Başımızda bir baba olduğunu nereden biliyorsunuz hanımefendi, yorumunda böyle birşey belirtmiş miyim?
Bu forumda 37366363 defa anlattım bunu yazmaktan sıkıldım ama yine yazayım. Annem gururlu bir kadındı, aldatıldığını öğrenince babamı evden kovdu. Tahsilsiz bir kadın olmasına rağmen gururu ağır bastı. Babamın borçları üstümüze kaldı, dahası ben daha çocukken çocuk yaşımda benden 9 yaş küçük olan kardeşime bakmak zorunda kaldım, annem kuş kadar maaşla borçların tamamını ödedi, saat 12lere kadar mesai yapsa da pazar günü akşam 7ye kadar çalışsa da borçlarımızı ödedi. Ben baba sıcaklığı görmedim ama sırf bunu görmedim diye koştur koştur koca da aramadım, ders çalıştım zorluk gördüm ama yine de çalıştım. Şuan mı? Şuan ülkenin en iyi üniversitelerinin ikisinde kaydım var. Birinden sildirdim diğerinde hali hazırda okuyorum. Makarna ekmek vs almak için evde bozuk para aradığımız günler geride kaldı. Benim annem bir kere çöpün kenarından ekmek aldı be, paramız olmadığı için, bakkal veresiye vermediği için. Hanginiz yaşadınız bunları? Yeri geldi doğalgazımız kesildi. Faturalar ödeyemedik, 5 6 ay su ısıtıcısıyla duş aldık
Ama bitti. Geçti gitti. Annemde, bende bu günlere tırnaklarımız kan içerisinde kalarak geldik. O yüzden kıyaslarım. Tahsilsiz, ortaokul mezunu vasıfsız hayatında hiç çalışma dahi görmemiş,yokluk görmemiş bir kadın bir dünya borcu bitirip 2 kızına laf getirmeden baktıysa herkes bakar, herkes yapar. Annemin şansı yoktu, babasının evine de gitmedi. Sizin en azından başınızda anneniz, bir üvey babanız varmış sofranıza koyulan 1 tas çorba varmış ama bizim yoktu, malesef biz 3 kadın olarak kaldık, 3 kadın olarak yaşadık, 3 kadın olarak yaşayacağız. Hayat mücadele etmeyenleri, başkalarının arkasına sığınanları sevmez.