eski sevgilim, birlikte olduğumuz fotoğrafı profil yapmış. nasıl kaldırtabilirim????

Hayatındaki insansa alakasız değildir. İlişkide dürüst olmak, bir şeyleri gizlememek sağlıklı bir ilişkinin en önemli noktasıdır.
İyi de bunun dürüstlükle ne ilgisi var kızın yaptığı ve gizlediği bişey yok ortada. Adam hayatındayken çekilmiş bi fotoğraf değil. Hayatında kimse olmasaydı da fotoğraf rahatsız ederdi konu sahibini. İçi rahat değilse bilgi verir belki ama ne yapacağına birlikte karar vermek ne alaka? Kaldı ki böyle bi durumda ne yapayım diye yeni sevgiliye sormak doğrudan sen devreye gir demek. Biriyle sevgili olunca başka insanlarla olan tüm iletişime onu dahil mi ediyoruz?

Simdi ablacim burasi sakta neden dersen cidden ayrildiysan bitip gittiyse, adam ne yaparsa yapsin inan umrunda olmuyor hayatindaki kisiye yogunlasmis oluyorsun zaten. kalp kimi severse onun icin atiyor, eskiler tarih oluyor.

1. Hayatindaki kisiyi sevmiyorsun
2. Bu adami unutamamissin hala duygularin var. Kimse hicbir sey hissetmedigi biri icin aman incinmesin diye kafa yormaz

Acıma duygusu hissediyorsa kafa yorar ister istemez bence. 5 yıllık bir ilişki de az değil nefret ederek bitmedi ise insani olarak incinmemesini düşünür. Böyle düşünmesi için eski sevgilisine hala bir şeyler hissediyor anlamına değil vicdanlı olduğu anlamına gelir.

Simdi ablacim burasi sakta neden dersen cidden ayrildiysan bitip gittiyse, adam ne yaparsa yapsin inan umrunda olmuyor hayatindaki kisiye yogunlasmis oluyorsun zaten. kalp kimi severse onun icin atiyor, eskiler tarih oluyor.

1. Hayatindaki kisiyi sevmiyorsun
2. Bu adami unutamamissin hala duygularin var. Kimse hicbir sey hissetmedigi biri icin aman incinmesin diye kafa yormaz
afedersiniz ama çok bencilce bi düşünce tarzına sahipsiniz ve umarım bu kafadan çıkarsınız. evet kavgalar ettik anlaşamadık ve ayrıldık. fakat bunlar oldu diye, anında ona düşman olup, amaan canı cehenneme gelinlikli fotoğrafımı görse bile az ona müstahak gibi düşünmem mi gerekiyor ? yazdığınız şeyden bunu çıkarıyorum ben.
beni 5 yıl boyunca mutlu ettiği günler hatrına bile onu düşünmek, unutamamak mı oluyor? yada hayatımda ki yeni kişiyi sevmem mi? etiket bu mudur

merhaba
5 yıllık bir ilişkinin ardından 4 ay önce ;gerek ailesinden gördüğüm çirkin davranışlardan, gerek sevgilim dediğim kişinin pasifliğinden yanımda hiçbir zaman duramayışından benim artık bişeyleri kabul edecek gücümün kalmadı ve uzun zamandır bitmiş bi ilişkiyi ayakta tutmaya çalıştıkça, birbirimize zarar verdiğimizin farkına vardığımızdan anlaşarak ayrıldık. ayrılma evresinde canıma tak eden nokta ise evlilik planları kurarken, ortada işsiz gezip, herşeyden bıktım, hiçbir şey iyi gitmiyor diye sadece ortada mızmızlanıp hiçbir şey yapmamasıydı.
ayrıldıktan sonra belli bir süre bana nefret kustu, ağlayarak beni hala çok sevdiğine dair videolar attı vs vs
fakat şimdi ise her türlü sosyal medya hesabında; bütün işleri düzeltip benim gönlümü tekrar alacağını ve bu ilişkinin bitmemesi gerektiğini, hala çok sevdiğini anlatıyor ve yaklaşık 1bucuk aydır da onun yanağından öperken ki bir fotoğrafımızı kapak fotoğrafı yapmış

