• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eskimiş çeyizlerim

benım annem bagırmıyor ama anne yapma alma dedıgımde sunun kızı almıs koyuyor bunun kızı sunu alıyor hep ornek hep ornek. benım nişanlım cok onem werıyor bu ev dekorasyonuna ve nefret edıyor o yun yorganlardan falan. alalım ama askım sakın kullanmaya kalkma balkonu kapattırayım oraya dolabın ıcıne yıgalım dıyor. bende o yorganlar bos bos duracagına ıhtıyacı olanlara werelım beledıye falan yardım dagıtıyor oyle onlara werelım ıstıyorum ama anneme soyleyemıyorum bıle cok kızıyor. anlamıyorum cıkamıyorumda ısın ıcınden kullanacaksın dıyor annem ılla napayım yanı nısanlımla aramımı bozayım bu yuzden...

Uzun uzun yazdım sildim ;

Annenizi kırmayın.. İnanın değmez, inanın değmez.

Utanmayın nişanlınızdan.. Keyifli hale getirmeye çalışın bu durumu.

İnşaallah çok mutlu olursunuz.

valla konu sahıbıne hak verıyorum ben .
utanılacak kadar degıl belkı ama haklı konu sahıbı .
benım annem de ceyızıme gercekten hıc kullanmayacagım seyler koyuyor .
mısal ; ben ortaokula gıderken annem yorgan yatak yapıyordu yunden .
ve o yune cıddı paralar harcıyordu .
goz nuru da ayrı tabıkı de cıddı emek ,hatırlar gıbıyım gunlerce surerdı .
ee sımdı ben evlendıgım de o yun yatagı yorganı nereye koyayım .
konu sahıbı konuyu acmıs ama sankı ben yazmısım gıbı gerıldım valla .
konu sahıbının gergınlıgıne hak verıyorum .
ben sımdıden anneme dıyorum; ''anne bostan yere kalabalık yapıyorsun .
ben onları ceyızıme de koymam goturmem de'' dıyorum .
annem hemen bagırmaya baslıyor .
ne bagırıyor anlamıyorum yanı haksızmıyım ,ne yapıcam ben yun yorganı yatagı yaa:53:hadı ufak tefek dantelı fılan sandıga koyarsın da,koca yatagı yorganı nereye koyayım ben yaa :43:

benım annem de ornekler verır ama bagırmayı da ıhmal etmez .
bıraz daha ustune gıtsem terlıkle bıle kovalıyacak duruma gelıyor yaa:43:
bana dıyor kı ; ''kayınvalıden ben geldıgım de kullanırsın o yatagı yorganı ''diyor .
off sankı yatacak yer yok .ama ben kararlıyım goturmeyecegım.hos o ben goturmesem de o getırır ya :1:
aman neyse kı evlenmıyorum sımdı den dert etmıyım evlenecegım zaman bır cozum bulurum artık .
yoksa kardeş miyiz:1:

bizim evde de yün kullanılmaz, hatta benm alerjim var. annem yine de koyar. verelim ihtiyaç sahibiğne diyorum yok diyor

evde asla dantelli havluu kullanılmaz ama bize yapar. bi evleneyim o yün yumaklarının hepsini atacağım

havluları da sökcem...

rahmetli teyzemden,eski arkadaşlarımdan kalma bi kaç göznuru var. bi tek onları götüreceğim

benm annemde milletin kızını örnek verir

haa bi de anneme her ay paraa gönderecekmişiz,eşşek gibi hemde. oysa maaşı var

hepimiz gidince her yıl 3er ay bizde kalacakmış. bi bende 2 ay kalırmış. huysuzum diye:ssz:

çok zor bi kadın benm annem. çok zor bi kadın:105:
Zebos güldürdün beni yav üzülmeyin benim kızlara verin kız bizimkilerin çeyizi yok diyecek kadar az valla

vereyim ablacım. seve seve paylaşırım kızınla:29:

bu konuda bende karasizim ben bir seyler alim kizlarimin cehizine koyum dedikce kizler anneeeee biz istemiyoruz diyorlar
para biriktirim o zaman aliriz diyorum tabiki para akip gidiyor iste böyle benim kizlari alan cehizsiz alacak gibiiii:27::27:

yoksa kardeş miyiz:1:

bizim evde de yün kullanılmaz, hatta benm alerjim var. annem yine de koyar. verelim ihtiyaç sahibiğne diyorum yok diyor

evde asla dantelli havluu kullanılmaz ama bize yapar. bi evleneyim o yün yumaklarının hepsini atacağım

havluları da sökcem...

rahmetli teyzemden,eski arkadaşlarımdan kalma bi kaç göznuru var. bi tek onları götüreceğim

benm annemde milletin kızını örnek verir

haa bi de anneme her ay paraa gönderecekmişiz,eşşek gibi hemde. oysa maaşı var

hepimiz gidince her yıl 3er ay bizde kalacakmış. bi bende 2 ay kalırmış. huysuzum diye:ssz:

