- 30 Ağustos 2017
- 3.615
- 9.282
- 88
Aslında durumu çok iyi özetlediniz. Dedim ya anlatsam çook üzün sürer. Bir an önce bitsin diye nafaka vermem dediğinde sen bilirsin diyip imzaladım. Ama bu kadar çirkefleşeceğini bilemezdim. Zaten araştırıp nafaka davası açmayı düşünüyorum.Yani ablacim ex kocaniz 5 para etmez bir herif. Psikolog cagirsa ne olacak ki, kani bozuk ve cibiiliyetsiz olmanin bir tedavisi yok
Cocuga cok bayiliyorsa masraflarini versin. Siz her masrafi odeyin, o da alip cici bici yapsin ama 1gr sorumluluk almasin. Boyle sey mi olur? Siz niye nafaka istemediniz?
Eski eş velayet sende kalsın dedi. Boşandıktan sonra 15 günde bir olduğunu öğrenince deliye döndü ve bu konuda çok sıkıntı yaşattı. Evet görüş günlerinin dışında da gönderdim sırf aman çocuğumun psikolojisi çok etkilenmesin diyerek. Babası kötü bir şey söylemediği sürece oğlumla çok iyiyiz bu arada.
Aslında durumu çok iyi özetlediniz. Dedim ya anlatsam çook üzün sürer. Bir an önce bitsin diye nafaka vermem dediğinde sen bilirsin diyip imzaladım. Ama bu kadar çirkefleşeceğini bilemezdim. Zaten araştırıp nafaka davası açmayı düşünüyorum.
Aynısını yaptım ve oğlum planlarımız için çok sevindi ta ki babasına söyleyinceye kadar. Telefonda olmasa da oraya gidip gelince değişiyor çocuk.Haftasonu gelmeden çocuğunuz ile plan yapın. Etkinlikler araştırın birkaç hafta önceden ve çocuğunuza söyleyin. Ancak, bu hafta sonu babana gitmesen de şunu mu yapsak diye değil, bak böyle bir şey var şuraya gidelim mi diyerek. Babanın da artık yasal süreyi delmesine müsaade etmeyin. Ne olursa olsun çocuğa böyle iğrenç şeyler söyleyemez. Çocuk istismarıdır bu.
Çocuğunuz evet küçük ama karşınıza alıp, açık açık babasının yaptıklarının ve söylediklerinin yanlış olduğunu anlattığınızda anlayamayacak yaşta değil. Bugün babasından ne görüyorsa yarın bir gün aynısı olacak. Babası gibi bir baba, babası gibi bir eş.Aynısını yaptım ve oğlum planlarımız için çok sevindi ta ki babasına söyleyinceye kadar. Telefonda olmasa da oraya gidip gelince değişiyor çocuk.
Söylediklerinize aynen katılıyorum. Oğlum 8 yaşında ama bazen benim bile aklıma gelmeyecek cümleler kuran akıllı zeki bir çocuk. Bu dediklerinizi karşıma alıp anlatıyorum. Bana hak veriyor. Ama yine de babasına uyuyor çünkü babası onu gelip seni almam görmem diye korkutmuştu bir kere. Bir kere bana anne mahkeme mi önemli vicdan mı demişti. Bunu söyleten babasıydı ama o an ne diyeceğimi şaşırdım. Evet o babaya çok maalesef.Çocuğunuz evet küçük ama karşınıza alıp, açık açık babasının yaptıklarının ve söylediklerinin yanlış olduğunu anlattığınızda anlayamayacak yaşta değil. Bugün babasından ne görüyorsa yarın bir gün aynısı olacak. Babası gibi bir baba, babası gibi bir eş.
