• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski eşimden 6 haftalık hamileyim ama o imzayı tekrar atmayacağım

ne kadar güzel özetlediniz ..

Yavrumun ilerde beni anlayacağını ve sizin gibi olgun güçlü bir birey olmasını diliyorum
bana çok yardımcı oldunuz teşekkürler

ben de size farklı bi açıdan yardımcı olmak isterim.benim annem ve babam da ayrıydı.1 yaşımdayken ayrılmışlar ve babalı bir evin nasıl olduğunu hiç bilemedim.babamın da alkol problemi vardı aynı saygınlığa sahip olmasına rağmen.senede 20 gün görürdüm babamı yaz tatillerinde.orada eşinden olan bir kardeşim daha vardı.ben 20 gün gittiğimde bile içtiği zaman eve geldiğinde yaşananlardan nefret ederdim.oysa onlar alışmışlardı.kavga ederlerdi.karısına fiziksel şiddet uyguladığı olurdu.kardeşimi odasına kaç kere götürdüm,kaç kere ağlarken teselli ettim.o zamanlar ufaktım ama huzurlu bir evde büyümenin daha hayırlı olduğunu o ufak aklımla bile anladım.okulda veli toplantılarına hiçbi zaman babam gitmedi,yanımda hiç olamadı,annem çok zorlandı ama beni bu yaşa getirdi.etrafta her zaman konuşulur,tek ebeveynli çocukların sağlıksız oldukları;ama ben katılmıyorum.belki de yaşıtlarımdan daha olgunum ve daha güçlüyüm.sizi kararlı gördüm.kararınıza karışmak asla haddim olmaz ancak belki de doğmamış bebeğinizin ileride yaşayabileceklerinden bir kesit sundum size.umarım mutlu olursunuz.sevgiler

çok teşekkür ediyorum
farkında değilsiniz belki ama bana güç veriyor bu satırlar
güzellikler sizinle olsun

gerçekten üzüldüm..
siz hep bebeğiniz için umudunuzu, endişenizi paylaşmışsınız..
oysa çok gençsiniz, elbet siz de hamilelik, doğum, annelik süreçlerini eşinizle paylaşmak isterdiniz,
ne bileyim, nazlanmak, şımartılmak, ilgilenilmek..
ama madem hayat böyle geldi, siz de böylesini tüm gücünüzle yaşarsınız..
eşiniz sanıyorum hakim. ben de mesleğim gereği kendi iç dünyasında adil olabilmeyi başaramayan birçoğunu tanıdım..
malesef kariyer insanlık getirmiyor..
belki çok acı ama ben insanların çok büyük değişiklikler yaşayacağına pek inanmıyorum karakter bazında.
kendinizi yeniden başlamaya çalıştığınız için ve hamile kaldığınız için suçlamayın. o anın şartlarında içinizden öyle gelmiş, bu sizin hayatınız..
allah bebeğinize, size sağlık versin, aslanlar gibi bakarsınız..
hakkınızda hayırlısını diliyorum.

küfür etmesi
kadına kıza düşkün olması içkisi
çok fazla
hepsi birarada gibi
dönmeyin derim asla dönmeyin
erkek dediğin efendi olmalı
gözü kadında kızda oldumu hep şüphede kalır insan

20 günde nikah masasına oturdum ben Ağustosta .. daha çok yeni idi ama adam alışık olduğu yaşam tarzını bırakamadı şikayetlenip durdu bende memnuniyetle azad ettim ve aralık sonu resmiyet tek celsede bitti

Türk filmi gibi bir aşk yaşattı bana ama yeni görebiliyorum bazı gerçekleri
Don Juan lık adamın yapısında varmış ..adam karşı cinse kur yapmayı etkilemeyi seviyor ama karşıdaki kadınlarda da var Adamın mevkisi var diye maşallah medeni haline bakmaksızın adamın etrafında dönüyorlar
Ben kendine güveni tam biriyim.Bu resmin içinde ben olmayayım da kim ne yaparsa yapsın
Erkek bu ise eksik olsun

küfür etmesi
kadına kıza düşkün olması içkisi
çok fazla
hepsi birarada gibi
dönmeyin derim asla dönmeyin
erkek dediğin efendi olmalı
gözü kadında kızda oldumu hep şüphede kalır insan

Boşandıktan 1 ay sonra yeminlerle pişmanım diyerek karşıma gelen eski eşime tekrar kandım ve şu an 6 haftalık hamileyim

Tekrar o imzayı atmayı düşünmüyorum.Mevki olarak kamuda saygın bir yeri olmasına rağmen alkol küfür kadın düşkünlüğü tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.Yeminlerine inanmak bir hataymış ama kadere inanırmısınız bilmem.Evliyken uğraşıp sahip olmak istediğimiz bebeğe boşanma sonrası biraraya gelip tekrar yürümeyeceğini gördüğümüz bir anda sahip olduk.