çok zor bi kadın benm annem. çok zor bi kadın:105:

vereyim ablacım. seve seve paylaşırım kızınla:29:
evet bız senle kardesız..:) ama ben annemden alıcam o yun yorganları werıcem beledıyeye. o yorganı bulabılmek ıcın neler yapan ınsanlar war. ben kullanmam demıyorum aslında bende kullanırım ama cok agır we onların bakımları war. elyaflardan almıs annem 3 tane yeter dıye dusunuyorm. o yun yorganları ıhtıyacı olanlara wermezsem cok uzulurum. ben bolluk ıcındeyken ınsanların usumesı tuylerımı dıken dıken edıyor. allahım kımseyı usutmesın ac bırakmasın...

bu konuda bende karasizim ben bir seyler alim kizlarimin cehizine koyum dedikce kizler anneeeee biz istemiyoruz diyorlar
para biriktirim o zaman aliriz diyorum tabiki para akip gidiyor iste böyle benim kizlari alan cehizsiz alacak gibiiii:27::27:

sakın alma abla sakın.. bak duy sesımı yani.. bırak gonullerı ne ıstıyorsa onu alsınlar. kredı kartıyla alır taksıt taksıt odersın. üzme onları inatlaşma ben cok uzuluyorum bu durumda sende onları üzme. şimdi pek önemsemezler ama düğün olacagı zaman zaten kafa karısık bıde onları ne yapıcam dıye dusundurtme...

size 4 yıllık evli bi hanım olarak yazıyorum.ben okudum ardındanda hemen evlendim anneme her seferinde çeyizimi bişey alma yaptırma ben beğenerek alırım diyordum.sonra nişan düğün bir anda oldu ve biz tutuştuk ben anneme yapma dediğim şeylere bakıp bakıp ay çok az benim çeyizim diyordum sonra onların artması için dua ediyordum.
yünlere gelince yün yorganlarım elyaf yorganlarım benimde var.ama dediğiniz gibi yün asla terletmiyo ama elyaf terletiyo .yün yorganları ince döşetip hem hafif hemde sağlıklı yorgan kullanırsınız.ayrıca kimseyi bugünlerde kırmayın götürün evinize göstermelik bi serin sonra ütüsü zor oluyo kullanması bazen zor oluyo ama arada sırada değiştirerek kullanıcam diyin.nede olsa artık el emeği moda.halı içinde babaannenizin kıymet verdiği bişeyki size vermek istiyo bi yıkayın yada onarılması gereken yerleri varsa halledin yada böyle işlerden anlayan birileri halletsin ve onuda kullanın bence.

Son düzenleme:
o halı toparlanmaz ama emin ol altları falan dökülüyo pul pul. ayrıca daha bugun salon takımımı aldım actıgım konulardan bakabılırsınız. o salona o halıyı nasıl serıcem ben? ama annem ıllakı sereceksın dıyoo

konuya 2 açıdan bakmak lazım
ilk açımız evlenicek kızımızın açısından:
gençtir yeni modern şeyler almak ister yeni evi olucak çünkü herşeyin kendi beğenisine uygun olmasını ister ki bu çok normal birşeydir çünkü kendi evi olucaktır kendi seçcek tabi herşeyini

anne açısından bakarsakta:

annedir kızına bir şeyler yapmak ona mutluluk huzur verir ama o sanırki zaman hiç değişmiyor ne yapsam kullanır diye düşünür eğer kızı kullanmam derse bagırır çagırır. sonrada peki tamam ne halin varsa gör der:1:

konuya 2 açıdan bakmak lazım
ilk açımız evlenicek kızımızın açısından:
gençtir yeni modern şeyler almak ister yeni evi olucak çünkü herşeyin kendi beğenisine uygun olmasını ister ki bu çok normal birşeydir çünkü kendi evi olucaktır kendi seçcek tabi herşeyini

anne açısından bakarsakta:

annedir kızına bir şeyler yapmak ona mutluluk huzur verir ama o sanırki zaman hiç değişmiyor ne yapsam kullanır diye düşünür eğer kızı kullanmam derse bagırır çagırır. sonrada peki tamam ne halin varsa gör der:1:

benım annem bagırmaz cagırmaz ama pekı tamamda demez. onu kullanacaksın zorundasın der gecer. ben kudururum ıste o anda :)

o halı toparlanmaz ama emin ol altları falan dökülüyo pul pul. ayrıca daha bugun salon takımımı aldım actıgım konulardan bakabılırsınız. o salona o halıyı nasıl serıcem ben? ama annem ıllakı sereceksın dıyoo

hiç bir kadın kaynanasının eski halısını kızının kullanmasını istemez.bunun arkasında başka birşey var sanki:26:

