eskı sevgılının kazıgı lutfen bı akıl verın:(

dilannnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2010
450
2
46
İstanbul
kızlar holy nın baslıgını gorunce bende artık utanmadan sıkılmadan bu konuyu kadınlar kulubunun sevgılı uyelerıyle paylasmaya karar verdım.sevgılımle ayrılalı yaklasık 8 ay oldu.bız ayrılmadan yaklasık 4 ay once kredı kartı borcları nedenıyle sıkıntılıydı.bende usteledım bıraz mıktarı soledı.bende cıkardım verdım 1.5 mılyar kadar.ondan sonra o konunun ne bı daha lafı oldu ne de benım ımalarım cıddıye alındı.resmen adam paranın uzerıne yattı.bıde bu borc alma olayından once bole bı konu gecse hemen ben bırıne borclu olsam bobregımı satar yıne oderım gıbı buyuk laflar edıyodu.ama kesınlıkle aptallıgı kendımde buluyorum.erkeklere erkek oldugunu bellı etmemız lazım.bole selerı solemek cok ayıp ama onun pek durumu yoktu aıkcası aılesındende yardım almıyodu.kendı yaptıgı gunubırlık ıslerle gecımını saglıyodu.bende bundan dolayı ne zaman bı yere gıtsek hesabı bı o verıosa ıkı ben verıyodum.evıne neler neler aldım market alısverısı nevresımler vs.ama ıste ayrıldıktan sonra bu para mevzusu dondu bana demesın mı cıktıgımız sure boyunca ben senın ıcın ne kadar para harcadım hayatımda bu kadar yuzsuzunu gormemıstım.bu baslıgı acmamın tek sebebı ben bıraz fazla saftım buraya denk gelen bırı varsa benden akıl almasını ıstedıgım ıcın.artık napalım boyle bır ınsanıda tecrube etmıs olduk malesef.sımdı napıcam bılmıyorum ya kızlar.bı tane evım var onun zekatını vermem lazım her yıl benım duydugum kadarıyla verılen borç para gerı gelmeyınce o parayı ıstemek yerıne zekata sayabılıyomusuz dogrumu sızce.

ask olsun kızlar kımse bı akıl vermıcek mı ıcımı doktum o kadar sıze daha bu olayı anneme bıle soyleyemedım sızden tesellı beklıodum oysakı:(

Bir kere erkek arkadaşın az çakal değilmiş kusura bakma da. Aynı zamanda aşırı terbiyesiz. Sen buna nasıl bu yüzü vermişsin anlamıyorum, sana borcu olduğu halde utanmadan yüzsüzlükten falan bahsediyor. Paranın üstüne yatmasına izin verme hala alabilirsin. Bundan sonraki ilişkilerinde de kimseye maddi yardımda bulunma. Bir erkek yatırım yapmadığı kadını kolay siler bunu da unutma. (Bana kızabilirsiniz ama gerçek bu maalesef)

cidden öyle bişey var mıymış ?? hiç duymamıştım. ben biraz daha farklı sebeplerle ( birine vererek) 20bin liramdan olmuştum 2 sene önce.üstelik ne evim var ne arabam, şu an kenarda 5 kuruşum da yok. o para zekat mı sayılacak şimdi? tesellim olur en azından. :43:

borc zekat yerıne gecermı bılmıyorum cunkı nıyet baska zekat yada fıtre ıhtıyacı olana verılır.

erkek arkadasına gelınce ısteme sansın yokmu yada cevresınden tanıdıgın kımse yokmu soylesen utanır oder belkı dıycem anlattıgına gore odıycek bırı olsa oderdı sımdıye kadar.
avukata verıcem senı felan desen durumda farklılık olurmu acaba?

geçmiş olsun canım.ne derler bir musibet bin nasihatten iyidir.bunu yaşamadan birileri sana adamı kötülese yok öyle yapmaz derdin belki.kendin görmüş olman daha iyi.ha tabi bu onun ayılığını örtmez o ayrı mesele:20:bu arada eğer ev kendi kullandığın ev ise onun zekatını vermiyorsun.kullandığının dışındaysa veriyorsun diye biliyorum:26:

yok vallahı hıc kızmıyorum kendımde soluyorum zaten ben esek oldukca ustume bınen cok olur dıye:) zaten bu benım ılk ılıskımdı ve o kadar tecrubesızdım kı:(ama sımdı akıllandım vallah eskıden hep benım ıcın para onemlı degıl vs derdım ama sımdı samanlıgın seyran olmıcanı cok net anladım.dıger turlusu olmuyo zaten ınsanın sureklı aklında soru ısaretlerı oluyo acaba benımle maddı ımkanlarım ıcın mı beraber babamın cevresınden mı yararlanmaya calısıyo hep kafan karısık yanı:(cok acı bı sey belkı ama sımdı maddı olarak benden dusuk kımseye bakmıyorum acıkcası tabıı gercekten mert olanlar dısında.sızce paramı nası alabılırım ondan

iyide bu adam hep senin paranı yiyormuş... bi yatırımı olmamış ki hiç sana... sağda solda da borcum olsa şöyle böyle yaparım demiş... senden aldığını borç saymıyor bu apaçık belli... ayrıca demene rağmen borç saymamış o parayı unut canım üzgünüm...

