• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski sevgilimi bırakmakla hata mı yaptım?

thepinka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
321
Puanlar
33
Merhabalar, bu foruma yazmayalı baya olmuştu. Bugün denk geldim tekrar sayfaya ve hayatımda içinden çıkamadığım bir konu hakkında sizin fikrinizi almak istedim.
Ortak arkadaşlarımızın tanıştırmasıyla imam olacak biriyle tanıştım yazın. Öğretmenim ve yaz tatili için memleketteydim. İlk 2 ay memlekette konuştuk. Çocuk çok düşünceli ve ciddi yaklaşan birisi ilişkiye. Evlilik istiyor. Beni gerçekten seviyor. Mesela kilolu olduğum için kendimi kötü hissettiğim bir dönem ama bana imasını bile yapmadı bu konunun. Hediye alır, bana her zaman vakit ayırır. İki eli kanda olsa ben telefonla aradım diye yine de açar. Gün içerisinde arar ve mesajlaşmak da ister. Balık burcu ve ilgilenip ilgi görmek isteyen bir yapısı var. Aynı zamanda eril de, yani hem bana güven veriyor sorumluluk alma konusunda hem de bana karşı bir o kadar da nazik. Yanında güvende hissediyordum. Ataerkil bir kafası da yok yüzde yüz. Yani evde yemekleri yapar mesela illa kadın yapacak kafası da yok. Bana sen nerede yaşamak istersen yaşayalım derdi ve geleceğe yönelik planlar yapıp bunlara hep beni de dahil ederdi. Neyse sonra ben atandığım şehre gittim okul başlayınca. Artık burada 3. Yılım. Çok şey öğrendim ve çok büyüdüm. Ortam da eskisine göre beni daha az tüketiyor ama sene başında depresyona girdim yine buraya gelince. Zümrem de hamilelik izni alınca iş yüküm de aşırı fazlaydı. Dayanamıyordum. Ortam olarak da dışarı çıkıp durmadan boş boş sosyalleşiyordum. Kafam dağılsın diye gereksiz bir şekilde. Eski sevgilim de bu hengamede onu düşünmemi bekliyordu. Yani daha gözümü açtım atandığım yerde 2 3 hafta sonra geldi. Vakit geçirdik ve bir 3 hafta sonra yine gelmek istedi. Ben istemedim işin aslı ama yok diyemedim. Arkadaşlarımla nasıl tanıştırırım diye de geriliyordum sevmezler mi acaba diye. Şu an saçma geliyor sevmezlerse sevmesinler neden öyle düşünmüşüm diyorum. Ben seviyor muyum sevmiyor muyum düşüncelerim artınca buna karşı ayrıldım. Şimdi ayrılık üzerinden 3 ay geçti ve acaba yanlış mı yaptım diyorum.

Yani çok iyi bir insan ama mesela film zevklerimiz farklı. Bazen kavgalarda beni anlamıyor gibi hissediyordum. Gün içerisinde konuşuyorduk 1 2 saat ama tam derinleşemiyorduk gibi hissediyorum. Yani birine bir şey hissetme duyumu mu yitirdim acaba. Bu lanet şehir beni hissizleştirdi mi, ilk geldiğimde depresyon artı saçma sapan arkadaş ortamım mı beni etkiledi ki? Yani rutin tipler sıkıcı mı geliyor illa toksiklik mi arıyorum ki diyorum. Flörtöz saçma sapan tiplere alıştım da düzgün tipleri sevmiyorum gibi mi hissediyorum acaba? Çevremdeki evliliklere bakıyorum ve herkes bir şeyleri okeyleyip evlenmiş çoğu benim okey demeyeceğim şeyler. Benim eski erkek arkadaşım hepsinden daha iyiydi. Mizahi biri değildi ve konuşma olarak sohbetin daha çok sardığı insanlarla konuşmuştum. Ama bunlar her şey mi? Sadık olması beni düşünmesi de önemli diyorum. Boğazım ağrıyor diye bana çayı kendi eliyle içiren kimseden görmediğim şevkati veren birisi. Geri yazsam mı acaba tekrar deneyelim diye en azından diyorum. Ve yazın dinamiğimiz iyiydi. Buraya geldiğimden beri adapte olamıyorum ilişkiye. Hızlı ciddiyete binecekti birden evlilik konuşması da korkuttu beni. Yaşlarımız 27 bu arada. Hızlı dediğim de 1 sene içinde evlenmeyi düşünüyorduk. 6 aya nişan gibi olacaktı aslında normal bir süre ama çok korkmuştum o ara. Şimdi o kadar korkutucu gelmiyor. O zamanlar durmadan dışarıda geziyordum şimdi evde rutin sakin yaşam hoşuma gidiyor. Fikrine değer verdiğim arkadaşlarım yanlış yapıyorsun dedi hep. Sizin de fikrinizi merak ediyorum.