bana ver onlarıda evleneyim benimde çeyizim yok eski falan olmasının bi önemi yok ortaokuldayken sen zevkine göre nasıl alıcaktın acaba sana sorsaydı bence sen gene begenmezdin

yün yorganlar kalabalık misafir gelince lazım olur canım :ssz: çeyiz yapması kötü dilde illa kullanıcaksın diye ısrar edilmeside hoş değil bence

bana ver onlarıda evleneyim benimde çeyizim yok eski falan olmasının bi önemi yok ortaokuldayken sen zevkine göre nasıl alıcaktın acaba sana sorsaydı bence sen gene begenmezdin

durumumuz kotu degıl kı bızım. su an gayet ıyı alabılırdık yanı herseyı. ortaokulda ceyız yapılması cok degısık.. ha ben kızım olsa dantel bı parca yaptırırım zaten onun modası yok yanı. kızım kullamasın ama kımınle karsılasacagı bellı olmaz annesı hıc dantel yapmamıs demesınler dıye 1 parca yaptırırım dursun. onun dısında hıc dokunmam yanı

yün yorganlar kalabalık misafir gelince lazım olur canım :ssz: çeyiz yapması kötü dilde illa kullanıcaksın diye ısrar edilmeside hoş değil bence

ısrar degıl emır... ıste olay bu zaten yoksa ılla almam mumkunatı yok ewıme sokmam olayı degıl. zorla kullanacaksın demesı

Olan şeylerin varlığı için değil, olmayanlar için üzülün eğer üzülme istiyorsanız. Yuva kurmak isteyipte 1 tek eşyası olmayan insanlar var bu hayatta. Bence bu küçük şeyleri sorun etmeyin. Herkes ister kendi zevkine göre eşyalar almak, kullanmak. Ama annenizin emeğini de hiçe saymayın derim. Bi süre kullanır daha sonra değiştirirsiniz.

bende simdi tam tersi bir ornek verecegim..

annemin annaannemden kalma, dogru durust calismayan ahsap bi radyosu vardi, olurdum o radyoya ,evlendigim de alip kendi evime goturecegim anne demistim, ama annem turkiyede ben yurt disinda yasadigimdan bir turlu firsat olmamisti.. en son annem atmis saniyorum ,duydugumda uzulmustum..

bir de uzerine dogdugum, benden yasli bir halisi vardi annemin, yine yni sebepten getiremedim evime, benim halim diye sevip dururdum, yesil o cirkin haliyi..

dusunuyorum da bana o iki eski esyayi sevdiren sey ,cocuklugumun ailemin bir parcasi olmalariydi, yaninizda kendi ailenizden parcalar tasimak, istesenizde bazen nasip olmuyor..

hazir zamaniniz ve imkaniniz varken degerlendirin arkadasim, yarin cok gec olabilir..cok da uzulursunuz ,sizi temin ediyorum..

Sevdiğinle evleniyorsun mutlusun ya gerisi boş. Annen kimbilir ne sıkıntılarla yapmıştır o çeyizleri. Belki yemeyip biriktirdiği paralarla yaptı onları.
Benim çeyizlerimin çoğu hazır bekliyor. Hepsini beğenerek aldım.Annecim ne sıkıntılarla ödedi.Ama dolaplarda baza altlarında kaldı evlenemedim.Gerçi bu hayatta hiç birşey beceremedim ama neyse.Bazen ağlıyorum.Bazende vereyim gitsin birilerine diyorum.
Herşeyin güzelini hak ediyorsun elbette ama olan kadarla mutlu ol. Hem çoookkk mutlu ol.Herşeyin güzeli yenisi alınıyor.
Mutluluklar dilerim.

saolasın deryaderya haklısın aslında allah sanada nasıp etsın en kısa zamanda dıyeyeım o zaman bende..

annenizin açısından bakıyorum o da ilerde ya imkan olur ya olmaz diye almış demekki. bence hem annenizi kırmadan hem de kendi istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. en başta koyarsınız hepsini sonra çalışıyorum temizliği zor oluyor gibi bişeyler söyleyip kaldırırsınız.

benimde annem küçüklüğümden beri yapıyor yaptırıyor hepsi benim için çok kıymetli onları ilerde evime serdiğimde annemin emeklerini hatırlayacam günlerce nasıl uğraştığını anımsayacam.iğneyle kuyu kazar gibi günlerce öre öre uğraştığı masa örtüsü mesela benim için altın değerinde:):) ha bu arada çeyizden anladığımdan mı tabiki hayır çoğu nereye serilir nasıl kullanılır bilmem bile:):):)

belki de çok yoruldunuz hazırlıklardan bunaldınız.
herşeyden öte hem sevdiğiniz insanla hayatınız birleştiriyorsunuz ne mutlu size inşallah herşey gönlünüzce olur:) bir ömür boyu mutlu olursunuz:):):)

Back
X