benim hayatımda görüştüğüm biri var şuan ve o kişi illa ki birgün bir şekilde görebilir bu fotoğrafı. Bu sebepten de aramızda ki ilişkinin zedelenmesini ve güven kırıklığı oluşturmasını istemem tabii ki.
eski sevgilimle konuşmam gerektiğini düşünüyorum fakat bu sefer beni derinlemesine stolklayıp hayatımda ki kişiyi bulup konuşmasından veya yeni birini nasıl hayatına alırsın gibilerinden karşıma çıkma ihtimalinden tereddütlüyüm.
Hayatımda yeni biri olduğunu ne kadar geç öğrenirse o kadar kar diye düşünüyorum. çünkü gün geçtikçe yarası iyileşiyordur diye umuyorum.
Aynı zamanda eski sevgilimin, hayatımda ki insanı sosyal medyaya koyacağım nişan fotoğrafımdan görüp kahrolmasını da istemem. kafam darmadağın, canım çok sıkkın ve ne yapacağımı kestiremiyorum, yanlış bişey yapmaktan da korkuyorum. sizce nasıl kaldırtabilirim o fotoğrafı? ona hayatımda yeni biri olduğunu söylemeli miyim? nasıl bi yol izlemeliyim

Engelle gitsin görmezsin. Başkası görürse de o onutamamış derler.

İyi de bunun dürüstlükle ne ilgisi var kuzum yaptığı ve gizlediği bişey yok ortada. Adam hayatındayken çekilmiş bi fotoğraf değil. Hayatında kimse olmasaydı da fotoğraf rahatsız ederdi konu sahibini. İçi rahat değilse bilgi verir belki ama ne yapacağına birlikte karar vermek ne alaka? Kaldı ki böyle bi durumda ne yapayım diye yeni sevgiliye sormak doğrudan sen devreye gir demek. Biriyle sevgili olunca başka insanlarla olan tüm iletişime onu dahil mi ediyoruz?

Hayatındaki insan gördüğünde sorun çıkacak. Gizledin diyecek gereksi gerginlik. Ki nişanlanmaktan falan bahsetmiş demekki resmiyete ilerleyen bir ilişki. Hayır sen hallet demek istemedim aslında. Herkes kendi ilişkisinden pay biçerek yorum yapıyor. Sevgililik dönemimizde de evlendikten sonra da çok uzun süre eski sevgili sorunu yaşadık biz de. Ben her hamleyi eşime söylemeyi tercih ettim. Ne yapmam gerektiği konusunda yardım da istedim ama giç bir şekilde karşı tarafla muhatap olmadı. Ne ben istedim muhatap olmasını, ne o müdahale etti duruma. Sadece konuşup çözüm yolu aradık ve haberi oldu. Saklasaydım hoş olmayan durumlarla karşı karşıya kalırdım. Ki karşı tarafın hamleleri bununla sınırlı kalmayacak muhtemelen, devamı gelecek.

Kırmadan halledeyim diyorsunuz da bu durum kimse kırılmadan halledilmez. Bu adam hala sizin resminizi kullanma cesaretini gösteriyorsa sert davranacaksınız ve gerekirse şikayet edeceksiniz. Bu kadar ince düşünmeye gerek yok.

Kanunen yasak olduğunu, kaldırmazsa savcılığa suç duyurusunda bulunacağınızı söyleyin.

Hayatındaki insan gördüğünde sorun çıkacak. Gizledin diyecek gereksi gerginlik. Ki nişanlanmaktan falan bahsetmiş demekki resmiyete ilerleyen bir ilişki. Hayır sen hallet demek istemedim aslında. Herkes kendi ilişkisinden pay biçerek yorum yapıyor. Sevgililik dönemimizde de evlendikten sonra da çok uzun süre eski sevgili sorunu yaşadık biz de. Ben her hamleyi eşime söylemeyi tercih ettim. Ne yapmam gerektiği konusunda yardım da istedim ama giç bir şekilde karşı tarafla muhatap olmadı. Ne ben istedim muhatap olmasını, ne o müdahale etti duruma. Sadece konuşup çözüm yolu aradık ve haberi oldu. Saklasaydım hoş olmayan durumlarla karşı karşıya kalırdım. Ki karşı tarafın hamleleri bununla sınırlı kalmayacak muhtemelen, devamı gelecek.
Konuda 5 yıllık ilişkinin 4 ay önce bittiği söyleniyor yeni çocuk olsa olsa 3 aydın konuştuğu biri. Yani seninkiyle kıyaslamak doğru değil. İş resmiyete dökülmüş olsa veya biraz daha oturmuş bi ilişki olsa anlatılır ama zaten yeni tanımaya çalıştığım birinden böyle bi yardım istersen veya bu şekilde müdahil olmasına izin verirsen yarın ayrılmaya kalktığında hadsizleşebilir gereksiz bi sahiplenme durumuna dönüşür. Kaldı ki bu problemi konu sahibi bizzat çok daha rahat çözer 5 yıldır tanıdığı insana açıklama yapmak daha kolay. Bi erkeğe kendi hayatıyla ilgili bir duruma karışma imkanı verirken çok dikkatli düşünmek lazım

