• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski eşin evlenmesi?

Arkadaşlar merhaba, 18 yaşında evlilik yaptım ve şiddet sebebiyle boşandım.4 yıl geçti üzerinden.. Ama bu durum beni çok üzmüştü ...her şeyin ilkini yaşadığım kişiydi sonuçta evliliğimde hakaret , dayak, başkasıyla evlenmeyi planlayan, sözde bir eşle ile evliydim maalesef ki.. Şuan duydum başkası ile evlenecekmiş, Allahtan tek isteğim böyle kişilerin cezasını bulması , birde evlenirken bir kadın erkeğin neden boşandığını göz önünde bulundurmaz mesela ben korkarım eşini dövmüş bir adamla evlenmeye sizin düşünceleriniz?
Biz bu yasadiklarimiza TECRUBE diyoruz malesef.
Guvenmemeyi,kanmamayi,eskisi gibi olmamyi ogreniyoruz yasadiklarimizla.

Ayrica evlenecegi kisiye kusurlarini soylemis midir sence? Eski esim aldatti, psikolojik sorunlari vardi, yalan soyluyordu, eviyle ilgilenmiyordu,yanima yatmiyordu,ailemle kavgaliydi, gozu parada puldaydi doymuyordu dedi belki de??
Yeni eşi de ah ne cok cekmis kadindan ,garibim deyip bagrina basti belki de..
Biliyor muyuz gercegi?
Ben de bosandim ,eski esim yuzume
'Dostlugunu,insanligini,hoş sohbetini ozlerim, iyi insansin, aileni bile ozlerim dedi vedalasirken..
Ama konu komsuya hakkimda neler neler demis beni karalamak icin,kendini hakli cikarmak icin..'
O yuzden kimseye inanma, işin iç yuzunu bilemezsin.

Buarada eski esim evlendi, ben de ondan 1 ay sonra evlendim. Şok oldu duyunca, seni ikiz cocukla kim alsin dedi. Ama evlendim, gayette mutluyum ;)
Allah a havale ettim, benden ve cocuklarimdan uzak olsun da kimle evlenirse evlensin..
Hatta dua ediyordum ben. Benden once evlense de benim evlenecegime karismasa diye.
Dualarim kabul oldu, sen de evlisin deyip geciyorum.

Eskide kalma, sende yoluna bak.. takip etme, bakma, umursama.. boyle boyle gececek.. hatta oyle bir zaman gelecek ki ben bunla nasil evli kalmisim hatirlamiyorum bile diyeceksin.

Onun evlenmesi, birini bulmasi seni degersiz yapmaz. Onu da degerli yapmaz. Senle kotu olabilir, belki hatalarindan ders aldi yeni esine iyi davranacak.. bilemeyiz bunlari.
Sen onu gorme,duyma,takip etme
Ne hali varsa gorsun, benden uzak olsun de
Ne mutlu ki boşanip kurtulmussun..

4 yıl olmuş boşanalı bence her iki tarafında evlenmesi gayet normal . tınlamayın bıle kendı hayatınıza yasantınıza bakın ...

Yani üzülmen hala onu sevdiğini gösteriyor sanki..ama merak etme ..birini mutsuz edipde mutlu olanını görmedim henüz layığını bulacaktır
Sen kendi hayatına bak umarım seni hakeden biriyle mutlu olur geçmiş kötü günlerini unutursun

Bosverin bu tür insanları ayrilmissiniz bitmiş. Bir de kendilerine erkeğim adamım derler anca elleri kadına kalkar dilleri kadına uzar.

Çocuğunuz yoktur inşallah bu adamdan.
Bir de kadın bilmiyordur belki niye boşandığını. Çoğu erkek, eski eşi hakkında "sorunluydu, deliydi" vs. diyor. Kadınlar da hep yiyor bu bahaneyi. Halbuki ülkemiz şartlarında bir kadın pisi pisine koca boşamıyor çoğu zaman. Aslında azıcık araştırsalar bulacaklar ama kimse de bilmek istemiyor herhalde.
Bir de bazen dengi dengine düşüyor kimi insanlar. Belki de eski eşiniz tam da kendi gibi birini bulmuştur. Olamaz mı? O zaman zaten etkisiz hale geliyorlar, birbirleri ile uğraşmaktan etrafa sıra gelmiyor. Bilmem anlatabildim mi?

Şuan evleneceği insan bilmiyor olabilir durumu. Benim de son görüştüğüm insan evladı, eski eşinin psikolojik sorunları olduğunu söylüyordu. Bilinmez ki. Keşke yeni evleneceklere, eşlerin 2. evliliğiyse boşanma kararlarının okutulması serbest olsa. Evet klişe ama elinizde kendi hayatınıza bakmaktan, kendi mutluğunuza odaklanmaktan başka çare yok. Her his gibi bu da geçici. Bunun farkında olun.

Back
X