eski eşten kalan maaş tekrar bağlanıyomu.

balkonkusu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
2.064
140
163
Kastamonu
merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olacak bilenler bilgisi olanlar ve avukat arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim..konu ya gelirsek benim babam vefat etti annemse 10 yıl sonra 2. evliliğini yaptı <3 yıl oldu< ve şimdi boşanma durumu söz konusu .eğer boşanırlarsaki babasından maaşı yok dedemden yani..ilk eşi yani babamdan kalan maaşa tekrar bağlanabiliyomu bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirm arkadaşlar .okuyan yorum yapan herkese şimdiden teşekkürler.

merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olacak bilenler bilgisi olanlar ve avukat arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim..konu ya gelirsek benim babam vefat etti annemse 10 yıl sonra 2. evliliğini yaptı <3 yıl oldu< ve şimdi boşanma durumu söz konusu .eğer boşanırlarsaki babasından maaşı yok dedemden yani..ilk eşi yani babamdan kalan maaşa tekrar bağlanabiliyomu bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirm arkadaşlar .okuyan yorum yapan herkese şimdiden teşekkürler.

Hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir de bence babandan kalan maaş annene yeniden bağlanmaz.
Yeni bir evlilik yaptığı için soyadı değişti,şimdi boşanacak olursa da ilk eşinin soyadını değil kendi kızlık soyadını geri alacak.
Biraz karışık oldu galiba ama sanırım kütüğü ailesine dönüyor.

Hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir de bence babandan kalan maaş annene yeniden bağlanmaz.
Yeni bir evlilik yaptığı için soyadı değişti,şimdi boşanacak olursa da ilk eşinin soyadını değil kendi kızlık soyadını geri alacak.
Biraz karışık oldu galiba ama sanırım kütüğü ailesine dönüyor.

teşekkür ederim cevabınız için..bende öyle biliyorum ama bu gün bi yakınımla konuştum o bahsetti evet tekrar bağlanıyo maaş diye kafamı kurcaladı o nedenle sizlere danışmAK İSTEDİM.

benim bildiğim bir defaya mahsus olmak üzere bağlanıyor. benim tanıdığım bir arakadaşımda olmuştu böyle bir şey tekrar bağlandı.

&#8203;Bağlanma şanşı varmış canım internette okudum,annenizin başvuru yapması gerek tekrar.

bende bağlanabileceğini düşünüyorum.. şöyle bir yazı okumuştum çünkü... ilk eş öldü maaş bağlandı sonra kadın evlendi maaş kesildi.. sonra ikinci eş de ölünce eğer maaşlardan hangisi yüksekse onu alabiliyor.. böyle bir makale okumuştum ama bulamadım linkini atacaktım size..

Teknik olarak bağlanması imkansız. Eğer baba maaşı olsaydı 2. eşten boşandığında yeninden onun soy kütüğüne düşerdi. Ama konu eski koca olunca evlenince onun soy kütüğüne ve dolayısıyla yasal mirascısı olması zor.

Resul Kurt

Okurumuz K.T. &#8220;Eskiden ilk eşimden dul maaşı alıyordum. 2006&#8217;da ikinci evliliğimi yaptım. Şimdi boşansam ilk kocamın maaşını alabilir miyim?&#8221; diyor.

Sigortalının ölümü ile dul kalan eşe aylık bağlanabilmesi için, ölüm tarihinde sigortalı ile Türk Medeni Kanunu&#8217;na uygun olarak evlilik bağı&#8800;nın bulunması şartıyla erkek ya da kadın olmasına bakılmaksızın dul eşe aylık bağlanmaktadır. Ancak, sigortalının dul eşinin daha sonra evlenmesi halinde, dul aylığı kesilmektedir. Kamuoyunda bilindiğinin aksine erkeklere de sigortalı eşinin vefat etmesi halinde dul aylığı adı verilen ölüm aylığı bağlanmaktadır.

Yani, sigortalının vefat ettiği tarihte resmi nikahla evli olan kadınlara dul aylığı bağlanmakta olup, bunların çalışması veya emekli olmaları halinde dahi dul aylığını almaya devam etmeleri mümkün bulunmaktadır. Eğer dul eş daha sonra evlendiği eşinden boşanır veya dul kalırsa önceki müteveffa eşinden dolayı yeniden dul aylığı bağlanabilmektedir.

babanız vefat edip anneniz dul kaldığı için anneniz 2. eşten boşanma durumunda babanızın soyadını alacaktır. (kesin biliyorum yakın zamanda arkadaşımın annesinden.) kızlık soyadını almak isterse ayrı bir dava açmalı. ancak asıl mesele maaş konusunda pek bi bilgim yok :(

çok teşekkür ederim arkadaşlar ayrı ayrı alıntı yapamıyorum kusura bakmayın..
içime su serpildi ne yalan söyleyeyim azda olasa bi geliri olacak çok şükür kimsenin eline bakmayacak verekmi diye..peki ne gibi haklarımız olacak boşanırken tazminat davası istiyoruz böyle bir şansımız varmı...sonuçta aldatma falan yok ama 3. bi şahısın sayesinde bu noktaya gelindi..

canım eşini kaybedip sonrasında 2 evlilik daha yapıp boşanıp şuan o ölen kocasının maaşını alan tanıdığım var bağlanır

Back
X