• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski es

Pamuk psikolojik olarak iyi değil. Şu söylediklerinin iç birini anlayamaz. Yapabileceği tek şey iyi bir doktora gidip tedavi olmak.
Bu arada memur kendisi ama orada da barınamıyor. bütün iş arkadaşları cephe almış durumda.
Anne babası ile de arası iyi değil çünkü eski eşine babasını dövdürtmüştü. Şimdi ailesi de kabullenmiyor onu.
tek çıkış yolu TEDAVİ
Yazdım zaten önce tedavisine düzenli devam etse diye
Işte asıl sorun bu ya tedavisine devam etse biraz toplasa kendini ve hayatına baksa ama.ne tedavisi düzenli ne hayatı

Nafakayı harcamıyordu. Çocuk için altın yapıyorum falan yazmıştı bir keresinde. Hatta bu senin paran falan diyordu. Onu da eleştirmiştik.
Çocuğa para bırakınca çok iyi bir hayatı olacak sanıyor, dönsün bi baksın aynaya, yaşadıkları ve yaşattıkları o çocuğun normali olacak. O kıytırık 3-5 altının bir faydası olmayacak.

Işte asıl sorun bu ya tedavisine devam etse biraz toplasa kendini ve hayatına baksa ama.ne tedavisi düzenli ne hayatı
Tedavisini destekleyecek kimseyi bırakmadı yanında. Hiç bir anne baba evladını o halde bırakır mı bırakmaz ama Pamuk'u bıraktılar. Çünkü ailesine de yapmadığını bırakmadı. Etrafında kimsesi kalmadı.
Her şeyi geçtim hadi kimse umurunda değil de o çocuğun ne günahı var :(

Tedavisini destekleyecek kimseyi bırakmadı yanında. Hiç bir anne baba evladını o halde bırakır mı bırakmaz ama Pamuk'u bıraktılar. Çünkü ailesine de yapmadığını bırakmadı. Etrafında kimsesi kalmadı.
Her şeyi geçtim hadi kimse umurunda değil de o çocuğun ne günahı var :KK43:
Eski konularını biliyorum az çok
Ailesi aslında başlarda sahip cıktı ama yine pamuğun davranışları
Babasını döven eşe gitmesi derken bir sürü şey olmuştu ailesinin yanında olmadı aileye yüz çevirdi
Es zaten beş para etmez
Aslında bir hastaneye yatış yapsa çok daha iyi
Burda çocuk büyük sıkınti üzücü durum
Bu ortamda büyüyen çocuğun psikoloji de belli geleceği de belli
Aile bari çocuğa sahip çıksa hem esin hem.pamugun ailesi
Bide pamuğun anlattıklarıyla biliyoruz belki bambaşka şeyler bazen diyorum herşey yalan mi hanı nafaka olayı gibi

Çocuğumun kalp muayenesi için istanbuldaydim.o kadar yalnızdım ki belki evleniriz diyordum.eski eşimi arayıp evlenelim dedim.cunku artık tek başıma olmuyordu.sali gunubgelecekti.gelmedi.ben tavır yapınca carsamba geldi iki saatlik yoldan.onlayken sanki bunaldigimi bir beden küçük gömlek giymek gibiydi.bu arada sana geliyoruz dedim.pek sevinmedi.iki kez sordu e şimdi nereye geleceksiniz .diye.sana geliyoruz dedim.sevinmedi.oyle olunca da bırak beni feribota ben gidicem dedim.tamam dedi.yolda düşündüm gece yolculuğu nasıl olacak üstelik oğlumla.seferler de iptal olmuş.gece 10 da binip gece ikide gemiden inmem lazım.ben fikir degistirdim.hadi yolun üzeri sana gidelim dedim.ekstra yolu degistirmemistik.olmaz dedi.madem gidicem dedin.surekli fıkır değiştiriyorsun.gideceksin.seni arabamda istemiyorum.polisi de arayamazsın.bu benim özgür iradem.bmu akşam gidiyorsunuz.oglum baba senle kalmak istiyorum.lutfen evine gotur diyor.simdi seni alsam geri nasıl götüreceğim.aralikta gelecem.seni orda görürüm.gecenin onunda gemiye bindik.gece iki buçuk gibi evdeydik.bana diyor ki evleneceksen hayatımda ol.evlenmeyeceksen evime gelme.iyi de o burda hep benim evimde kaldı.ben hep evimi açtım ona.boyle mi olması gerekiyordu
evde sevgilisis vardır büyük ihtimal , yada komşular görmesin eski sevgiliye haber gitmesin . annesi duymasın , bence normal şeyler.