Eğitimciyim ve annem destek olacağını söylüyor.Tek başıma bu gebeliği ve tek başıma ebeveynliği göğüsleyecek gücü kendimde bulabilsemde akşam 'babamız geldi' diye kapıya koşacağımız biri hiç olmayacak yavrumla hayatımda

Yalnız yalnız otururken bu satırlara sığınmak istedim bir nebze içimi döküp rahatlama.

böyle bir adamla neden biraraya gelip çocuk yaptın ki? istemeden oldu diyeceksin ama demek ki evli olmadıktan sonra bir adamın alkol küfür ve kadın olayı çok rahatsız etmiyor ki, resmiyet yokken birşeyler yaşamak cazip geliyor,birlikte oldun.

evlensen de yürütemezsin zaten..
Bilmiyorum Allah yardımcın olsun..
mantığınla hareket et bundan sonra..en doğrusu bu.

zor bir durum her zaman olduğu gibi olan gene çocuklara olacak ...eşini en iyi sen biliyorsun
düzelmez diyip ayrıldığın kişi tekrar düzelir mi bilinmez...ama bunu düşünmek bile risk
sanırım en doğrusu çocuğuna kendi başına sahip çıkman mesleğin ve işin de varmış
Allah yardımcın olsun.

Ablacım,bir kardeşin olarak yaşamadım böyle bir durumu ama senin ve minik bebeciğin için dua edeceğim Yüce Allah'ıma...

Öncelikle sakın ayrıt etme gücünü yitirme derim ben... Hiç iyiyle kötü,bilgeyle cahil bir olur mu?? Sen o adamın seni daha çok üzeceğini biliyorsun...Ama o bebeciğin inşallah doğar da onun hiçbir kötülük zerresi taşımadığını görürsün ve bundan güç alırsın. Şu an kendini çok zayıf hissediyorsun ama hissetme ablacım..anladığım kadarıyla eski eşinde bu durumdan yararlanmış biraz... Bence sen evvelAllah herşeyin üstesinden gelirsin...Ben bu gibi durumlarda kimsenin inançlarını sorgulamıyorum ama çareyi Allah'a sığınmakta buluyorum...Çünkü doğan her insanın rızkını Allah tahsis ediyor. Anneciğinde destek olmuş sana ellerinden öpüyorum.. Eminim seninle aynı durumda olup ailesi tamamen karşısında duran hatta reddeden kadınlar vardır... Kapı kapanırsa pencere açılır Ablacım...Allah yar ve yardımcın olsun.Bir dua kadar yakınız sana:29::71:

herkes kolayı seçer ama zor olanı seçmelisin, zorların sonu daha mutlu olur... bence o adama asla geri dönmemelisin, başkasıyla tekrar evlenmeyi düşünürmüsün veya düşünürsen bile bu ne zaman olur belli değildir, yani tekrar bir bebek sahibi olma ihtimalindense bence bu bebeği doğurmalısın.. mesleğin de var yanında annen de var. bir kadın tek başına herşeyin üstesinden gelebilir, bırak o kaybettiklerine üzülsün. bu yaştan sonra eski eşinin değişeceğni de hiç düşünme..

Siz isteseniz de istemeseniz de o bebek doğacaktı zaten. Kadere inanıyorum. Ve bir birey gelecekse, yazılmışsa ona o anneden o babadan meydana gelmek ve doğmak, ne olursa olsun bir sebep olacaktı.
Düzgün bir babayla yaşayamamaktansa babaya özlem duymak daha doğru.
Kapıdan babanızın hiç girmeyecek olması, kapıdan abbası girecek bişeylere kızacak bağıracak, aman öfkelenmesin kırıp dökmesin diye köşelere saklanmaktan iyidir emin olun.
Allah yardımcınız olsun. İyi ki aileniz var size destek olan. Siz zaten çok güzel bir annenin evladısınız ve o annenin yetiştirdiği bir evlat olarak ben sizin de çok iyi bir anne olacağınıza inanıyorum

