- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.526
- 548
- 27
Anlayamadım, çok güzel yerlere?Çok güzel yerlere
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Anlayamadım, çok güzel yerlere?Çok güzel yerlere
Yarım kaldı kusura bakma çok güzel yerlere gelmişsiniz azminizle çok gurur verici hikayeniz var ama beni benim hikayem tüketti sizi yüceltmiş belki aramızdaki fark budur.Anlayamadım, çok güzel yerlere?
Ben yaşadıklarımı ilk defa burda anlattım benim için nekadar zor oldugunu bilemezsiniz sadece gerçekten ne yaşadığımı sizden okumak istedim ne bir destek ne bir övgü almayı düşündüm belkide nasıl Br hayat yaşadığımı idrak etmem gerekiyordu.Sonuna kadar haklısın.
Mesela konu sahibi, kendimde bu gücü bulamıyorum, ben ayrı kalamam kcoama ihtiyacım var dese herkes seferber olup yol gösterir.
Ama konu sahibi "çocuklarım için" dediği için tepki çekiyor.
Bozuk bir aile yapısına sahibim, belki sende okumuşsundur.
Açıkçası annem bizi bahane ederek babamın yanında dursaydı anneme olan saygımı ve sevgimi yitirebilirdim.
Daha doğrusu o bozuk aile de annem bana gelip "sizin için katlandım" dese ona neden diye sorardım.
Neden yahu neden?
Anne babanın kavgaları, anneye uygulanan fiziksel ve psikolojik şiddet, içkici bir baba anne babanın boşanmasından daha mı kötü?
Huzursuz bir ortam anne babanın boşanmasından daha mı iyi?
O huzursuz ortamda ne kadar iyi olabilir bir çocuk, vallahi aklım almıyor.
Babam istediği kadar benimle ilgilensin, eşiyle, beni doğuran annemle ilgilenmediğin, hakaret ettiği onu aşağılayıp dövdüğü sürece ne kadar iyi olabilirim ki ben?
Hiçbir çocuğunda "babam annemi eziyor ama olsun babam bizimle ilgileniyor" diye düşündüğünü sanmıyorum.
Ve çocuk aile bireylerinden babasını rol model alarak o da annesine saygısızca davranmaya başlayabilir.
Bir anne, her şeyden önce bir kadındır.
Önce kendini ama en çok çocuklarını düşünmesi, bunun için ayakta dimdik durabilmesi gerekir.
Aslında ben bir yerde konu sahibine de katılmak durumundayım, çünkü ülkede ciddi anlamda hala boşanan insanlara kötü gözle bakılıyor.
Bunu benim annem bile yapıyor, iş yerinde hala annemi evli ama kocası şehir dışında bilirler. Çünkü o da çekiniyor. Bu biraz toplum baskısından kaynaklanıyor.
Bizim toplumda şu düşünce hakim :
"kadın acaba ne yaptı ki, kocası onu boşandı?"
Ataerkil bir toplum olduğumuz için konu ne olursa olsun kadın susmalı, kadın sineye çekmeli, kadın unutmalı. Aslında o kadar kötü ve acı bir durum ki. Keşke böyle olmasa. Keşke toplum o anneye, o çocuklara ne kadar zarar verdiğinin farkına varsa.
Benim okulumda bile vardı, annesi babası boşanmış bir çocuğa babası olmayan anlamına gelen bir argo kelime kullanıyordu. Çocuk kimden öğreniyor bunları, tabiki o zihniyete sahip anne babadan..
Ne demek, umarım siz benden daha iyi yerlere gelirsiniz. Bakın ben çöpsüz üzümüm, bakmak zorunda olduğum düşünmem gereken bir evladım yok. Ama sizin var, bu yüzden sizin benden daha güçlü olmanız gerekmez mi? Ne mezunusunuz mesela, eğitim durumunuz nedir? Kaç yaşındasınız, ne yapabilirsiniz bu yaştan sonra?Yarım kaldı kusura bakma çok güzel yerlere gelmişsiniz azminizle çok gurur verici hikayeniz var ama beni benim hikayem tüketti sizi yüceltmiş belki aramızdaki fark budur.
Ha tamam işte yavaş yavas asıl çözülmesi gereken yerlere geliyorsunuz. Ozguvenden başlayın. Ozguven kazanmaktan mesela. Burda birsuru konu var açın, üşenmeyin tek tek okuyun. Sizinle aynı durumda olan kişiler ne yapmış? Özelden mesaj atın. Kişisel bilgilerinizi vermeyin ama sorun sorusturun öğrenin.Sizi anlıyorum çokta teşekkür ederim ama en ufak tartışmada o anda herşeyi yapabilecek bir insan büyükler araya girse sanki. Ben suçluymuşum gibi geri susturuluyorum özgüvenim yok arkamda bir kişi bile yokken neye cesaret etmeliyim bilmiyorum..