Tedaviyi bırakma sebebi parayı fazlaca sevmesi. 40 yaşına geldim ne gerek var diye düşünüyor. Böyle de bir şekilde yuvarlana yuvarlana yaşayıp gidiyorum, çok çok ne olabilir ki diyor kendince.

Ne desem bilemedim ki. Gercekten de bir sekilde yuvarlana yuvarlana yasamis. Universite okumus, devlete atanmis, evlenmis, anne olmus. Sonuca ulasinca surecte yasananlari goz ardi edebiliyor.

Cocuk sorumluluğu istemiyor ki.uste para verir bende kalsın diye.sorun o değil.ustelik hayatımda birinin olmasını oğlum.da istiyor.bsns baba getir dedi
Bu hiç sağlıklı bir düşünce değil. Oğlunuzun kabahati yok. Siz problemlisiniz. Baba getir dedi diye yapmadığınız kalmıyor. Oğlunuz istismara açık hale geliyor, saçma sapan ilişkileri bu şekilde normalleştiriyorsunuz. Sonra oğlunuz büyüyünce aynı şekilde başka kadınların hayatını mahvediyor. Zincirleme davranış silsisilesi olarak gidiyor. Dönüp kendine ben ne yapıyorum, bu nasıl hayat, nasıl bir yaşam demiyor musun? Eşin seninle 2. kez evlenme hatasını tekrar yapmaz eminim.

Pamuk, neden kendine ve çocuğuna böyle bir hayatı reva görüyorsun? Hayatta kalman için bir erkeğe bağlı olman şart mı?

ya gerçekten hasta oldunuz ameliyat için yanınıza çağırdınız adam size hastanede yapmadığını bırakmadı şimdi gitmiş adama evlenelim diyorsunuz
çalışan para kazanan ayakları üzerinde duran bi kadınsınız siz ailenizle çocuğunuzla bi hayat yaşamayı deneseniz
şu terapi işine de yeniden başlayın lütfen çocuğunuza yazık sizin elinizden neler çekiyor

Çocuğumun kalp muayenesi için istanbuldaydim.o kadar yalnızdım ki belki evleniriz diyordum.eski eşimi arayıp evlenelim dedim.cunku artık tek başıma olmuyordu.sali gunubgelecekti.gelmedi.ben tavır yapınca carsamba geldi iki saatlik yoldan.onlayken sanki bunaldigimi bir beden küçük gömlek giymek gibiydi.bu arada sana geliyoruz dedim.pek sevinmedi.iki kez sordu e şimdi nereye geleceksiniz .diye.sana geliyoruz dedim.sevinmedi.oyle olunca da bırak beni feribota ben gidicem dedim.tamam dedi.yolda düşündüm gece yolculuğu nasıl olacak üstelik oğlumla.seferler de iptal olmuş.gece 10 da binip gece ikide gemiden inmem lazım.ben fikir degistirdim.hadi yolun üzeri sana gidelim dedim.ekstra yolu degistirmemistik.olmaz dedi.madem gidicem dedin.surekli fıkır değiştiriyorsun.gideceksin.seni arabamda istemiyorum.polisi de arayamazsın.bu benim özgür iradem.bmu akşam gidiyorsunuz.oglum baba senle kalmak istiyorum.lutfen evine gotur diyor.simdi seni alsam geri nasıl götüreceğim.aralikta gelecem.seni orda görürüm.gecenin onunda gemiye bindik.gece iki buçuk gibi evdeydik.bana diyor ki evleneceksen hayatımda ol.evlenmeyeceksen evime gelme.iyi de o burda hep benim evimde kaldı.ben hep evimi açtım ona.boyle mi olması gerekiyordu

Madem evlenecektiniz neden bosandiniz?

