eskı sevgılının kazıgı lutfen bı akıl verın:(

canim bosver gitsin cok yuzsuz birisiymis sonra basinada bela olur bu yuzsuzlukleri yapiyorsa utanmasida yoktur oyle tiplerin bende kiz arkadassima vermistim ustune yatti birgun annesine soyledim suclu beni cikardilar kizim kimseden borc almaz istese benden ister haddini bil dedi ayy o kadar uzulmustumki anlatamam annemde bosver kizim basinin gozunun sadakasi olsun dedi o arkadasida sildim gitti hayatimdan

ayyyy bole dırek karsındakı ınsanları yargısız ınfaz edenlerede uyuz olurum yaaa sana da cokkk gecmıs olsun canım yaa allah beterınden saklasın sen ne kadar vermıstın

illa giciklik olsun koparabildigimi koparim diosan denk gelirsen telini fln al elinden
saticam ben bunu borcuna karsilik dersin
numaralari silinir hayvanin gicik olur en azindan
bunu bi arkadasim biraz farkli durumda yapti da hala iyi yaptim der

borcun da zekata sayildigini ilk kez duydum
sen o adamdan kurtuldum die bi sadaka ver en azindan

ayyy kız onun telefonundan nolur 40 50 tlık bıseyı zaten aslında bı pıslık yapak ıstıyorum zıra cok ıcıme oturdu gercı ayrılırken solemedıgımı bırakmadım herseyı soledım ne hırsızlıgını bıraktım ne de les bı ınsan oldugunu ama yınede ona zarar verıcek bısı yapmak ıstıyorum

Geçmiş olsun bu da sana ders olsun.Bundan sonra daha dikkatli davranırsın hayatına girecek insana.

Öncelikle tahsil edemediğin para zekat sayılmaz. Verdiğin meblağın zekat olması için, o niyetle, gerçekten ihtiyaç sahibi birine verilmesi gerekir. Zekatı verirken verdiğin kişiye bu zekatımdır demeyebilirsin ama içinden niyet etmen gerekir.

Erkek arkadaşın yüzsüzün tekiymiş, boşvereceksin yapacak bir şey yok, ahirette alacağın olsun.

Ve de çok geçmiş olsun

cokk tesekur ederım ılgın ıcın umarım bende zaman gectıkce bu sakınlıge erısırım:31:

ev ve araba temel ihtiyaç olduğu için onun zekatı olmuyor haberin olsun.. o okadar yüzsüzse sendaha yüzsüzleş sürekli iste o parayı bıksın...

kızzz bılmıyorum kı yaaa arada kaldım bı yanım bosver ugrasma dıyo dıger yanımda hırsını al o parayıda soke soke al ondan hıcbısı yapamassan rezıllık cıkar dıyo ama ıste o kadar ayrı gruplardayız kı aynı unıversıtede bıle okumuyoruz:26:

Canım geçmiş olsun öncelikle ne biçim erkekler var şu dünyada ya o sana bir sürü masraf yaptık çıkarken dediğinde sen yüzünün ortasına tüküremedinmi :) en azından bi kaç arkadaşını tanısaydın onlara söylerdin dikkatli olun benim 1500 tl mi aldı sizede yapabilir aynısını diyip ben olsam bu şekilde rezil ederdim onu,bir dahada aman diyim dikkatli ol ilk zamanlarda bi erkek bir bayana hesap ödemesine izin veriyorsa o erkekden adam olmaz, ilerde nişanlanırsın evlenirsin ortak bir maddiyatınız olur he o zaman tamam o veya sen farketmez,evet senin dediğin gibi evlendikten sonra eşin dediğin insanla paranı paylaşmalısın dünya çok kötü ollmuş :100:

ayyy o kadar haklısın kı bı erkek kadına daha ılk zamanlardan hesap oddetıyosa ondan ıs cıkmaz:( ama bu demek degılkı herkesın maddı durumu ıı olsun hep erkek odesın vs eger erkegın durumu ıı degılse gerekırse parkta takılsınlar yınede hesabı kadının odeyecgı yere gıtmesınler.ayrıca o lafı ettıkten sonra ole bı konustum kı annesınden emdıgı sutu burundan cıkardım

kızlar holy nın baslıgını gorunce bende artık utanmadan sıkılmadan bu konuyu kadınlar kulubunun sevgılı uyelerıyle paylasmaya karar verdım.sevgılımle ayrılalı yaklasık 8 ay oldu.bız ayrılmadan yaklasık 4 ay once kredı kartı borcları nedenıyle sıkıntılıydı.bende usteledım bıraz mıktarı soledı.bende cıkardım verdım 1.5 mılyar kadar.ondan sonra o konunun ne bı daha lafı oldu ne de benım ımalarım cıddıye alındı.resmen adam paranın uzerıne yattı.bıde bu borc alma olayından once bole bı konu gecse hemen ben bırıne borclu olsam bobregımı satar yıne oderım gıbı buyuk laflar edıyodu.ama kesınlıkle aptallıgı kendımde buluyorum.erkeklere erkek oldugunu bellı etmemız lazım.bole selerı solemek cok ayıp ama onun pek durumu yoktu aıkcası aılesındende yardım almıyodu.kendı yaptıgı gunubırlık ıslerle gecımını saglıyodu.bende bundan dolayı ne zaman bı yere gıtsek hesabı bı o verıosa ıkı ben verıyodum.evıne neler neler aldım market alısverısı nevresımler vs.ama ıste ayrıldıktan sonra bu para mevzusu dondu bana demesın mı cıktıgımız sure boyunca ben senın ıcın ne kadar para harcadım hayatımda bu kadar yuzsuzunu gormemıstım.bu baslıgı acmamın tek sebebı ben bıraz fazla saftım buraya denk gelen bırı varsa benden akıl almasını ıstedıgım ıcın.artık napalım boyle bır ınsanıda tecrube etmıs olduk malesef.sımdı napıcam bılmıyorum ya kızlar.bı tane evım var onun zekatını vermem lazım her yıl benım duydugum kadarıyla verılen borç para gerı gelmeyınce o parayı ıstemek yerıne zekata sayabılıyomusuz dogrumu sızce.

