eşler arası din ayrımı

samanyolu6

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
10
0
86
İstanbul
eş adayınız allaha inanıyor ama dinlere inanmıyorsa (deist)
ne düşünürdünüz...
ben sunnıyım.. eş adayım deist,onun aılesı alevi..
şahsen şuanda benim için mahsuru yok ,neye isterse ona inansın dıyorum
sonuçta herkoyun kendi bacağından asılır..
ama gelecekte cocuklar olduğunda ben çocuklarıma ıslamıyetı ogretmek,
dını vecıplerı konusunda yol gostermek ıstersem karsı tarafın ailesi
cocukları alevı olması ıcın baskılar uygular cocukların dengesını bozarlarmı..
bunları dusunuyorum sankı huzurum kacıcakmıs gibı gelıyor..
ne dusunuyorsunuz lutfen fıkrınızı soyleyın.. :sm_confused:

çok hassas bir konu..bence bunu oturup sevgilinizle konuşmalısınız.çünkü çocuklar açısından çok ciddi sıkıntı oluşturabilir..bence bi çocuğun mutlaka din hakkında bilgisi olmalı,yetişkin biri olunca inanmayacaksa bunu kendi seçmeli,daha bebekken inançsız yetiştirilirse ciddi problemler yaşayabilir.

walla kelin merhemi olsa basina surermis tarzi bir soru bu benim icin...ah bi bilsemm belki kendime faydam olurdu:çok üzgünüm:

Bence siz dine düşkün birisiniz.Bu yüzden de alevi bir aile ile yapamazsınız.

En iyisi hiç başlamadan bitirmek.

Çünkü böyle evliliklerde iki tarafın da bu konularda dinler üstü düşünmesi lazım.

Sizin yazınızda bu görmedim.O yüzden ne karşınızdaki üzülsün ne siz.

aslında hepiniz haklısınız.. zaten karar veremememın, işin içinden çıkamamamın sebebide bu..
gözü kapalı aşığım dıyerek evlılık olmuyor.. evlılık dusunmeseydım onunla guzel bır aska asla hayır demezdım... ama soz konusu gelecek olunca,cocuklar olunca.. durup dusunuyor ınsan..
halbukı nıce ınanclı ınsana taş çıkartır cınstende iyi bir insankı.. merhametli,kımsenın hakkında gozu olmayan, sevecen,saygılı... bole bırıne yazık olucak..
ama dogmamıs cocuklarımı rıske atmamalıyım dımı...

Mesela benim için de çok dindar insan rahatsız edicidir.

Çocugumun öyle dinci olmasını nasıl istemezsem

Sizin de istememenizi normal karşılıyorum.

Aşkla hayat gitmiyor vallahi...En iyisi biraz da uyum sağlayabileceğiniz

insanı seçmek olacaktır.

kur'an'da kadınların müslüman olmayan erkeklerle evliliğini yasaklayan ayet var.

benim erkek arkadaşım da deist. ben müslümanım.
ancak onunla müslüman olursa evlenirim. ki müslüman olmasını da çok istiyorum. o da çok soğuk bakmıyor.

müslüman olsa, ban bi faydası yok. olursa kendine faydası olacak.

sen bilirsin ama bence deistse evlenmemen daha mantıklı. ileride sorunlar çok olur. ya sen ona, ya da o sana din konusunda bi şekilde uymalı.

kur'an'da kadınların müslüman olmayan erkeklerle evliliğini yasaklayan ayet var.

benim erkek arkadaşım da deist. ben müslümanım.
ancak onunla müslüman olursa evlenirim. ki müslüman olmasını da çok istiyorum. o da çok soğuk bakmıyor.

müslüman olsa, ban bi faydası yok. olursa kendine faydası olacak.

sen bilirsin ama bence deistse evlenmemen daha mantıklı. ileride sorunlar çok olur. ya sen ona, ya da o sana din konusunda bi şekilde uymalı.

bu hangi ayet soyleyebilirmisin merak ettimde bunu

Canım sorun alevili - sünni ayrımı olmamalı.Ben de aleviyim ve çok şükür Allahıma da,dinime de bağlıyım.Tövbe haşa yok sayamam.Bence sevgilinin ailesi değil erkek arkadaşın da sorun.ınsanlar Allah,din korkusu bilmeli,ona göre yetişmeli.Bu durumu bilmek bizleri günahlara,hatalara sevk etmemeye yarar...

o bahsettıgınız ayeti bende bılıyordum.. bu konu ıcın okadar cok arastırma yaptımkı ayet gozume carpmıstı.. gercekten zor.. yanı acıkcası ben bu bırlıktelıkten vazgecmek uzere oldugumu hıssedıyorum kendımın..

bu hangi ayet soyleyebilirmisin merak ettimde bunu

Müslüman bir kadının, ehlikitap olan bir erkekle evlenmesini yasaklayan hangi ayettir? Böyle bir emir var mıdır?

