Eşle ortak ev borcu

Ev henüz kredi aşamasına gelmedi,peşinatta ben daha fazla verdim aylık ödemeleri ortak ödeyecez.kredi aşaması ev tesliminde olacak.
Kim daha fazla verdi diye düsünmeyin bence evliliginizde bi gariplik var tüm çalışan kadinlar eve katkı sağlıyor bi kenarda maaş saklamıyorlar bence gözden geçirin bu evliliği bitecekse bitirin devam edecekseniz de sen ben hesabi yapmayın. Bir arkadasim vardi surekli ev kredisi bitsin bosanicam derdi ve kredinin bitmesine o zaman 9 sene kalmıştı tabi ki bosanmadi 2.evi aldılar sevgi yok mal var kısaca.

Ev alırken ödemeleri nasıl yapıyorsunuz?masrafları nasıl bölüşüyorsunuz?bir tane beğendiğimiz ev oldu,eşim evin giderlerini ben karşılayıp sen krediyi ödersin diyor,sizce mantıklı mı?Bu durumda ben biraz daha fazla Ödemiş oluyorum aslında.Siz nasıl paylaştınız ödemeleri?
Şakamısınız siz ? Evli olduğunuzun farkında değilsiniz galiba. Acaba siz çalışmayıp sadece kocanız çalışssydı çatır çstır yerdiniz parasını o zaman bunun lafını hiç yapmazdınız.

Ben ev hanımıyım eşim çalışıyor bu mantıkla alınan hiç bir şeyde hakkım yok.
Sizim fikrinize katılmakla beraber, son zamanlarda sıkça duyduğum bir durum var erkekler arasında.
Karısını borca sokup para biriktirmesini engellemek!
Daha doğrusu kazandığı parayı lehine kara çevirmek diyelim.
Kadın gezemesin, yiyemesin, giyemesin, istediği gibi sefa süremesin diye bir borç altına sokuluyor.
Evin giderine kattığı paranın genelde 2 katı bir kredi seçiliyor falan filan.

Kadınlar değil, erkekler zihniyeti bozdu.
Artık çalıştırmayan değil zorla çalıştıran, parasına el koyan, maaş kartını vermeyen kocalarla dolu ortalık.

Sizim fikrinize katılmakla beraber, son zamanlarda sıkça duyduğum bir durum var erkekler arasında.
Karısını borca sokup para biriktirmesini engellemek!
Daha doğrusu kazandığı parayı lehine kara çevirmek diyelim.
Kadın gezemesin, yiyemesin, giyemesin, istediği gibi sefa süremesin diye bir borç altına sokuluyor.
Evin giderine kattığı paranın genelde 2 katı bir kredi seçiliyor falan filan.

Kadınlar değil, erkekler zihniyeti bozdu.
Artık çalıştırmayan değil zorla çalıştıran, parasına el koyan, maaş kartını vermeyen kocalarla dolu ortalık.
Konu sahibinin böyle bir durumu yoksa evliliği normal ilerliyorsa yaptığı ince hesap gereksiz geldi bana

Konu sahibinin böyle bir durumu yoksa evliliği normal ilerliyorsa yaptığı ince hesap gereksiz geldi bana
Bunu düşünen bir kadın için mutlaka belirttiğim detaylar olmalı.
Çünkü zaten ortak hesapta para birikip ya da her ay ortak hesaplarına aynı miktarda yatırıp, geri kalanı kendilerinin olmalıydı.
Benim maaş senin maaş olayına girildiği için, öyle bir erkek olduğunu düşündüm.

Yoksa normal bir evlilikte ‘benim maaşla ev geçindirelim, sen kredi öde’ denir mi, denmez.
Akıla mantığa ters.

Bunu düşünen bir kadın için mutlaka belirttiğim detaylar olmalı.
Çünkü zaten ortak hesapta para birikip ya da her ay ortak hesaplarına aynı miktarda yatırıp, geri kalanı kendilerinin olmalıydı.
Benim maaş senin maaş olayına girildiği için, öyle bir erkek olduğunu düşündüm.

Yoksa normal bir evlilikte ‘benim maaşla ev geçindirelim, sen kredi öde’ denir mi, denmez.
Akıla mantığa ters.
İşte tam olarak aralarındaki durumu bilmediğimiz için doğru bir yorum yapmak zor

Aranızda sorun yoksa niye bu kadar ince hesap ? Ben fazla ödemiş oluyorum falan bence hoş değil evlisiniz ailesiniz ben az sen fazla ödedin mevzusu varsa ya çok yeni evlendiniz ya da eşinizle aranızda maddi sıkıntılar var diye düşünürüm. Bizde ev aldık daha 2 aylık evliyiz ev kredisinin bir kısmını eşimin ailesi ödüyor geri kalan miktarı biz. Niye biz diyorum eşimin bütün geliri bende bende çalışıyorum gelirler bende toplanıyo ödemeleri yapıyorum eşime o ay ne kadar lazımsa veriyorum kalanını eve ve kendime harcıyorum

Ev alırken ödemeleri nasıl yapıyorsunuz?masrafları nasıl bölüşüyorsunuz?bir tane beğendiğimiz ev oldu,eşim evin giderlerini ben karşılayıp sen krediyi ödersin diyor,sizce mantıklı mı?Bu durumda ben biraz daha fazla Ödemiş oluyorum aslında.Siz nasıl paylaştınız ödemeleri?
Genelde tek hesaptan hepsi ödenir eşimin kartından ev kredisi kredi kredi kartı faturalar falan genelde ödeniyor onda birikim yapıyoruz çünkü ihtiyacı olduğunda benim karttan kendine aktarır senin benim yoktur bölüşme falanda yapmadık herkes istediğini alır hesaplama yapmayız.

evin peşinatını ailem verdi, yarı parasına denk geldi o dönem, krediyi ben ödüyorum ve tapuda benim üzerime ama şu varki bir sıkıntı olduğunda içim rahat burası benim evim diyebiliyorum.