Bence onu seviyor, değer veriyorsun ama aşık değilsin. Birlikte yeterince vakit geçirmemişsiniz. Ben şans ver derim.

Depresyon kaynaklı soğuma hayat telaşesinden vakit ayıramama isteğiniz varmış gibi duruyor ilk bakışta.
Tam olarak neyi olduramıyorsunuz derinleşme ve zevklerin uyuşmamasını neden ayrıldığınızı daha detaylandırsaydınız. Ama sanki siz onu pekte sevmemişsiniz, sevilmek hoşunuza gitmiş gibi duruyor.
Evlilik fikrinin korkunç gelmesi de belki yakın zaman verdiğiniz için gayet normal bu aşılırdı.
Bu yazdıklarınıza bakınca rahat batmış gibi duruyor. Tabi iç yüzünü bilemeyiz, belki de hayırlısı budur.
Son olarak balık burcu dedin mi on kere düşüneceksin korkunç manipülatiftirler.

Depresyon kaynaklı soğuma hayat telaşesinden vakit ayıramama isteğiniz varmış gibi duruyor ilk bakışta.
Tam olarak neyi olduramıyorsunuz derinleşme ve zevklerin uyuşmamasını neden ayrıldığınızı daha detaylandırsaydınız. Ama sanki siz onu pekte sevmemişsiniz, sevilmek hoşunuza gitmiş gibi duruyor.
Evlilik fikrinin korkunç gelmesi de belki yakın zaman verdiğiniz için gayet normal bu aşılırdı.
Bu yazdıklarınıza bakınca rahat batmış gibi duruyor. Tabi iç yüzünü bilemeyiz, belki de hayırlısı budur.
Yani o ayrılma kararı aldığım dönem ben çok bunalmıştım. Her hareketi batıyordu bana saçma sapan. Aslında elle tutulur nedenim yok ama ortak bir film bile izleyemeyiz gibi gelmişti o dönem. Ya da kavga edip sonuca ulaştıramıyoruz gibi geliyordu. Tam olarak beni anlıyor mu emin olamıyordum ama erkeklerin daha düz bakması da olabilir. Bir de yapı olarak mizahi ince alttan alttan mesaj veren kıvrak zekası olan tiplerden hoşlanırım. Onu tam yakalayamamıştım ama öyle tipler de genelde hep flörtöz tipler de oluyor bilemiyorum. Benim eski sevgilimin çok konuştuğu kişi olduğunu sanmıyorum geçmişte o yüzden daha ne hissederse onu söyleyen oyun yapmayan birisiydi

Evet bu arada sevdiğimi tam olarak ben de düşünmüyorum. Değer veriyordum evet ama sevgi içimde tam oluşmamıştı. 3 ay konuşmuştuk 5 6 kez buluşmuşuzdur. Belki vakit geçirdikçe mi oluşurdu acaba yoksa zorlamamalı mıyım bilemiyorum