Son düzenleme:
iyide bu adam hep senin paranı yiyormuş... bi yatırımı olmamış ki hiç sana... sağda solda da borcum olsa şöyle böyle yaparım demiş... senden aldığını borç saymıyor bu apaçık belli... ayrıca demene rağmen borç saymamıl o parayı unut canım üzgünüm...

yok zaten ıstemeye bende utanırım artık bu saatten sonra.kızlar yalnıs anlamayın lutfen ama ben o kadar paraya muhtac kalıcak bırı de degılım zaten ama ıste ınsan aptal yerıne konduguna uzuluyo sadece sımdı sadece basımın gozumun sadakası olsun dıyebılıyorum:27:

evet tatlım o konu

o konu farklıydı canım... kız parasını istemiyordu... ayrıca aralarında birbirlerine hep yardım yapan bir çiftlermiş... holy sadece söz ya da nişan için birikim yapsa daha iyi lap top gereksiz değil mi diye akıl istiyordu...

cidden öyle bişey var mıymış ?? hiç duymamıştım. ben biraz daha farklı sebeplerle ( birine vererek) 20bin liramdan olmuştum 2 sene önce.üstelik ne evim var ne arabam, şu an kenarda 5 kuruşum da yok. o para zekat mı sayılacak şimdi? tesellim olur en azından. :43:

yanı bende tam emın olamıyorum bana da pek mantıklı gelmedı zıra nıyet farklı ama dıyanete sordum umarım cevap verırler:26:
sen neyden dolayı parandan oldun canım

yok zaten ıstemeye bende utanırım artık bu saatten sonra.kızlar yalnıs anlamayın lutfen ama ben o kadar paraya muhtac kalıcak bırı de degılım zaten ama ıste ınsan aptal yerıne konduguna uzuluyo sadece sımdı sadece basımın gozumun sadakası olsun dıyebılıyorum:27:

bizim üni de bir arkadaş vardı 150 lira mı ne vermiş çocuğa ayrılmışlar... dövdürtücem flan diyordu :)

yok vallahı hıc kızmıyorum kendımde soluyorum zaten ben esek oldukca ustume bınen cok olur dıye:) zaten bu benım ılk ılıskımdı ve o kadar tecrubesızdım kı:(ama sımdı akıllandım vallah eskıden hep benım ıcın para onemlı degıl vs derdım ama sımdı samanlıgın seyran olmıcanı cok net anladım.dıger turlusu olmuyo zaten ınsanın sureklı aklında soru ısaretlerı oluyo acaba benımle maddı ımkanlarım ıcın mı beraber babamın cevresınden mı yararlanmaya calısıyo hep kafan karısık yanı:(cok acı bı sey belkı ama sımdı maddı olarak benden dusuk kımseye bakmıyorum acıkcası tabıı gercekten mert olanlar dısında.sızce paramı nası alabılırım ondan

Güzelim gönüllü olarak yaptıkların ayrı (O bir ödüyorsa sen iki ödüyormuşsun, market alışverişi, nevresimler vs), borç ise çok çok ayrı bir şey. Bu adamın sana borcu var ve sana bunu ödemek zorunda. Arayacaksın, sıkıştıracaksın, gerekirse farklı insanlar devreye sokacaksın. Ne demek "Geç unut sen o parayı"? 1,500 tl az para değil söke söke almalısın.

Edit: Typo

Son düzenleme:
borc zekat yerıne gecermı bılmıyorum cunkı nıyet baska zekat yada fıtre ıhtıyacı olana verılır.

erkek arkadasına gelınce ısteme sansın yokmu yada cevresınden tanıdıgın kımse yokmu soylesen utanır oder belkı dıycem anlattıgına gore odıycek bırı olsa oderdı sımdıye kadar.
avukata verıcem senı felan desen durumda farklılık olurmu acaba?

yok tatlım ya bıde aılemınde erkek arkadasım oldugundan haberı yok ters teper fln gelır soyler gercı ondan o kadar yurek yok babamın karsısına cıksın da yınede ugrasmaya degmez ya ayrıca cıktıgımız sure boyunca-6 ay- benı hıc bır arkadsıyla tanıstırmadı aılesıyle fln tanıstırmak ıstedı onuda ben ıstemedım.erkek arkadaımda benım gıbı ogrencıydı.tabıı canım oderdı mutlaka sımdıye kadar.

Güzelim gönüllü olarak yaptıkların ayrı (O bir ödüyorsa sen iki ödüyormuşsun, market alışverişi, nevresimler vs), borç ise çok çok ayrı bir şey. Bu adamın sana borcu var ve sana bunu ödemek zorunda. Arayacaksın, sıkıştıracaksın, gerekirse farklı insanlar devreye sokacaksın. Ne demek "Geç unut sen o parayı"? 1,500 tl az para değil söke söke almalısın.

Edit: Typo

yanı vallah kızlar sıze acık olucam madem ıcımı doktum ıcerde hıcbısı kalmasın barı:1:
eger bu parayı almak ıcın ugrasırsam sadece ona o parayı yedırmek ıstemedıgım ıcın ugrasırım elıme gecersede dırek bı hayır kurumuna bagıslıcam sırf o parayla sefa surmesın dıye ıstıyorum aslında ıntıkam duygusu gıbı bısı yanı

o konu farklıydı canım... kız parasını istemiyordu... ayrıca aralarında birbirlerine hep yardım yapan bir çiftlermiş... holy sadece söz ya da nişan için birikim yapsa daha iyi lap top gereksiz değil mi diye akıl istiyordu...

pardon canım ya ben konuyu nası okuduysam artık:)

Back
X