slm konuya yeni katıldım ama neden ayrıldığınızıda bilmiyrm ama böyle şeyler gerçekten çok yanlış bende hamileyim 5 haftalık çok yeni ama stres bebeğe hiç iyi gelmiyr emin ol ben bundan 5 ay önce doğuma 20 gün kala bebeğimi karnımda kaybettim hamileliğim boyunca saçma sapan şeylere takıp ağladım bence çok iyi düşün o seni aramasa çok üzlülürsün şimdi peşinden koşar ama fazla naz aşık usandırı unutma bir anne adayısın malesf evlilik kolay değil bekar haytına hiç benzemiyr tabi neden ayrıldığnızı bilmeden yorum yapıyorum kuusra bakma yinede ama bebişin olcak herkesin bir şansa ihtiyacı vardırrr unutma bekara karı boşamak kolay gelir

yukardaki yorumu onaylamıyorum bebek doğduktan sonra,hem bebeği hem ahlakı bozuk kocayı idare edemezsin sürekli seni üzen adam mı yanıbaşında olmalı,bazı kadınların düşüncesi her eziyeti göreyim ama erkeksiz kadın demesinler, hayatta önemli olan huzur ,olmayan evlerde her türlü hastalık baş göstermektedir,bence kararınız doğru.

bence bir sürü yorum boş neler oluyor neler. Adam karısını nerdeyse öldürecek kadın şikayetçi olmuyor barışıp gül gibi geçiniyorlar.. Haberlere bak.

Allahtan hakkımızda ney hayırlıysa onu nasip et diye dua etmeliyiz. :59:

baştan hatayı yapmışsınız zaten. boşanmışsınız sonrasında affedince neden tekrar nikah yapmadn birlikte oldunuz. yine tekrar olamıyacak diye ayrılıyorsunuz. hadi denemek için diyelim eeee bu esnada korunmuyorsunuz. mevlam istediği zaman verir istediği zaman alır. belkide bu sizin tekrar barışmanız için verilen bir hediye. babasız çocuk büyütmek zordur sanırım. belkide bir şans daha vermen gerekiyor mutlu bir yuva olabilmeniz için. herşey allahtan bunuda unutma.

boyle bir durumda bir cocuk dunyaya getirmek cok mantiksiz!
aldirmak gunah diyeceksiniz, biliyorum evet gunah ama babasindan ayri olacagini bildiginiz bir cocugu dunyaya getirmek ne kadar dogru?????
bana sorarsaniz cok yanlis ve sizin yerinizde olsaydim kurtaj olurdum...
biraz kendinizi degil cocugu dusunun...
annesinin babasinin yanlislarinin bedelini parcalanmis bir aileye sahip olarak cekmek zorunda degil o cocuk...
hic dogurmayin...

Çocuğun anneye olduğu kadar babaya da ihtiyacı vardır. Yorum yapan herkes bunu gözardı ediyor.

Siz çok kararlısınız. Yazdıklarınızdan bunu anladım ama bir karar verirken artılarını ve eksilerini de hesaba katmak gerek hele böyle önemli bir kararda.
Maddi olarak çocuğun ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz elbette ama babası yerine hiçbir zaman geçemezsiniz onu da babasızlığa mahkum edemezsiniz.
Babası olmayan çocuklar hep eksik, buruk. Verebileceğiniz hiçbir sevgi babanın yerini dolduramaz.

Maalesef uzulerek soyluyorum bazi kadinlarimiz herseyi hak ediyor,Allah akil vermmis,beyin vermis bunu kullanip,kullanmamakta kisinin elinde...imzayi atmayacakmis,alkoluk,kufurbaz,kari,kiz duskunu birisiyle gidip birlikte oluyor korunmasiz birde hamile kaliyor demeyin kader falan sen tedbirini alacaksin takdiri Allaha birakacaksin,hata ustune hata:20:

Bizi de annem tek Başına aslanlar gibi Büyüttü.. Sen de Büyütürsün Allahın izniyle.. Hiiiç sıkma canını içinde Bi Burukluk olmasın.. Varsın BaBanız geldi çocuklar demeyiver, ama o yuvada huzursuzluk olmasın.. Yolun açık olsun..

Maalesef uzulerek soyluyorum bazi kadinlarimiz herseyi hak ediyor,Allah akil vermmis,beyin vermis bunu kullanip,kullanmamakta kisinin elinde...imzayi atmayacakmis,alkoluk,kufurbaz,kari,kiz duskunu birisiyle gidip birlikte oluyor korunmasiz birde hamile kaliyor demeyin kader falan sen tedbirini alacaksin takdiri Allaha birakacaksin,hata ustune hata:20:

Katılmamak elde değil

bu durumda ben doğurmazdım sanırım,günahını biliyorum ama bu şartlarda sanırım doğuramazdım..anneyim ,yaşıyorum görüyorum babasız bir çocuk büyütmek çok zordur,sorunluı bir adamın çocuğu olması daha da zordur, bence zor günler sizi bekliyor..

Back
X