Canim sıkıldi evlenelim ne ya
Adam hayatinda istemiyor bariz iste,neden cocuga bunlari yasatiyorsunuz?Gercekten herkes anne baba olamamali!

Pamuk kadınsın yalnızsın diye ara ara seni üyelere karşı savundum bile ama sen saçma saçma hareketlerle artık savunulacak tez de bırakmadın bana. İş arkadaşların vs boşuna hakkında konuşmuyorlarmış. Varmış bir bildikleri. Bugünkü konundan sonra emin oldum.

Bence sizin durumunuz neden böyle fiasko biliyormusunuz? Kendini iyilestirmek yok, kendini gelistirmek yok, mutsuzlugunu ele alip üstünden gelme cabasi yok. Sen sadece yükünü alip seni "mutlu" edecek birini istiyorsun. Bunun icin kriterlerin bile yok. Nefes alsin, erkek olsun yeter yani. O yüzden böyle sürünüyorsun. Eski esin babani dövmüsse gercekten ve sen gidip böyle bir pislige tekrar evlenmeye teklif ettiysen yuh yani. Insan da bir durus olmali. Hic de cocugunu "oda yanimda birini istiyor" diye bahane etme. Bir cocuk saglikli aile ortami ister ilk önce. Sizde o kafa ne gezer. Arada yok olucak o cocuk sen kendine acil bir ceki düzen vermesen. Ve diyelim cocugun "annemin yaninda biri olmali" diye düsünüyorsa ne büyük bir fiasko onu bir düsün. Cocugunun gözünde cizdigin imaj ne sence. Arkadaslar burda terapi öneriyor ama gidecegini hic zannetmiyorum.

bir kaç gündür konularınızı okuyorum yorum yapmadım hiç. ilk defa yapasım geldi ve bi soru sorcam sadece.
erkeksiz yaşayamıyor musunuz siz?

Yorumum sadece Pamuk için değil, sitede benzer kişiler olduğu için genel yazıyorum, bazı insanlar vardır gerekli psikolojik desteği alsa bile hiçbir şeyi yoluna koyamaz çünkü yardım aldığı uzmanın yanından çıktığı gibi başa sarar, kendine gelmek biraz da insanın içinden gelecek, işte öyle insanlar profesyonel yardım aldıklarında ben ne yaptım ne yapıyorum diye kendini sorgular, ki bazı insanlar da karakteri gereği bağımlı kişiliktir.

Bu aynı kötü bir fiziksel hastalığa düştüğümüzdeki duruma benziyor, doktora gidersiniz ilaç tedavisine başlarsınız doktor size moral de önemli der, karamsar oldukça hastalıkla mücadeleniz içinden çıkılmaz hal alır, kendinizi mutlu ettikçe tedavinize olumlu yansır ya hani aynı öyle işte.

Pamukpamuk’un ya karakteri bu veya sorunlu halleri karakteri olmuş artık, bu halini terk etmek istemediği sürece veya tedavisine yanıt vermek adına bu durumdan kendisi çıkmak istemediği müddetçe kimse bir şey yapamaz.

Son düzenleme:
Çocuğunuza çok üzülüyorum inşallah sizin elinizde rezil ve hasta olmaz. Belli ki erkek erkek diye çocuğunuzu çok ihmal edeceksiniz. Her şeyin yeri ve zamanı vardır. Siz özellikle de sizi asla istemeyen, yüzünüze açık açık sevmediğini söyleyen insanlara sapık gibi takıntılı bir şekilde gitmeye devam ediyorsunuz. Çocuğunuzun hayatını mahvediyorsunuz bi silkelenip kendinize gelin. Nasibiniz varsa çıkar karşınıza konuşur anlaşırsınız.

Back
X