Ben cevaplarımın hiçbirini sizi ezmek ya da üzmek için söylemedim. Evet kalemi sert bir insanım, belki yazdıklarımla gerçekler tokat gibi yüzünüze çarpar, nasıl bir durumda olduğunuzu anlarsınız dedim ama umarım başarabilmişimdir. Bu hayattan, çok benzer bir yaşamdan kopup gelen biri olarak söylüyorum ki sizin şuan bu durumu çekmenizin evlatlarınıza hiçbir faydası yok, tam aksine size duydukları güven, yücelik ve sevgi saygı duygusu git gide azalacak. Sadece bunu anlayın ve harekete geçin yeter.Ben yaşadıklarımı ilk defa burda anlattım benim için nekadar zor oldugunu bilemezsiniz sadece gerçekten ne yaşadığımı sizden okumak istedim ne bir destek ne bir övgü almayı düşündüm belkide nasıl Br hayat yaşadığımı idrak etmem gerekiyordu.
30 yaşındayım lise bir terk ben tuvalet bile temizlerim ama iş boşanma sürecinde çocuklarımı nasıl etkiler eşim sorunlu birisi hadi eyvallah deyip geçebilecek birisi değil her durumda sıkıntı çıkarır bana çocuklarını bırak gidebilirsin dedi gidemeyeceğimi biliyor çünkü çok zor durum buNe demek, umarım siz benden daha iyi yerlere gelirsiniz. Bakın ben çöpsüz üzümüm, bakmak zorunda olduğum düşünmem gereken bir evladım yok. Ama sizin var, bu yüzden sizin benden daha güçlü olmanız gerekmez mi? Ne mezunusunuz mesela, eğitim durumunuz nedir? Kaç yaşındasınız, ne yapabilirsiniz bu yaştan sonra?
Söylediklerinde dogrusun çünkü birgün gizli markete gitmek istedim kızım sen gidemezsin ki dediğinde içime oturmuştu peki nasıl harekete geçmem gerekiyor gidebilecek bir yerim olsa annem yada babam ama yok işte bugün evden kovsam ekmek alıp çocuklarıma yedirecek param yok çalışsam bebegimi nereye bırakcagım daha iki yaşındaBen cevaplarımın hiçbirini sizi ezmek ya da üzmek için söylemedim. Evet kalemi sert bir insanım, belki yazdıklarımla gerçekler tokat gibi yüzünüze çarpar, nasıl bir durumda olduğunuzu anlarsınız dedim ama umarım başarabilmişimdir. Bu hayattan, çok benzer bir yaşamdan kopup gelen biri olarak söylüyorum ki sizin şuan bu durumu çekmenizin evlatlarınıza hiçbir faydası yok, tam aksine size duydukları güven, yücelik ve sevgi saygı duygusu git gide azalacak. Sadece bunu anlayın ve harekete geçin yeter.
Evet annem yok benim maalesef. Kırılmayalım birbirimize acılar çekmiş insanlar olarak lütfen. Çalışırım elbette ama çocuklarımı bırakabileceğim kimse yokBırakın bence cevap vermeyin evet kendi daha sanslıymıs cunku annesi onları hıc bırakmamıs benım ki hıc durmadan koca pesınde sustu benimde annem sabah aksam calıssa bana baksa bende okurdum gercı yine okudum ama kendi cabamla ülkenin en ıyı unıcersıtesınde okudum demesi zaten reklam ve ego ıceriyor bosverin sız umarım hayatınız duzelır calısmayı dusunuyor musunuz
Açıktan okumaya başlamalısın önce, bende seni yaşlı falan sandım. 30 ne ki? Hayatta biryerlere gelebilmek için hiç geç kalmış sayılmazsın.30 yaşındayım lise bir terk ben tuvalet bile temizlerim ama iş boşanma sürecinde çocuklarımı nasıl etkiler eşim sorunlu birisi hadi eyvallah deyip geçebilecek birisi değil her durumda sıkıntı çıkarır bana çocuklarını bırak gidebilirsin dedi gidemeyeceğimi biliyor çünkü çok zor durum bu
Devletten yardım talep edebilirsin.Söylediklerinde dogrusun çünkü birgün gizli markete gitmek istedim kızım sen gidemezsin ki dediğinde içime oturmuştu peki nasıl harekete geçmem gerekiyor gidebilecek bir yerim olsa annem yada babam ama yok işte bugün evden kovsam ekmek alıp çocuklarıma yedirecek param yok çalışsam bebegimi nereye bırakcagım daha iki yaşında
Para biriktirebilirim parası hep vardır güzel bir fikir belki bazı başlangıçlara adım atmak için birikim motive edici olabilir biraz daha zaman ayırıp düşünmeliyiz ve o sırada para biriktirmeliyim çok mantıklı teşekkür ederim onun parasına bile tenezzül etmek istemiyorum ama bunu yapmaya mecburum sanırımAçıktan okumaya başlamalısın önce, bende seni yaşlı falan sandım. 30 ne ki? Hayatta biryerlere gelebilmek için hiç geç kalmış sayılmazsın.
