Eşle frekans konusu açmıştım

Edebiyat diyorsunuz yani, peki.
Hanımefendi,ben de sorunlu bir ailede yaşadım. Tabi ki bunun travmaları oldu. Ama ben bu travmalarımla yüzleştim. Nedenlerini buldum. Ben bunları aile evimde yaşadım,kuracağım hayatıma dair dersler çıkardım. Ona uygun yaşamaya çalışıyorum. Ama etrafımda sürekli "babasız kız kanadı kırık kızdır" edebiyatını duymaktan sıkıldım. Ne yani,ailem parçalanmışsa bu benim güçsüz olduğum manasına mı gelir?

Tam tersi,duygularımın beni yönetmesine izin vererek kanadı kırık kız olmaktansa,duygularımı bir kenara alıp savaşmam beni güçlü yapar.

Ya biz ve bizden daha önceki jenerasyonda doğan insanların çoğu bunları yaşamış. Ama çok mutlu olan, ideallerinin peşinden giden çok iyi yerlere gelen mutlu evlilik yapan insanlar var. Evet baba eksikliği gerçekten bir bağlanma sebebi ama sadece bu kadar yani. Ötesi yok. Ben de mutluluğu kocada arayabilirdim, bahanelerin arkasına sığınabilirdim ama sığınmadım. Kimse sığınmadım yani. Sığınanlar bahane bulmasın, rahat aradım desin bitsin.
İster istemez yaraları,izleri kalıyor. Ama bu izlerden ders almak gerek. Ben bunu yaşadım,o yüzden evlendim demek değil. Evlilik bir çözüm değil zaten. Benim ailemde daha başka sorunlar vardı. Bu bende öfke kontrol problemine ve güvensizliğe yol açmıştı. Yardım aldım. Okuluma,sağlığıma ve hayalim olan spora 4 elle sarıldım. Erkek arkadaşım ise beyefendi bir insan. Demem o ki,insan kaçmadan savaşarak çok güzel işler yapabilir

İster istemez yaraları,izleri kalıyor. Ama bu izlerden ders almak gerek. Ben bunu yaşadım,o yüzden evlendim demek değil. Evlilik bir çözüm değil zaten. Benim ailemde daha başka sorunlar vardı. Bu bende öfke kontrol problemine ve güvensizliğe yol açmıştı. Yardım aldım. Okuluma,sağlığıma ve hayalim olan spora 4 elle sarıldım. Erkek arkadaşım ise beyefendi bir insan. Demem o ki,insan kaçmadan savaşarak çok güzel işler yapabilir
Sonuna kadar haklısınız. Güçlü kadınların sayısının artması dileğiyle ❤️

Ya biz ve bizden daha önceki jenerasyonda doğan insanların çoğu bunları yaşamış. Ama çok mutlu olan, ideallerinin peşinden giden çok iyi yerlere gelen mutlu evlilik yapan insanlar var. Evet baba eksikliği gerçekten bir bağlanma sebebi ama sadece bu kadar yani. Ötesi yok. Ben de mutluluğu kocada arayabilirdim, bahanelerin arkasına sığınabilirdim ama sığınmadım. Kimse sığınmadım yani. Sığınanlar bahane bulmasın, rahat aradım desin bitsin.
Valla babamın eksikliğini hiç hissetmedim ben aklım fikrim okumaktaydı bu hayatta herkes kendi çabasıyla bir yerlere gelir babaydı anneydi bahane edenlere ben de hak veremiyorum babam vefat ettiğinde ağlamadım bile nefret yoktu sevgi yoktu sanki bir yabancının cenazesindeydim çok şükür aslan gibi annelerimiz var belkide biz onlar sayesinde bu kadar güçlüyüz

o konuyu hatırlıyorum. gayet tüm kadın ve erkekleri kapsayan, son derece genel ve suçlayıcı yazılarınız vardı. kendinizi doğru ifade etmeyip sonra bana üstten baktılar demek ne kadar doğru ?

anlıyorum psikolojiniz bitik, burada iyi şeyler duymak ve hak verildiğini görmek istediniz ama önce siz kendinizi net anlatmazsanız herkes o anlattığınıza göre tepki verir doğal olarak.

