• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşle maaş anlaşmazlığı

Aynen böyle ama ben böyle deyince çalışıyorum bunun lafını mı edeceksin bende bizim için biriktireceğim ne yapacağım diyor
Tamam ben biriktirecegim de. Aklın varsa vermezsin para falan. Para yolla gerisine karışma diyen adama güvenilir mi?

Ay hayır maaş vermek gibi bir saçmalığa girişmeyin. Burada ki bazı kadınlar gibi evi erkek geçindirir kadın istediği gibi maaşını kullanır düşünce si de doğru değil tüm maaşı erkeğe göndermekte. Ödemeler yapılır birikim ayrılı ki bu dönemde mutlaka birikim yapılmalı kalanı istediğin gibi harcarsın. Sakın böyle diyen adamdan da gerekirse çocuk olmadan ayrılın

O zaman size en az maaşınız kadar limiti olan, kendi adına çıkarttığı bir kart verecek.
Zaten maaşımın hepsini atmayacağım kendime ayıracağım. Ben istediğimi alacak olsam bile yine de birikim yaptığımız parayla ne alındı ne kadar alındı nereye gitti bunları bilmek istiyorum

Konu sahibi eminim kötü bir yere vermez diyorsunuz ya. Nerden eminsiniz bu kadarına. İnsanlar 20 yıllık eşiyle bir anda bambaşka durumlar içinde buluyor kendini. Daha bir senedir tanıdığınız bir insandan bahsediyoruz. Bu kadar gözü kapalı güvenmeyin siz yine de. Bana paranı ver, gerisini kurcalama diyen birine de şüpheyle yaklaşmıyorsanız çok üzülürsünüz.

Zaten maaşımın hepsini atmayacağım kendime ayıracağım. Ben istediğimi alacak olsam bile yine de birikim yaptığımız parayla ne alındı ne kadar alındı nereye gitti bunları bilmek istiyorum
Hem de her ay bil. Bu motivasyonunu asla kaybetme

Ay 🤢 Böyle adamlardan nefret. Diğer söylenmesi gerekenleri arkadaşlar söylemişler. Bu adama karşı dikkatli ol ama bir sonraki konun tüm birikimi bitcoin kumar vs yemiş olmasın tek temennim. Artık kadınlar olarak yıpranmamızı istemiyorum. 🙏

Aynen böyle ama ben böyle deyince çalışıyorum bunun lafını mı edeceksin bende bizim için biriktireceğim ne yapacağım diyor
Tamam ben de bizim için biriktiririm o zaman bende kalsın para diyin bakalım. Ben şunu bilir şunu söylerim. Bir erkek ısrarla karısının maaşına, kartına göz dikiyorsa mutlaka altından bir bokluk çıkar.

Ay bu nedir kaç gündür sitede bir sürü paraci erkek konusu. Evin yatırımı birikimi kadında olur yahu ataerkillikse bizim atalarımız da ataerkilmis valla hiç duymadım karısının parasını alan adam. Ev hanımı bile olsa para işleri oldum olası hep kadindaydi. Ne oldu kadin gibi kendini garantiye alma telaşına düştü bunlar anlamadım.
Benim paramı geçtim, kendi parasının bile sorumluluğunu bunlara vermem. Halamın da dedigi gibi biz de bir sey sansınlar diye evin direği falan demişiz ama topu gerizekali bunlarin.
Evde bir para birikecekse bende birikir. Ben kumar oynamam, atmam, satmam ama karşımdakine o kadar güvenmem.

Ay bu nedir kaç gündür sitede bir sürü paraci erkek konusu. Evin yatırımı birikimi kadında olur yahu ataerkillikse bizim atalarımız da ataerkilmis valla hiç duymadım karısının parasını alan adam. Ev hanımı bile olsa para işleri oldum olası hep kadindaydi. Ne oldu kadin gibi kendini garantiye alma telaşına düştü bunlar anlamadım.
Benim paramı geçtim, kendi parasının bile sorumluluğunu bunlara vermem. Halamın da dedigi gibi biz de bir sey sansınlar diye evin direği falan demişiz ama topu gerizekali bunlarin.
Evde bir para birikecekse bende birikir. Ben kumar oynamam, atmam, satmam ama karşımdakine o kadar güvenmem.
konuyu tamamen dağıtaraktan

gebe misiniz!
tebrik ederim. bir avazda doğurup analı babalı büyütün inşallah.

konuya dönüş
+1
hoş benim birlikte biriktircek kocam yok ama olsun. anafikire katılıyorum.

konuyu tamamen dağıtaraktan

gebe misiniz!
tebrik ederim. bir avazda doğurup analı babalı büyütün inşallah.

konuya dönüş
+1
hoş benim birlikte biriktircek kocam yok ama olsun. anafikire katılıyorum.
Ya çok teşekkür ederim evet henüz çok yeni. Hatta doktor bile görmedim kan bile vermedim malum almanya😅
Konuya dönüş,
Yani zaten bir kesim sonradan görme memurlar ya da gözü dışarıda adamlar dışında ben gerçekten para yönetiminin erkekte olduğu düzen çok görüp duymadım. Maas gelir kadına verilirdi, kadın çarşıyı pazarı halleder kalanına altınını falan alırdı. Ne biçim ataerkillikmis bu kadini çalıştırıp maaşını alacak ben duymadım.

Yeni evliyiz, maaşları birleştirmeyi doğru buluyorum ben. Birikim yapacağız ama eşim maaşlar bende olsun ama zırt bırt ne yaptın ne yaptık diye sorma diyor. Bende maaş yattığında konuşulması gerektiğini söylüyorum. Zamanı gelince öğrenirsin sen maaşı at gerisini unut diyor. Ama ben kabul etmem böyle bir şeyi dedim. Hangi kadın sormaz ki böyle bir şeyi benimde bilmeye hakkım var sonuçta. Olması gereken bu değil midir?
Herkesin parası kendi hesabında durmalı. Tabi ki destek olurum ama kazandığımı eline saymam. Parayı ver gerisini unut ne ya? Bazı giderleri bölüşürsünüz herkes kendi birikimini yapar. Bu devirde kimseye güvenmemeli

Onun yanlış yerlere vermeyeceğine inancım tam ama bana saf gibi ol bir şey sorma demesine kabul etmem. Ataerkil bir toplumda büyüdüğü için kadın paraya karışmaz diye büyütülmüş onunda etkisi var. Ama söylediğinin yanlış olduğunu kabul ettiremiyorum
karisindan para alan kac ataerkil taniyorsun?
ben hic gormedim ataerkil, gelenekci insanin karisinin parasini aldigini. benim muhafazakar - imam- akrabalarim da var, karisina kalan miras arsadan gelen yıllık paraya karismiyorlar mesela. kadinin kendi parasi oluyor kendince harciyor- çünkü dinde acikca belirtilmis kadinin mali kadinin diye.
sizinki hesapta ataerkil, hesapta errrrkek
ama evi gecindiremiyor. iki kurus biriktirebilmek icin karisindan harac alir gibi maas bekliyor
oldu canim
bir de daha birkac aylik evlisinjz, adam simdiden paraniza çökmüş "guveniyorum guzel biriktirir" diyorsunuz. neyine guveniyorsunuz, birkac ay once , evlenmeden once sizden boyle bir beklenti icinde olacagini tahmin eder miydiniz?
daha ummadık neleri cikar, bu ne güven?

Back
X