eski eşimi anlayamıyorum.....

fadime_32

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
267
3
96
Isparta
boşanalı 9 ay oldu...kızıyla telefonda görüşüyo canı isterse o da.6 ayda bir de geliyo 2 gün kızını gezdirip 3-5 kıyafet alıp geri dönüyo.bende istiyorum ki; tamam biz boşanmış olabiliriz ama kızıyla ilgilensin.nafakasını hiç ödemedi 9 aydır...ama manevi olarak da ilgilenmiyo.kızım benim yanımdaysa ben bakacakmışım,ben ilgilenecekmişim,o da babasızlığa alışacakmış.çünkü ben birleşmiyomuşum onunla...kızım da çok babacı değil aslında ama annelik böle bişi heralde ilgilensin istiyorum... :44:
kızlar size sorum şu kızıyla ilgilenmesi için çaba sarfedeyim mi,yoksa bırakayım mı böle?ilerde kızım ne hisseder ne yaşar sizin fikirlerinizi merak ediyorum...

Hepimizin farklı fikirleri olacaktır, sonuçta çocuk bu; herşeyden etkilenir. Aslında babacı olarak gözükmese de belki aslında çok babacıdır. Bence bu sorunuzun en iyi yanıtını pedagog verir, görüşün mutlaka çok faydasını göreceğinize eminim.

senin zorunla ilgilenecekse bırak hiç ilgilenmesin demek istiyorum ama ortada küçücük bir yavru var he hiçbir suçu günahı yok:44:

bence üstüne gitme babasının kızın ileride bazı şeylerin farkına varmaya başladığı zaman babasının nasıl bir insan olduğunu anlar o zaman kendisi karar verir görüşüp görüşmeyeceğine. Zorla güzellik olmaz madem kız da babacı değil o zaman sen hem anne hem baba ol

evet düşünüyorum sanırım gitsem iyi olacak...

Eskieşine istemedği bir şeyi zorla yaptıramazsın...Eşinde bilerek böyle davranıyor belliki.Ayrılıktan pişman olman için...Üsteleme...Sen kızına elinden geleni yapıyorsundur zaten...Kızın büyüdükçe anlayacaktır neyin ne olduğunu.O zaman babasıyla da yüzleşir muhakkak....Babasıda kafasını vuracak yer arar....Ama nafaka konusunda yardım al avukattan falan.Ödesin onun sorumluluğunu yerine getirmesi lazım.Bundan vazgeçme....

evet zorla babalık yaptıramam...tek düşüncem kızım...

ayrılığı isteyen kendisydi ama şimdi çok pişman fakat benim geri dönüşüm yok.bende biraz buna bağlıyorum ama kızımı kullanmasına müsade edemem.şu anda bile kızım mesafeli babasına zaten.avukatla da mutlaka görüşücem...

Zorla güzellik olur mu? Bırakın yapmasın. Zaten çocuğunuz büyüdüğünde ona zorla babalık yapan birini istemeyecektir. Sizi anlıyorum çünkü bende bir anneyim. Ama olmuyor işte. Olsa bile sizi tatmin etmez bu. Babalığını gösteremeyecek bu insanla daha fazla uğraşıp canınızı sıkmayın. Er yada geç anlayacak pişmanlığını. Kafasını duvarlara vura vura...

Geri dönmen için yapıyor o zaman...Nafakanı al kızına sevgini ver...Gerisi zamanın size göstereceklerine kalmış...

adamın içinden gelmiyorsa zorla yaptıramazsın ki canım bırak ne hali varsa görsün kızında büyüdükçe babasının gerçek yüzünü görecektir ama 100 lirada olsa nafakadan vazgeçme kızıyla manevi olarak ilgilenmiyorsa mahkeme kararıyla da olsa maddi olarak ilgilenmesini sağla

kızım eksiklik hissetmesin diye uğraşıyorum.üzülüyorum da ama bilemiyorum artık...

Sizi geri döndürmek için çocuğuna ilgisini kullanan bir baba,
çocuğuyla ilgilense ne olur, ilgilenmese ne olur...

Evladınız şimdi bile hisseder gerçek sevgiyi ama büyüyünce
babasının zorlama ilgisini farkettiğinde iyi hissetmez eminim.

haklısınız.o zaman onunla hiç bu konuyu bidaha konuşmamak.ilgilensede ilgilenmese de kızım anlar yani...

1 yaşındayken annemle babam boşanmış.
Ve babamın maddi yardımı dışında hiç ilgisini görmedim.
Annemin inanılmaz bir çabası vardı üstümde. Her şeyimle o ilgilendi. Baba eksikliği çekmedim.
Kızınızın üstüne titreyin. Onun her an yanında olduğunuzu hissettirin. Çok büyük bir eksiklik bu. Doldurması çok zor. Ama başarabilirsiniz, benim annemin başardığı gibi. Babasından nefret etmesin diye ona yanlış hayaller kurdurmayın. "Baban gelecek, seni çok özlüyor ama işi var" demeyin mesela. Uygun bir dille gerçekleri anlatın ona ki, bazı şeyleri kendi anladığında hayal kırıklığı yaşamasın, sizin onu kandırdığınızı düşünmesin...

yazınızı okluyunca ay dedim tıpkı beni anlatıyor aynı durumun birebirini hala ben yaşıyorum biz boşanalaı 4 buçuk sene oldu oğluyla ilgilensin diye ben zorluyorum resmen ne nafaka öder nede ilgilenir bazen göstermelik gelir iki kıyafet alır bi kaç kuruş verir sonra evli evine köylü köyüne sanki çocuğunu değil komşu çocuğunu sever gibi geliyo gidiyor.

Size kocalik yapamadigi gibi, cocugunada babalik yapamiyor demek ki.
Kendi haline birakin cunku bu onun vicdanina kalmis birsey.
cocugu kullanmasina musade etmeyin.
Pedagog ve nafaka icin avukat en dogru cozum.

aklı sıra sıze ders vermek ıstıyor..en zayıf noktanızı,kızınızı,kullanıp gerı donmenız ıcın yapıyor bence...ve sız eger bu konunun uzerıne cok dusersenız,sızı rahatsız eden bır durum oldugunu gosterırsenız boyle yapmaya devam edecektır...sız hıc umursamayın ve bu konudan ona hıc bahsetmeyın..belkıde o zaman babalık duygusu on pılana cıkar ve kızınıza daha dıkkatlı davranır...nafaka ıcın aynı seylerı soyleyemıcem mutlaka alın derım en dogal hakkınız sonucta....kızınıza 2kat dha fazla sevgı gosterın kı babasını eksıklıgını hıssetmesın...ılerıde zaten kendısı anlayacaktır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…