• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşle maaş anlaşmazlığı

Yeni evliyiz, maaşları birleştirmeyi doğru buluyorum ben. Birikim yapacağız ama eşim maaşlar bende olsun ama zırt bırt ne yaptın ne yaptık diye sorma diyor. Bende maaş yattığında konuşulması gerektiğini söylüyorum. Zamanı gelince öğrenirsin sen maaşı at gerisini unut diyor. Ama ben kabul etmem böyle bir şeyi dedim. Hangi kadın sormaz ki böyle bir şeyi benimde bilmeye hakkım var sonuçta. Olması gereken bu değil midir?
O sana maasi atsin ve gerisini unutsun.

gelir:100x (maas+bla bla)
gider:
a bankasi kredi (10x) : mayis ayinda son taksit
b bankasi kredi (25x) : nisan ayinda son taksit
araba kredisi (15x) : 2027 subat ayinda son taksit
kira : bla bla
fatura : bla bla
.
.
.
.
.
aylik kenara atilacak tutar: bla bla (kac gram metal aldigim)
cebimize kalan: bla bla

farazi yazdim bunlari. para bende toplanir. apartman yoneticisi gibi her ay gider geliri bir a4 kagidina yazarim, bunu da esime watsaptan atarim. bunu her ay yaparim.

paranin tek elde toplanmasini kesinlikle destekliyorum. 2.5 yillik evliyim. evimize su an bu disiplin sayesinde 8 milyon ederinde arsa aldirdim. her ay ustune yaklasik 600 bin civari koyarak ilerliyor arsa.

butce yonetmenin esten gizlenecek hicbir tarafi yok. seffaf olmasi gerekiyor.

Yeni evliyiz, maaşları birleştirmeyi doğru buluyorum ben. Birikim yapacağız ama eşim maaşlar bende olsun ama zırt bırt ne yaptın ne yaptık diye sorma diyor. Bende maaş yattığında konuşulması gerektiğini söylüyorum. Zamanı gelince öğrenirsin sen maaşı at gerisini unut diyor. Ama ben kabul etmem böyle bir şeyi dedim. Hangi kadın sormaz ki böyle bir şeyi benimde bilmeye hakkım var sonuçta. Olması gereken bu değil midir?
Evliligin oturmadan zerre gönderme. O evin temizliğine yemeğine TAM ortaklık yapıyorsa SADECE giderlere ortaklık yap. HAYIR demişti bil manupile etmesine izin verme. Ha yıllar geçer evliliğin oturur hepsini verirsin o ayrı ama şimdi ya bitcoine vs atar batırır ya da boşanma falan olursa geri vermez
Daha yeni 5 senelik evli bjr kadın iş arkadaşım anlatıyordu eşine vermiş hep çocukları bile var şimdi boşanıyorlar ama geçmiş olsun kadın 5 kurussuz.
Boşanmam deme her zaman boşanma olabilir. Boşanma olmasa bile para üzerine söz hakkın olsun

Zaten ne yapacak ki ? Altın mı yapacak bunu internet bankacılığında sen de yapabilirsin çok kolay bisey

Ne saçma bir düşünce ya. Herkesin maaşı kendi hesabında dursun o ne öyle çalış didin sonra başkasının (eş bile olsa kabul görülür birşey değil) eline say. Bizde herkesin parası kendi hesabında durur

Eşimde bende kendi adımıza ayrı ayrı BES biriktiririz. Evin bütün giderlerini eşim karşılar bende her ay 3/5 atarım ona. Geri kalanının bir kismini çocukların ihtiyaçlarına ve BES' lerine ayırırım, bir kısmını harçlık yaparım, bir kısmınıda büyük masraflar için biriktirim. Bir kaç ay önce bu şekilde arabanın modelini yükselttik. Yine iki yıl önce bu şekilde tarla aldık. Çocuklarin ekstra bir kursu olsa ben karşılarım. Yemeğe gittiğimizde bir kere eşim ödüyorsa diğerinde ben öderim. Bu şekilde bir denge kurduk ve olaylar kendiliğinden gelişti bu yönde.

Çalışan bir insan olarak kendi paranızı yönetecek kapasitenizde vardır. Eşinize şimdiden bu tavizi verirseniz her ay maaşınızı onun eline saymak göreviniz olur ve kendi paranızın (emeğinizin karşılığının!) dilencisi olursunuz. Yapmayın bunu kendinize.

oh ne ala memleket
madem oyle sende birlessin o zirt pirt ne aldik ne yaptik diye sormasin, zamani gelinfe ogrensin. çalıştığını sana atsin, unutsun.
kendisi bunu kabul edecek mi????
sakin yapma boyle bir salaklik, madem kendi paranda tasarrufun olmayacak evde yat g.t büyüt, onu da pilatese git erit bin kat daha iyi

Böyle bir eşe kesinlikle vermeyin hatta siz maaşları birleştirmeyin de. Eşiniz çok birleştirmek isterse size atsın zırt pırt sormasın. Eşiniz çok uyanık. Hiç de güven vermiyor.

