bir seyler yaparak yasamaliyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…