Eşle ortak ev borcu

Bu nasıl ucu ucuna hesap kitap ya ...
Biz ev aldik.
Ben maaşımın tamamını eşim e gönderiyorum konut kredisini, kredi kartını,faturalarını ödeyip sonra bana harçlık veriyor .
Param bitince istiyorum hiç vermemezlik etmez sağolsun .
Kimde parası varsa mutfak alışverişini yapar .
Aysonunda para arttı mı birikime atar .
Bizde senin benim param yok ..olmamalı.

Ben çok ödüyorum o az ödüyor düşüncesi ne garip ya ..
Ben en son lisede harçlık aldım ama neyse. Çalışan kadının da harçlık alıyorum demesi ve hatta üstüne hiç vermemezlik yapmadı deyip buna minnet duyması ilginç. Sağolsun demişsiniz de. Vermek zorunda zaten. Vermese ne yapacaksınız

Ben en son lisede harçlık aldım ama neyse. Çalışan kadının da harçlık alıyorum demesi ve hatta üstüne hiç vermemezlik yapmadı deyip buna minnet duyması ilginç. Sağolsun demişsiniz de. Vermek zorunda zaten. Vermese ne yapacaksınız

Yukarıda yazdım :)

Olumsuz yorum yapanlar bu dönemde kaç yıllık evlilikler bitiyor,bu kadar büyük konuşmayın derim.Çok mu zor yapıcı bir yorum yapmak hep bir eleştiri bir kötü niyet.Bu şekilde olanlar yazmasın lütfen.
Havuz sistemi yapın ödemelerinizi çıkarın kalan parayı da doya doya yiyin sizde bu düşünceden kurtulmuş olursunuz takmayın kafanıza çözümü vardır her şeyin

Konu farklıydı ama sanırım kocalarımızı övme noktasına gelmişiz o zaman ben de azıcık anlatmak istiyorum, bence benimki muhteşemlikte hepinizi döver, hiç yarışmayın bu konuda benimle 😃

Yani ne anlatmak istediniz pek anlamadım.
Yani hesapların ortak olmasına karşıyım demek istedim. Içinde benim de emeğim olan evin ben öldükten sonra başka bir kadının nikah yoluyla hak iddia etmesi kabul edilemez bir şey. Benim çocuklarımın hakkı çünkü.

Yani hesapların ortak olmasına karşıyım demek istedim. Içinde benim de emeğim olan evin ben öldükten sonra başka bir kadının nikah yoluyla hak iddia etmesi kabul edilemez bir şey. Benim çocuklarımın hakkı çünkü.
Aynı şekilde eşiniz de ölebilir. 🤔 Oturacağınız evde tabiki emeğiniz olacak. Her şeyi erkek alsın erkek ödesin ama kadın da hak iddia etsin. Öyle güzel oluyor değil mi?
Ayrıca evlilik birliği içinde alınmış mallar ortaktır. Sizden sonraki eşi hak iddia edemez çünkü ondan önce alınmış bir ev olur. Sizin bu hesabınızla kimsenin ev almaması, alırsa da eşine hak düşmeyecek şekilde alması gerekir. Aldığı evi anne babası üzerine yapan adamlar haklı galiba. Eşleri böyle düşünüyorsa.:işsiz:

Aynı şekilde eşiniz de ölebilir. 🤔 Oturacağınız evde tabiki emeğiniz olacak. Her şeyi erkek alsın erkek ödesin ama kadın da hak iddia etsin. Öyle güzel oluyor değil mi?
Ayrıca evlilik birliği içinde alınmış mallar ortaktır. Sizden sonraki eşi hak iddia edemez çünkü ondan önce alınmış bir ev olur. Sizin bu hesabınızla kimsenin ev almaması, alırsa da eşine hak düşmeyecek şekilde alması gerekir. Aldığı evi anne babası üzerine yapan adamlar haklı galiba. Eşleri böyle düşünüyorsa.:işsiz:
Boşanma aşaması olursa hak iddia edemez ama eşim ölürse kanunen diğer eşe de miras hakkı düşer.
Aynı şekilde eşim benden önce ölürse ve ben tekrar evlenirsem evlilik birliği içindeki bütün malları ortak çocuklarımız üzerine yaparım. Doğru veya yanlış. 🤷‍♀️
Benim önceliğim her zaman çocuklardır. Eşle nikah bitti mi alaka da biter ama çocukla olan bağ sonsuza kadardır.

Hayat bu, ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz. Bazı kadınlar da fena. Erkekler de çocuklarının hakkını gözeterek yapsın bir çok şeyi.