Biz de maaşlarımızı birleştiriyoruz evet eşimin hesabında birleşiyor ama ben kendime bir miktar ayırıyorum kalanı atıyorum ve ödemelerimizi ordan yapıp kalan parayı beraber değerlendiriyoruz. Eşim benden saklıyor vs olsaydı asla yapmazdım. Tek kredi kartı, ödemeler Tek yerden olunca bu şekilde bize daha kolay geliyor. Birikim onun hesabında da yapılmıyor. Sadece onun hesabı maaş zamanı ödeme yapmak paramiza bakmak için olan bir hesap gibi düşünün.

Çok saçma ya kumar ya başka iş için istiyo madem ortak para var ortak hesap en iyisi ama eşiniz kabul etmez

eski mesajlariniza baktim once iki senelik bir bölüm okumussunuz, atanmaya calismissiniz
sonra cok calisip tekrar sinava girip guzel bir bolum kazanmis, 4 sene de onu okumussunuz
yasiniz 27 olunca hayati dondurup kendinizi sadece derse verip deli gibi kpss calismissiniz
ve derece yapmissiniz.
günün sonunda ennn doguda , sosyal hayatın ve imkanlarin olmadigi bir yere atanıp tek basiniza bir hayat kurmussunjz.
bu mücadele ne icin?
tum maasini kocana verip ondan harclik almak icin mi?
kendi parana bile karismayacaksan, ne harcandığını ne alındığını bilmeyeceksen bunca emegi niye harcadin? neden tüm gençliğin iyi bir ise girip para kazanmak icin ugrasmakla gecti?

Onun yanlış yerlere vermeyeceğine inancım tam ama bana saf gibi ol bir şey sorma demesine kabul etmem. Ataerkil bir toplumda büyüdüğü için kadın paraya karışmaz diye büyütülmüş onunda etkisi var. Ama söylediğinin yanlış olduğunu kabul ettiremiyorum

eski mesajlariniza baktim once iki senelik bir bölüm okumussunuz, atanmaya calismissiniz
sonra cok calisip tekrar sinava girip guzel bir bolum kazanmis, 4 sene de onu okumussunuz
yasiniz 27 olunca hayati dondurup kendinizi sadece derse verip deli gibi kpss calismissiniz
ve derece yapmissiniz.
günün sonunda ennn doguda , sosyal hayatın ve imkanlarin olmadigi bir yere atanıp tek basiniza bir hayat kurmussunjz.
bu mücadele ne icin?
tum maasini kocana verip ondan harclik almak icin mi?
kendi parana bile karismayacaksan, ne harcandığını ne alındığını bilmeyeceksen bunca emegi niye harcadin? neden tüm gençliğin iyi bir ise girip para kazanmak icin ugrasmakla gecti?
Aynen böyle ama ben böyle deyince çalışıyorum bunun lafını mı edeceksin bende bizim için biriktireceğim ne yapacağım diyor

Aman aman, sakin bu oyuna gelme. Madem öyle o sana versin, sonra o sormasin unutsun.

Bunu diyen erkek aslinda senden para kaciracam, ola ki mal mülk alalim ailemin adina yapacam demek istiyor aslinda

Aynen böyle ama ben böyle deyince çalışıyorum bunun lafını mı edeceksin bende bizim için biriktireceğim ne yapacağım diyor
siesin gitsin ya
o sana niye vermiyor? sen teklif ettin mi?
bir de gecen sene yalnizmissin ne ara tanistin da ne ara birkac aylik evlisin bu adamla.
korkarim evlenmekteki tek motivasyonu atanmis ogretmen kadin olman olmus 🤬

Onun yanlış yerlere vermeyeceğine inancım tam ama bana saf gibi ol bir şey sorma demesine kabul etmem. Ataerkil bir toplumda büyüdüğü için kadın paraya karışmaz diye büyütülmüş onunda etkisi var. Ama söylediğinin yanlış olduğunu kabul ettiremiyorum

Ay cok Safsin be ablacim.

Sunu diyen, ve Karisinin hakkini koruyan tek bir erkek yok su hayatta. Öyle olsa senle birlikte konusur yatirim plani yapar.

Sen teklif et bakalim bana at, zirt pirt sorma unut de, gör o zaman sen

Nerenin ataerkil toplumuymuş o?
Ataerkil toplumda büyüdüyse karısının parasına da tamah etmeyiversin.

siesin gitsin ya
o sana niye vermiyor? sen teklif ettin mi?
bir de gecen sene yalnizmissin ne ara tanistin da ne ara birkac aylik evlisin bu adamla.
korkarim evlenmekteki tek motivasyonu atanmis ogretmen kadin olman olmus 🤬
Ablacım bir yıldır görüşüyorduk zaten yeterli bir süreydi benim için konumuz bu değil

Asla sizin icin birikmicek o para. Ev de alsa arabada alsa ailesinin adina alacak. Kardesleri varsa onlara haricak ve asla sana söz hakki vermicek

Back
X