Konuda 5 yıllık ilişkinin 4 ay önce bittiği söyleniyor yeni çocuk olsa olsa 3 aydın konuştuğu biri. Yani seninkiyle kıyaslamak doğru değil. İş resmiyete dökülmüş olsa veya biraz daha oturmuş bi ilişki olsa anlatılır ama zaten yeni tanımaya çalıştığım birinden böyle bi yardım istersen veya bu şekilde müdahil olmasına izin verirsen yarın ayrılmaya kalktığında hadsizleşebilir gereksiz bi sahiplenme durumuna dönüşür. Kaldı ki bu problemi konu sahibi bizzat çok daha rahat çözer 5 yıldır tanıdığı insana açıklama yapmak daha kolay. Bi erkeğe kendi hayatıyla ilgili bir duruma karışma imkanı verirken çok dikkatli düşünmek lazım

Aslında çok benzer şeyler. Dört yıllık ilişkimi bitirdikten 3 gün sonra eşimle birlikteliğimiz başladı. Zaten bitmiş bir ilişkiydi ayrıl barış uzatmaları oynuyorduk çok zor olmadı yeni ilişkiye adım atmak. Ben de ilk başta saklamaya çalıştım ama ne mümkün. Eski sevgilim kötü bir insan değildi ama saplantılı derecede düşkündü bana. Benim evlenmem de çözüm olmadı "boşan her türlü kabulümsüne" kadar vardı olay. Ancak o evlenince duruldu ortalık son birkaç senedir. Sahiplenmek, sahiplenilmek benim ruhumda yok, eşimi de ona göre tercih ettiğim için yaşananları anlatmam çok sorun yaratmadı. Konu sahibi hayatındaki adamı tanır ona göre karar verir. Biz ancak tavsiye veririz.

Hayatındaki insansa alakasız değildir. İlişkide dürüst olmak, bir şeyleri gizlememek sağlıklı bir ilişkinin en önemli noktasıdır.

Katılıyorum. Şuan ki ilişkiden saklamamak lazım.
Bende kaç yıllık nişanlımdan ayrıldıktan sonra, şimdi ki ilişkime her şeyi anlatmıştım.
Bizde bir süre uğraşmıştık kendisiyle. Eğer onu karıştırmasaydım ve ondan saklasaydım, bir gün öğrendiğinde benden neden sakladın gibi sorularıyla karşılaşırdık muhtemelen

''Bi yavaştan gitsen..'' bu ne kadar çirkin bi üsluptur böyle!!
ama yinede, tam okumadığınızı yada anlamadığınızı umaraktan tekrar açıklıycam;
konuda da belirttiğim gibi biten bir ilişkiydi bizim ilişkimiz. sadece alışkanlıktan ötürü bir aradaydık. yoksa deli divane aşık olup ayrıldığım bir ilişkiden çıkıp 1 ay sonra başka birini bulduğumu söylemiyorum farkındaysanız. 5 yıllıktı evet ama nefes alamadığım bir ilişkiydi, gerek ailesi gerek akrabaları gerek arkadaşları gibi gibi..

ve şuan hayatımda ki yeni kişiyle hemen evlilik düşünmüyorum (düşünebilirdim de bu kimseyi ilgilendirmez)fakat benim orda belirtmek istediğim, bir sevgilim olduğunu ona söylemek istemiyorum ama ilerde birgün ciddi bir adım atarsam (ya şimdi hayatımda olan insanla yada bir başkasıyla )daha da yıkıcı bir şekilde öğrenmiş olucak. çünkü şuan herşeyi düzeltip, bu ilişkiyi yeniden kurtarma gayretinde
ki biten bir ilişkini ardından, öyle özel bir fotoğrafı bana sormadan paylaşması bile hatayken, onu ne kadar az kırmadan bu durumu söyleyebilirim bunun hesabını yapıyorum
Çirkinlik öyle olmuyo bacım sen çirkinliği yanlış anlamışsın! Ha ama ille de istersen aynalar bunun için yapılmış.. Her kelimeden nem kaparsan hayat çekilmez olmaz mı? Belki de kendi çirkinliğin sana üslubu çirkin gösteriyordur bilemiycem. Allah kolaylıklar versiiin 🙊

Çirkinlik öyle olmuyo bacım sen çirkinliği yanlış anlamışsın! Ha ama ille de istersen aynalar bunun için yapılmış.. Her kelimeden nem kaparsan hayat çekilmez olmaz mı? Belki de kendi çirkinliğin sana üslubu çirkin gösteriyordur bilemiycem. Allah kolaylıklar versiiin 🙊
Tebrikler tebrikler siz kazandiniz:KK9:

4 ay once ayrılgım kene gibı yapısan birinin nısanlandıgımda kahrolması umrumda olmazdı. Gururlu olsun isine baksin, annesi degilim.

