• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski eş

7zeytin

Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2020
8
9
6
32
Hanımlar merhaba,
Bir ilde aynı kurumda tanışıp evlendiğim;
yalan, güvensizlik, psikolojik şiddet, evlilik sorumluluğunu almama vs. sebeplerle biten yaklaşık bir yıl sürmüş bir evliliğin üstünden 3 yıl geçti. Boşanma davasını ben açtım, karşı taraf istemediği için uzadı sonrasında talebim olmayacak şekilde anlaşmalı boşandık. Ben boşanma sonrası rahatsız ettiği için ailemin yanına tayin istedim.

Bu 3 senelik süreçte her yerden engelledim, sosyal medyadan birçok farklı hesapla rahatsız etmeye devam etti. Görüşmek, barışmak, kendisini affettirmek istedi. Bitirirken zaten net bitirdim. Kendisiyle görüşmedim, iletişim kurmadım. Çalıştığım kuruma benden habersiz tayin istemiş. Açık kapı asla bırakmamış olmama rağmen buna cesaret etmiş. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ben çalıştığım yerde mutluyum. Değiştirme durumum var ama şuan yaşadığım şokla sağlıklı düşünemiyorum. Huzursuzluk oldu şimdiden.

Ne yapmalıyım, tavrım ne olmalı. Dışardan bir gözle yorum yapabilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler..

Yerini değiştirmekten başka şansın yokmuş gibi

Amirinizle veya müdürünüzle konuşsanız, can güvenliğinizden endişe ettiğinizi söyleseniz bir işe yarar mı? Toplum bu günlerde bunkonuda fazla hassas, kimse tatsızlığa sebebiyet vermek istemez.
Not: eski eş böyle bir şey yapar diye değil, ihtimallerden biri olduğu için bunu önerdim. Lütfen moraliniz bozulmasın. Her şey iyi olur inşallah.

Bence sizi hala rahatsiz ediyosa uzaklastirma karari aldirin kurumunuza gelirse tedirginlik ve can korkusu yasayacaginizi bildirin sikayetinizde. Belki bu sekilde ayni kuruma atamasi cikmaz. Gelip duzeninizi bozmasin. Bi de kurdun kuzuyu seyretmesi gibi yakininizda olursa size dayanamaz zarar verir.

Ne yüzsüzlük.
Kaçmayın bence yer değiştirmek çözüm olmamış.
Üstüne gidin taciz boyutundaki bu tavırlarına devam ederse kurumda açıkça bu konuyu dillendirin. Dozu arttırısa uzaklaştırma çıkarın.
Daha önce aynı ilde boşanma sonrası çalıştığım kurumu değiştirmiştim. Orada da rahatsız edince uzaklaştırma kararı aldırmıştım. Yer değiştirmem de çok bir işe yaramayacak ama her gün aynı kurumda gözümün önünde olması eski yaşadıklarımı o zor süreci devamlı hatırlatacak olması çok sinir bozucu.

Bence sizi hala rahatsiz ediyosa uzaklastirma karari aldirin kurumunuza gelirse tedirginlik ve can korkusu yasayacaginizi bildirin sikayetinizde. Belki bu sekilde ayni kuruma atamasi cikmaz. Gelip duzeninizi bozmasin. Bi de kurdun kuzuyu seyretmesi gibi yakininizda olursa size dayanamaz zarar verir.
Ataması yapılmış. İptalini sağlamam mümkün değil kendisi vazgeçmedikçe.

Hanımlar merhaba,
Bir ilde aynı kurumda tanışıp evlendiğim;
yalan, güvensizlik, psikolojik şiddet, evlilik sorumluluğunu almama vs. sebeplerle biten yaklaşık bir yıl sürmüş bir evliliğin üstünden 3 yıl geçti. Boşanma davasını ben açtım, karşı taraf istemediği için uzadı sonrasında talebim olmayacak şekilde anlaşmalı boşandık. Ben boşanma sonrası rahatsız ettiği için ailemin yanına tayin istedim.

