Eski iş yeri kimse tarafından sevilmemek, yeni iş yeri herkesin çok sevmesi, çok beğenmesi?

Haydegidelum1990

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2016
25
19
38
35
Eski iş yerimde herkesle aram bozuktu. Kafa dengi insanlar yoktu. Herkes huyumu eleştirirdi, dış görünüşümü eleştirirdi. Kendime güvenim sıfıra inmişti. Kimseyle görüşmüyor yalnız takılıyordum. Kimse de beni sevmiyordu, yanıma gelmiyordu veya bir yere çağırmıyordu. Sonra iş değiştirdim. Bir mucize gibi oldu. İnanmakta hala güçlük çekiyorum. Herkesle çok iyi anlaşıyorum. Herkes bana sürekli övgüler söylüyor. Hem karakter olarak hem dış görünüş olarak. Çok güzel olduğumu, çok mütevazi olduğumu, çok kaliteli olduğumu. İşin kötü yanı ne biliyor musunuz? O kadar çok kötü eleştiriden sonra şimdiki övgülere inanamıyorum. Kesin bir çıkarı vardır diyorum, laf olsun diye söylüyordur diyorum. Sizce ben kendime olan özgüven kaybından dolayı mı böyle düşünüyorum?

Eski çalıştığım yer aklıma geldi benzer şeyleri yaşadım diyebilirim herkesin kendini beğenmesi parasıyla övünmesi bazen tek kelime etmeden eve gelmek vs.
Yeni iş yerimde de övgüler almıyorum ama mutluyum
Belki de gerçekten iyi insanlarla karşılaştın kötü düşünme ama temkinli de ol

Eski iş yerimde herkesle aram bozuktu. Kafa dengi insanlar yoktu. Herkes huyumu eleştirirdi, dış görünüşümü eleştirirdi. Kendime güvenim sıfıra inmişti. Kimseyle görüşmüyor yalnız takılıyordum. Kimse de beni sevmiyordu, yanıma gelmiyordu veya bir yere çağırmıyordu. Sonra iş değiştirdim. Bir mucize gibi oldu. İnanmakta hala güçlük çekiyorum. Herkesle çok iyi anlaşıyorum. Herkes bana sürekli övgüler söylüyor. Hem karakter olarak hem dış görünüş olarak. Çok güzel olduğumu, çok mütevazi olduğumu, çok kaliteli olduğumu. İşin kötü yanı ne biliyor musunuz? O kadar çok kötü eleştiriden sonra şimdiki övgülere inanamıyorum. Kesin bir çıkarı vardır diyorum, laf olsun diye söylüyordur diyorum. Sizce ben kendime olan özgüven kaybından dolayı mı böyle düşünüyorum?
Belki de insanlardan değil de sizden kaynaklanıyordur. Yeni iş yerinizde insanlara daha yakın davranmışsınızdır, onlarda karşılık vermiştir.

Çok fazla iş değiştirmedim ama ilk iş yerimde ilişkilerim orta dereceydi. Ayrıldım oradan.

İkinci iş yerimde çok sevildim, sevdim, severek çalıştım hep taktir edildim fakat inancima saygı duyulmadığından ayrıldım. Gerçekten fazla ileri gitmişlerdi ki benden kaynaklandı bence en başında müsaade etmemeliydim.

Üçüncü iş yerim felaketti hiç kimse birbirini sevmiyor, herkes dedikodu yapıyor , mobbing uyguluyordu ve ben bir TL ye dahi ihtiyaç duyduğumdan katlandim. İşime yansıyor başarısız oluyordum bazen zaten. Şimdi özgüvenim ve kendime inancım yerle bir.

Güzel insanlar ile karşılaştın bence. İnan ama kaptırma temkinli ol

Yani sen yine de güvenme diyorsunuz. Ben de bir umut artık daha iyi şeyler olur diye düşünmüştüm ama neyse artık. Olayları biraz akışına bırakalım o zaman.

İş yerleri genelde herkesle içli dışlı olmaya müsait yerler değil, işten ayrılınca da o insanlarla görüşmüyorsunuz nedense...
O yüzden çok samimi olmaya gerek yok. Ancak kendinizi çekmeniz, yalnız kalmanız fazla mesafeli olmanız da kendinize bir şey katmaz. O yüzden tavsiyem, üstlerinizi altlarınızı arkadaşlarınızı, diğer iş arkadaşlarınıza çekiştirmemeniz, dedikoduyu en az seviyede yapmanız. Ben olsam gittiğim cafeyi, izlediğim filmi vs anlatırım, bu şekilde hem muhabbetiniz kesilmemiş olur hem de sonradan başınız ağırmaz.

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Adı üzerinde iş yeri. Orada profesyonel bir çalışma hayatı,saygı içerisinde süren bir iş ilişkisi olmak mecburiyetinde sadece o kadar. Birileri sizi övüyor ya da seviyor diye iyi olmayacağınız gibi birileri sizi eleştiriyor ya da sevmiyor diye kötü de olmayacaksınız. Siz olduğunuz gibi iyi ve güzelsiniz. İnsanların söylediklerine çok kulak asarsanız sizi överek ya da eleştirerek istedikleri her şeyi yapmanız için manipüle ederler. O zaman da yaptığınız hiç bir şey sizi yansıtmaz.

Bende de benzer durum var. Bir ortamda acayip asosyal takilirken, kimseyle arkadaslik kuramazken baska bir grupta en sevilenlerden biri haline gelebiliyorum. Uyum meselesi, sizin dediginiz gibi daha kafa dengi insanlardir. Ama guzellik o kadar goreceli degil, onu pek anlayamadim. Her gun bir boy aynasina bakin her gun cikmadan once. Kiyafetler tamamen uyumlu, temiz ve guzel gorunuyor musunuz sizce? Eger oyleyse dogruyu soyluyorlardir. Insan kendisini de dogru degerlendirebilir kendi gorunusunu.

Yıllardır aynı iş yerinde çalışıyorum ilk girdiğimde uyum sağlamakta zorlanmıştım büyük türkiyenin heryerin de şubeleri olan bir kurumdayım herkes benden yaşça çok büyüktü benle birlikte başlayan yaşıt olduğum bir kaç kişiyle takılıyordum ilk 3 ay sürekli ağlamıştım şimdi ailem gibiler hem de çok büyük bir aile ülkenin neresine gitsem bir telefonumla koşan bir sürü insan zaman çok önemli bir kavram iyice güvenene kadar zamana bırakın art niyet olmasa bile sırlarınızı açmayın iş yerinden başka birileri için iyi ya da kötü yorum yapmayın onlarda sizi denerler çünkü güvenilirmisiniz diye ? sabredin ve işinize odaklanın herşey zamanla oturur zaten

Ben de şu an tam tersini yaşıyorum - eski iş yerlerimde hep çok sevdiğim, vakit geçirmekten hoşlandığım kişiler ile çalıştım. Hala görüşüyoruz. Şu an çalıştığım yerde her şey çok farklı. Genelde yalnız takılıp işlerimi yapıp eve gidiyorum. Huzurumu korumak adına bunu yapmam şart.

Back
X