Nerden böyle bir şey çıkardınız anlamadım,sadece fikir sordum aldığımız ilk ev olacak sonuçta.
İlk ev olması ile ne ilgisi var.örneğin aylık sen 1000 tl koy,eşinde 1000 tl koysun, ev parası,fatura,yiyecek vs oradan ödeyin..

Ev henüz kredi aşamasına gelmedi,peşinatta ben daha fazla verdim aylık ödemeleri ortak ödeyecez.kredi aşaması ev tesliminde olacak.
Sizin maaşınız ödemeleriniz herşeyiniz ayrı ayrı mı? herkesin parası kendine mi yani, anlamadım ben bizde ev aldık birikim yaptığımız parayı verdik ki hepsi benim maaşımla biriktirilmişti, ayrıca bileziklerimi verdim peşinat olarak krediyi ben ödüyorum, eşimde evin ihtiyaçlarını karşılıyor, o evin ihtiyaçlarını karşılamasa ne para birikirdi nede ev alınırdı ben bir kez bile düşünmedim peşinatı ben verdim krediyi ben ödüyorum diye evlilikte sen ben değil biz diyoruz çünkü anladığım kadarıyla siz ''BİZ'' olmayı başaramamışsınız.

Hicbir evliligin bosanmayla bitmeyecegi kesin degil. Allah yasatmasin tabi de .evlilikten sonra alinan mallar ikiye bolunur diye biliyorum. Siz cok verdiyseniz oyle kalir. Hemen elestirmisler para hesabi mi yapiyorsunuz diye ama bence yapilmali ben de bunu yasadigim bazi durumlar neticesinde dusunmeye basladim.... Misal benim esim evlenmeden once aldigi kredisini hala odedigimiz arabanin bir sey olursa kardesine kalmasini istedi. Ya evlilik boyle bir sey degil ama kardes kardese dusman oluyor para da boyle bir sey malesef.
Karşınızdaki erkek ADAM sa böyle şeyleri düşünmüyorsunuz, karşınızdakinin sadece ERKEK mi? ADAM mı? olduğuna bakmak lazım.

Bizde ev aldik krediyi ben cektim hatta bitti bile ama hic sorgulamadim, ayrica siz soyleyince dusundum ev masrafi krediden daha cok

Esim bunlari ben sunlari ödeyeceğim gecinebilir miyiz diye endiseniz olsa anlardim da ben fazla mi odeyecegim deyince is biraz ortaklik isine donusuyor gibi oluyor.

Bizde bu sene ev aldik bir de bebeğimiz var. Evin kredisi faturasi alisveriste dahil herseyi esim yapıyor çünkü o daha cok dış islerle ilgilenebilecek zamani buluyor. Hatta internet alisverisimi bile onun karttan yapiyorum cogu zaman sen öde ben ödeyim lafi geçmiyor. Parasi biten digerine eft havale vs yapıyor.

Konu sahibi sen nasıl istersen öyle ödeme yap
Her erkek aynı düşünmez kimisi etinden sütünden yararlanmak istiyor
Çevremde görüyorum bu tip kocalar
Eşin krediyi ödesin sende ev masraflarını karsila

Ha bu arada evin masraflari krediyi bile geçiyor

Eminim bazı hatunlar 5 kuruşun hesabını soruyodur kocasina helede kendisi çalışıyor ise...

Karı koca çalışıp ev alınacaksa tapuda beraber adı yazmalı tek önerim bu
Onun dışında ha sen ödemişsin ha o birinizin parası bitince diğerinden isteyemiyor musunuz?
Naptın paranı, ben vermem harcamasaydın gibi bi durumla karşılaşıyorsanız her ödemeyi ortak yapın

Evlılıgın bugunu yarını yok hayat herseyı gosterebılır ama obemlı olan evlılıgın nasıl oldugu degıl esının nasıl bırı oldugu guvenılır bırımı bı bosanma halınde bir bana kalır dıye bı cekınce var galıba korkun buysa esını sen ıyı bılırsın. Ben esımle her ıse gırerım mesela adamlıgına kocalıgından daha cok guvenırım sende guvenıyorsan ode guvenmıyorsan ev masrafını karsıla

evlilikte onun payına az ödeme düştü bana çok diye hesap kitap olmaz. ev ikinizin olacak, içinde ikiniz oturacaksınız. sadece evi değil hayatı da paylaşıyorsunuz. illa ki diyorsanız kredi ev masraflarından fazla, size bir ülke gerçeğinden bahsedeyim. bu devirde ev geçindirmek hiç kolay değil, herşey ateş pahası, durmadan zam üstüne zam yiyor herşey. daha bugün dolar yine rekor kırdı. ev masrafları miktar olarak kredi ile başa baş gidecektir içiniz rahat olsun yani.:KK14:

Back
X