Bu 3 senelik süreçte her yerden engelledim, sosyal medyadan birçok farklı hesapla rahatsız etmeye devam etti. Görüşmek, barışmak, kendisini affettirmek istedi. Bitirirken zaten net bitirdim. Kendisiyle görüşmedim, iletişim kurmadım. Çalıştığım kuruma benden habersiz tayin istemiş. Açık kapı asla bırakmamış olmama rağmen buna cesaret etmiş. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ben çalıştığım yerde mutluyum. Değiştirme durumum var ama şuan yaşadığım şokla sağlıklı düşünemiyorum. Huzursuzluk oldu şimdiden.

Ne yapmalıyım, tavrım ne olmalı. Dışardan bir gözle yorum yapabilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler..
Sizi rahatsız ederse uzaklaştırma kararı aldırın. Milli eğitimdeyseniz (öğretmen vs) milli eğitim müdürüyle görüşüp durumunuzu anlatın beyfendiyi başka yere geçici görevlendirme ile yollarlar. Diğer kurumlarda yaklaşım ne olur bilmiyorum ama okullarda bu konulara hassas davranıyorlar.

Amirinizle veya müdürünüzle konuşsanız, can güvenliğinizden endişe ettiğinizi söyleseniz bir işe yarar mı? Toplum bu günlerde bunkonuda fazla hassas, kimse tatsızlığa sebebiyet vermek istemez.
Not: eski eş böyle bir şey yapar diye değil, ihtimallerden biri olduğu için bunu önerdim. Lütfen moraliniz bozulmasın. Her şey iyi olur inşallah.
Müdürüme konuyu açtım, çalışma saatlerimizi farklı olacak şekilde ayarlayacak. Ancak en kötü durumda önerisi beni başka kuruma görevlendirmek olur.

Sizi rahatsız ederse uzaklaştırma kararı aldırın. Milli eğitimdeyseniz (öğretmen vs) milli eğitim müdürüyle görüşüp durumunuzu anlatın beyfendiyi başka yere geçici görevlendirme ile yollarlar. Diğer kurumlarda yaklaşım ne olur bilmiyorum ama okullarda bu konulara hassas davranıyorlar.
Kendisi kabul etmese Milli Eğitim re'sen görevlendirebilir mi başka kuruma bilemiyorum.

Kendisi kabul etmese Milli Eğitim re'sen görevlendirebilir mi başka kuruma bilemiyorum.
Resen görevlendirme yapılabilir ayrıca ona Kabul ettirirler merak etmeyin 😛. Siz durumunuzu anlatın onunla konuşur hallederler benzer çok mevzular oldu (ben de öğretmenim). Ama mümkünse okul müdürü, şube müdürü vs ile değil de direkt milli eğitim müdürü ile görüşün, korktuğunuzu vs de aktarın. Başlamasını yaptığı gibi görevlendirmesini yaparlar çok sorun çıkarırsa siz görevlendirme istersiniz. Ayrıca lütfen sizi rahatsız etmelerini (mesaj, arama kaydı vs) silmeyin. Uzaklaştırma aldırmak istediğinizde işinize yarayacaktır. Hocam ayrıca kades uygulamasını indirin telefonunuza, kurulumu da yapın 5-10 dk içinde ekip yolluyorlar ne olur ne olmaz.

Resen görevlendirme yapılabilir ayrıca ona Kabul ettirirler merak etmeyin 😛. Siz durumunuzu anlatın onunla konuşur hallederler benzer çok mevzular oldu (ben de öğretmenim). Ama mümkünse okul müdürü, şube müdürü vs ile değil de direkt milli eğitim müdürü ile görüşün, korktuğunuzu vs de aktarın. Başlamasını yaptığı gibi görevlendirmesini yaparlar çok sorun çıkarırsa siz görevlendirme istersiniz. Ayrıca lütfen sizi rahatsız etmelerini (mesaj, arama kaydı vs) silmeyin. Uzaklaştırma aldırmak istediğinizde işinize yarayacaktır.
Çok teşekkür ederim, önerilerinizi dikkate alacağım. 🙏

Eklentiler

• 5EB83CE4-0895-43B9-A61E-59F396C7C534.webp
    5EB83CE4-0895-43B9-A61E-59F396C7C534.webp
    20,2 KB · Görüntüleme: 35
Eski eşinizin gerçekten değişmiş olması ve pişmanlığınds samimi olması ihtimalleriniz arasında değil mi? Nedense benim aklıma zarar vermek hiç gelmedi. Gerçekten pişman biri canlandı sadece gözümde.

Back
X