Tekrar denemek istiyorsanız bunu teklif edebilirsiniz ancak şunu da belirtmeliyim ki sohbetinden keyif almadığınız, fikirlerinizin uyuşmadığı, birlikteyken o çekimi hissedemediğiniz kişiyi "düzgün ama sıkıcı", tam tersi olanları ise "duygulu ama toksik" olarak kodlamayın. Böyle düşünürseniz hatalı kararlar alırsınız.
Hem duygusal olarak yoğunlaştığınız hem de çoğu kişi artı olarak görse de aslında olması gereken, "düzgün" denilebilecek özelliklere sahip biriyle karşılaşabilirsiniz.
Önemli olan birlikte olduğunuz ve evlilik kararını alacağınız kişiyi sevmeniz, onunla vakit geçirmekten keyif almanız.
Dünyanın en iyi insanı olsun, sevmiyorsanız mutlu olmayacaksınız.
Yine de eğer içinizde soru işareti varsa ve karşı taraf da kabul ederse deneyin elbette.

Yani o ayrılma kararı aldığım dönem ben çok bunalmıştım. Her hareketi batıyordu bana saçma sapan. Aslında elle tutulur nedenim yok ama ortak bir film bile izleyemeyiz gibi gelmişti o dönem. Ya da kavga edip sonuca ulaştıramıyoruz gibi geliyordu. Tam olarak beni anlıyor mu emin olamıyordum ama erkeklerin daha düz bakması da olabilir. Bir de yapı olarak mizahi ince alttan alttan mesaj veren kıvrak zekası olan tiplerden hoşlanırım. Onu tam yakalayamamıştım ama öyle tipler de genelde hep flörtöz tipler de oluyor bilemiyorum. Benim eski sevgilimin çok konuştuğu kişi olduğunu sanmıyorum geçmişte o yüzden daha ne hissederse onu söyleyen oyun yapmayan birisiydi
Bence saydığınız nedenler ileride daha büyük sorunlara sebep olabilirdi adamın her hareketi batmaya başladıysa devamı gelirdi diye düşünüyorum.
Bence önünüze bakın tecrübe diyip geçin.
Yanlış zamanmış belki de.

Vakit geçirdik ve bir 3 hafta sonra yine gelmek istedi. Ben istemedim işin aslı ama yok diyemedim. Arkadaşlarımla nasıl tanıştırırım diye de geriliyordum sevmezler mi acaba diye. Şu an saçma geliyor sevmezlerse sevmesinler neden öyle düşünmüşüm diyorum.
Şurası bana üniye gidince gözü açılan elindekini beğenmeyen ama umduğunu da bulamayınca exe dönen kızları anımsattı sanki ortam değişince daha iyisini bulurum dediniz de denk gelmedi gibi yanlışlıkla biraz uyuştuğunuz biri denk gelseydi sanmıyorum bu adamı düşünceğinizi

Evet bu arada sevdiğimi tam olarak ben de düşünmüyorum. Değer veriyordum evet ama sevgi içimde tam oluşmamıştı. 3 ay konuşmuştuk 5 6 kez buluşmuşuzdur. Belki vakit geçirdikçe mi oluşurdu acaba yoksa zorlamamalı mıyım bilemiyorum
İlk başta yoğun sevgi olmaması gayet normal ama heyecan istekte pek yokmuş sanki siz de. Gelmemesini tercih ederdim demişsiniz. Böyle görünce kalbiniz yerinden çıkmalı hele ki ilk zamanlar. Bide imam mı yoksa olacak mı yani çalışmıyorsa bu daha büyük sorun bence.