Kötülemeyeceksiniz babayı ama babasının ona söylediklerini bildiğinizi, bunlara çok üzüldüğünüzü ve bu tür şeyler söylemenin yanlış olduğunu, anne-çocuk olarak sizin de başbaşa vakit geçirmeye ihtiyacınız olduğunu, onu çok sevdiğinizi ve özlediğinizi anlatacaksınız bir şekilde. Uzman arkadaşlar daha iyi bilirler tabii nasıl davranmak gerektiğini. Ben böyle bir durumda direk yasal haklarımı öğrenir ve babanın çocuğu istismar ettiğini, çocuğun karakteri ve kişiliğini olumsuz etkileyecek şeyler yapmasını istediğini dolayısı ile haftasonları belli saatlerde çocuğu olabiliyorsa gözetim altında görmesini sağlardım. O babaya bu bile çok.
Nafaka için bence dava açın. Borcu varsa da sizi ilgilendirmez. Çocuğunuza da hafta sonu bilinçli olarak size huzursuzluk cikardigi için bundan sonra mahkeme ne zamanı uygun gördüyse o zamanlarda babası ile gorustureceginizi söyleyin. Ama iyi davranırsa ödül olarak babayı hafta sonu teklif edebilirisiniz.Evet haklısınız. Zaten hep iyi niyetim bana kaybettirdi. Oğlum üzülüp ağlıyor diyerek istediği zaman gönderdim. Nafaka bile talep etmedim. Borçlarını bahane edip hiçbir masrafını karşılamıyor. Ama sıra anneliğime gelince beni kötü gösteriyor. Ben de her hafta göndermemeyi düşünüyorum artık.
Bir emsal dava vardı tam hatırlayamadım, sanıyorum haftasonu babaya çocuğun verilmemesi üzerine . Sebebi ise anneyi eve bağımlı yapmak.
Plan yaparak oğlunuzun dikkatini çekeceksiniz.
Arkadaşlarını da eve davet edebilirsiniz.
Birde spor çok önemli spora yönlendirin.
Psikologla ön görüşme yapıp talebinizi iletebilirsiniz.
Teşekkür ederim. Play store uygulamalarindan biri.Gecmis olsun.. hangi ses kaydını kullaniyorsunuz acaba
Evet öğretmenim.Çalışıyo musunuz?
Ben 5 yaşına girecek oğlum için psikologa gidiyorum. Babanın hatalı tavırları olduğunu , onunla görüşmek istediğini söyledi. Tabi babaya bunu söylediğimde boşanan ailelerin çocukları normal olmaz, senin yüzünden, psikolog ne yapacak deyip gelmedi orası ayrıOkul sonrası etütte o nedenle kursa ya katılmak istemiyor ya da fikir değiştiriyor. Bunu dışında oğlum evi daha çok seviyor. Masrafların tümü bende. Kursa gitmesi için babasına söylediğimde hiçbir cevap vermedi. İnanın eski eş getirip götürmede bile bana sorun yaşatıyor her hafta. Benim asıl kafama takılan psikolog babayla görüşse onu da terapiye çağırır mı?
çocuk zaten bu babayla yeterince kötü etkileniyor zaten.avukata verip gerekeni yapmanız lazım.Aslında bir ara aklıma geldi. Sadece çocuğu kötü etkilemek istemiyorum yasal süreçlerle. Öneriniz için teşekkür ederim.
Eski es baba oldugunu unutmus konu sahibinin nasil canini yakarimin pesine dusmus. Eski eslerle hesapta cocuk karistirilmaz. Anneler nasil dillerini tutup cocugu karistirmiyorlarsa aynisini eski es te yapmaliydi. Yorumunuza saygim var ancak konu sahibinin eski esinin iyi bir baba olma gibi bir gayreti yok,aksine cocugu fikren zehirliyor. Bu cok tehlikeli bir yol.Eski eşinizin yaptığı elbetteki çok yanlış ama bunu çocuğuyla zaman geçirmek isteyen bir baba olarak yapıyor. Velayet onda olsaydı sen daha sık çocuğunu görmek için böyle bir şey yapmazmıydın? Yinede çocuğunda artık sürece alışması gerekiyor. Neticede bundan sonrası böyle olacak. Yavaş yavaş yasal sınırlara eski eşinde alışması gerek. Karar sizin ama bence telefon görüşmelerini de yaşanan olayları göz önüne alınarak azaltabilirsiniz. Zor zamanlar olacak herkes için ama zamanla rayına oturacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?