burda yapılan yorum fetva vermek gibi olur belki ben hiç duymadım hocaya sormalsıın bence ben sadece 1 evin varsa yani bağımsızsan aileden 2. evinin yani fazlasının zekatını vermek gerekiyor 1 tane hakkındır diye biliyorum ama asla böyledir demiyorum hocaya sor diyorum

Sevgiliyken kız arkadaşından para isteyebilenden korkarım ben... İlerde neler yapmaz ohooo diye..

Diğer konuyu bilmiyorum, asparagas fetva vermek istemem Yaşar Nuri gibi :9:

Son düzenleme:
Iyi de siz zekat konusunda yardım istemişsiniz.

Bu işler sizceyle bizceyle mi yürüyor?

Diyanet'e mail atın veya fetva hattını arayın.

borcun değil de zekatın derdine mi düştünüz? siz bu kafayla daha çok kazık yersiniz kusura bakmayın

kızlar holy nın baslıgını gorunce bende artık utanmadan sıkılmadan bu konuyu kadınlar kulubunun sevgılı uyelerıyle paylasmaya karar verdım.sevgılımle ayrılalı yaklasık 8 ay oldu.bız ayrılmadan yaklasık 4 ay once kredı kartı borcları nedenıyle sıkıntılıydı.bende usteledım bıraz mıktarı soledı.bende cıkardım verdım 1.5 mılyar kadar.ondan sonra o konunun ne bı daha lafı oldu ne de benım ımalarım cıddıye alındı.resmen adam paranın uzerıne yattı.bıde bu borc alma olayından once bole bı konu gecse hemen ben bırıne borclu olsam bobregımı satar yıne oderım gıbı buyuk laflar edıyodu.ama kesınlıkle aptallıgı kendımde buluyorum.erkeklere erkek oldugunu bellı etmemız lazım.bole selerı solemek cok ayıp ama onun pek durumu yoktu aıkcası aılesındende yardım almıyodu.kendı yaptıgı gunubırlık ıslerle gecımını saglıyodu.bende bundan dolayı ne zaman bı yere gıtsek hesabı bı o verıosa ıkı ben verıyodum.evıne neler neler aldım market alısverısı nevresımler vs.ama ıste ayrıldıktan sonra bu para mevzusu dondu bana demesın mı cıktıgımız sure boyunca ben senın ıcın ne kadar para harcadım hayatımda bu kadar yuzsuzunu gormemıstım.bu baslıgı acmamın tek sebebı ben bıraz fazla saftım buraya denk gelen bırı varsa benden akıl almasını ıstedıgım ıcın.artık napalım boyle bır ınsanıda tecrube etmıs olduk malesef.sımdı napıcam bılmıyorum ya kızlar.bı tane evım var onun zekatını vermem lazım her yıl benım duydugum kadarıyla verılen borç para gerı gelmeyınce o parayı ıstemek yerıne zekata sayabılıyomusuz dogrumu sızce.

ah cnm kıyamam ya çok üzüldüm o adi herif aklınca seni kandırdını sanıyoda asıl kendi zarar eder allaha havale et cnmm bi şekilde çıkar üstünede bir bardak su iç benimde çok param gitti :47:

ev zekata girmiyor,birden fazlaysa onu bilmiyorum..Ondan isteseydin geri..Resmen haram yiyor..

zekatın mahiyeti nedir yani önce onu araştırın. bence zekat yerine geçmez. bana makul gelmedi. erkek arkadaşına kaptırdığın para neden zekat olsun yaa :31:

zekatın mahiyeti nedir yani önce onu araştırın. bence zekat yerine geçmez. bana makul gelmedi. erkek arkadaşına kaptırdığın para neden zekat olsun yaa :31:

canım bak zekat olması için borç verdiğin kişi o parayı sana getirip teslim edecek ve sen eline alacaksın sonra geri vereceksin zekata öyle sayılıyor benim babamda ramazan ayında birine borç verdi adam getirdi verdi babam geri verdi adama zekattan sayıldı çünkü babama hocaya sordu .ama sende istersen bir cami imamına sor teyit al.i.çinin rahatlaması için

canım bak zekat olması için borç verdiğin kişi o parayı sana getirip teslim edecek ve sen eline alacaksın sonra geri vereceksin zekata öyle sayılıyor benim babamda ramazan ayında birine borç verdi adam getirdi verdi babam geri verdi adama zekattan sayıldı çünkü babama hocaya sordu .ama sende istersen bir cami imamına sor teyit al.i.çinin rahatlaması için

tesekur ederım canım yardımın ve bal agzın ıcın:)mutlaka sorucam

Back
X