ıslam’ın bütün hükümlerini Kur’an’da görmeye kalkışanlar, dinin en az üçte ikisini rafa kaldırmış olurlar. Böyle bir yargı, binlerce ıslam alimlerinin ortak vurgusudur. Bu sebeple, “ayette açıkça yasaklanmamıştır” diyerek Müslüman bir kadının ehlikitap bir erkekle evlenebileceği sonucuna varırsak, ıslam’ın yüzlerce hükmünü aynı gerekçeyle değiştirmemiz gerekir. Bunun din açısından ne kadar vahim bir şey olduğu ortadadır.

ıslam alimleri aşağıdaki ayetlerin ifadelerinden hareketle, “Müslüman bir kadının ehlikitap bir erkekle evlenemeyeceği” sonucuna varmışlardır:

1) “Müşrik kadınlar iman etmedikçe onlarla evlenmeyin! Mümin bir cariye, hoşunuza giden hür bir müşrik kadından daha hayırlıdır! Mümin kadınları da, onlar iman etmedikçe, müşriklere nikâhlamayınız; Mümin bir köle hoşunuza giden hür bir müşrikten daha hayırlıdır. Müşrikler sizi cehenneme dâvet ederler. Allah ise sizi Kendi izniyle, cennete ve mağfirete dâvet eder ve üzerinde düşünüp gerekli dersi alsınlar diye âyetlerini insanlara açıklar.”(Bakara, 2/221).

Alıntıdır...

Öyle bir ayet geçmiyor kuranda fakat mantıken düşünürsekte durum yukarıda izah edildiği gibidir...

herşey dinimizin söylediği gibi olmalı ama karar verirken şunuda düşünün insan olmak çok önemlii
adam camide hoca (sözde müslüman) görünüştee tam müslüman bir baskın oluyor camide................. .....
müslüman olurr sapık olurr sizin için inandığı şeylerden vazgeçersede en büyük sevaplardan işlemiş olursunuz oda varr... hakkınızda hayırlısı olsunnn...
bir insan merhametlimi,dürüst mü,kötü huyu yokmu vs vs...bence bunlarada bakılmalıı....

Son düzenleme:
eş adayınız allaha inanıyor ama dinlere inanmıyorsa (deist)
ne düşünürdünüz...
ben sunnıyım.. eş adayım deist,onun aılesı alevi..
şahsen şuanda benim için mahsuru yok ,neye isterse ona inansın dıyorum
sonuçta herkoyun kendi bacağından asılır..
ama gelecekte cocuklar olduğunda ben çocuklarıma ıslamıyetı ogretmek,
dını vecıplerı konusunda yol gostermek ıstersem karsı tarafın ailesi
cocukları alevı olması ıcın baskılar uygular cocukların dengesını bozarlarmı..
bunları dusunuyorum sankı huzurum kacıcakmıs gibı gelıyor..
ne dusunuyorsunuz lutfen fıkrınızı soyleyın.. :sm_confused:

Zor bi durum.Tabiki alevi sünni ayrımı olmaması lazım...
Ama senin konun daha farklı ileride dini inanç özgürlüğünü yeterince yaşayabileceğini düşünüyormusun....
Evlendiğinde herşey cok daha farklı olacak..Onun yapmış olduğu bazı hareketleri tasvip etmeyeceksin...
Ve sürdürdüğün hayat 2 kişiden ibaret olmayacak ileride cocuk sahibi olucaksın...
Eğer eşin olacak insan bu konularda sana sorun cıkartmıyacaksa..CADIARZU
Hem şunuda unutmamak lazım evlenirken sadece o olmayacak ailesi akrabaları vs.
Bu durumda ailenin tepkiside önemli...
Onaylamıyorlarsa eğer ne olursa olsun aileni karşına alma derim.Onlardan daha değerlisi yok çünkü...
Herşey Gönlünce olsun..