Ayrı oldugu insanla olan fotosunu koyacak kadar gurursuz ve ezik bırınden bahsediyorsunuz. Aglayarak video filan cekmıs, yazarken bile yuzum burustu.
Nefret ediyorum böyle insanlardan. İlla kopek olacaksan gitsin kendi gururunun kopegı olsun, ne bicim erkek..
nazıkce degıl sert bir dille fotoyu kaldırmasını kaldırmazsa aileni isin ıcıne sokacagını söyle.

afedersiniz ama çok bencilce bi düşünce tarzına sahipsiniz ve umarım bu kafadan çıkarsınız. evet kavgalar ettik anlaşamadık ve ayrıldık. fakat bunlar oldu diye, anında ona düşman olup, amaan canı cehenneme gelinlikli fotoğrafımı görse bile az ona müstahak gibi düşünmem mi gerekiyor ? yazdığınız şeyden bunu çıkarıyorum ben.
beni 5 yıl boyunca mutlu ettiği günler hatrına bile onu düşünmek, unutamamak mı oluyor? yada hayatımda ki yeni kişiyi sevmem mi? etiket bu mudur
sız arkadasa nıye kızıyorsunuz kı dogruyu soyluyor
aman uzulmesın aman ıncınmesın dıyecek kadar sevıyordunuz nıye ayrıldınız ozaman
bu hassas dusunce nıye sızde var ? o umursamamıs saygısızca bır hareketde bulunup resmınızı profıl resmı yapmıs ? onda nıye o ınce dusunce yok bırtek sızde var 5 yılın hatrına ?

bıten bıtmıstır kımse sıze nefret edın canı cehenneme de demedı. nerde nasıl tepkı koymanız gerektıgını bılmenız gerek

Yıllar önce eski sevgilim beni ve diğer bütün sevgilileriyle çekildiği resimleri kolaj yapıp paylaşmıştı .yazıda yazmıştı altına ben bu o kadar kötü saydirdim ki kaldırmak zorunda kaldi.uslubunuzu bozabilirsiniz🙄

:oha: Yok artık, nasıl bi kafa yapısı varmış adamın böyle ya, Allah kurtarmış sizi.
Ne yazmış olabilir öyle bir resmin altına acaba "benden selam söyleyin bütün aşklarıma" falan mı :rolleyes:

afedersiniz ama çok bencilce bi düşünce tarzına sahipsiniz ve umarım bu kafadan çıkarsınız. evet kavgalar ettik anlaşamadık ve ayrıldık. fakat bunlar oldu diye, anında ona düşman olup, amaan canı cehenneme gelinlikli fotoğrafımı görse bile az ona müstahak gibi düşünmem mi gerekiyor ?

Hic oyle bir sey yazmadim. Ne yaparsa yapsin gercekten umursamamak ayri, aman cehenneme gitsin demek cok ayri seyler. bencillik ne münasebet zaten anlayamadım.

yazdığınız şeyden bunu çıkarıyorum ben.

Açıkçası evet. Yani şöyle diyeyim hala düşünüyorsan unutamamışsındır. Ben de çok deli divane seviyordum, 3 yıldan sonra bile ara sıra acaba ne yapıyor diye aklıma geliyordu. Sonra başka biriyle tanıştım ondan hoşlanıyorum tüm derdim o. İnanın 1 numara tarih oldu, hiç aklıma bile gelmiyor çünkü kalbim şimdi bambaşka çarpıyor. Kalp kimin işin çarpıyorsa dünya onun etrafında dönüyor. onu oturup düşünüyorsun.

Kim ne yazarsa yazsın cırlamışsınız resmen. Kim ne dese cevabınız bir bağırma çağırma mahalle kavgası şeklinde nasıl bir üslubunuz var anlamadım ki. Ben size yardımcı olmak için yazdım. kafanızda başka biri varken yeni biriyle nasıl mutlu olacaksınız? Tavsiyem önce bu adamı unutun geride bırakın bir de ille de biriyle olucam diye kendinizi şartlamayın, doğal yollardan birinden hoşlanana kadar bekleyin. Çivi çiviyi sökmüyor sizin durumunuzda da sökmemiş zaten.

Back
X