Şurası bana üniye gidince gözü açılan elindekini beğenmeyen ama umduğunu da bulamayınca exe dönen kızları anımsattı sanki ortam değişince daha iyisini bulurum dediniz de denk gelmedi gibi yanlışlıkla biraz uyuştuğunuz biri denk gelseydi sanmıyorum bu adamı düşünceğinizi
Hayır aslında ortamım değişmedi. Yeni bir ortama girmedim yani okul başlayınca geldiğim şehir iki üç yıldır bildiğim şehir. Yeni birisi arayışında değildim hiç sevgilim varken.
İlk başta yoğun sevgi olmaması gayet normal ama heyecan istekte pek yokmuş sanki siz de. Gelmemesini tercih ederdim demişsiniz. Böyle görünce kalbiniz yerinden çıkmalı hele ki ilk zamanlar. Bide imam mı yoksa olacak mı yani çalışmıyorsa bu daha büyük sorun bence.
Akademideydi. Olacak yani. O da o dönem çok boşluktaydı akademi zorluyordu, o yüzden bana çok sarıyordu daha fazla konuşmak istiyordu. Ben de çok yoğundum işte. Ama evet heyecan olarak aşırı aşırı bir heyecanım olmadı

Hayır aslında ortamım değişmedi. Yeni bir ortama girmedim yani okul başlayınca geldiğim şehir iki üç yıldır bildiğim şehir. Yeni birisi arayışında değildim hiç sevgilim varken.
Bir şehirde okumakla meslek sahibi olmak çok başka şeyler yeri geliyor insan iş yeri değiştiriyor bambaşka ortama giriyor adamın gelmesinin bile size batması bana böyle düşündürdü sizin niyetiniz bu olmayabilir ama ben uzaktan gördüğümü söylüyorum

oncelikle temmuzda tanismissin en az 3 ay once eylulde ayrilmissin
iki uc ayda ne gördün adamin düzgün karakterini. herkes ilk zamanlarda coook iyidir zaten. cicim aylarinda kim niye kötü olsun ozellikle badboy secmediysen?
Boğazım ağrıyor diye bana çayı kendi eliyle içiren kimseden görmediğim şevkati veren birisi.
bu guzel bir davranis ama herkesin sevgilisi öksürsen mandalina alir, disaridaysaniz bitki cayi alir, evdeyse kendi hazirlar iyiles diye icine limon bal koyar. yani bu minimum basic bir olaydir. bunu yapmayan sevgili ben hic görmedim, bunu yapmayan sevgilisi olan varsa zaten yol versin cehennemin dibine gitsin.
bu kadar basit seyleri gözünüzde büyütmeyin. bunu yapti diye ideal sevgili olamaz
ayrilmissiniz demek ki olmayan birsey varmis. bir cekimsizlik varmis.
sirf evlenmek icin evlenmek istememissinizdir. insan içgüdülerine guvenmeli
Çevremdeki evliliklere bakıyorum ve herkes bir şeyleri okeyleyip evlenmiş çoğu benim okey demeyeceğim şeyler.
demek ki senin cevrendekiler de evlenmek icin evlenen tipler. tabii ki sevdigin insanin bazi sevmediğin davranislari olur, alismaya calisirsin ama kabul edilmeyecek seyleri okeyleyip evlenen ancak evde kaldim korkusuyla evlenenlerdir. benim cevremde ben dahil bu sekilde büyük seyleri kabul eden insanlar yok genelde. ama sirf laf olsun diye evlenen bir kesim var, onlar genelde begenmese de evlenir hic sorun etmez. sonra evlenince gözüne batar hep bundan kavga cikartir:)
yani aslinda dogru yapmışsın.
zaten balik erkeginden de olmazdi. cok alingan, kafasında kuran bir burc.
istersen memlekete gecince iletisim kur diyecegim ama bir kere bozulmus, kolay toparlanabilecegini sanmiyorum. eski ruhunu yitirir baslarsan da.

Bence adamı değil ilgisini sevmişsin, imam olduğu için de kendine tam denk de görememişsin, arkadaşlarım beğenmez korkusu da bu yüzden bence.

Şimdi boşta kaldığın için haliyle kafan o adama gidiyor, ama aynı döngüye girersin bir süre sonra. Kafanda daha iyisini bulur muyum, bulur muydun döner durur. Ayrılmışsın zorlama bence hiç, kafana yatacak bir adam bulmaya çalış

Back
X