Boşanma aşaması olursa hak iddia edemez ama eşim ölürse kanunen diğer eşe de miras hakkı düşer.
Aynı şekilde eşim benden önce ölürse ve ben tekrar evlenirsem evlilik birliği içindeki bütün malları ortak çocuklarımız üzerine yaparım. Doğru veya yanlış. 🤷‍♀️
Benim önceliğim her zaman çocuklardır. Eşle nikah bitti mi alaka da biter ama çocukla olan bağ sonsuza kadardır.

Hayat bu, ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz. Bazı kadınlar da fena. Erkekler de çocuklarının hakkını gözeterek yapsın bir çok şeyi.
Bu kadar ayrıntı düşünmek beni hasta eder vallahi. Eğer ki ölürsem ortak aldığımız ev eşime feda olsun, o da hayatına devam edecek elbette. Çocuğunun hakkını yedirecek biri değil. Olay emek vermediği malda hak iddia etmekse çocuklarımın eşleri de emeksiz hak Sahibi olacaklar. 😅 fazla detaylı valla, öldükten sonra bunları düşünemem. Kimse bize ev bırakmadı çocuklarım da kendi çalışıp alsın. Kocamın da yıllarca emek verip aldığımız eve de gelin/damat çöreklenmesin diye düşünüyorum.

Bu kadar ayrıntı düşünmek beni hasta eder vallahi. Eğer ki ölürsem ortak aldığımız ev eşime feda olsun, o da hayatına devam edecek elbette. Çocuğunun hakkını yedirecek biri değil. Olay emek vermediği malda hak iddia etmekse çocuklarımın eşleri de emeksiz hak Sahibi olacaklar. 😅 fazla detaylı valla, öldükten sonra bunları düşünemem. Kimse bize ev bırakmadı çocuklarım da kendi çalışıp alsın. Kocamın da yıllarca emek verip aldığımız eve de gelin/damat çöreklenmesin diye düşünüyorum.
Bir akrabamız kanserden vefat etti. Kocası senesi dolmadan başkasıyla evlenip kadını o eve getirdi. Çocukları o eve bir daha giremediler 🙄🙄
Bunu görünce fikirlerim de değişti. Kadın yıllarca dişinden tırnağından artırıp emek ettiği- ki hepimiz evimiz olsun diye kendimize çorap almaktan bile vaz geçmişizdir, çocuklarımız biraz daha rahat etsin diye- eve çocukları giremiyor şimdi. Ben ne yapayım öyle evi? 😭😭

Bir akrabamız kanserden vefat etti. Kocası senesi dolmadan başkasıyla evlenip kadını o eve getirdi. Çocukları o eve bir daha giremediler 🙄🙄
Bunu görünce fikirlerim de değişti. Kadın yıllarca dişinden tırnağından artırıp emek ettiği- ki hepimiz evimiz olsun diye kendimize çorap almaktan bile vaz geçmişizdir, çocuklarımız biraz daha rahat etsin diye- eve çocukları giremiyor şimdi. Ben ne yapayım öyle evi? 😭😭
Baba vicdansızmış. Öyle adamları baba yapmamak lazım zaten. Yani açıkçası biz de ev alırsak inşallah ilk etapta kendimiz için istiyoruz, ilerde çocuklara bırakırız diye değil. Çünkü kiradayız, çalışıyoruz kazanıyoruz. Önce kendim rahat yaşayacağım ki sonra çocuğumu rahat ettireceğim. Dediğim gibi çalışıp emek verip aldığım evi de çocuklara verirsem biz nerde oturacağız. 😅 neticede o adam da emek vermiş o eve, mecbur orda oturacak evlenmese de oturacak evlense de. Onun elinden alıp çocuklara veremezsin. İnsan vicdansız olduktan sonra, her şeyi varken ufacık çocuğunu yurda koyan da biliyorum. Allah iyilerle karşılaştırsın, ev değil belki ama bes hesabı açıp her ay çocuğa para yatırmak daha mantıklı olabilir.
Ya bir de ben mi yanlış biliyorum, ölüm durumunda yarısı eşe yarısı çocuklara kalmıyor mu? Yani çocukların da hakkı var aslında.