evınde ıstedıgın ıbadetını yapmakta ozgursun ben sana karısmam dıyor.. cocuklarada dınını ogretebılırsın onada karısmam dıyor...
aılesının benımle ılgılı bır sorunu yok .. endıselerı oldugunuda sanmıyorum..
ama soyle bı hayal edıyorum kendımce...;
cocuklar 6 yada 7 yaslarına gelmısler ve ben bıldıklerımı ogretmek ıcın elımden gelenı yapıyorum..
halıyle en cok sorular sordukları yasları en bılınclı sekılde atlatmalarını saglıyorum .. derken bıgun babaannelerıne gıdıyorlar ve geldıklerınde bana " anne bız alevıymısız " dıyerek donuyorlarmıs..
sımdı belkı bu durum paronoyakca gelıcek ama ben bundan bıle rahatsız olurum dıye dusunuyorum..
bugunden 6 - 7 sene sonrasının garantısı yokkı..
ılıskıler nasıl olucak bılmıyoruz...
bırde su acıdan bakalım.. ınsanlar farklı gorus acılarına sahıplerse evlılıklerınde nedense kendı fıırlerıne daha bır sarılır oluyorlar karsı tarafın gozune sokarcasına.. yanı bunu kasten degılde farkında olmadan yapıyorlar.. psıkolojık bı durum.. ornegın ogullarını arayıp sormayan bı annenın evlendıkten sonra oglunun ustune cok dusmesı gıbı bır psıkolojıyle orneklendırebılırım..:sm_confused:

bıçak sırtı derler ya aynen öyle bır durum bence...
adayınızla konustunuz mu hiç bu durumu...

konustum .. ona gore hıc sorun teskıl etmıyor.. ama ben bugun verılecek sozlerın yıllarca tutulabılecegıne pek ınanmıyorum nedense.. zaman asımına ugrayabılır ve bu bı kumar dıye dusunuyorum.. colugun cocugun vebalını almaya degermı?

evınde ıstedıgın ıbadetını yapmakta ozgursun ben sana karısmam dıyor.. cocuklarada dınını ogretebılırsın onada karısmam dıyor...
aılesının benımle ılgılı bır sorunu yok .. endıselerı oldugunuda sanmıyorum..
ama soyle bı hayal edıyorum kendımce...;
cocuklar 6 yada 7 yaslarına gelmısler ve ben bıldıklerımı ogretmek ıcın elımden gelenı yapıyorum..
halıyle en cok sorular sordukları yasları en bılınclı sekılde atlatmalarını saglıyorum .. derken bıgun babaannelerıne gıdıyorlar ve geldıklerınde bana " anne bız alevıymısız " dıyerek donuyorlarmıs..
sımdı belkı bu durum paronoyakca gelıcek ama ben bundan bıle rahatsız olurum dıye dusunuyorum..
bugunden 6 - 7 sene sonrasının garantısı yokkı..
ılıskıler nasıl olucak bılmıyoruz...
bırde su acıdan bakalım.. ınsanlar farklı gorus acılarına sahıplerse evlılıklerınde nedense kendı fıırlerıne daha bır sarılır oluyorlar karsı tarafın gozune sokarcasına.. yanı bunu kasten degılde farkında olmadan yapıyorlar.. psıkolojık bı durum.. ornegın ogullarını arayıp sormayan bı annenın evlendıkten sonra oglunun ustune cok dusmesı gıbı bır psıkolojıyle orneklendırebılırım..:sm_confused:

Kesinlikle bu sadece seni etkileyemeyecekki cocuklarını
Çocuklarının çevresi vs.vs...
Şimdi ortada ciddi birşey yok tabiki karışmam diyor..(Buna hakkı yok zaten)
Ama ileride üzülmeyeceğini hissediyorsan kalbini dinle...
Ben senin yerine olsam mantığımla hareket ederdim..

CANIMSIN sonradan hiç birşey değişmiyor ancak kendin değişirsin uyum olsun diye ...hele böyle dini konularda onlar asla taviz vermezler ..kendine yazık etme ha islamiyeti tam yaşayan varmı oda su götürür bi konu

kendiside ailesi gibi alevi olsaydı,bence sorun minumama inerdi...zira mezhep farkına rağmen ortada buluşup mutlu mesut yaşayan bir sürü insan var,
ama deist olması kafa karıştırıcı,din bir yoldur ve her insanın bir yol üzerinde gitmesi gerekir....din olmassa boşluk kaçınılmaz...siz hayat boyu bu boşlukla başedebilecek misiniz ?
iyi düşünün derim...

Back
X