Devletten yardım talep edebilirsin.
Yardımcı olabilirler.
Devlet kreşleri var diye biliyorum, bizim zamanımızda yoktu ama şuan var. Yardım talebinde bulunduğunda çocuklarının durumundan bahsedersen yer ayarlayabilirler sana.
Onun dışında, evet bak kızın bile bireylerin farkında bu küçücük yaşında sana bu lafı kullanabilmesi bile çok üzücü, özür dilerim ama ileride daha birçok şeyin farkında olacak.
Ama herşeyden önce para biriktir, eşinin durumu nasıl? Gizlice kenara para atabilir misin? Mesela gram al çeyrek al artan paralarla. Komik gelecek ama ciddiyim bizim evimizde hep bir bozuk para kutusu olur, annem küçüklükten beri kardeşime tutturuyor. Babaları illaki çocuklarına para veriyordur o parayı al kumbaraya attır. Send ebir yandan yastık altı falan yap. Böyle böyle biriktirebilirsin belki 1 yılda iyi meblağlara ulaşabilirsin. Düşün bak bunları. Para biriktir, sonra bas git. Benim annem konfeksiyonda çalıştı uzun bir süre. Bu tarz yerlerde eğitime bakmıyorlar.
Aynı dili konuşmaya başladık sonunda.. :)Para biriktirebilirim parası hep vardır güzel bir fikir belki bazı başlangıçlara adım atmak için birikim motive edici olabilir biraz daha zaman ayırıp düşünmeliyiz ve o sırada para biriktirmeliyim çok mantıklı teşekkür ederim onun parasına bile tenezzül etmek istemiyorum ama bunu yapmaya mecburum sanırım
Vermiyor ben cebinden alıyorum onada bişey demez bonkör biridir hayır yok ziynet eşyamı sıkı bir plan yapmalıyım birikim için güzel bir motive oldu daha ferahım şimdi zamanla patlak verirse olayı büyütüp boşanmaya kadar götüreceğimAynı dili konuşmaya başladık sonunda.. :)
Ayrıca parayı kendin için değil, çocukların için alıyorsun. Çocuklara düşkün diyorsun onlar para istediğinde verir diye tahmin ediyorum. Plastik açılmayan bir kumbara alın, ona birikim yapmaya başlayın. Hem miniklerde birikim yapmayı öğrenir. Sonra size verdiği paraları da yastık altı yaparsınız. Bulabilme ihtimaline karşı bir gün dışarı çıktığınızda hesap falan da açtırabilirsiniz. Yavaş yavaş biriktirin bakalım. İllaki elinize para veriyordur. Ben yapabileceğiniz inanıyorum. Ziynet eşyalarınız var mı?
O zaman farketmiyorsa al cebinden. Banka mı yastık altı mı ona sen karar ver, eğer bulabileceğinden şüpheleniyorsan vadesiz bir hesap açtırabilirsin. Hakkında hayırlısı olsun.Vermiyor ben cebinden alıyorum onada bişey demez bonkör biridir hayır yok ziynet eşyamı sıkı bir plan yapmalıyım birikim için güzel bir motive oldu daha ferahım şimdi zamanla patlak verirse olayı büyütüp boşanmaya kadar götüreceğim
Uzun uzun düşünüp bir karara varana kadar birikim yaparım çok teşekkür ederim iyi geldiniz hepinizO zaman farketmiyorsa al cebinden. Banka mı yastık altı mı ona sen karar ver, eğer bulabileceğinden şüpheleniyorsan vadesiz bir hesap açtırabilirsin. Hakkında hayırlısı olsun.![]()
Canım işte iki cümleyle ne yaşadığını anlayamıyoruz. Onun için anlatmaya çalışmak yerine açık açık anlatman daha makbul olurdu! Neyse tercih senin Allah güç versin.oysa ben eşimle aramdaki farklılıkları anlatmaya çalıştım