Baba vicdansızmış. Öyle adamları baba yapmamak lazım zaten. Yani açıkçası biz de ev alırsak inşallah ilk etapta kendimiz için istiyoruz, ilerde çocuklara bırakırız diye değil. Çünkü kiradayız, çalışıyoruz kazanıyoruz. Önce kendim rahat yaşayacağım ki sonra çocuğumu rahat ettireceğim. Dediğim gibi çalışıp emek verip aldığım evi de çocuklara verirsem biz nerde oturacağız. 😅 neticede o adam da emek vermiş o eve, mecbur orda oturacak evlenmese de oturacak evlense de. Onun elinden alıp çocuklara veremezsin. İnsan vicdansız olduktan sonra, her şeyi varken ufacık çocuğunu yurda koyan da biliyorum. Allah iyilerle karşılaştırsın, ev değil belki ama bes hesabı açıp her ay çocuğa para yatırmak daha mantıklı olabilir.
Ya bir de ben mi yanlış biliyorum, ölüm durumunda yarısı eşe yarısı çocuklara kalmıyor mu? Yani çocukların da hakkı var aslında.
Adam emek etmiş ona sözüm yok ama eşinin hatırasına sahip çıkabilirdi. Çocuklarını silip atmasına gerek yoktu.
Ama dediğin gibi karışık işler. 😂😂😂

Ben 'bana harçlık verır' e takılmıstım okudugumda.
Maas vericem eline o da bana 'harclık' verecek....
Onu burada cok okuyoruz oyuzden kaniksadim sanirim. :KK53:
Bu tarz konular acilinca genelde "ben maasi alinca esime yollarim, tum odemeleri o yapar. Bana da harclik verir." diye yazan uye cok oluyor malesef.

Ama bu uye "hic vermemezlik etmez sagolsun." yazinca bir ust level oldu sanki. Sinirlerim zipladi. 😂

Benim bildiğim 3te 1i eşe kalıyor. Yine çoğunluk çocuklarda oluyor yani. O zaman şöyle çocuklar da olabilir. Baba öldükten sonra anneye bu evin çoğu benim satacağım kiraya çık falan diyen. Payını da alırsın diyen. Tabii pay da az olacağı için tekrar ev alamayan falan . O zaman bunu da düşünelim. Ki böyle şeyler de oluyordur. Insanoğlu çiğ süt emmişse bu çocuklar için de geçerli.

Ev alırken parmağimdaki yüzüğe kadar masaya koydum bozdurduk peşinat için öyle aldık evimizi. Beraber sizin eviniz orası çok değişik geldi düşünceniz. Evlisiniz siz ev arkadaşı değil.

Olumsuz yorum yapanlar bu dönemde kaç yıllık evlilikler bitiyor,bu kadar büyük konuşmayın derim.Çok mu zor yapıcı bir yorum yapmak hep bir eleştiri bir kötü niyet.Bu şekilde olanlar yazmasın lütfen.
Mal ayrılığı rejimini seçmediyseniz bunların hiçbir anlamı yok.

Kendi evimizin borcuna başlayalı 1 sene oldu ve krediyi eşim kendi adına çekti. Peşinatı da kendi birikimlerimizden bir kısmı da düğün takılarından verdik. .Her ay maaş alınca krediyi öder.Tadilat yaptırdık bir kısmını benim kredi kartımdan bir kısmını nakit verip ödedik. Bu para mevzusunu açıkcası sorun etmedik. Zaten gelir-gider excel tablomuz var orada herşey belli .En kötüyü düşüneceksek her insan kendi adına sağlığı el verdiği müddetçe çalışıp birikim yapmalı .

Eşle ortak ev borcu ne demek ya. Keseleriniz ayrı mı sizin.
Biz ikimizde çalışıyoruz ikimizde getirip eve koyuyoruz oradan harcıyoruz. Sen şu kadar harcadın ben bu kadar harcadım yada benim emeğim daha çok lafı olmaz evlilikte. Bakış açınız hiç hoş değil evliliğinize güvenmiyor gibisiniz.

Ben senin esinle ilgili kafanda sorunlar oldugunu dusunuyorum, dupdururken su soruyu sormaz kimse cunku.
Oyuzden senı anlıyorum.
Yuzdeyuz guven verse sana soyledıgı cumleyı sorgulamazdın bana kalırsa.
Eger boyleyse sorgula bence de.
Hatta krediyi de sen cekme
Katiliyorum bu kadin da psikopat degil herhalde biseyler var ki düşünüyo..
Ayrica sonuna kadar hakli dusunmek zorunda kac yillik evlilikler yikiliyo icinde neler neler yasaniyo..
Ben asıl maasimi cekip esimin eline veririm diyenleri anlamakta zorluk cekiyorum ..

biz olmadıysanız evet kredi fazla.
sen-ben yoksa evlilkde olağan,normal akışında olan şeyler.
bla blacılar beni enterese etmez.

Back
X