eski iş yeriniz paranızı vermezse

patron yok yaa annemde ustalara diyordu lokantada çalışmıştı babam. haksızlığa aslaa gelememm ayrıcaa bu benmm ailemm oluncaa hiç hiçç tahammüll edememmm. isterse saygısızlıkk olsunnn bende adamın bugünn ağzına edicemmm.

hımm.. O zaman baban senin deyiminle değil sadece severek kibarca gitsin, parayı vermezlerse iş yerinde ki usulsuzlukları da şikayet etceğini belirtsin, belki iş şikayete varana kadar hallolur hı ?

canım zatenn bizz annemle 3 defa gittikk hep geciktirdilerr. bugünde vermezseler babam gidicekk hattaa sıkıyorsaa vermesinlerr diyorduuu. başka bişeyde diyordu onu yazmayımm

Bir defa iş yerine bir işçi başladığı zaman o iş yeri ilk gün sigortasını yapmakla yükümlüdür aksi çok güzel ceza öder. Neyse ne

Dediğim gibi iki şekli var, ya bulunduğun bölgedeki çalışma ve sosyal güvenliği bakanlığına şikayetde buluncaksın yada mahkeme de uğraşcaksınız yasalar bunu gerektiriyor "öyle gidelim sayılıp dökelim ağır konusalım" bilmiyorum faydası olur mu tam tersi olupta adam inat vermeyebilir de..

Sen benim dediğimi yap en iyisi, düşündüm de en mantıklısı; şikayet edene kadar, sayıp dökene kadar, belki güzelce konusmayı deneyip, yine vermemekte ısrarcı ise şikayet edicez hem sigortadan hemde alacağımızdan bunun cezası büyük v.s v.s diye güzelce bir konusun bakalım belki hallolur hı ?

Alo 170(ÇALIŞMA BAKANLIĞI YARDIM HATTI) i arayın. çağrı merkezinden şikayet oluşturun.

canım onlar güzel sözden anlamıyorlar ki. 3 defa gittik anlattıkk güzelce artık gitmeye utanıyoruz. annem artıkk ağlayarakk adamlaraa laff anlatmaya çalışıyordu. para içinn değilll ablamın yurt parasıı varr yurttan atılırr diyeee içinee atıyorduuu. öylee ağırr konuşmam da şikayet olarakkk teditte bulunabilirimm belkii en azından korkarakk verebilirlerrr. zaten orada çalışanların işçilerini bilee vermiyorlarmış ama sizin söylediğinz sözlerii söylicm :)

Sigorta yapılmadan neden çalışmayı kabul ediyorsunuz.

Bugün çalıştığınız yeri arayın; parayı hesabıma yatırmaz iseniz sizi şikayet edicem deyin.

eski çıktığım yerdeki patronum beni işten çıkarttıktan 2 gun sonra arayıp yaptığım işi yenı aldıkları elemana öğretmemı ardından içerdeki son kalan maaşımı öyle vereceğni söylemişti..hemen gitttim aldıkları elemanında kazkafalı olduğundan dolayı 1 hafta öğretmek için gittim geldim..en sonunda patron sen git ben sana yollucam dedi o gün bugundur telefonlara bakmıor..savcılığa bıle başvuracaktım avukatla görüştüm..işin uzun süreceğni boşuna dava açmaya gerek olmadığnı bişe ispat edemeyecğni söyleyip sallamıştı beni...aslında ben uğraşmadım uğraşsam alırdımda büyüklük bende kalsın dedım..cnmbunları sana nıye anlatıyorum sakın hakkını içerde bırakma..gerekırse babanı arat veya yolla işyerıne alsın gelsın ..araya erkek gırerse emın ol çekinecektir..bu patronların alayı böyle cnm

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…