çözüm arıyorsanız, hem de bu kadar herkese açık bir platformda o zaman herşeyi detayıyla anlatmanız lazım ki insanlar yardımcı olabilsin.

mesela diyorsunuzki eşim beni ekmek almaya bile çıkartmıyor, sonra dediniz ki dışarıdaki kadınlar hemen erkekleri avlıyor. bu kadar kısıtlı bir hayat yaşarken nasıl gördünüz onca kadını da bu fikre vardınız ?

tavsiyem, önce sakince içinizi dinleyin sonra da çözüm arıyorsanız konuyu detaylı şekilde ve kendinizi de tarafsızca eleştirerek anlatın.

o konuyu hatırlıyorum. gayet tüm kadın ve erkekleri kapsayan, son derece genel ve suçlayıcı yazılarınız vardı. kendinizi doğru ifade etmeyip sonra bana üstten baktılar demek ne kadar doğru ?

anlıyorum psikolojiniz bitik, burada iyi şeyler duymak ve hak verildiğini görmek istediniz ama önce siz kendinizi net anlatmazsanız herkes o anlattığınıza göre tepki verir doğal olarak.

çözüm arıyorsanız, hem de bu kadar herkese açık bir platformda o zaman herşeyi detayıyla anlatmanız lazım ki insanlar yardımcı olabilsin.

mesela diyorsunuzki eşim beni ekmek almaya bile çıkartmıyor, sonra dediniz ki dışarıdaki kadınlar hemen erkekleri avlıyor. bu kadar kısıtlı bir hayat yaşarken nasıl gördünüz onca kadını da bu fikre vardınız ?

tavsiyem, önce sakince içinizi dinleyin sonra da çözüm arıyorsanız konuyu detaylı şekilde ve kendinizi de tarafsızca eleştirerek anlatın.
Eşim taksici zaman zaman tanık oldugum şeyler var telde olsun eşimin anlattıkları olsun okadar da cahil değilim çevremde iyi kötü insan var idrak edebilme kabiliyetimde var şükür

Başın sağolsun kardeşlerde hayırsız sanırım zor durum anlıyorum benim annemle babam boşandığında ben 16 kızkardeşim 15 yaşındaydı boşanmalarını istiyorduk zaten sonra hem okuduk hem çalıştık annemize destek olmasak belki oda boşanamazdı annemin babası boşanırsan çocukları bırak öyle gel demişti tabi annem bizi bırakmadı Allah yardımcınız olsun inşallah çocuklarınından yüzün güler

Başın sağolsun kardeşlerde hayırsız sanırım zor durum anlıyorum benim annemle babam boşandığında ben 16 kızkardeşim 15 yaşındaydı boşanmalarını istiyorduk zaten sonra hem okuduk hem çalıştık annemize destek olmasak belki oda boşanamazdı annemin babası boşanırsan çocukları bırak öyle gel demişti tabi annem bizi bırakmadı Allah yardımcınız olsun inşallah çocuklarınından yüzün güler
İnşallah tek temennim çocuklarımın mutlu olması..

Eşim taksici zaman zaman tanık oldugum şeyler var telde olsun eşimin anlattıkları olsun okadar da cahil değilim çevremde iyi kötü insan var idrak edebilme kabiliyetimde var şükür

cahilsiniz yada idrak edemiyorsunuz demedim. eşiniz evde ekmek olmasa bile çıkıp ekmek almanıza izin vermezken nasıl bu kadar şeyi görüp öğrenme fırsatınız oldu dedim. ikisinin arasındaki farkı anlayacağınızı düşünüyorum.

zaman zaman tanık olduğunuz şeylerle genelleme yapmayın. ben bunu söylüyorum. en sinir olduğum şey gerçekten bir kadının başka kadınlara hemen sigara içiyor, sakız çiğniyor gibi basit cümlelerle etiket yapıştırmasıdır.

bunun dışında bence cidden çok sıkıntılı bir durumdasınız. siz de yazmışsınız zaten sizi bu kadar irrite eden bir adama kendi baba evinizde yaşadıklarınız yüzünden katlanıyorsunuz. ben çocuk olsam, babama katlanamayan, mutsuz bir anne ile yaşayacağıma boşanmalarını seçerim.

kimseye boşan demem, hakkım değil. ama sizin durumunuzda ya umursamamayı öğrenip çocuklarınız için güçlü ve mutlu anneyi o şekilde yaratacaksınız yada onlar sürekli babalarına tahammül etmek zorunda kalan bir anneyi model olarak görecekler.

Bu konular hep aynı eksende.

Boşanmayan kadınların bir kaç sebebi var; biri para (ki benim annem de sırf para için babama katlanıyor; diğeri sabrederek dini açıdan iyi bir şey yapıyor olduklarını düşünmeleri, çevre baskısı ve boşanmış kadın olma korkusu.

Boşandım ve evet bir çok şey yaşadım. Cinsel olarak yaklaşanlar, evliliği ve çocuğuyla canımı acıtmaya çalışanlar, kocasını kıskananlar niceleri...

Gene de yaşadığım özgürlük duygusunu hiçbirine değişmem.

Back
X